Jump to content

,,Мудрости" Мирољуба Петровића

Оцени ову тему

Guest Evgenik

Препоручена порука

пре 11 часа, Tumaralo. рече

Bogami ovo nije daleko od istine.

Не да није далеко, него је ублажена варијанта.

Ни за јоту се није одмакло од комуњарског устројства, распад распада.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, todor рече

Не да није далеко, него је ублажена варијанта.

Ни за јоту се није одмакло од комуњарског устројства, распад распада. 

Pitanje je da li to ima veze sa komunizmom.

Siguran sam da je i pre komunizma bio sličan sistem obrazovanja.

Jednostavno mi sve prepisujemo od Nemaca i onda pokušavamo da ih imitiramo. I to radimo veoma loše. Zadržavamo se na spoljašnosti, formalan plan i program (pogrešno) primenjujemo nemajući pojma o smislu i o svrsi.  Niti nas interesuje.

Npr. nemački studenti prava uče kroz rad koji je orijentisan prema pravnoj nauci i filozofiji prava. Pišu eseje, radove, proučavaju knjige, vode debate itd. Pa se usput upoznaju sa celokupnim pravnim sistemom, svim institutima, slovom i duhom zakona.

Anglosaksonski pristup takođe podrazumeva učenje kroz rad samo što su oni u potpunosti orijentisani ka praksi, ka rešavanju konkretnih slučajeva i pravnih problema.

Šta mi radimo? Bubamo hiljade i hiljade stranica pravnih propisa! Dođeš na ispit, pita te pitanje koje je u suštini jedna od 1000 odredbi nekog zakona. Ta odredba ima recimo 4 stava, ti ih izdeklamuješ i on te pita sledeće pitanje. Tri pitanja i to je kraj ispita. Posle par nedelje ti ne znaš NIŠTA. Sve nabubano ispari... Plus dok ne počeneš da radiš mnogi zakoni se izmene.

Bukvalno faks mora da se odrobija da bi došao u priliku da naučiš da radiš išta.

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, grigorije22 рече

@Avocado  

Al ako to voliš ništa nije teško, primer je  moj brat master završio radi kod advokata, jako dug put do onoga što mu je cilj, nimalo lako, pa da je lako svi bi to mogli da rade, ljubav pre svega, onda znaš zašto radiš...

Подели на овим сајтовима

Nista o ovom coveku nisam znala do nedavno. Nit' citala, nit' slusala sta prica. Stalno zaobilazila, misledici da je jedan od sarlatana. Pre mesec dana naletim na ovaj klip, rekoh hajde da vidim o cemu govori. Pa covek je genijalan! U klipu je odgovor na sva pitanja na relaciji muskarac - zena a i evo odgovora za  @Neša_

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Neša_ рече

@Таша   :skidamkapu:

Nemam vremena da odgledam. Klip je mnogo dugačak, a ja moram da radim.  :w9k3k6:

Задња времена дошла кад само ми богати можемо да гледамо Мирољуба. 

Подели на овим сајтовима

On 16.10.2018. at 0:17, Tumaralo. рече

Bogami ovo nije daleko od istine.

Nije baš ni blizu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Таша рече

Nista o ovom coveku nisam znala do nedavno. Nit' citala, nit' slusala sta prica. Stalno zaobilazila, misledici da je jedan od sarlatana. Pre mesec dana naletim na ovaj klip, rekoh hajde da vidim o cemu govori. Pa covek je genijalan! U klipu je odgovor na sva pitanja na relaciji muskarac - zena a i evo odgovora za  @Neša_

On govori dosta dobrih stvari i mnogo bi dalje dogurao da je u crkvi, što sam pokušavala da mu objasnim, al nije hteo da me sluša. Sad ne znam kakva je situacija možda se promeni nešto po tom pitanju... 

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Вилер Текс рече

@Таша Гранд Магазин. Хм, ту гостују обично велики мудраци и где да прође без др. мр. за живот и жене :))

Ne znam sta je GM i nije ni vazno gde je gostovao, vec sta je rekao. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Таша рече

Ne znam sta je GM i nije ni vazno gde je gostovao, vec sta je rekao. 

Гранд Магазин као и све што је гранд и пинк је извор трулежи и одатле у 97% случајева излазе обмане, полуистине, манипулације и све врсте отрова.

Мирољуб Петровић је човек који отворено хули на Свето Причешће, Пресвету Богородицу, Св. Василија Острошког итд. Такав да учи о међуљудским односима не може.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Вилер Текс рече

Гранд Магазин као и све што је гранд и пинк је извор трулежи и одатле у 97% случајева излазе обмане, полуистине, манипулације и све врсте отрова.

Мирољуб Петровић је човек који отворено хули на Свето Причешће, Пресвету Богородицу, Св. Василија Острошког итд. Такав да учи о међуљудским односима не може.

I opet, uprkos svemu sto si naveo ne umanjuje ono sto je rekao. A rekao je nekoliko stvari sa kojima je bas pogodio cilj. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Таша рече

I opet, uprkos svemu sto si naveo ne umanjuje ono sto je rekao. A rekao je nekoliko stvari sa kojima je bas pogodio cilj. 

Гледе и унаточ свему, далек му лепа кућа док се не унормали.

Подели на овим сајтовима

• 8 months later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...