Александар Милојков Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Не баш. То су популарне илузије. Није то до наших разлика већ до нашег различитог начина живота. Ти узми тренирај можеш дићи сто кила на бенчу. Сваки човек има сличне потенцијале разлике су минамале. Сем у мишићима неки људи имају мало више белог мишићног ткива. Само тврдње. Ништа ниси објаснио. Поготово ниси аргументовано објаснио. Интересују ме следећа питања: - које су суштинске разлике између неандерталца и човека (хомо сапиенс сапиенса)? - да ли има непобитних доказа да је неандерталац старији у односу на овог другог, односно има ли доказа да нису били савременици? - да ли је било могуће укрштање између ово двоје? - на основу чега долазиш до закључка да је неандерталац предак, који је еволуцијом постао човек? - зашто је нелогично да је то једна од људских "врста", људи, племе, које је временом изумрло? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Ми нисмо потомци неардеталца. Неардеталци су дакле ЈЕДНА ВРСТА ЉУДИ. Али мораш да разумеш да су они значајно другачији од ЦРНЦА ИЛИ БЕЛЦА. а то није на ИЗГЛЕД. Рецимо да је просечан неардеталац природно био грађен као СТРОНГМЕН. A verovatno je bio fiзички јачи. Имао је генерално значајно већу масу од људи и дебље кости. Ако погледаш кости човека било ког све су више мање исте дебиљине. Твоје или од неког црнца. Ако погледаш кости неардеталца њихове су значајно дебље. Дакле, ипак се ради о ЉУДИМА. То сам хтео да чујем. Хвала ти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 И да укрштали су се. Одлично. Значи, били су савременици. И дефинитивно се ради о варијететима једна и исте врсте - човека. Укрштање различитих врста није могуће, зар не? Муле и мазге, кажу, бивају обавезно неплодне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Само тврдње. Ништа ниси објаснио. Ста сад оћеш да ти доказујем да су неардеталц ибили јачи? Ма ајде мани ме. Иди слушај антропологе као ја . Поготово ниси аргументовано објаснио. Питао си које су разлике. Ја сам ти изнео не пада ми на памет да ти аргументујем те разлике. МОгу да ти кажем које су мени је је дан винукс доста. - које су суштинске разлике између неандерталца и човека (хомо сапиенс сапиенса)? Запитај се која је суштинска разлика између питбулл и добермана. Одговор је: Не постоји ту ЈЕДНА СУШТИНСКА разлика. Раздваја их скуп карактеристика. Неке од тих карактеристика су, већа снага, дебље кости, Брже залечавање, мања способност говора, другачије развијен мозак итд. Исто као што између човека и краве не постоји једна суштинска разлика. Већ је то скуп особина. - да ли има непобитних доказа да је неандерталац старији у односу на овог другог, односно има ли доказа да нису били савременици? Да ли је толико тешко да ЧИТАш саговорнике пошто сам ти рекао Да ЈЕСУ ЖИВЕЛИ ЗАЈЕДНО. Овај филм реконструише какви би њихови сусрети били. - да ли је било могуће укрштање између ово двоје? Јесте. Као што је могуће укрштање између добермана и ротвилера. - на основу чега долазиш до закључка да је неандерталац предак, који је еволуцијом постао човек? Ја се некад запитам да ли нас ти икад читаш уопште пошто смо 50 пута рекли да НИЈЕ ПРЕДАК већ СРОДНИК. - зашто је нелогично да је то једна од људских "врста", људи, племе, које је временом изумрло? То и јесте ВРСТА људи, већ ти је речао. Хомо сапеинес Неардетал. А ми смо ти Хомо Сапиенс сапиенс. Али то није врста људи као што је разлика између црнца и белца. Оно што дели тебе и црнца(боја коже) је много мала разлика у односу на оно што дели тебе и неардеталца. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Одлично. Значи, били су савременици. И дефинитивно се ради о варијететима једна и исте врсте - човека. Укрштање различитих врста није могуће, зар не? Муле и мазге, кажу, бивају обавезно неплодне. Дабоме. Укрштање је могиће. Али оно што ти мораш да схватиш да су Црнац, белац и азијат данас Хомо Сапеинес сапиенс, а да је неардеталац Хомо сапеинес неардетал. када би ставио хомоеректуста међу људе разлику би видео тек када му погледаш кости рамена и ову кост цеваницу како се зове не знам стручан назив. Али ти кад апогледаш еректуста помислио би да је човек као и ти. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 И ја ти, као теолог, могу потврдити, сагласити се са тобом, да је сав живи свет направљен од истог материјала. Логичан ми је, даље, развој живота у оквиру ЈЕДНЕ врсте (све оне промене, прилагођавања о којима говори ТЕ). Оно што ми је нелогично јесте прелазак из врсте у врсту. Логичније би ми било да је живот почео у више различитих "клица", које су се после развијале, свака у својој врсти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Дакле, ипак се ради о ЉУДИМА. То сам хтео да чујем. Хвала ти. ДАбоме о људима, т.ј хомоима. ош једном ти наглашавам ти, црнац, азијат, инка, маја, немац сте хомо сапиенс сапиенс Неардеталац је хомо сапенс неардетал. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Дабоме. Укрштање је могиће. Али оно што ти мораш да схватиш да су Црнац, белац и азијат данас Хомо Сапеинес сапиенс, а да је неардеталац Хомо сапеинес неардетал. када би ставио хомоеректуста међу људе разлику би видео тек када му погледаш кости рамена и ову кост цеваницу како се зове не знам стручан назив. Али ти кад апогледаш еректуста помислио би да је човек као и ти. ОК. Не спорим разлике. Спорим када неко каже да неандерталац није човек. Он јесте другачији од нас, али припада НАШОЈ врсти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Које разлике? Нисам добио одговор. Јасна ми је разлика између краве и човека, али између оне двојице коју си навео није. Да ли су припаднии те две групације могли да се међусобно укршатају, размножавају? Човек и крава, знамо, не могу. Razlike u genima, razlike u anatomiji. Potpuno ista vrsta razlike kao izmedju coveka i krave samo kvantitativno manja... verovatno moze i da se izbroji za koliko nukleotida manja... Ljudi i neandertalci su po svemu sudeci mogli da se razmnozavaju... ali mogu i tigar i lav... sto ne znaci da su ista vrsta... Kao sto rekoh, nije problem da napravis zajednicki skup koji ce da ih obuhvati... takav skup imamo i sa kravama... mozes da kazes: krava i covek su sisari... Da li ces pojam coveka da ogranicis na homo sapiens sapiens ili na ceo genus homo... nije bas tako ni vazno... sve dok si za razliku od winuxa svestan da genus homo obuhvata razlicite vrste, Ako eventualno nisi shvatio moj komentar upucen winuxu, kreacionisti tradicionalno nisu tvrdili da su moderni covek i neandertalac dve veoma srodne vrste... vec su tvrdili da su fosili neandertalaca zapravo ljudi oboleli od nekih bolesti (rahitisa i slicno)... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Дабоме. Укрштање је могиће. Али оно што ти мораш да схватиш да су Црнац, белац и азијат данас Хомо Сапеинес сапиенс, а да је неардеталац Хомо сапеинес неардетал. када би ставио хомоеректуста међу људе разлику би видео тек када му погледаш кости рамена и ову кост цеваницу како се зове не знам стручан назив. Али ти кад апогледаш еректуста помислио би да је човек као и ти. Tibia i fibula, 2 kosti http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 И ја ти, као теолог, могу потврдити, сагласити се са тобом, да је сав живи свет направљен од истог материјала. Логичан ми је, даље, развој живота у оквиру ЈЕДНЕ врсте (све оне промене, прилагођавања о којима говори ТЕ). Оно што ми је нелогично јесте прелазак из врсте у врсту. Логичније би ми било да је живот почео у више различитих "клица", које су се после развијале, свака у својој врсти. Уф уф ајде овако, Сапеинес и неардетал су имали заједничког претка. Дакле из тог заједничког претка су се развиле више грана једна од тих је постала неардетал и временом унапредила и развила особине које су красиле неардеталца друга људе. Кроз неколико милиона година, из људи можда изађу одређене врсте. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Tibia i fibula, 2 kosti То бре срећо моја oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 ... vec su tvrdili da su fosili neandertalaca zapravo ljudi oboleli od nekih bolesti (rahitisa i slicno)... sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 ОК. Не спорим разлике. Спорим када неко каже да неандерталац није човек. Он јесте другачији од нас, али припада НАШОЈ врсти. Нашем роду не врсти Т.ј НАшем генусу не списиес .) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Уф уф ајде овако, Сапеинес и неардетал су имали заједничког претка. Дакле из тог заједничког претка су се развиле више грана једна од тих је постала неардетал и временом унапредила и развила особине које су красиле неардеталца друга људе. Кроз неколико милиона година, из људи можда изађу одређене врсте. Заједнички предак, опет човек? Са другачијим особинама? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука