Млађони Написано Фебруар 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 То и хоћу да кажем. Проблем је у сциентизму. Нажалост, многи су инструментализовали науку и створили идеологију сциентизма. Зато мораш да познајеш науку да би успео да разумеш границу између љубитеља науке и Сциентисте. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Зато мораш да познајеш науку да би успео да разумеш границу између љубитеља науке и Сциентисте. Мени је сасвим јасна та граница. Бојим се да некима од вас овде баш није јајјаснија. Али, нема везе. То је опет само моје мишљење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Пробај да их упариш. У супротном, како да их смешаш? 1. Smesavanje je ono sto se dobije kad se prirodno upare, ako sam razumeo. Ako ne mogu prirodno da se upare, nema smesavanja. 2. Moj opis onog stvorenjceta je da je ono svetleca macka, jer mi lici na macku i jer svetli. DNK se najvise podudara sa macjim DNK ali ima gen meduze zbog kojeg moze da svetli. To sto mogu da se prave takve hibridne vrste od prilicno razlicitih organizama znaci da ipak mogu da se smesaju (ali ne na nacin iz prve recenice). 3. Takdje, mogu i treci, vrlo bizaran i grozan nacin za smesavanje da zamislim: u blenderu, da se samelju macka i meduza. animal-smiley-075 Sta su rodovi, vrste, familije, sorte, rase... na nivou DNK materijala? Razlicite vrste imaju razlicite mustre (redoslede purina i pirimidina) u DNK, ali svi imaju DNK. Macji adenozin, guanin, citozin i timin se ne razlikuju od adenozina guanina citozina i timina meduze i zato mogu da se (s)mesaju. I zbog istog tog razloga mogu vrste da se odvoje u zasebne grane i nove vrste. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Ja просто не могу да верујем колико изврнутих лажи може да буде у једном тексту.[ Ако је нешто опште познато как ода није тачно. Nekad je bilo opste poznato da ljudi imaju zlu krv, pa su pustali krv da ozdrave, a zamisli nije tacno. Занимљив начин да се почне презентовање, са једном ирелевантном чињеницом. Jeste relevantna, ako nisi cuo luci je navodno imala cerku. Прелазна врста из мајмуна у човека су мајмуни који су ходали на две ноге. Не видим шта је ту дискутабилно? Прелазна врста има карактеристике и човека и мајмуна као што луси има. Хода усправно, може да иде на две ноге.Diskutabilan ti je hod na dve noge lucy to ne moze. Па луси није ни човек, већ мајмун који хода усправно. Не видим што би имало лице као човек? Очигледна разлика између људи и мајмуна је та што мајмуни немају носне кости. У питању су кости на које ми ослањамо наочаре док их носимо. Мајмуни немају ни такозвану носну кичму која нас спречава да меко ткиво доњег дела носа померимо на горе. Уколико прстом покушамо да померимо део носа између ноздрва на горе, одмах наилазмо на ову кост. Ја не разумем што је ово релеватно пошто луси и није човек, већ фосил који показује почетак транзиције од мајмуна који могу да ходају на две ноге до на крају човека. Pogledaj kako izgleda rekonstrukcija lucy, sto ste ga napravili takvim ako to ne predstavlja. Тако да је све ово што пиошу о лобањи чиста манипулација читаоцем. Који очигледно не зна шта је заправо луси. Као што винукс не зна. Nije tacno, ono gore su ti cinjenice, koje ti nazivas majmunskim osobinama. a onda na ruke i sake koje nisu nadjene, su iz ne znam kog razloga stavljene ljudske. И нису веровали. Нико не верује сем можда креациониста.Сви знају шта је луси, почетак транзиције између мајмуна до човека. Одговор је - страв мен. Направио сам тотално нереалан аргумент који нема везе са причом и сада булазним о пропаганди. Haha pa sam muzej je priznao da je znao da je rec o prevari, procitaj tekst, i sto sada posle trideset godina, je lucy krenula na reklamu TE? ako vam teorija nije u krizi? I kasnije kad su vasi naucnici nasli dve kosti desnog stopala, koje su krive kao kod simpanzi, i dalje ste ostavili sake i stopala kao kod coveka, iako vam svi dokazi govore suprotno. ово је директна лаж. To je cinjenica Sto se tice dokumnetarca Јасно ми је колико је аутор способан да лаже, манипулише и квотмајнигује. Sta cemo sa jos jednim dokazom, a to su ljudski otisci stopala u istom sloju u kom je nadjena Lucy? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 A vidi kako je neandertalac izgledao, objavljeno u Nature magazinu 2010 godine posle sekvenciranja DNK Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Није изненађење, јер сам знао да такво знање не постоји. Али, ето, хтедох да чујем и од вас. Оно што мене изненађује јесте често острашћена тврдња да је нешто "тако и тако", а да се у суштини ипак све своди на претпоставку. Дакле, ТЕ се у извесним својим деловима своди на ПРЕТПОСТАВКУ (не цела, наравно). Ако се нешто претпоставља онда је реч о СПЕКУЛАЦИЈИ а не о знању. Uz dovoljno relativizma ne postoji znanje i sve je spekulacija... Лако је доказати да сам ја човек, тако да ти аналогија не пије воду. Uz dovoljno relativizma, nije uopste lako dokazati da si ti covek. Sta ako si savrseno napravljen android uz pomoc nanotehnologije koja je toliko sitna da ne mozemo da je otkrijemo? Лоша аналогија. Јер, ти си мене видео на улици, а ово што тврдиш у ТЕ нико видео није. Onda nisi razumeo analogiju. Nisam te video u ulici B, video sam te tek kad si se pojavio iza coska sa ulicom A... (ne vidi se ulica B od zgrada)... Pokusao sam da ilustrujem ali ocigledno ne zelis to da prihvatis, da se takva vrsta skepticizma i takva relativizacija znanja samo javlja u ovim raspravama o teoriji evolucije... ni u jednoj drugoj zivotnoj situaciji ti ne bi palo na pamet da kazes bilo sta slicno tezi da eto mozda nekoliko miliona vrsta koje smo nasli izgledaju kao da su adaptacija prethodnih ali ne mora da znaci da jesu... ok, ali onda nista ne mora da znaci... ne mora da znaci da svet uopste postoji, mozda samo sanjas... moze sve da se relativizuje do besmisla... Чак, супротно: знамо за постојање "више засебних жила живота". СПЕКУЛИШЕМО о постојању једног праоблика живота. Реци ми, а шта је нелогично у томе ако кажемо да је живот, МОЖДА, настао из више различитих "клица"? Нема ту ничег нелогиног. Ствар је само како ће се научници, око ових спекулација, ЗВАНИЧНО сагласити. Она спекулација која превлада биће званична научна тврдња. Ипак, то никако не значи да је та тврдња истинита.Не мораш да се обазиреш на овакве примедбе. Ипак, мислим да су ове примедбе веома озбиљне и сведоче о несавршености ТЕ. Итекако је та теорија, уз неоспорне ствари, у неким својим сегментима бушна као бушан сир. Ja ne vidim tu nista busno u samoj teoriji. Ako se i ispostavi da je tih nekoliko zila nastalo paralaelno iz nekoliko "klica" a ne iz jedne, to ni najmanje nece promeniti TE.... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Ова реченица је само реторичка конструкција којом, неаргументовано, браниш своје убеђење. Знам да те је страх да из свега овога не искочи закључак "Бог постоји." Не бој се, нећу се бавити Богом на овој теми. Навешћу ти аналогију "нежељеног сејања", "неинтелигентног зачећа живота". Ако ветар донесе једнородно семе на неку површину, хоће ли нићи исти или различити плодови? Ако, пак, донесе различите, неће ли сигурно и нићи различито? Pre bih rekao da je tvoje pitanje retoricka konstrukcija ali nema veze... Понављам, оно што је мени нелогично да се из једног "семена" развију различите врсте (родови) је следеће: варијетети могу направити разлике између вучјака и шарпланинца, између ненандерталца и хомо сапиенс сапиенса. Међутим, потпуно је нелогично да се једно и исто може тако драстично раздвојити у различитости, као што је разлика између пса и човека. Моја логика, мој разум, не дозвољава ми да то прихватим. Ok, ali ja ne razumem sta ti je tu nelogicno? Iz kojeg razloga to ne mozes da prihvatis? To je samo stvar manjih i vecih razlika u genomu. Ako kazes da mogu da se pojave manje razlike a ne mogu vece, onda mora da postoji neki mehanizam koji ce da spreci te vece razlike da nastanu. Ne znam, kako ti to vidis ali nema tu nikakve misticne barijere koja pravi razliku izmedju vrsta pa da bude nelogicno kad se probije... pitanje je samo u vecoj ili manjoj slicnosti DNK. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 To je samo stvar manjih i vecih razlika u genomu. Ako kazes da mogu da se pojave manje razlike a ne mogu vece, onda mora da postoji neki mehanizam koji ce da spreci te vece razlike da nastanu. Ne znam, kako ti to vidis ali nema tu nikakve misticne barijere koja pravi razliku izmedju vrsta pa da bude nelogicno kad se probije... pitanje je samo u vecoj ili manjoj slicnosti DNK. То је суштинско питање за ”интелигентне дизајнере” на које до сада нису дали одговор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Pokusao sam da ilustrujem ali ocigledno ne zelis to da prihvatis, da se takva vrsta skepticizma i takva relativizacija znanja samo javlja u ovim raspravama o teoriji evolucije... ni u jednoj drugoj zivotnoj situaciji ti ne bi palo na pamet da kazes bilo sta slicno У центар! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Ok, ali ja ne razumem sta ti je tu nelogicno? Iz kojeg razloga to ne mozes da prihvatis? To je samo stvar manjih i vecih razlika u genomu. Ako kazes da mogu da se pojave manje razlike a ne mogu vece, onda mora da postoji neki mehanizam koji ce da spreci te vece razlike da nastanu. Ne znam, kako ti to vidis ali nema tu nikakve misticne barijere koja pravi razliku izmedju vrsta pa da bude nelogicno kad se probije... pitanje je samo u vecoj ili manjoj slicnosti DNK. Није то баш тако једноставно. Мале разлике су варијација постојећих особина, велике разлике су промена архитектуре. Лакше је преуредити намештај у соби, него променити распоред соба у стану. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Жао мије, али нисте ме убедили. ОК, нећу да вам реметим тему даље. Наставите. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Jeste relevantna, ako nisi cuo luci je navodno imala cerku. па? Diskutabilan ti je hod na dve noge lucy to ne moze. Луси не да може да хода на две ноге већ је то активно радила. То сведоичи њена тибиа. Већ сам ти причао о томе, а ти верује да постоји дедамраз сто се мене тиче стварно ме не занима. Nije tacno, ono gore su ti cinjenice, koje ti nazivas majmunskim osobinama. a onda na ruke i sake koje nisu nadjene, su iz ne znam kog razloga stavljene ljudske. Стварно не знам шта си се ухватио за реконструкцију луси. Шаке су ирелеватне битно је како је ходала. А ходала је усправно, то сведочи тибиа већ ти рекох. To je cinjenica Да, лажне чињенице. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Жао мије, али нисте ме убедили. ОК, нећу да вам реметим тему даље. Наставите. Тешко је рибу из воде истерати. Ти изгледа не разумеш ни п од позитивизма било које врсте. Бар када су у питању ове теме. У центар! +1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Мени је сасвим јасна та граница. Бојим се да некима од вас овде баш није јајјаснија. Али, нема везе. То је опет само моје мишљење. Не знам како може да ти буде јасна када ти првенствено не знаш могућности и границе науке данас. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Луси не да може да хода на две ноге већ је то активно радила. То сведоичи њена тибиа. Већ сам ти причао о томе, а ти верује да постоји дедамраз сто се мене тиче стварно ме не занима. Nije, lepo ti pise zasto, a to da jeste to je tvoj imaginacija. Стварно не знам шта си се ухватио за реконструкцију луси. Шаке су ирелеватне битно је како је ходала. А ходала је усправно, то сведочи тибиа већ ти рекох. Koje su joj ljudske osobine, kad sake i noge nisu bitne a lice i kukovi i gradja joj je majmunska? Да, лажне чињенице. Ne. I sta je sa ljudskim otiscima u istom sloju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука