Jump to content

Da protestant postane pravoslavac - zašto?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, kopitar рече

Oni koji su normalni kao ovaj pastor ovdje to razumiju ali ne možeš ni od njih očekivati previše jer i oni imaju predrasude o nama kao i mi o njima jer se ne poznajemo.

Dobro, razumem ja to sve,....ali, eto, to je za nas i jedan znacajan vid ispoljavanja nase vere.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, ΙΧΘΥϹ рече

U redu, evo ja cu od sledeceg puta na euharistiji da se pricescujem sa stvarnim Telom i Krvlju Hristovom. Nemam ja problem ni sa tim...

Jel smo sad dobri? :D

Što se mene tiče, dobar sam ja sa tobom i bez toga, ali mi je malo čudno da prihvataš ono što je protestantima uglavnom teška sablazan. ne_shvata

Ti mora da si pravoslavan, a da to i ne znaš. :D

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kopitar рече

Oni koji su normalni kao ovaj pastor ovdje to razumiju ali ne možeš ni od njih očekivati previše jer i oni imaju predrasude o nama kao i mi o njima jer se ne poznajemo.

Nisam pastor, nego ucitelj. Ne znam kako se u pravoslavlju nazivaju ucitelji iz Efezanima 4:11

И Он је дао једне апостоле, а једне пророке, а једне јеванђелисте, а једне пастире и учитеље,

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, kopitar рече

Ne poštivaš ikonu kao takvu već onog koga predstavlja.

Zatim onog koga poštivaš na ikonu moliš za zagovor što znači da se ne moliš direktno njemu.

Копитар ал си се растрчао, ће ти испадну копита:POPOcorn1:и кикирики.

Место није слободно велики човече, ниси у аутобусу, него биоскопу.

• Оплаках :)) 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Što se mene tiče, dobar sam ja sa tobom i bez toga, ali mi je malo čudno da prihvataš ono što je protestantima uglavnom teška sablazan. ne_shvata

Ti mora da si pravoslavan, a da to i ne znaš. :D

Iskreno da ti kazem mi ni nemamo neko zvanicno ucenje vezano za to, ili je skroz marginalizovano. Odnosno veruje se da je to simbolicni cin.  Ne vidim zasto bi to bila sablazan. Ja samo ne mislim da je to neka nepromeostiva razlika. Bar ne u mom slucaju.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Копитар ал си се растрчао, ће ти испадну копита:POPOcorn1:и кикирики.

Место није слободно велики човече, носи у аутобусу, него биоскопу.

Rehko da osjetim malo i ja to breme jurodivstva..:))

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, kopitar рече

Ni jedan kanon u crkvi ne govori da je molenje pred ikonom ili kipom nužno za spasenje to je samo sredstvo.

Pa, ko ce ga znati koliko doprinosi spasenju moljenje i metanije pred ikonama u crkvi, kuci....znas ima ono kako se kaze, ikone - Jevandjelje u bojama :slikanje:....pa, nije to bas tako bez nekog razloga, mi smo telesni i primamo mnogo toga ocima i vidom i ovo sa ikonama mu dodje kao dobro 'sredstvo' da se kroz ikone i razna izobrazenja molimo za to nase spasenje i razne druge potrebe.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ΙΧΘΥϹ рече

Iskreno da ti kazem mi ni nemamo neko zvanicno ucenje vezano za to, ili je skroz marginalizovano. Odnosno veruje se da je to simbolicni cin.  Ne vidim zasto bi to bila sablazan. Ja samo ne mislim da je to neka nepromeostiva razlika. Bar ne u mom slucaju.

Za taj čin treba te imati svećenika i biskupsko ređenje a to imaju anglikanci i luterani a za ostale neznam.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, kopitar рече

Rehko da osjetim malo i ja to breme jurodivstva..:))

Књижевна форма знам ти природу Владика Мидић би рекао благодат.

?????

• Оплаках :)) 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kopitar рече

Za taj čin treba te imati svećenika i biskupsko ređenje a to imaju anglikanci i luterani a za ostale neznam.

Imam ja svestenicko zvanje, ali kao sto rekoh, mi smatramo da je cin euharistije simbolican cin.

Ali ne sablaznjava me ni drugo pogled da se pretvara u stvarnu Hristovo Telo i Krv.

Imamo mi i svestenicku hijerarhiju i polaganje ruku.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ekatarina_mala рече

@ΙΧΘΥϹ pitanje sto se tice mrtvih... gde su enoh i ilija

Ovo je intereasantno pitanje. To je malo dublje teolosko pitanje.

Ali verujem da su u nekom mestu mozda van vremena ili nekom stanju mirovanja, posto oni trebaju da se vrate da zavrse svoj "posao".

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, ΙΧΘΥϹ рече

Imam ja svestenicko zvanje, ali kao sto rekoh, mi smatramo da je cin euharistije simbolican cin.

Ali ne sablaznjava me ni drugo pogled da se pretvara u stvarnu Hristovo Telo i Krv.

Imamo mi i svestenicku hijerarhiju i polaganje ruku.

Jel vjerujete onda evanđelju i poslanicama u vezi toga...

Kad Isus kaže "ovo je Tijelo moje i Krv" da li vi mislite da je to simbolika u pitanju...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...