Jump to content

Монаси и "анима"

Препоручена порука

• Одговори 55
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости
  Цитат

Ево још и овде имамо поприлично изражену женску страну  :bla: 0102_laugh

хехехехехе покојна мати Иларија била је ко жишка , ако сте погледали свих седам делова и сами ће те закључити. Познавао сам је лично , по карактеру била слична да не кажем иста са владиком Тасом ,

као да их једна мајка родила хехехе...

Подели на овим сајтовима

Цитат

по карактеру била слична да не кажем иста са владиком Тасом ,

као да их једна мајка родила хехехе...

Е јеси нашао паралелу... 0102_laugh К'о Небо и земља што су слични.

Цитат

Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve.

Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Чини ли се вама да је код монаха прилично развијена њихова "женска страна"?

Ма то ти је код ових нових калуђера што уопште немају српски карактер.

Наши су стари калуђери а знам још таквих има по који , били прави ајдуци, прави мушкарци , са свим мушким каратеристикама, анимус на квадрат.

Носили су кубуру о појасу, корачали мушки , говорили дубоко и енергично и вазда дизали устанке.

А ови данашњи калогери од како су почели да читају зизија , само нешто пиште и цвркућу ко девојчице.

А сад мало озбиљније:

Има ту нешто , није то да калуђери постају фемино него мислим да једноставно тај други принцип почиње да се развија, тако да калуђери истовремено једнако развијају и аниму и анимуса, е то сад што нама световњацима запада за око да им је анима развијенија него код нас а не видимо и да им је и анимус развијенији него код нас то је зато што смо склони таком начину проматрања. А јеси приметио како калуђери отресито говоре и лако наређују, еееехеееј кад би ти тако смео код куће , а ?

А није ли то развијенији анимус од световњачког ?

А то је нормално за калуђере јер јер ако се у браку каже биће двоје једно онда за монаштво важи биће један целовит.

Подели на овим сајтовима

Цитат

рекао сам по карактреру ,

јел си познавао игуманију Иларију?

Ја сам мислио на истоветност "садржине" карактера, а не на њен спољашњи израз који уме да завара. Мати Иларија није била фејк јуродива, безразложна прзница, нити је лечила сопствене комплексе на другима, већ је аутентично сведочила љубав према поретку у духовном животу, који је у пракси примењивала и тек потом од других тражила да га се држе. Наравно да сам је познавао, не бих причао напамет. Додуше, био сам само два пута у Покајници, тако да сам већину ствари о њеном животу сазнао посредно. А какво је она мишљење имала о владикама, нарочито онима којима је слава и диплома ударила у главу, за то би требало отворити посебан топик.

Цитат

Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve.

Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz.

Подели на овим сајтовима

• Гости
  Цитат
  Цитат

рекао сам по карактреру ,

јел си познавао игуманију Иларију?

Ја сам мислио на истоветност "садржине" карактера, а не на њен спољашњи израз који уме да завара. Мати Иларија није била фејк јуродива, безразложна прзница, нити је лечила сопствене комплексе на другима, већ је аутентично сведочила љубав према поретку у духовном животу, који је у пракси примењивала и тек потом од других тражила да га се држе. Наравно да сам је познавао, не бих причао напамет. Додуше, био сам само два пута у Покајници, тако да сам већину ствари о њеном животу сазнао посредно. А какво је она мишљење имала о владикама, нарочито онима којима је слава и диплома ударила у главу, за то би требало отворити посебан топик.

:bla: na to sam i mislio , a za ovo na kraju - sve mi poznato...
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...