Ralex Написано Јул 29, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2024 пре 19 часа, Bokisd рече Raleta ne bih da komentarisem, samo intelektom ne moze da se dodje do istine o prirodi i nacinu postojanja duse. Svetitelji su pisali kada bi mogli da vidimo svoju dusu ne bismo mogli da opisemo tu duhovnu i nebesku lepotu i blagodat koja postoji u dusi, u dusi se desava da postajemo bogovi po blagodati, i ta blagodat se siri kroz citavo nase bice i telo. Nema sanse da bilo ko bilo kako dodje do poznaje o dusi osim kroz crkveno duhovno predanje i podviznicku praksu svetitelja zapisanu u njihovim zitijima i delima. Da svetitelji su pisali: kad bi mogli da vidimo svoju dušu. A to znači da oni nisu videli dušu niti znaju šta je to od čega je sačinjena. Ali to im nije smetalo da filozofiraju o nečenu što namaju pojma šta je. Tako su uneli pogrešno učenje i kada se pojavi neko ko je video šta je duša, ljudi zavedeni pogrešnim filozofijama ne mogu da poveruju. Milan piše; Цитат док суштину Божију апсолутно не можемо појмити - као недодириво и непојмљиво заједништво Тројице, Šta ti imaš da pišeš o Ocu kad je on za tebe nedodirljiv i nepojmljiv, pusti sinove da pišu o Ocu oni ga vrlo dobro znaju i njega i njegovo trojstvo Nego su se ljudi pogubili u koje kakvim filozofijama nekih nazovi otaca i sad veruju da je Boga nemoguće videti. A u stvari nemoguće ga je videti telesnim očima a očima uma je moguće ako kome Bog otvori um da vidi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јул 29, 2024 Пријави Подели Написано Јул 29, 2024 пре 19 часа, Ralex рече Tako je čovek muško I žensko u jednome, Um kao Muž I Duša kao ženski deo nas. Na isti našin je I Bog muško I žensko u jednome. Ne znam za Boga, ali za čoveka se slažem. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Јул 29, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2024 пре 3 часа, sanja84 рече Ne znam za Boga, ali za čoveka se slažem. Adam je bio savršen stvoren po Božijem obrazu, I dok je bio savršen on nije grešio. Ali Bog deli Adama na muško i žensko uzevši mu jedno rebro. Dakle žena je bila deo savršenog Adama koji je po obličju Božijem stvoren. Tako možemo da izvedemo zaključak da je i Bog muško i žensko u jednome, da je Bog zapravo Čovek. Ali ne čovek kao telesna kategorija nego čovek kao duhovna kategorija. Jer onaj koji čini dobro, koji je milostiv, koji pomaže bližnjima je čovek, A onaj koji toga nema je nečovek. Tako i žensko po telu može da bude veliki čovek . Jer kada se Gospod useli u žensko koje čini dobro i sve ono šta je Hristos govorio, po njegovoj reči da će se On i Otac useliti u onoga ko tvori Božiju volju. Onda ona dobija Muški deo, i postaje čovek. I kad vidimo koje karakterne osobine krase Boga (milost, ljudbav, dobrota...) Onda mi razumemo da je i Bog Čovek, čovek kao duhovna kategorija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јул 29, 2024 Пријави Подели Написано Јул 29, 2024 пре 15 минута, Ralex рече Adam je bio savršen stvoren po Božijem obrazu, I dok je bio savršen on nije grešio. Ali Bog deli Adama na muško i žensko uzevši mu jedno rebro. Dakle žena je bila deo savršenog Adama koji je po obličju Božijem stvoren. Tako možemo da izvedemo zaključak da je i Bog muško i žensko u jednome, da je Bog zapravo Čovek. Ali ne čovek kao telesna kategorija nego čovek kao duhovna kategorija. Jer onaj koji čini dobro, koji je milostiv, koji pomaže bližnjima je čovek, A onaj koji toga nema je nečovek. Tako i žensko po telu može da bude veliki čovek . Jer kada se Gospod useli u žensko koje čini dobro i sve ono šta je Hristos govorio, po njegovoj reči da će se On i Otac useliti u onoga ko tvori Božiju volju. Onda ona dobija Muški deo, i postaje čovek. I kad vidimo koje karakterne osobine krase Boga (milost, ljudbav, dobrota...) Onda mi razumemo da je i Bog Čovek, čovek kao duhovna kategorija. Ne razmišljaj dalje.. nastradaćeš, psihički. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Јул 29, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2024 пре 2 часа, sanja84 рече Ne razmišljaj dalje.. nastradaćeš, psihički. Većina ljidi misli a nikada ne razmišlja, a Bog ne želi takve vernike koji slepo slede autoritete. On traži ljude koji razmišljaju, preispituju, rasuđuju, da bi bili Razumni i da đavo ne bi mogao da ih prevari. Da Anđeo Božiji dođe čoveku i otkrije mu neviđene stvari, ako čovek ne preispita to i rasudi da li je to stvarno anđeo Božiji a ne sotona koji se prerušio, Bogu neće biti mio takav vernik. Jer Bogu nije milo da njegovi sinovi stradaju zato što su naivno poverovali pa bili prevareni. Ali takođe očekuje od nas da preispitujemo i ono šta nam se na prvu ućini kao jeres i kao laž, Jer Bog je čistotu sakrio u prljavštinu, lepotu je sakrio u ružno, mudrost je sakrio u glupost da ih ne nađu oni koji nisu dostojni . Ja sam najveće istine našao tamo gde sam na prvu našao glupost, međutim kada sam preispitao stvar onda sam našao Mudrost. Mi smo navikli da razmišljamo svetski, a svetska mudrost je pred Bogom ludost, dok je Božija mudrost za svetski način mišljena ludost. Zato sve preispituj pa ni svom umu ne veruj previše jer on zna čoveka da drži u zabludi ako se ne preispituje. A ja sam bio psihički nastradao dok me Bog nije uputio da nikako ne verujem svom umu ako želim psihičko zdravlje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јул 30, 2024 Пријави Подели Написано Јул 30, 2024 пре 10 часа, Ralex рече Zato sve preispituj pa ni svom umu ne veruj previše jer on zna čoveka da drži u zabludi ako se ne preispituje. A ja sam bio psihički nastradao dok me Bog nije uputio da nikako ne verujem svom umu ako želim psihičko zdravlje. Od preispitivanja se isto puca. NIkad kraja... novo, novo, novo... odmori čoveče. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Јул 30, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Јул 30, 2024 пре 2 часа, sanja84 рече Od preispitivanja se isto puca. NIkad kraja... novo, novo, novo... odmori čoveče. A tu se varaš, svi duševni bolesnici su to jer ne preispituju svoje misli i slepo veruju svom umu, svi koji boliji od bolesti izazvanih stresom su to jer ne preispituj svoje misli. stres nije posledica realne opasnosti već našeg suda o nekoj situaciji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милошшш Написано Јул 30, 2024 Пријави Подели Написано Јул 30, 2024 Српски Јерусалим (@srpski.jerusalim) • Instagram reel WWW.INSTAGRAM.COM 3,259 likes, 22 comments - srpski.jerusalim on July 13, 2024: "Преузето са јутјуб канала :... Као поручено 🙂 cool.lie.talker Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јул 30, 2024 Пријави Подели Написано Јул 30, 2024 пре 9 часа, Ralex рече A tu se varaš, svi duševni bolesnici su to jer ne preispituju svoje misli i slepo veruju svom umu, svi koji boliji od bolesti izazvanih stresom su to jer ne preispituj svoje misli. stres nije posledica realne opasnosti već našeg suda o nekoj situaciji. Možda je molitva bolja od preispitivanja? "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Јул 30, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Јул 30, 2024 пре 4 часа, sanja84 рече Možda je molitva bolja od preispitivanja? Uzalud molitva ako je čovek nerazuman Znači ipak rasuđivanje i preispitivanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јул 30, 2024 Пријави Подели Написано Јул 30, 2024 пре 1 сат, Ralex рече Uzalud molitva ako je čovek nerazuman Znači ipak rasuđivanje i preispitivanje Ko da govorim zidu "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 30, 2024 Пријави Подели Написано Јул 30, 2024 Боже помози и сачувај:, On 29. 7. 2024. at 17:48, Ralex рече Da svetitelji su pisali: kad bi mogli da vidimo svoju dušu. A to znači da oni nisu videli dušu niti znaju šta je to od čega je sačinjena. Ali to im nije smetalo da filozofiraju o nečenu što namaju pojma šta je. Tako su uneli pogrešno učenje i kada se pojavi neko ko je video šta je duša, ljudi zavedeni pogrešnim filozofijama ne mogu da poveruju. Milan piše; Šta ti imaš da pišeš o Ocu kad je on za tebe nedodirljiv i nepojmljiv, pusti sinove da pišu o Ocu oni ga vrlo dobro znaju i njega i njegovo trojstvo Nego su se ljudi pogubili u koje kakvim filozofijama nekih nazovi otaca i sad veruju da je Boga nemoguće videti. A u stvari nemoguće ga je videti telesnim očima a očima uma je moguće ako kome Bog otvori um da vidi. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 30, 2024 Пријави Подели Написано Јул 30, 2024 On 29. 7. 2024. at 17:48, Ralex рече Da svetitelji su pisali: kad bi mogli da vidimo svoju dušu. A to znači da oni nisu videli dušu niti znaju šta je to od čega je sačinjena. Ali to im nije smetalo da filozofiraju o nečenu što namaju pojma šta je. Tako su uneli pogrešno učenje i kada se pojavi neko ko je video šta je duša, ljudi zavedeni pogrešnim filozofijama ne mogu da poveruju. Milan piše; Šta ti imaš da pišeš o Ocu kad je on za tebe nedodirljiv i nepojmljiv, pusti sinove da pišu o Ocu oni ga vrlo dobro znaju i njega i njegovo trojstvo Nego su se ljudi pogubili u koje kakvim filozofijama nekih nazovi otaca i sad veruju da je Boga nemoguće videti. A u stvari nemoguće ga je videti telesnim očima a očima uma je moguće ako kome Bog otvori um da vidi. Au, ti si bre Rale malo prezubcio , to su svetitelji pisali retoricki, za nas smrtnike su pisali, dok su oni naravno videli dusu umno, duhovno, sozercateljno, i naravno prvenstveno blagodacu, znas ti ljudi su bili duhovni gorostasi i u isto vreme i cudotvorci i iscelitelji ljudi, i ti za njih kazes da ne znaju nista o dusi, ti ljudi su blagodacu i duhom i dusom bili tamo na trecem nebu kao i a.Pavle i sve duhovne tajne koje je tamo video Pavle i oni su videli. I sad kao ima neko mimo svetitelja ko je video dusu, ko su ti ljudi, recimo Platon je takodje umno sagledavao dusu ali nije mogao da spozna celu tajnu o dusi, tek je kroz Stari Zavet i narocito je Isus objavio i rekao da ce njegovi naslednici jedino u Njegovoj crkvi darom sv.Duha biti upuceni u celu istinu o veri i dusi. Nema drugog van Crkve koji moze da ima potpunu istinu o veri i dusi. Ovo za Milana, Boga Oca moze covek videti samo blagodacu sv.Duha i kroz Isus Hrista, sv.Trojica je samo u Crkvi, sve sto je Isus obecao ljudima On je ostavio to obecanje u Njegovoj crkvi, van crkve ne postoji nista sveto i duhovno. Hadzi Vladimir Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Јул 31, 2024 Пријави Подели Написано Јул 31, 2024 пре 15 часа, Bokisd рече van crkve ne postoji nista sveto i duhovno. Али постоји душевно, о Бокисде претечо вјештачке интелигенције како разликујеш душу и дух? А онда нам можеш рећи и у односу на благодат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Јул 31, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Јул 31, 2024 пре 19 часа, Bokisd рече Au, ti si bre Rale malo prezubcio , to su svetitelji pisali retoricki, za nas smrtnike su pisali, dok su oni naravno videli dusu umno, duhovno, sozercateljno, i naravno prvenstveno blagodacu, znas ti ljudi su bili duhovni gorostasi i u isto vreme i cudotvorci i iscelitelji ljudi, i ti za njih kazes da ne znaju nista o dusi, ti ljudi su blagodacu i duhom i dusom bili tamo na trecem nebu kao i a.Pavle i sve duhovne tajne koje je tamo video Pavle i oni su videli. I ti sveci su bili toliko napredni da su videli sve to i videli su da su ljudi glupi da to shvate pa su rekli; e Boki ti si glup i ne pokušavaj to da shvatiš, to je samo za nas velike duhovnike i molitvenike. A ti ćuti tu i smrdi,i ne pokušavaj da shvatiš. A meni je Bog pokazao da smo mi po obličju Božijem stvoreni, Umovi stvoreni za velike stvari, pa da nas je ON stvorio davši nam sve neophodno da i njega svojim umom spoznamo. I iskreno ja ne želim da verijem tim svecima koji mi kažu da sam glup i da ne mogu da vidim i shvatim ono šta su oni shvatili. Iš sotono. Ja verujem u Boga koji me je stvorio za velike stvari da razumem i samoga Oca i da se rodim kao njegov sin, i za sve što je manje od toga držim da je od sotone A što se tebe tiče izgleda da su ti svetitelji u pravu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука