Jump to content

Новак Ђоковић - многаја љета

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

Како то све изгледа кроз бројке:

5 hours 53 minutes

Length of Sunday's Djokovic-Nadal match, a record when it comes to international tennis finals

1:37 am

Time at which the match finally ended, in local time

4 hours 54 minutes

Previous record, a 1988 U.S. Open match between Mats Wilander and Ivan Lendl

4 hours 48 minutes

Length of Nadal's winning 2008 Wimbledon final against Roger Federer

4 hours 50 minutes

Length of Djokovic's winning semi-final match against Andy Murray on Friday

11 hours 5 minutes

Longest men's tennis match on record, when John Isner beat Nicholas Mahut in the first round at Wimbledon in 2010

7

Consecutive finals Nadal has now lost to Djokovic

3

Consecutive Grand Slam Titles Nadal has lost to Djokovic, a record

5

Men who have won three consecutive Grand Slam titles: Nadal, Djokovic, Federer, Pete Sampras, and Rod Laver

1

Grand Slam tournament Djokovic has never won, the French Open

5

Djokovic's total Grand Slam titles

10

Nadal's total Grand Slam titles

16

Federer's total Grand Slam titles, a record

16-14

Nadal's overall head-to-head record against Djokovic

82 minutes

Length of Saturday's women's final, between Victoria Azarenka and Maria Sharapova

88 minutes

Length of just the fourth set of the Djokovic-Nadal final

http://theweek.com/article/index/223828/the-epic-six-hour-australian-open-final-by-the-numbers

novak-djokovic-of-serbia-celebrates-after-defeating-rafael-nadal-in-the-australian-open-and-earning.jpg

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Начи, Пантела неверуе!

Указуем поштовање, врсте решпект! :)

Шпанац добио тањира нумерацие седам.

Кумара патос, а Жигара кома.

Аимо сад тропрсти поздрав смер увис!

Спорцки поздрав!

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

• Гости

понедељак, 06. феб 2012, 01:19 -> 22:45

Ноле, стварно најбољи

Најбољи спортиста света за 2011. годину је Новак Ђоковић, одлучила "Лауреус" академија. На свечаној гала вечери одржаној у Лондону, Ноле иза себе оставио Месија, Болта, Еванса и остале врхунске спортисте. Вивијан Чериот најбоља спортисткиња, Барселона најбољи тим.

На гала вечери у Лондону, Новак Ђоковић изабран је за најбољег спортисту света. Чланови академије "Лауреус", њих 47, изабрали су српског тенисера за најбољег спортисту у 2011. години.

nole-jelena.jpg

У конкуренцији Леа Месија, Јусаина Болта, Себастијана Фетела и осталих врхунских спортиста, Ђоковић је још једном показао да је најбољи и шта спортски свет мисли о његовим достигнућима.

"Знам да је био тежак избор у конкуренцији врхунских спортиста. Немам речи да изразим колико ми значи ова награда. Веома сам поносан због својих достигнућа, али то је резултат рада целог тима, који стоји иза мене годинама", изјавио је Новак Ђоковић по пријему награде.

Најбоља спортискиња света је кенијска атлетичарка Вивијан Чериот.

Најбољи тим у 2011. године је Барселона, која је освојила сва такмичења у којима је учествовала, осим шпанског Купа, укључујући титуле клупског првака Европе и света. Први пут од додељивања награда један фудбалски клуб се нашао међу добитницима.

pistorijus.jpg

Оскар Писторијус

Први награђени спортиста био је Оскар Писторијус, јужноафрички атлетичар, који је добио награду за најбољег спортисту са инвалидитетом.

Награда за најбољи повратак године припала је голферу из Северне Ирске Дарен Кларк.

Спортска акциона личност године је првак света у сурфовању Кели Слејтер, док је награду за најбољи "пробој" заслужио још један играч голфа Рори Меклирој.

Досадашњи лауреати:

2000. година - Тајгер Вудс (голф) и Мерион Џонс (атлетика)

2001 – Тајгер Вудс (голф) и Кети Фримен (атлетика)

2002 – Михаел Шумахер (формула) и Џенифер Капријати (тенис)

2003 – Ленс Армстронг (бициклизам) и Серена Вилијамс (тенис)

2004 – Михаел Шумахер (формула) и Аника Соренстам (голф)

2005 – Роџер Федерер (тенис) и Кели Холмс (атлетика)

2006 – Роџер Федерер (тенис) и Јаница Костелић (скијање)

2007 – Роџер Федерер (тенис) и Јелена Исинбајева (атлетика)

2008 – Роџер Федерер (тенис) и Жистин Енан (Белгија)

2009 – Јусеин Болт (атлетика) и Јелена Исинбајева (атлетика)

2010. – Јусеин Болт (атлетика) и Серена Вилијамс (тенис)

2011 – Рафаел Надал (тенис) и Линдзи Вон (скијање)

Подели на овим сајтовима

kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! kolo2

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Nisu bitne ni nagrade ni pegari. Bitno je shto u SVAKOM, ali bash svakom intervjuu, UVEK pomene Srbiju i srpski narod.

NIKADA nije bilo shta, bilo gde i bilo kome rekao neshto u javnosti, a da nije pomenuo domovinu i njegov narod.

Za razliku od drugih, koji nemilice pljuju po svemu shto je sveto.

Hvala ti Nole na tome, Gospod ti dao sve najbolje !

Подели на овим сајтовима

Nisu bitne ni nagrade ni pegari. Bitno je shto u SVAKOM, ali bash svakom intervjuu, UVEK pomene Srbiju i srpski narod.

NIKADA nije bilo shta, bilo gde i bilo kome rekao neshto u javnosti, a da nije pomenuo domovinu i njegov narod.

:cheesy2: :cheesy3: 0304_smile4 0442_feel 319.gif klapklap girl_jumping hellooooooooo prst ka gore bendoff clapc ekstra kolo2 Srbija_smesko blessyou

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

А какве то везе има? Ђоковића проглашавамо новог вођу, патриотизам мјеримо по томе колико гласно кажемо при освајању гема или сета:То Србине! Зар је могуће да нас толико дрмају комплекси, да испред свих својих мана избацујемо појединце, да би могли да се хвалимо како смо ми најбољи и најјачи.

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...