Jump to content

О контрацептивним средствима

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Војвода7 рече

Па није свештеник умро :)  Молитве треба да трају...

Umori se čovek, a i u životu se stvari dese i poslože kad ih pustiš. Neka bude volja Tvoja je bukvalno puštanje-ovo su moje želje i problemi, ali Tvoja je poslednja. Neki ljudi jednostavno ne mogu da imaju dece, umru bez potomstva i to je ok...niko na ovaj svet nije ni došao ni otišao bez Božijeg promisla i dopuštenja.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 614
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 12 минута, Јелена011 рече

U ovom svetu Bog je pustio nas da sami delamo

Не бих се сложио, бар се ја тако не осјећам...

пре 13 минута, Јелена011 рече

Sta bi ti radio da si se pre veka nasao u logoru?

Молио бих се да ме избави одатле...

пре 5 минута, Јелена011 рече

Pa hit, nije se dovoljno molio, da jeate automat zvani Bog bi mu uslisio zelju. 

Nego kazi, koliko treba da traje po tebi? Koliko je "dovoljno"? 

Па зашто одустати..., не видим зашто би неко прекинуо са молитвом...

Подели на овим сајтовима

Ma sve je to ok Vojvodo.

Da,molio bi se da te izbavi, molio bi se da ti podari decu. Prosao bi dan, mesec, godina... I onda sta? 

U postavci koju iznosis poszoje samo dva logicka ishoda 

-ti nisi dovoljno dobar, gresan si i maloveran pa ti Bog ne daje potomstvo i ne vadi iz Jasenovca

-ti si se dovoljno namolio i dobijas izlaz i/ili decu il sta vec. 

Problem je sto je pravoslavlje po sustini iznad toga. Pravoslavlje ti kaze, alo Vojvodo gresan si pa si gresan, al ni zbog greha te necu uskratiti kao sto te ni zbog vrline necu nagraditi nego cu ti dati il ne jer sam ja Bog. Nije zivot kazna ili nagrada, pa da se zlo desava zlima. Citaj psaltir kako to pita se psalmopojac da se zli nasladjuju i bogate... Pa jer jedno veze nema s drugim odgovara Bog, al ti covece ne vidis kraj njihov a ja ga znam jer sam Bog. 

Bog nam daje jer moze, jer je slobodan od nasih uslovljavanja. Nema kazne nagrade, nema toga zasluge il ne. Zlo je sastavni deo ovog sveta. Umiru deca, ljudi, gresni, bezgresni, radjaju se boleani, oboljevaju zdravi, nepravde, katastrofe, ratovi... Svega ima. Na to Bog ne utice. Nije on dezurni meteorolog, dispecer hitne sluzbe niti babica. Mi smo dobili dar zivota, i odgovornost da zivimo tako da budemo svetlost svetu. Dakle ne da mi dobijemo neato nego da mi darujemo, stvaramo, pomazemo, tesimo, podizemo... 

To sto svestenik nema dece nema veze s njegovom verom nego sa milion drugih prizemnijih stvari. A kako ce on odreagovati na to e to vec jeste njegova vera. 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Војвода7 рече

не видим зашто би неко прекинуо са молитвом...

Je l si primetio da se stvari poslože kad ih pustiš i manje razmišljaš o problemu. Neka bude volja Tvoja...ti si svoje rekao, ostatak je na Njemu.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Војвода7 рече

Молио бих се да ме избави одатле...

Sigurno su se mnogi molili, pa su ubijani na najstrašnije načine...a opet neki su preživeli da posvedoče užas. Ta logika zašto su malobrojni preživeli, a mnogi ubijani nama nije nikako jasna. A opet se užas desio. Ja lično ne mogu da pojmim Jasenovac, meni to ne ulazi u glavu kako je moguće da se tako nešto desilo.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Јелена011 рече

U postavci koju iznosis poszoje samo dva logicka ishoda 

-ti nisi dovoljno dobar, gresan si i maloveran pa ti Bog ne daje potomstvo i ne vadi iz Jasenovca

-ti si se dovoljno namolio i dobijas izlaz i/ili decu il sta vec. 

Није баш тако, има и воља Његова што каже Наташа. Занима ме како ти тумачиш ово '' Gospodin reče: "Ako imate vjeru kao zrno gorušično i kažete ovome dudu: 'Izađi s korijenom van i presadi se u more!' poslušat će vas. ''?

пре 21 минута, Јелена011 рече

Pravoslavlje ti kaze, alo Vojvodo gresan si pa si gresan, al ni zbog greha te necu uskratiti kao sto te ni zbog vrline necu nagraditi nego cu ti dati il ne jer sam ja Bog.

Коси ли се ово са Бозијом заповијести Поштуј оца свога и матер своју да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи? Зар нам Бог у овој заповијести не обећава награду?

Подели на овим сајтовима

Ne. To nije nagrada. Samo znaci da ti nece biti zlo. A postovanje je minimum minimuma. Postovati znaci ne vredjati, ne paivati, saslusati, bez besa, bez  srdzbe, ne vracati istom merom i sl... 

Jer ima nas raznih. 

Pa gledaj, apostoli nisu imali tu veru do silaska Duha. Sto si ti veci od njih? I tad cuda tipa vaskrsnuca, izlecenja, svega redom bila su retkost. Nije da su se desavala 00-24. Krajnja stvar je sloboda. Nije to magicna stvar. Takvo posmatrabje je aujeverje. Eto ja ci da kazem carobnu formulu, popijem carobni napitak, ponasam se po odredjenom kodeksu i sve ce  biti super. Nece. 

No, nema veze Vojvodo, potpuno drugacije posmatramo na stvari.

Ja ti samo od srca zelim da ako ikad dozivis velike teskoce i nepravde ne kazes nema Boga. 

Taj sam savet ja dobila od jednog starog prote koji je u godinama poodmaklim, koji je preziveo mucenja Lore i uvek s mirom govorio i govori. Covek koji je jurio provalnike par stotina metara u svojih skoro 70, jer prosto tako treba, ali je blag da ga na ranu stavis. Samo to kaze, polako s mirom, kada dozivis velika zla ne kazi nema Boga. Sve drugo je dobro, svadjaj se, placi, trazi, pokusaj da razumes, buni se, al ne kazi nema Boga. Jer obicno ljudi koji slicno tebi razmisljaju kazem iz mog iskustva na kraju zivota i kad ih strefi velika nepravda i teska nesreca potpuno se u veru razocaraju ocekujuci nesto duboko u sebi od Boga. Da im pomogne, da ih zastiti, da im akloni muku. A nazalost ta plemenita ljudaka zelja im se ne ispuni pa bude mnogo tesko. Zivot. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Војвода7 рече

Занима ме како ти тумачиш ово '' Gospodin reče: "Ako imate vjeru kao zrno gorušično i kažete ovome dudu: 'Izađi s korijenom van i presadi se u more!' poslušat će vas. ''?

Vrlo često ni ne razumem poentu molitve. Kao ti izneseš šta te muči sa  verom da će ti pomoći, ali opet je Njegova poslednja, pogotovo ako je u pitanju život ili smrt, bolest bliske osobe. Molitva mu možda dođe kao neka introspekcija...ne znam odgovor na ovo pitanje, bilo bi lepo kad bi neki teolog malo pojasnio. Neko čkolovan, jer mi nismo :smeh1:.

@Vladan :::

Bi li nam pomogao, smisao molitve?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Јелена011 рече

Ja ti samo od srca zelim da ako ikad dozivis velike teskoce i nepravde ne kazes nema Boga. 

Uf, koliko su samo svetitelji izrekli beseda na ovu temu, da kada dodjes u iskusenje i nevolju i bolest ne kazes, nema boga,.... nego i da ne ropces i ne negodujes na boga,..... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Uf, koliko su samo svetitelji izrekli beseda na ovu temu, da kada dodjes u iskusenje i nevolju i bolest kazes, nema boga,.... nego i da ne ropces i negodujes na boga,..... 

Neka oni ne ropcu, potpuno se slazem. Svakom po meri. Ja nisam svetitelj i nemam nameru da lazem ni sebe ni Boga. Nekad ropcem nekad ne, zavisi kako za sta mi je vazno i koliko me potresa. A da kao fol budem sterilno mirna kada me zadesi tragedija, pa Bog moze samo da se slatko ismeje i kaze ma daj koga ti foliras znam te pusko kad si pistolj bila. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Јелена011 рече

Neka oni ne ropcu, potpuno se slazem. Svakom po meri. Ja nisam svetitelj i nemam nameru da lazem ni sebe ni Boga. Nekad ropcem nekad ne, zavisi kako za sta mi je vazno i koliko me potresa. A da kao fol budem sterilno mirna kada me zadesi tragedija, pa Bog moze samo da se slatko ismeje i kaze ma daj koga ti foliras znam te pusko kad si pistolj bila. 

Pa, dobro, malo da se 'bunimo' i nije strasno,  samo da ne preteramo.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Bokisd рече

Pa, dobro, malo da se 'bunimo' i nije strasno,  samo da ne preteramo.

Pa ja nemam verometar  ne znam sta je preterivanje ni za mene, tj za mene znam tj osetim al ne znam koja je tudja mera. To je od mene skriveno a poznato je samo Bogu. 

Postoje aituacije u zivotu kada nije zdravo nit "normalno" da ostanes ko vostana figura miran, pribran i ne znam kakav. Zlo nema logiku, bezumno je. Ne moze se objasniti logikom nesto sto je nema. A neke aituacije au prosto suvise teske. 

Ne prica o o ma smaknuo mi je curu koju muvam il isekao me u saobracaju situacijama. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Јелена011 рече

Pa ja nemam verometar  ne znam sta je preterivanje ni za mene, tj za mene znam tj osetim al ne znam koja je tudja mera. To je od mene skriveno a poznato je samo Bogu. 

Postoje aituacije u zivotu kada nije zdravo nit "normalno" da ostanes ko vostana figura miran, pribran i ne znam kakav. Zlo nema logiku, bezumno je. Ne moze se objasniti logikom nesto sto je nema. A neke aituacije au prosto suvise teske. 

Ne prica o o ma smaknuo mi je curu koju muvam il isekao me u saobracaju situacijama. 

Okey, nisam ni mislio ( specificno )  na tebe, vise sam rekao uopsteno.

I, pomalo, iz nekog mog iskustva, znam koliko je tesko u bolesti ( imam neku na momente tesku boljku ) i  biti pribran i postojan u  veri ( o promislu Bozijem o nama ).

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Војвода7 рече

зато не видим како може да се помири са тим да не може имати дјецу...Богу је све могуће---

помирио се са тим да је то воља Божија ...а онда ће му доћи (или је већ и дошао) једног дана и одговор, зашто је то била воља Божија.

Препустити се вољи Божијој је знак поверења/вере у Бога, а не стварање  чуда или испуњавање жеља, то је онда трговина.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...