Jump to content

Православље и либертаријанизам

Оцени ову тему

63 члановâ је гласало

1. 1. Liberalizam = nacionalna i državna izdaja?

• Da, izdaja je
      24
    • Ne, nije izdaja
      32
    • Ne znam
      7

Препоручена порука

Pa pola homskulera u Americi koristi Miroljubove ili jos gore programe.

То је озбиљно и намерно уништавање младих умова.

И нек ми неко после каже да је то лош социјализам.

Родите љи треба да имају право да образују децу али не да их намерно заглупљују.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

То је озбиљно и намерно уништавање младих умова.

И нек ми неко после каже да је то лош социјализам.

Родите љи треба да имају право да образују децу али не да их намерно заглупљују.

Ne treba ti tu socijalizam. Deca imaju puno pravo na zastitu licnosti od zlostavljanja, ona nisu privatna svojina roditelja. Ti sto traze slobodu da zaglupljuju nisu liberali, nego neokonzervativni sektasi.

Подели на овим сајтовима

Ма то је све демагогија. Ви би требало да покажете да то није "ефикасније", да има било какве негативне последице осим што се вама не свиђа.

Ja nisam pričao o efikasnosti. Možda je homskuling efikasniji. Pricao sam o zaglupljivanju dece pod maskom slobode. A notorna je cinjenica da mnogi u Americi to rade, pogledaj samo materijal koji kpriste za "nastavu".

Подели на овим сајтовима

Аца је рекао да је то "ефикасније", па сада неће да одговори како и зашто.
Лепо сам објаснио да је ефикасност на нули ако ти научиш дете нешто погрешно. Џаба си га научио када је то погрешно. Ето ти си програмер. И сад ти неко тражи програм који нешто ради, а ти му напишеш програм који ради нешто друго, што муштерија није тражила. Ефикасност твог рада је тада нула, без обзира што си ти написао програм који ради...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Па ниси ништа објаснио. Ја сам навео пример да тамо где је већа слобода избора деца имају боље резултате, а нисам видео ништа што би доказало супротно.

Не постоји закон који програмера присиљава да пише програм онако како су му рекли, он то ради да би испунио очекивања купца.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ne treba ti tu socijalizam. Deca imaju puno pravo na zastitu licnosti od zlostavljanja, ona nisu privatna svojina roditelja. Ti sto traze slobodu da zaglupljuju nisu liberali, nego neokonzervativni sektasi.

По дефиницији либертаријанац то је социјализам.

Подели на овим сајтовима

Не Младене, социјализам је економски систем који се заснива на државној својини и централном планирању.

Добро онда кејзенијанска економија није социјализам. Ето око нечек да се сложимо. :)

Нити европска унија има трунку социјализма.

У чему је разлика између заштите купца да му продавац намерно или нехатом прода покварену храну и заштите деце да им родитељ намерно или нехатом усади погрешно знање?

Подели на овим сајтовима

Па ниси ништа објаснио. Ја сам навео пример да тамо где је већа слобода избора деца имају боље резултате, а нисам видео ништа што би доказало супротно.
Како имају боље резултате? Не можеш да правдаш резултате када су тестови нису валидни (само питај Ивицу како та деца дрхте од страха када им помене еволуцију). Ето тамо су чак цензурисали те глупаве тестове и забранили да се у њима појављују одређене речи (нпр. диносаурус јер алудира на еволуцију).
Не постоји закон који програмера присиљава да пише програм онако како су му рекли, он то ради да би испунио очекивања купца.
Е па очекивање образовног система је образовање, а не испирање мозга и формирање заблуда...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Како имају боље резултате? Не можеш да правдаш резултате када су тестови нису валидни.

Наравно да су валидни. Децу тестирају у свим областима како се то иначе ради и ево какви су резултати:

Homeschool%2BScores.JPG

Ево и мало опширније описано: http://www.washingto...national-tests/

Ето тамо су чак цензурисали те глупаве тестове и забранили да се у њима појављују одређене речи (нпр. диносаурус јер алудира на еволуцију).

Па то је државна институција... Ја сам наравно против цензуре и забрањивања било чега као што видиш.

Е па очекивање образовног система је образовање, а не испирање мозга и формирање заблуда...

Од било каквог "система" имам само једно очекивање - да ме остави на миру. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Откуцајте на гуглу homeschool resources. Први сајт који изађе, кликните на Science.

http://donnayoung.or...ience/index.htm

Exploring Creation with Botany, Textbook

Exploring Creation with Astronomy, Textbook

”What would living on Venus be like? Are there really black holes? How did God create the cosmos? Curious kids want to know, and this 28-week curriculum gives them biblically based, scientifically sound answers. ”

Flying Creatures of the Fifth Day: Exploring Creation with Zoology 1

Swimming Creatures of the Fifth Day: Exploring Creation with Zoology 2

Land Animals of the Sixth Day: Exploring Creation with Zoology 3

"Arranged by classification order, animals are divided into the distinctions given in Genesis--wild animals, livestock and "creatures that creep.""

Exploring Creation with Human Anatomy and Physiology

"All creation is awe-inspiring, but the work of the human body, created in the very image of God, is especially jaw-dropping! This study of anatomy and physiology showcases the intricacy and design of the human body, from DNA and cell creation to the skeletal, muscular, digestive, respiratory, cardiovascular, nervous/endocrine, immune, and intergumentary systems. Integrated with health and nutrition information, as well as plenty of scripture and biblical application, this complete guide to the human body is written in an enjoyable, conversational tone that will keep kids engaged. "

Еј бре...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...