Jump to content

О контрацептивним средствима

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Војвода7 рече

Шта значи то да се помирио?  Јел то значи да је 100% увјерен да не могу имати дјецу? Зар Богу није све могуће ....

Znači da su se pomirili sa stanjem stvari, nisu nesrećni ni očajni, i nisu ništa dalje posebno pokušavali. Ne znam šta im je tačno u glavi svakog dana pa ne mogu odgovoriti na pitanje.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Одговори 614
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 14 минута, Војвода7 рече

Зар Богу није све могуће ....

Neki parovi po Božijoj volji nemaju dece.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Neki parovi po Božijoj volji nemaju dece.

Да, али молитвом и вјером у Бога је све могуће. Како је Парадоксологија написала да се помирио...дјеловало ми је као да је сигуран да неће имати дјеце, ваљда свештеник не би требао тако да размишља...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Ne, nego svestenik treba da razmislja da je bas on poseban od avih najposebniji i da ce eto njemu zbog njegove posebnosti Bog dati cudo.

To se zove gordost. Bog nije duzan ama nista ni zbog kakve nase vere a ponajmanje da se petlja u nasa sopstvena posla. 

To se zove zivot. Nazalost on je cupav i dlakav, smrtan, zao, pun patnje i nepravde ali i takav je vekicanstven. Na nama je da ga zivimo i kad je tesko a ne odma jaoj Boze ucini bas meni sasvim samo meni cudo. 

Disklejmer cuda postoje al ne zato sto je necija vera bas sasvim posebna nego zato sto je Bog sasvim poseban i On vidi ono sto mi ne vidimo i o nama samima i svim ljudima na ovome svetu. 

Inace tekst je notorna glupost. Meni ne ide u glavu da ovakvih retardiranih stavova jos postoje. Pa ne, uopste me ne cudi ateizam, ni malo. Treba nadljudska vera da neko pored takvih poveruje u Boga ako je zrela licnost. 

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Војвода7 рече

Да, али молитвом и вјером у Бога је све могуће. Како је Парадоксологија написала да се помирио...дјеловало ми је као да је сигуран да неће имати дјеце, ваљда свештеник не би требао тако да размишља...

Ali ako je Bog odlučio da ne može...šta drugo da radi nego da prihvati Volju i ne očajava?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Војвода7 рече

Па не зна он шта је Бог одлучио...

Zato se valjda kaže Neka bude volja Tvoja i pustiti problem. Ako treba da ima dece-imaće ih, ako ne treba-neće ih imati, Božija volja.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Јелена011 рече

Ne, nego svestenik treba da razmislja da je bas on poseban od avih najposebniji i da ce eto njemu zbog njegove posebnosti Bog dati cudo.

To se zove gordost. Bog nije duzan ama nista ni zbog kakve nase vere a ponajmanje da se petlja u nasa sopstvena posla. 

To se zove zivot. Nazalost on je cupav i dlakav, smrtan, zao, pun patnje i nepravde ali i takav je vekicanstven. Na nama je da ga zivimo i kad je tesko a ne odma jaoj Boze ucini bas meni sasvim samo meni cudo. 

Па тако и треба да буде, за све треба да се обратимо Богу.

Не мора ма дати због посебности, он је свештеник..подразумијева се да вјерује у Бога... зато не видим како може да се помири са тим да не може имати дјецу...Богу је све могуће---

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Војвода7 рече

зато не видим како може да се помири са тим да не може имати дјецу...Богу је све могуће---

Рецимо: помирио се да не може имати децу, да тако кажем редовним или уобичајеним путем, него једино ако се деси чудо, јер је Богу све могуће.

Подели на овим сајтовима

Vojvodo, tvoj sistem vere nije bas u vinklu s pravoslavljem. Mozda nekim etno stilom tamo od pre veka. Al svejedno nije bas tako. 

Bog je stvorio svet, "ovaj svet u zlu lezi". U ovom svetu Bog je pustio nas da sami delamo. Znas ono ne pada sneg da pokrije breg nego da svaka zverka pokaze svoj trag. Da cuda se desavaju ali kao izuzetak. A svega nekoliko puta u istoriji su se andjeli Boziji javljali, intervenisali i slicno kada je bilo od znacaja za celokupnu istoriju covecanstva kao primer. Podseti se novog zaveta - slep je da se pokaze Slava Bozija. Nema coveka da me spusti... U ovom svetu mi smo tu da pomazemo nasim bliznjima. Bog se ne mesa direktno. 

Sta bi ti radio da si se pre veka nasao u logoru? Pa zaroptao bi na Boga posle dan mislivsi da je duzan da te spasi zbog tvoje vere ili bi potpuno psihicki pao a samim tim i fizicki zbog malodusnosti jer eto cim te ne spasava nisi dovoljno dobar. 

Ne ide tako u zivptu. No, u redu. Za par decenija mozemo na tu temu. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Zato se valjda kaže Neka bude volja Tvoja i pustiti problem. Ako treba da ima dece-imaće ih, ako ne treba-neće ih imati, Božija volja. 

То се каже на крају молитве :) . Помолиш се, замолиш Бога, и на крају кажеш нека буде воља Твоја...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Војвода7 рече

Богу је све могуће---

Jeste, ali iz nama nepoznatih razloga nekad odluči nešto što nama nije jasno. Npr. moliš se da neko ozdravi i taj neko umre...jednostavno Bog je mogao da učini čudo, ali nije i mi se moramo pomiriti i sa životnim tugama.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Војвода7 рече

То се каже на крају молитве :) . Помолиш се, замолиш Бога, и на крају кажеш нека буде воља Твоја...

Pa da. Izložiš svoje želje i probleme i na kraju je Njegova poslednja. Eto, sveštenik se sigurno molio, ali to nije Božija volja. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Војвода7 рече

Па није свештеник умро :)  Молитве треба да трају...

Pa hit, nije se dovoljno molio, da jeate automat zvani Bog bi mu uslisio zelju. 

Nego kazi, koliko treba da traje po tebi? Koliko je "dovoljno"? 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...