mikael_pasa Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат Кустурица је заправо пронашао свој идентитет, за разлику од... :cheesy:heheheh...a,da li je svoj identitet nasao i neki Nemac koji je sebe nasao u okrilju SPC-a?...ili je i on,po tvom misljenju,malo polupao loncice...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат Цитат Кустурица је заправо пронашао свој идентитет, за разлику од... 0409_feelheheheh...a,da li je svoj identitet nasao i neki Nemac koji je sebe nasao u okrilju SPC-a? Наравно. 0442_feel Али у исламу... 319.gif „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат Цитат Цитат Кустурица је заправо пронашао свој идентитет, за разлику од... 0409_feelheheheh...a,da li je svoj identitet nasao i neki Nemac koji je sebe nasao u okrilju SPC-a? Наравно. 0442_feel Али у исламу... 319.gif he.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат Цитат Да, и рајска насеља препуна жена, које чезну баш за тобом. То му дође попут неког напредног претече Фројда. 0409_feel A da li bi ti to volio? Постоји једна народна изрека, додуше мало несофистицирана, која каже: "Што је баби мило, то јој се и снило." 0442_feel „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 A mi kažemo , babo samo ti sanjaj! 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат Цитат ja sam musliman, bosanac, srbin koji živi u Bosni je srbiin bosanac a ne srbijanac hrvar je hrvat Bosanac a ne hrvat iz Hrvatske!To kada je pitanju Bosna se treba shvatiti ili naučiti, a ako se to ne nauči onda će musliman u srbiji biti Bošnjak, a ne musliman srbijanac!bonnet de doucheАман...нема босанаца..као што нема војвођана...као што нема подунаваца..итд... Имаш Србе различите верске опредељености... Немам појма одкале потреба ако си мухамеданац да будеш и друге националности... Има доста лепих примера Срба мухамеданаца и латина...патриота који су дали своје животе за мајку Србију... Србин из "Босне" је Србин...који живи у Републици Српској..а не "Босни"... 1992 Босна је престала да постоји... Kako nema bosanaca, ja ti napisa da sam BOSANAC, stavi naočale, znaš one sa maglenkama da bolje vidiš. 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат Цитат Ја мислим да више, нажалост, нема оне слободне Босне (у којој сам и лично живео две године). Ово сада на све личи, само на државу не (нажалост). Себе сте осудили да будете међународни протекторат.I to će doći na svoje akobogda!Svakim danom Bosna je sve jača, a oportunisti, uvijek ih je bilo a koliko je ljudi umrlo sa neostvarenim snovima Ако јача могао би навести разлог шта је чини јаком? Напротив садашања ситуација показује да Босна не може бити јака, него изузетно политички нестабилна пре свега и подељена, а остало онда дође као последица ове политичке нестабилности. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат Цитат А шта је то што ти одговара у исламу, а не постоји у хришћанству, ако није тајна?sve... Цитат Цитат Да, што можеш имати неколико жена истовремено. dadahehe...da,ali se bas ne bih osmelio na taj korak... Цитат Цитат Да, и рајска насеља препуна жена, које чезну баш за тобом. То му дође попут неког напредног претече Фројда. :bla: dadaA da li bi ti to volio? Тако дакле, полако се открива тајна зашто вам је Мухамед милији од Христа... vaistinu „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Лео и остали, оставите се овде политике и национализма, ово је верска тема. Дозволимо и браћи која су из другога тора да буду и осећају се онако како желе. Само је важно, ако смо два стада, а не два чопора, не понашајмо се као вукови једни према другима. Човек је човеку, одавно, - ВУК! Али такви, ма које вере били, имају везе с Богом колико тама са светлом. Ја бих да се вратимо теми... Цитат Цитат Цитат Цитат Особа је велика онолико колико је у стању да се спусти (Kеносис). Да ли се Ислам слаже са тим? da! Али посредно ми је безброј пута потврђено да Ислам то уствари одбацује, јер ми је мноштво муслимана пребацило да је за Бога (Аллаха) унижење да се Његов Божански Логос сједини и постане једно са творевином и роди као Христос. Па пречесто буду толико пластични, парафразирам, поента тих коментара - богохулно је против Аллаха такво јеванђеље, јер се Бог, кога проповеда Ислам, никада не би дао тако унизити. Цитат Особа је велика онолико колико је у стању да се спусти (Kеносис).Савршена кеноза:,,То је стање које се не може адекватно схватити нити описати. У систематској теологији, кеноза се схвата као последица ипостасног јединства. У Христу, Бог постаје учесник у животу човека: "прима наше грехе и умире за нас" (Посланица Јеврејима 2,9), да би човеку дао могућност да дође до Бога. У Оваплоћењу Своме, Бог обавија Своје Божанство, да би се спустио до човековог стања, узевши обличје "слуге" (διακονος). "Необухватног Логоса Божијег, ти си обухватила Блажена Дјевице Маријо, кад се Он оваплотио", да би се тако Син Божији поистоветио са Сином човечијим. Он се спустио приклонивши небеса (καταβασις) да би показао како икономија спасења није машта (φαντασια), него стварност и дело послушности." Цитат Naravno poštujem i uvažavam drugačiji stav i drugačije vjerovanje, Такође и ја, то и сам знаш, али... Цитат ali sam ubjeđen da islamska rješenja su u svakom momentu najbokja za ljudski rod!Најбоља за биолошки опстанак људског рода, да, али сматрам да су на нижој лествици када је у питању постизање вишег Живота коме темељ није овај свет.Brate ono što važi za ljude ne važi za Stvoritelja ljudi.I mi muslimani nikada ne možemo prihvatiti da je Bog se preobrazio u čovjeka došao na ovaj svijet na način kako beba dolazi, odrastao pio mlijeko iz utrobe majke njegove, zatim ubijen bio. Takvo poniženje Bog nikada neće uraditi!To je naša vjera brate! Да, знам, таква вера је за муслимане лаж, нпр. од 5 минут то понaвља Istina o Isusu 1.dio Али за Апостоле је лаж то, то - да Бог заповеда другима оно што сам не жели да чини, даје упуту по којој сам не пристaје да поступи. Зато Апостоли кажу - да је њихова проповед о крсту (тј. Господњем спуштању и унижењу - кенози) саблазан онима који..., а сила спасења онима који познаше Истину. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат Brate ono što važi za ljude ne važi za Stvoritelja ljudi. I mi muslimani nikada ne možemo prihvatiti da je Bog se preobrazio u čovjeka došao na ovaj svijet na način kako beba dolazi, odrastao pio mlijeko iz utrobe majke njegove, zatim ubijen bio. Takvo poniženje Bog nikada neće uraditi!To je naša vjera brate! Није то понижење брате, напротив. То је највећа могућа Љубав. Бог је тиме само показао колико је већи од свега што су људи икада могли да помисле. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат Цитат Brate ono što važi za ljude ne važi za Stvoritelja ljudi. I mi muslimani nikada ne možemo prihvatiti da je Bog se preobrazio u čovjeka došao na ovaj svijet na način kako beba dolazi, odrastao pio mlijeko iz utrobe majke njegove, zatim ubijen bio. Takvo poniženje Bog nikada neće uraditi!To je naša vjera brate! Није то понижење брате, напротив. То је највећа могућа Љубав. Бог је тиме само показао колико је већи од свега што су људи икада могли да помисле. Знао сам да ће се и на овој теми пре или касније појавити пост у ком ћу се са братом Звонком сложити 100% - и ево га горе. dada Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2010 Цитат Izvorna gradja pokazuje da je u srednjem vijeku Bosnu naseljavao jedinstven bosanski narod, zvani Bosnjani. Doseljenje Srba i Hrvata na bosanskohercegovacki prostor uslijedilo je tek u vrijeme turske okupacije Bosne....колио сте сви заједно напорни са овом причом!!!Прво,тема је "Ислам" а не ,по милионити пут,Срби,Хрвати и "Бошњаци"...то је тема којој није место у овом топику и која увек причу враћа на национално питање које је суштински небитно како у Исламу,тако и у Хришћанству. Друго,цитирени део,Енизе,јесте у целокупној званичној историји неутемљен (осим муслиманској,у Босни) и замолићу те од сада да нам новокомпоноване и квази-историјске нонсенсе не постављаш барем у овом топику...постоје "бошњачки" форуми где су ови "псеудо-историјски рампелстилскинси" добродошли,па тамо "уживајте и радујте се" у њима,ако вам је већ тако опсесивно стало да не будете Срби муслиманске вероисповести већ некакви фантазмагорични "Бошњаци" из "димензије х",а ако већ инсистираш на овој причи овде код нас на форуму,онда нађи адекватно место где ћеш писати о њима,па ћемо ти и више него адекватно одговорити...буди убеђен у то! У овом топику не треба водити разговоре на ову тему,у топику где се говори о Исламу,јер он то својим наднационалним карактером превазилази у потпуности. Брисаћу од сада сваки пост који контекстуално и садржински не припада топику,као и ове историјске "падобранштине" које немају везе са темом "Ислам" у коме се људи требају упознати са дотичном религијом а не "бошњацима".О тој теми можете писати на неком другом месту. Сваки коментар на ово обрисаћу такође и Амин! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Септембар 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Слажем се са братом Соломоном. Не желимо да наш форум изгледа као други форуми већ се трудимо као добри хришћани да у сваком човеку па и религији налазимо оно што је добро и квалитетно и универзално. Зато молим брата Соломона да као админ обрише све претходне поруке које нису везане за тему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leo I Magnus Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Ја се извињавам Оче... Па јел ово Хришћански форум или мултирелигијски? А ово о универзалности не нађох код св.Отаца.. Лео,врати се на тему и остави причу о "бошњацима",Србима,Хрватима...да се не убеђујемо бесмислено.У овом топику немој писати о томе,а на неком другом месту на форуму,које је предвиђено за ту врсту разговора,можеш слободно писати на ту тему. Добро... isus-sinai Heghlu'meH QaQ jajvam http://orthodoxbrotherhood.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Септембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2010 [glow=red,2,300][/glow]27.09.2010 SE POCETKOM U 19 h,U GALERIJI "PROGRES", K.D.D. "GAJRET" ORGANIZUJE IZLOZBU KALIGRAFIJE...IZLOZBA TRAJE DO O3.10.2010.DOBRO DOSLI... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука