Jump to content

ŠOKANTNO!!! Svadja sv. Vasilija velikog i sv.Grigorija bogoslova

Оцени ову тему

w.a.mozart

Препоручена порука

Е,ово је већ права ствар :)

Прелепо си превео и написао,одличан стил си користио.То је то и одише једним ваздухом трезвеноумља , упркос. несугласица и љутње,осећа се поштовање и љубав.

Хвала Лазаре.

Хвала Моца.

:)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Одлично. Унапред се радујем. Превођење са изворника је наш горући проблем.

Ponešto imaš i ovde, pogledaj..

http://forum.verujem...hp?topic=1191.0

Браво, свака част Драги.

Нисам знао да преводиш.

Посебно је ово моћно за Амфилохија Иконијског.

Морам ти нешто писати и на ПП, а тиче се Амфилохија, с обзиром да имам један предлог за тебе :)

Хтео сам да напишем Марку, али добро је што си се и ти јавио, па могу обојици:

рачунамо на вас у овом пројекту који спремамо, тј. рачунамо на вас као водеће сараднике, да то и јавно кажем.

Подели на овим сајтовима

Зато Владика Атанасије увек и увек говори:

Децо,учите језике,учите јелински...не прича за џабе,погледајте како је лепо кад се преведе са изворника.

А камоли ко зна неколико језика.Ја нажалост,не знам ни један,служим се јелинским колико да потпуно разумем Службе у Цркви ,помало теолошка терминологија и пар речи да прозборим са Грцима.То је све али жао ми је што нисам напредовала више.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Е,ово је већ права ствар :)

Прелепо си превео и написао,одличан стил си користио.То је то и одише једним ваздухом трезвеноумља , упркос. несугласица и љутње,осећа се поштовање и љубав.

Хвала Лазаре.

Хвала Моца.

:)

Хвала и теби Валентина на похвалама :)

Следеће ћемо радити још једно писмо светог Григорија упућено Василију, које је много опширније, али са некако истом темом.

Наравно, временом ћемо превести целу, јако интересантну и корисну, њихову коресподенцију.

Подели на овим сајтовима

Хвала и теби Валентина на похвалама :)

Следеће ћемо радити још једно писмо светог Григорија упућено Василију, које је много опширније, али са некако истом темом.

Наравно, временом ћемо превести целу, јако интересантну и корисну, њихову коресподенцију.

Да ли је сачувано нешто од коресподенције између светог Григорија Великог и светог Јована Лествичника?

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Да ли је сачувано нешто од коресподенције између светог Григорија Великог и светог Јована Лествичника?

Постоји неко предање (сад колико је тачно не знам) о њиховом сусрету, али није ми познато да (до данас) има сачуваних писама. Наравно, можда грешим, треба истражити, али мени није познато.

Подели на овим сајтовима

Браво, свака част Драги.

Нисам знао да преводиш.

Посебно је ово моћно за Амфилохија Иконијског.

Морам ти нешто писати и на ПП, а тиче се Амфилохија, с обзиром да имам један предлог за тебе :)

Хтео сам да напишем Марку, али добро је што си се и ти јавио, па могу обојици:

рачунамо на вас у овом пројекту који спремамо, тј. рачунамо на вас као водеће сараднике, да то и јавно кажем.

Vazi. :)

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Препоручујем за превођење аутобиографске поеме св.Григорија Богослова. Он је у њима изузетно отворен, излива читаву душу у стихове. Сетне су, дирљиве и божанствене.

Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen

Подели на овим сајтовима

Препоручујем за превођење аутобиографске поеме св.Григорија Богослова. Он је у њима изузетно отворен, излива читаву душу у стихове. Сетне су, дирљиве и божанствене.

Да, знам, читао сам неке.

Биће.

Подели на овим сајтовима

Pitam se da forumske pravnike interesuju oni vizantijski zakoni.. ccvige

Не јављају се нешто...

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...