Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

@Соломон

Има оних који не праве дистинкцију било какве врсте међу муслиманима, али мислим да у овом посту Завиша није мислио на тебе. Не сумњам да се свако може сам препознати  da da

Знам да није мене имао у виду и баш зато сам га и питао на кога мисли,јер је његов пост дошао као кавав "контекстуални падобранац".

Свака генерализација (а колико их је само било на овој теми), по природи ствари обухвата и наше муслимане. Тачније, у исти кош трпа и Индонезију и пакистан, и Иран и вганистан, и Саудијску Арабију и Јордан, и Оман и Катар, и Алжир и Босну, и бабу и жабу... И, баш као и свака генерализација, тежи да се постави у улогу "царске истине."

Опет ти исто...што си бре досадан?! Не даш ми да ни "малчице" закомпликујем ситуацију. facenew22222222  ;)

jahojao234 znaaaaao Пусти ми на Пп следећи пут да хоћеш да се "играш."  joooj stadaradim 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Све нешто коментаришем "успут" па схватам "преозбиљно"  ekstra

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Мало је неучтиво питати, али заиста ме интересује, како лично доживљаваш чињеницу да су твоји преци конвертити из хришћанства у ислам. Према исламској теологији, шта је са њима сада – да ли се могу наћи у рају?

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Шта кажете на ово?

Egyptian-German predicts fall of Islam.

Nemac egipatskog porekla predvidja raspad islamskog ucenja....Bas u drzavi u kojoj Jozef cas posla postane Jusuf,a Hans Hasan...Zanimljivo...za dolar,prodaje se sve....
on napisao knjigu bio na tv isto ,vjeru pokusava sa razumom  , ako sam dobro napisala ,prevela  ,nevrijedja nikoga sa tim  
Подели на овим сајтовима

Мало је неучтиво питати, али заиста ме интересује, како лично доживљаваш чињеницу да су твоји преци конвертити из хришћанства у ислам. Према исламској теологији, шта је са њима сада – да ли се могу наћи у рају?

Kao musliman im se mogu zahvaliti na tome sto su presli u islam(pouzdano znam da nisu bili prisiljavani).Po islamskoj teologiji,ako su se drzali nacela vere idu u raj....
Подели на овим сајтовима

А хришћански преци? Како поуздано знаш, је ли то било у скоријој прошлости?

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

nekako sve nejasno  ,ovo sto cu napisati ,nemojte molim da mi zamjerite jel nije  zlonamjerno ni provociranje vec samo nekako kad  se prica vec i pitanja  ,prije su turci bili svuda u tim predjelima i to ne kratko,ako istina da su  prije zenidbe ili sa lijepim zenama  oni bili kad su htjeli ,onda  isto mislim da nisu nasilu ni natjerali  nikoga da uzma islam jelbi sve natjerali ,znaci dobrovoljno su islam uzeli ,ostali postedjeni od prvih bracni noci i tako  dalje zene onda,sad pitanje sto smo mi  vicinom po genu blizi turcima ,ako to tacna teorija, onda su muslimani ostali srbi i dalje sa islamskim vjeroispovijesti , a mi  dal bilo mnogo mjesavine ,jednom vec sam negdje isto o tome pisala niko nece ni da procita  jel svi se bune ali teoretski to nije iskljuceno  ,ma koliko zvucalo blesavo

Подели на овим сајтовима

nekako sve nejasno  ,ovo sto cu napisati ,nemojte molim da mi zamjerite jel nije  zlonamjerno ni provociranje vec samo nekako kad  se prica vec i pitanja  ,prije su turci bili svuda u tim predjelima i to ne kratko,ako istina da su  prije zenidbe ili sa lijepim zenama  oni bili kad su htjeli ,onda  isto mislim da nisu nasilu ni natjerali  nikoga da uzma islam jelbi sve natjerali ,znaci dobrovoljno su islam uzeli ,ostali postedjeni od prvih bracni noci i tako  dalje zene onda,sad pitanje sto smo mi  vicinom po genu blizi turcima ,ako to tacna teorija, onda su muslimani ostali srbi i dalje sa islamskim vjeroispovijesti , a mi  dal bilo mnogo mjesavine ,jednom vec sam negdje isto o tome pisala niko nece ni da procita  jel svi se bune ali teoretski to nije iskljuceno  ,ma koliko zvucalo blesavo

Institucija prava na prvu bracnu noc nije bila Turska tekovina....da je tako bila bi prisutna i u svim zemljama koje su Turci drzali.To je bio produkt iskvarenosti i zloupotrebe vlasti,pa cak i vere.I to su upravo radili ljudi koji su islam primili radi odrzavanja ili sticanja vlasti.Vera im je bila na poslednjem mestu.
Подели на овим сајтовима

Могу ли се и хришћански преци наћи у исламском рају?

to jedino Bog odlucuje...po islamskom ucenju,muslimani ulaze u raj,ali ne treba zaboraviti ni na Njegovu milost...Abu Talib,Poslanikov stric,je covek koji nije nikada prihvatio islam.I zivot i imetak je rizikovao stiteci necaka....a svi imamo svog Abu Taliba....ne treba se zaboraviti cinjenicu da se ni svi muslimani nece tek tako naci u raju...pasce na ispitu,ili su vec pali....
Подели на овим сајтовима

nekako sve nejasno  ,ovo sto cu napisati ,nemojte molim da mi zamjerite jel nije  zlonamjerno ni provociranje vec samo nekako kad  se prica vec i pitanja  ,prije su turci bili svuda u tim predjelima i to ne kratko,ako istina da su  prije zenidbe ili sa lijepim zenama  oni bili kad su htjeli ,onda  isto mislim da nisu nasilu ni natjerali  nikoga da uzma islam jelbi sve natjerali ,znaci dobrovoljno su islam uzeli ,ostali postedjeni od prvih bracni noci i tako  dalje zene onda,sad pitanje sto smo mi  vicinom po genu blizi turcima ,ako to tacna teorija, onda su muslimani ostali srbi i dalje sa islamskim vjeroispovijesti , a mi   dal bilo mnogo mjesavine ,jednom vec sam negdje isto o tome pisala niko nece ni da procita  jel svi se bune ali teoretski to nije iskljuceno  ,ma koliko zvucalo blesavo

Institucija prava na prvu bracnu noc nije bila Turska tekovina....da je tako bila bi prisutna i u svim zemljama koje su Turci drzali.To je bio produkt iskvarenosti i zloupotrebe vlasti,pa cak i vere.I to su upravo radili ljudi koji su islam primili radi odrzavanja ili sticanja vlasti.Vera im je bila na poslednjem mestu.
sto onda  novije ispitivanje gena ljudskog ,citala sam u netu dal istina neznam,pise da dio srba ima najbliskiji gen sa turcima,drugo znam od skroz drugih prica od generacija da su srbi bili vicinom plavi ,zato negdje  i mozda ima neke istine sa tim bracnim nocima ,neznam  i nebi tvrdila da je stvarno tako ali ponekad kroz sve to i povjerljivo nekako zvuci
Подели на овим сајтовима

Па гледајте, ако посматрамо православни свет онда имамо Русе, Грке, Србе, Бугаре, Румуне и тако даље. Народе који су некада и ратовали међусобно и разликују се по језику и култури. Међутим, Православље је једна јединствена вера о којој можемо да разговарамо независно од разлика између тих народа. Било би сасвим бесмислено у разговору о учењима Православне Цркве рећи "Срби и Грци се разликују" или "Грузија и Русија међусобно ратују". Исто важи за Ислам - Куран је књига заједничка за све муслимане и учења су заједничка. Није то никакава "генерализација".

Biblija nije za sve zajednicka?
Подели на овим сајтовима

sto onda  novije ispitivanje gena ljudskog ,citala sam u netu dal istina neznam,pise da dio srba ima najbliskiji gen sa turcima,drugo znam od skroz drugih prica od generacija da su srbi bili vicinom plavi ,zato negdje  i mozda ima neke istine sa tim bracnim nocima ,neznam  i nebi tvrdila da je stvarno tako ali ponekad kroz sve to i povjerljivo nekako zvuci
He...Ako cemo tom logikom,onda su se neke stvari dogadjale davno pre turske vladavine...sta mislis?....mesanje rasa i nacija na ovim prostorima je daleko strarija pojava....
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...