Jump to content

О контрацептивним средствима

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 часа, Phoebe рече

jer iz vaših komentara skontah da je napisano da je neplodnost kazna zbog razvratnog života, tako nešto. Neću da čitam takve nebuloze.

Не то је нечија интерпретација. У тексту  нема апсолутно изнетих ставова...због тога је нешто, већ... у много случајева  неплодност је због тога и тога.    

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Одговори 614
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 15 минута, Bokisd рече

Pa, sto se tice i verske strane, postoje vernici koji ne zele da koriste kontracepciju radi kontrolisanja poroda. I, to je legitiman stav i zalaganje. 

Sloboda izbora i pitanje licne vere.

Naravno. Pavoslavna vera nije Prokrustova postelja i nema potrebe osuditi ni one koji pribegavaju kontracepciji, posebno zbog života i zdravlja majke već rođene dece, ni one koji su imali onoliko dece koliko je došlo, pa ih možda sad sa mukom hrane.

• Свиђа ми се 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Војвода7 рече

Шта значи то да се помирио?  Јел то значи да је 100% увјерен да не могу имати дјецу? Зар Богу није све могуће ....

Usput, ako ga baš uzimamo u usta, divan je sveštenik, sjajna mu je žena, služi, ispoveda, radi sa parohijanima, uvek ima vremena za razgovor. Ne znam mu lične molitve i da li u njima pominje decu, ali znam da su se složili da, iako su želeli decu, ako ne ide, to nije razlog za očajanje. Šta tačno ti tu može smetati, i dalje mi nije jasno? Misliš da oženjeni sveštenici po svaku cenu moraju imati decu? Ili se mogu pomiriti s tim da nemaju, nastaviti lep bračni život i možda se još više posvetiti pozivu?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Paradoksologija рече

Naravno. Pavoslavna vera nije Prokrustova postelja i nema potrebe osuditi ni one koji pribegavaju kontracepciji, posebno zbog života i zdravlja majke već rođene dece, ni one koji su imali onoliko dece koliko je došlo, pa ih možda sad sa mukom hrane.

Licno, po mnogim verskim pitanjima ( koja nisu bas, bas strogo dogmatska i moralna ), gledam kao, na situaciju, kada apostol kaze, .....' Ти имаш веру? Имај је сам у себи пред Богом. Благо ономе који не осуђује себе за оно шта нађе за добро.'....

Ako neko po savesti i veri ide u crkvu i ako nadje, ( za samog sebe ), da je nesto dobro ( za njega samog , kako bi se odrzao u veri i u crkvi ),.... onda, takva sloboda je po Bogu.

Samo da ispostujemo i vodimo racuna o onome ,  opet, od apostola, .... ' sve mi je slobodno, ali nije sve na korist, sve mi je slobodno, ali sve ne izgradjuje'.....

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Рапсоди рече

Не то је нечија интерпретација. У тексту  нема апсолутно изнетих ставова...због тога је нешто, већ... у много случајева  неплодност је због тога и тога.    

Tekst je đubre...i to nije ničija interpretacija, jasno i glasno-tekst je neuko đubre.

Седамдесет процената жена које траже оплодњу у епрувети имају болесне, зачепљене јајоводе. То су цјевчице које спајају трбушну шупљину с материцом. Оне су имале нормалне јајоводе, који су се због њиховог начина живота разбољели. Разбољели су се, врло често, зато што је жена радила абортус, па су се појавили ожиљци, неке инфекције... Тако су се јајоводи за- чепили, сасвим или дјелимично. До зачепљењајајовода може доћи и због ванматеричне трудноће,затим, врло често, због полних болести, нарочито кламидије трахоматис (Chlamydia trachomatis),уреаплазме уреалитикум (Ureaplasma urealyticum),гонореје (Neisseria gonorrhoeae)... Даље, због предбрачних и ванбрачних сексуалних односа у којимасу се она или он негдје заразили, па су то донијели у свој брак.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Natasa. рече

Tekst je đubre...i to nije ničija interpretacija, jasno i glasno-tekst je neuko đubre.

Седамдесет процената жена које траже оплодњу у епрувети имају болесне, зачепљене јајоводе. То су цјевчице које спајају трбушну шупљину с материцом. Оне су имале нормалне јајоводе, који су се због њиховог начина живота разбољели. Разбољели су се, врло често, зато што је жена радила абортус, па су се појавили ожиљци, неке инфекције... Тако су се јајоводи за- чепили, сасвим или дјелимично. До зачепљењајајовода може доћи и због ванматеричне трудноће,затим, врло често, због полних болести, нарочито кламидије трахоматис (Chlamydia trachomatis),уреаплазме уреалитикум (Ureaplasma urealyticum),гонореје (Neisseria gonorrhoeae)... Даље, због предбрачних и ванбрачних сексуалних односа у којимасу се она или он негдје заразили, па су то донијели у свој брак.

Каже врло често, не каже 100 посто због тога и тога. Ипак је он доктор и не би тек тако исзносио неке чињенице без основе ( статистика, истраживања)

Наравно свака прича је прича за себе. 

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Рапсоди рече

Каже врло често, не каже 100 посто због тога и тога. Ипак је он доктор и не би тек тако исзносио неке чињенице без основе ( статистика, истраживања)

Наравно свака прича је прича за себе. 

Dr Antun Lisec je Hrvat, rimokatolik, hirurg koji se odrekao ljekarske karijere i prinadležnosti koje ona donosi da bi svoj život posvetio borbi za život začetog a nerođenog čovjeka i ukazivanju na uzroke stravičnog stradanja čovjeka u njegovom prenatalnom periodu. Još šire, dr Lisec se, kao svojevrsni promoter dobra, apostol istinskog života, u saradnji kako sa Rimokatoličkom tako i sa Pravoslavnom crkvom, svesrdno bori za čistotu života na jevađeljskim, Hristovim načelima. Svoje čovjekoljublje, zasnovano na bogoljublju, predajući mu se svim svojim bićem, vrijedno i požrtvovano širi kako u rodnoj Hrvatskoj, tako i u Rusiji, Srbiji, Crnoj Gori…, kako na Zapadu tako i na Istoku. Njegov tekst, napisan prvenstveno za hrvatske medije, koji objavljujemo, slijedi iz njegovog pregalaštva, a odnosi se na dilemu mnogih roditelja: da li dijete vakcinisati ili ne.

https://www.crol.hr/index.php/zivot/8627-umjetnom-oplodnjom-se-ubijaju-djeca-kontracepcija-podrzava-bludnost-a-zene-koje-koriste-spiralu-su-ubojice

пре 33 минута, Natasa. рече

То су цјевчице које спајају трбушну шупљину с материцом.

A ovu glupost jedan dr ginekologije, ma ni srednjoškolac, ne bi napisao.

Rapso, ako su napisali dr ispred imena, ne znači da je stručnjak. Pravi dr medicine se ne bavi glupostima i ne piše ovako pristrasno i osuđivački. Nije stručno, ni profesionalno ni etički. Ovo je u rangu "dr" Velkov sa sve "dr" Miroljubom. Zamisli lečiš se kod Miroljuba???

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Natasa. рече

Rapso, ako su napisali dr ispred imena, ne znači da je stručnjak. Pravi dr medicine se ne bavi glupostima i ne piše ovako pristrasno i osuđivački. Nije stručno, ni profesionalno ni etički. Ovo je u rangu "dr" Velkov sa sve "dr" Miroljubom. Zamisli lečiš se kod Miroljuba???

Не знам...ја не видим пристрасност и осуђивање, већ више констатацију која је одраз  истраживања, статистике, докторске праксе. А текст је делимично и упозоравајући и освешћујући, бар га ја тако доживљавам. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Paradoksologija рече

Ne znam mu lične molitve i da li u njima pominje decu, ali znam da su se složili da, iako su želeli decu, ako ne ide, to nije razlog za očajanje. Šta tačno ti tu može smetati, i dalje mi nije jasno? Misliš da oženjeni sveštenici po svaku cenu moraju imati decu? Ili se mogu pomiriti s tim da nemaju, nastaviti lep bračni život i možda se još više posvetiti pozivu?

Како си рекла..тај свештеник је желио дјецу и помирио се са тим да их неће имати...Зар не би љепше било да је тај свештеник рекао ''Биће дјеце ако Бог да'' ''све је у Његовим рукама''

Не треба очајавати наравно, али ако желиш дјецу..не треба се ни помирити са тим да их нећеш имати, то ми дође као да не вјерујеш да Бог може у сваком тренутку да ти подари дијете...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Војвода7 рече

Како си рекла..тај свештеник је желио дјецу и помирио се са тим да их неће имати...Зар не би љепше било да је тај свештеник рекао ''Биће дјеце ако Бог да'' ''све је у Његовим рукама''

Не треба очајавати наравно, али ако желиш дјецу..не треба се ни помирити са тим да их нећеш имати, то ми дође као да не вјерујеш да Бог може у сваком тренутку да ти подари дијете...

Никада не треба губити наду, али циљ православног брака нису деца, већ да двоје једно буду. Деца су Божији благослов.    

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Рапсоди рече

Не знам...ја не видим пристрасност и осуђивање, већ више констатацију која је одраз  истраживања, статистике, докторске праксе. А текст је делимично и упозоравајући и освешћујући, бар га ја тако доживљавам. 

Koje osvešćavanje crno? Dobro nije uzeo lopatu i krenuo da nas bije po glavi. Tekst je nestručno đubre i nema tu šta da se "doživljava", nije to umetničko delo. Zna se kako funkcioniše kontracepcija, uzroci neplodnosti su brojni, vrlo često i psihičke prirode, a ovaj lupeta o nekom raskalašnom životu...ma gluposti. Uostalom "dr" je napustio medicinu.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Војвода7 рече

.не треба се ни помирити са тим да их нећеш имати, то ми дође као да не вјерујеш да Бог може у сваком тренутку да ти подари дијете...

"Mirenje" da ih možda nećeš imati je odlična metoda opuštanja supružnika nakon čega se vrlo često desi da ih dobiju. Znam za primere da je žena brzo i bez ikakvih problema zatrudnela posle VTO. Jednostavno je skinula pritisak sa sebe. Toliko se ljudi opterete decom, da nije ni čudo što ne mogu da ih imaju.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Рапсоди рече

већ више констатацију која је одраз  истраживања, статистике, докторске праксе

Ali kojih:

- istraživanja? - nije naveo ni jedno.

- statistika? - nije prikazao ni jednu.

- doktorskih praksi? - kojih?

Problem sa ovakvim tekstovima je, izmedju ostalog, i to što se:

- sve zasniva na "Reče mi jedan čovek...", " Čitao sam o devojci...", " Kaže mi jedna žena..." 

- iznese nebrojano nepotkrepljenih tvrdjenja a da bi se to argumentovano raskrinkalo, potrebno je napisati čitavu disertaciju,

- neistine su isprepletane sa poluistinama i uvek može da kaže " A pa nisam ja to rekao."

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Branka62 рече

Ali kojih:

- istraživanja? - nije naveo ni jedno.

- statistika? - nije prikazao ni jednu.

- doktorskih praksi? - kojih?

Problem sa ovakvim tekstovima je, izmedju ostalog, i to što se:

- sve zasniva na "Reče mi jedan čovek...", " Čitao sam o devojci...", " Kaže mi jedna žena..." 

- iznese nebrojano nepotkrepljenih tvrdjenja a da bi se to argumentovano raskrinkalo, potrebno je napisati čitavu disertaciju,

- neistine su isprepletane sa poluistinama i uvek može da kaže " A pa nisam ja to rekao."

I to što je napustio medicinsku praksu mi je vrlo sumnjivo. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...