Jump to content

Рок музика - „Сатана тамо прави бал“

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат

Зашто савремена омладина бива привучена рок музици? Зато што у њој она налази удовољење својим страстима. Од изопачености света, она бежи у безумље сатанизма, из сумрака, који виси над земљом, у бездану таму.

zasto savremena omladina biva privucena turbo folku?  4chsmu1

Цитат

Шта се још садржи у звуцима рок музике? Цинични секс, само дисање мрске страсти, изопачени психизам, који хоће да удави дух и да га убије, као ваханке – Орфеја. У рок музици су фиксирани доживљаји свих видова разврата и зато, концерти рока се често завршавају психичким епидемијама, који захватају целу публику, то су оне баханалије древних пагана, само у горем облику.

joooj

Цитат

Човек, који се занима роком, то је наш ближњи, који је упао у несрећу; он мора да буде предмет наших брига, јер и једна душа је огромна драгоценост у очима Божијим. Али он мора да приђе Цркви, да прекине са роком и из корена да измени свој живот, а ту му проповедају да су рок и Хришћанство у потпуности сместиви, наглашавајући чак, да они употпуњују једно друго.

whackado

Цитат

Љубитељи рока се уопште не замишљају над социјалним и политичким проблемима. Они стреме ка једноме: вештачки хипетрофисати своје страсти, демонизовати своју душу и у том богоборству и уподобљењу сатани наћи своју имагинарну слободу.

joooj

Подели на овим сајтовима

Prije nego i ova tema ode u whackado, samo da nesto kazem.

Ja slusam rok. Od svoje cetrnaeste-petnaeste godine slusam sve vrste i podvrste roka (dobro, nisam bas neki ljubitelj metala ali ajde), narocito onaj sezdesetih i sedamdesetih. Ne znam da li vise volim The Doors, Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple ili, ne znam, The Beatles ili Bob Dylana. Stvarno uzivam dok to slusam, nekada sam imala mnogo LP ploca i kaseta, onda mnogo diskova (neke jos uvijek imam a ploce sam poklonila prijatelju koji isto tako voli tu vrstu muzike, usput ima gramofon... e, da, inace je pravoslavni svestenik) a sada kad mi se nesto slusa sve je tu u kompjuteru.

Inace, sada imam 36 godina. Dakle, preko dvadeset godina se kako bi neki rekli unistavam duhovno tom opoganjenom satanskom muzikom. Ipak, pravoslavna sam hriscanka, ispovijedam se, postim, pricescujem se, molim se svome Gospodu i trudim se da ne grijesim. Naravno, ne drogiram se (eto da napomenem, za svaki slucaj).

Da li bi meni neko sada objasnio po cemu je stetno slusati rok?

Подели на овим сајтовима

Malo je ljudi u ovoj sferi koje vrijedi slušati na tu temu a koji bi podrazumijeva se imali nešto da kažu na tu temu.Jedan od njih je svakako o.Jovan Ćulibrk.Čovjek sa iskustvom.Slušajte kako on priča o jednom britanskom bendu Genesis i njihovom albumu "Selling England By The Pound" iz 1973,o Joy Divisionu itd.

o.Jovan Ćulibrk,pop-rok kultura,svaralaštvo,Joy Division,Genesis...

A za one malo strpljivije predlažem još malo remek-djela i ovo 30-minutno iskustvo.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Da li bi meni neko sada objasnio po cemu je stetno slusati rok?

Zabavno je, a to ocito nekima smeta.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Svako vidi ono što želi da vidi. Komentar na temu  smej.gif 1405_love prst ka dole

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Како то да нико у турбо фолку и пинк (анти)кулутри не види сатанизам? Ем је овај правац популарнији међу младима у Србији, ем је систем вреднсоти који он заговара супротан хришћанском. Али ето, ваљда што се таква музика доживљава као "домаћа" и "наша" онда јој је све дозвољено ма колико ударала на здрав морал.

Рок музика је са запада и то је њен основни проблем, да којим случајем долази  из Русије, све би било другачије.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Како то да нико у турбо фолку и пинк (анти)кулутри не види сатанизам? Ем је овај правац популарнији међу младима у Србији, ем је систем вреднсоти који он заговара супротан хришћанском. Али ето, ваљда што се таква музика доживљава као "домаћа" и "наша" онда јој је све дозвољено ма колико ударала на здрав морал.

Рок музика је са запада и то је њен основни проблем, да којим случајем долази  из Русије, све би било другачије.

има и сатанизма у турбо-фолку ...

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6641.0.html

у срба русофилија је ипак болест најмилија, има и на жру цео подфорум  znaaaaao

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...
  On 15. 7. 2011. at 20:35, Sophrosyne рече

Malo je ljudi u ovoj sferi koje vrijedi slušati na tu temu a koji bi podrazumijeva se imali nešto da kažu na tu temu.Jedan od njih je svakako o.Jovan Ćulibrk.Čovjek sa iskustvom.Slušajte kako on priča o jednom britanskom bendu Genesis i njihovom albumu "Selling England By The Pound" iz 1973,o Joy Divisionu itd.

o.Jovan Ćulibrk,pop-rok kultura,svaralaštvo,Joy Division,Genesis...

A za one malo strpljivije predlažem još malo remek-djela i ovo 30-minutno iskustvo.

Подели на овим сајтовима

Svaki put se iznova oduševljavam kada slušam ili čitam o. Jovana Ćulibrka . Ponajviše jer obrađuje teme koje i mene samoga najviše interesuju , a to je ta veza između savremene pop-kulture i Hrišćanstva . Čovječe , počeo sam aktivnije slušati Joy Division nakon što sam poslušao onu emisiju "Djeca apokalipse" posvećenu tom fenomenu , jednostavno mi je krivo što rijetko nađem vrijeme da preslušavam stare emisije . 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...