Eniz Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 U kom smislu misliš izgubljenog indetiteta? Ako misliš na nacionalni indentitet onda te moram pitati kakve to ima veze sa verom? vjerskog!a i nacionalnog! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 da li Tom Henks ima problem sa identitetom?ili Asim Sarvan?Ili Ket Stivens?... Нисам био јасан... Мислио сам на мухамеданце Србе који се сматрају "бошњацима" .. "хрватима" итд ..Извињавам се a,to...i meni je ta prica oko Bosnjastva "nategnuta",ruku na srce...mada,neka se deklarise ko kako hoce....da i meni! ali isto i srpstva! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Džej Ramadanovski je jedan pjevač, čovjek koji nikada nije bio prakticirajuči musliman, više ti o islamu znaš od njega, ašto se tiće Emira Kusturice, on i islam ko istok i zapad , mislim da je on čovjek izgubljenog identiteta! Немања Кустурица је Србин..који се вратио у Хришћанство.. А о изгубљеном идентитету бар ти немој и остали мухамеданци Срби! Leo nemoj molim te, bar da znaš da meni ne smeta što je neko od mojih bio i možda tamo srbin , bitno je ono što sam ja a ja sam musliman prije nego što sam bošnjak srbin, cigan ili neko drugi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 U kom smislu misliš izgubljenog indetiteta? Ako misliš na nacionalni indentitet onda te moram pitati kakve to ima veze sa verom? vjerskog!a i nacionalnog! poimanje verskog identiteta je siri pojam...Kusturica je sebe pronasao svoj u Hriscanstvu,i sto se mene tice ja mu priznajem da je to za sta se deklarise....Ako i nije imao verski identitet,eto,izgradjuje onaj koji mu odgovara-i ako je njemu ok,ok je i meni... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Džej Ramadanovski je jedan pjevač, čovjek koji nikada nije bio prakticirajuči musliman, više ti o islamu znaš od njega, ašto se tiće Emira Kusturice, on i islam ko istok i zapad , mislim da je on čovjek izgubljenog identiteta! Ако је ико јасан по питању одређивања према своме идентитету то је онда Емир Кустурица. Ако се по његовим изјавама не може закључити да је он човек који врло јасно познаје свој идентитет, онда су изјаве типа "он је изгубљеног идентитета" напросто злонамерно изречене. Углавном овакве изјаве говоре муслимани из Босне од којих многи не могу да му опросте што је каријеру наствио у Србији, никад се није вратио у Сарајево после рата, и што је на крају постао православни хришћанин. Да се види по његовим изјавама како је упознат са својим пореклом, види се јасно. Порекло уназад води до Срба који су да би преживели Турке примили ислам, дакле Кустурица осим што је врло добро упознао да је истина у Православљу он је поред тога упознат са историјом својих предака и само је вратио онај идентитет који су изгубили његови чукун-чукун дедови, напуствиши хришћанство како би уживали у погодности које су имали муслимани у Османском царству. Ja nemam što praštati ili nepraštati Emiru niti tebi a niti blilo kome ko se o meni ne ogreši.Sve što čovjek učini učini za sebe ili protiv sebe.to što je se on našao gdje je se našao to je njegova stvar a ne moja.ali ja kao čovjek musliman kažem svcoj stav o tome a on je izrečen!a još da dodam!Koliko znam da je čovjek promjenio i ime dokaz da je izgubio identitet jeste da ga zovete po njegovom imenu kojeg mu je majka njegova dala a ne po imenu kojeg je sebi predio!Ali da ne zatežemo nebih više o njemu ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 da li Tom Henks ima problem sa identitetom?ili Asim Sarvan?Ili Ket Stivens?... Нисам био јасан... Мислио сам на мухамеданце Србе који се сматрају "бошњацима" .. "хрватима" итд ..Извињавам се ja sam musliman, bosanac, srbin koji živi u Bosni je srbiin bosanac a ne srbijanac hrvar je hrvat Bosanac a ne hrvat iz Hrvatske!To kada je pitanju Bosna se treba shvatiti ili naučiti, a ako se to ne nauči onda će musliman u srbiji biti Bošnjak, a ne musliman srbijanac! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 kafica Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 kafica Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 da li Tom Henks ima problem sa identitetom?ili Asim Sarvan?Ili Ket Stivens?... Нисам био јасан... Мислио сам на мухамеданце Србе који се сматрају "бошњацима" .. "хрватима" итд ..Извињавам се ja sam musliman, bosanac, srbin koji živi u Bosni je srbiin bosanac a ne srbijanac hrvar je hrvat Bosanac a ne hrvat iz Hrvatske!To kada je pitanju Bosna se treba shvatiti ili naučiti, a ako se to ne nauči onda će musliman u srbiji biti Bošnjak, a ne musliman srbijanac! Ти добро размишљаш брате, али то би требало да схвати и муфтија Зукорлић који мисли да би сви муслимани на бившим Ју просторима требало да буду Бошњаци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Turci historijski su bili ljuti neprijatelji islama, međutim primili su islam i danas su što jesu! Данас су прилично секуларизовани. Као и цела Европа што је. Hvala Allahu polahko sekularizam odbacuju i vraćaju se ka islamu! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Да, и рајска насеља препуна жена, које чезну баш за тобом. То му дође попут неког напредног претече Фројда. kafica A da li bi ti to volio? Јест мало глупо питање, али да ли у вашем рају постоје и остале физиолошке потребе? kafica Ne, u čovjeka će kroz znoj priajtnog mirisa izlaziti višak iz njega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Turci historijski su bili ljuti neprijatelji islama, međutim primili su islam i danas su što jesu! Данас су прилично секуларизовани. Као и цела Европа што је. Hvala Allahu polahko sekularizam odbacuju i vraćaju se ka islamu! Ако мисле у ЕУ, а мисле, тешко да ће се одрећи секуларизма. Исламска држава и ЕУ не иду једно са другим. Ко хоће у ЕУ, веру мора задржати у оквирима зидина верских објеката. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Turci historijski su bili ljuti neprijatelji islama, međutim primili su islam i danas su što jesu! Данас су прилично секуларизовани. Као и цела Европа што је. Hvala Allahu polahko sekularizam odbacuju i vraćaju se ka islamu! Ако мисле у ЕУ, а мисле, тешко да ће се одрећи секуларизма. Исламска држава и ЕУ не иду једно са другим. Ко хоће у ЕУ, веру мора задржати у оквирима зидина верских објеката. Nemam ništa protiv eu.Na našem lokalnom nivou veća bi nam korist bila da smo ostali zajedno i da imamo jaku Jugu jer i ulaskom u Eu mislim da ćemo više izgubiti nego dobiti!Nemojmo misliti da će se Francuska, Njhemačka ili bilo koja druga zemlja odreći nećega svoga radi nas balkanaca to su egoisti..Mislim da je Turskoj bolje da se veže sa istokom kao vodeća sila nego da bude prirepak EU gdje će joj kao i do sada uslovljavati ovo ili ono.Mislim da su to i sami Turci shvatili i polahko se okreću ka Istoku,(Siriji, Iranu Egiptu itd.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 da li Tom Henks ima problem sa identitetom?ili Asim Sarvan?Ili Ket Stivens?... Нисам био јасан... Мислио сам на мухамеданце Србе који се сматрају "бошњацима" .. "хрватима" итд ..Извињавам се ja sam musliman, bosanac, srbin koji živi u Bosni je srbiin bosanac a ne srbijanac hrvar je hrvat Bosanac a ne hrvat iz Hrvatske!To kada je pitanju Bosna se treba shvatiti ili naučiti, a ako se to ne nauči onda će musliman u srbiji biti Bošnjak, a ne musliman srbijanac! Ти добро размишљаш брате, али то би требало да схвати и муфтија Зукорлић који мисли да би сви муслимани на бившим Ју просторима требало да буду Бошњаци. Kao što i neki "veliki srbi "razmišljaju da su svi srbi Srbijanci a ne Bosanski srbi ili hrvatski srbi.a to šta Zukorlić uvaženi muftija misli, jedno su želje a drugo su mogućnosti a to važi za sve.Ne živi se od utopije nigdje! Питања верског и националног идентитета - а нарочито питање узајамног односа ових идентитета - препоручио бих да оставимо за неку посебну тему. У оба случаја, нешто од тога је и ствар воље и избора, а нешто је ствар датости рођењем и васпитањем. И греши свако ко мисли да се на ова наизглед једноставна питања могу дати подједнако "једноставни" одговори. Узгред, Лео, мислим да муслиманима више одговара када их називамо муслимани (они који су покорни Богу) него "мухамеданци" (још нисам упознао муслимана који се клања Мухамеду - чуо сам да има и таквих, али и да их сви остали сматрају за секташе). Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 :cheesy:rein a dire, rein a faire Брате Лео, а чему овај "дел-бој француски" овде служи? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука