Jump to content

Православци причају с католицима и протестантима

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 часа, Iulianus рече

@Zayron 

Ličiš mi na onoga što se žali na "male črlene kaj čkomiju vu zraku" i ne znaš kako da ih se otarsiš. 

Dakle, imate li plan, nekakav plan, ili, da pitam direktnije, jesi li ti za "konačno rješene" (4x pitam)? 

1) To što je netko akademik ne znači ama baš ništa, niti govori u prilog za niti protiv njegovih stavova. Eno, SANU puna "akademika" koji niš` ne rade i samo troše Bogu dane, i nikom ništa. 

2) Valjda si svjestan toga da znam da je Popper židovskog podrijetla. No i sam si postavio ovdje određene linkove koji ne govore u prilog tome da je bio vjernik i da je po cijeli dan samo izučavao Toru i zavirivao u Talmud. Odgajan je u njemačkoj kuturi. Beethoven, Mozart, Schiller, Goethe i kompanija. Ne bih rekao da je govorio ivrit, niti je engleski govorio s "hebrejskim" naglaskom nego austro-njemačkim. 

3) Latentni si rasista i ne znam uopće zašto diskutiram s tobom nakon što sam to spoznao (kuj mi je moj - na srpskom). 

..i posljednje

4) Takvih predikcija koje iznosi Cilek, a tiču se konkretno Njemačke, svjestan sam već par godina. Izvješća o "ugrozama" koja se navodno događaju čitao sam  svojedobno iz prve ruke, i ona su takve naravi da ih ti (niti bilo tko ovdje, duboko vjerujem) nećeš nikada uspijeti vidjeti (ovdje, naraFski, ništa ne insinuiram; uzmi ili ostavi tako kao što sam napisao/rekao).

Strefuješ se mimo i neosnovano napadaš i mene i Cilka a da ni sam pojma nemaš koliko si mimo i daleko od istine, maximalno što je to moguce. Neosnovano napadaš i mene i Cilka zbog nekakvog navodnog rasizma, mene iz latentnog i Karla Poppera iz nekakvog neprijateljstva prema Bogu, Crkvi, vjeri, teizmu ili čemu to a stvari se imaju tako da ne samo što to nije tačno vec je sve sasvim obrnuto što mogu lako dokazati. No, pričekaj, sad imam na stvari nešto urgentnije, prevesti ovaj članak o ovim "ratnim zločincima, monarhofašistima, klerofašistima, teroristima, stranim placenicima i špijunima, vragovima (ubicama) naroda bugarskoga i najopasnijim državnim neprijateljima itd. itd." - prema tačkama optužnice ("katolički procesi" vodjeni 1952 godine) za svoju grupu na FB jer je 13.11. blagdan tih bugarskih mučenika jer je nad šestoricom njih izvršena smrtna presuda streljanjem a nad svim ostalim je iznesena presuda strogog dugogodišnjeg zatvora (Sofijsko-plovdivski episkop i još jedan sveštenik umrli umučeni u zatvoru na posljedice torture, taj sveštenik još u toku istrage, nije se ni dočekao presude a taj episkop poslije izrečene presude od  posljedica zlostavljanja u bugarskom komunističkom zatvoru) pa se opet vratim ovoj temi:

http://kapky.freshmill.cz/pavel-dzidzov-1919-1952-knez-mucednik-komunismu-vojtech-vlcek/

https://bg.wikipedia.org/wiki/Католически_процеси

Подели на овим сајтовима

Da odahnemo malo sa raspravom, evo malo egzotike za vaše uši i oči, izvorni moravski i izvorni moravsko-grčki folklor i izvorni češki folklor:

Moravski folklor ima dvije takve glavne karakteristike ili osobitosti - zavisno od tog koja vrsta muzike se svira, ako je to muzika za duvački orkestar onda je sličniji slovenačkom, tirolskom, bavarskom i švicarskom tj. alpskom folkloru ako su to cimbalovi orkestar i gudački sastav (hudci) onda je sličniji panonskom i balkanskom (rumunskom, madjarskom, slavonskom, vojvodjanskom i srpskom) a to je istovremeno taj izvorni moravski zvuk, cimbal i hudci.

Ovo su ti naši moravski Grci ili Řekové koji su ovdje naši sugradjani na Moravi i na Slezsku gdje ih je najviše, u Češkoj ih ima vrlo malo, to su ustvari ti moravski koji su se sa Morave i iz Slezska preselili u Prag i u Češku, dakle dalje na zapad.

Ovo je konačno taj češki folklor a ne moravski, čujete da je pretežno ko slovenački, tirolski, bavarski i švicarski tj. alpski a za razliku od češkog moravski folklor je sličniji tom našem balkanskom, naročito panonskom, rumunskom, madjarskom, slavonskom, vojvodjanskom i srpskom. Zavisno da li se svira limena glazba ili cimbalova muzika. Ta cimbalova muzika i hudci (gudači) su izvorna moravska muzika a limenu glazbu su Moravaci preuzeli od Čeha, dakle je to češki folklorni uticaj i zato jer ta takva muzika koju sviraju moravski duvački orkestri sličnija češkoj nego izvornoj moravskoj. :) 

Ovo su izvorne moravske narodne pjesme.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zayron рече

Neosnovano Karla Poppera iz nekakvog neprijateljstva prema Bogu, Crkvi, vjeri, teizmu ili čemu to a stvari se imaju tako da ne samo što to nije tačno vec je sve sasvim obrnuto što mogu lako dokazati.

Primjetio sam već od ranije da imaš povremene disleksične napadaje, no s obzirom da čitaš i razmišljaš (i govoriš, dakako) na par jezika, oprošteno ti je. 

Međutim, ispravak netočnog navoda, kojega sam gore citirao, mora usljediti zato što nigdje ne optužujem Poppera za bilo što. Naprotiv. Ovu rečenicu - 

Цитат

Poper, jedan Austrijanac (jesi čul za njega? morti je i on osobno "rasist" iako nije Njemac, al` na isto mu dođe, jelte? German je German, vrag im mater..)

- sam napisao da bih se narugao tvojemu velikoslavenskom nepravdanom gnjevu prema navodnom svenjemačkom rasizmu. I to je to. 

(A sad dozvoli da nastavim trol...ovaj.. koristan divan :cheesy3:)

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Iulianus рече

Primjetio sam već od ranije da imaš povremene disleksične napadaje, no s obzirom da čitaš i razmišljaš (i govoriš, dakako) na par jezika, oprošteno ti je. 

Međutim, ispravak netočnog navoda, kojega sam gore citirao, mora usljediti zato što nigdje ne optužujem Poppera za bilo što. Naprotiv. Ovu rečenicu - 

- sam napisao da bih se narugao tvojemu velikoslavenskom nepravdanom gnjevu prema navodnom svenjemačkom rasizmu. I to je to. 

(A sad dozvoli da nastavim trol...ovaj.. koristan divan :cheesy3:)

Nemoj samo da te čuju Rusi, Bjelorusi i Ukrajinci. 20 miliona mrtvih Rusa, Ukrajinaca i Bjelorusa u 2ww, dakle 3 puta više nego Jevreja je tebi "navodni svenjemački rasizam"? No, sreca tvoja da te oni nisu čuli! Inače je isti taj Vaclav Cílek poznat takodjer i po ovoj svojoj izjavi da su Rusi položili toliko života prilikom oslobadjanja Češke od Njemaca da bi zbog tog sigurno trebali imati pravo na nekakav dio zemlje ovdje u Češkoj. Kad je to izjavio neki Srbin ili srpski političar nešto slično a svi se kunete od reda u srpsko-rusko pravoslavno bratstvo i jedinstvo i vječnu ljubav i kujete Ruse u zvijezde kako su vam pomogli otarasit se Turaka i Švaba a zauzvrat ste ih bukvalno otjerali i protjerali, izgnali, vyštvali, vystrnadili sa Balkana, ruska pomorska flotila ne može kotvit u Crnoj Gori zbog tog jer je ta vec s Milom u NATO a Srbija ode u EU sa Vučicem na čelu i pod parolom, s geslom:" Bog je visoko, Rusija daleko (čim dalje to bolje)  a Srbija u EU!" I to je vaše hvala Rusiji za sve! Inače tog Vaclava Cilka u Češkoj ne podnose i ne vole samo ti koji istovremeno ne vole i ne podnose Ruse i Rusiju, dakle rusofobi. To si se baš navezao u šupalj čamac i na tanak led. Rusofili na forumu ce te sežrat ko i ovog Cilka što ovdje žerou rusofobi. :D 

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Vaclav-Cilek-Lidi-je-hrozne-moc-bojim-se-Uprchlici-Hrozi-mnohem-vic-Ti-kdo-nemaji-radi-Rusko-me-sezerou-Nicmene-453553

Подели на овим сајтовима

Ovdje možete vidjet Vaclava Cilka kako o islamu govori sa pražskim hodžom, muftijom Emirom Omicem iz Bosne od 2:55 minute, inače je Cilek proveo mladost u Tanzaniji gdje mu je radio otac takodjer kao geolog i gdje je 35% muslimana, tamo je išao u osnovnu i srednju školu pa su se potom vratili u Prag gdje je i studirao.

http://tinyurl.com/y8bhw63q 

Video je OK, samo bez uvodne slike, kliknite.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Икар Губелкијан рече

Malo o muslimanima, jevrejima, Tesli, teranju Rusa... this thread is going places.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Ako ti je dosadno hajd na izlet iz Radotina do Srbska. :D 

Подели на овим сајтовима

On 11/10/2017 at 12:03, Zayron рече

Upravo tako. Ta "kruna stvaranja" se ne bi trebala ponašati kao životinja vec kao Božija "kruna stvaranja" i upotrebljavati slobodnu volju i razum, primjerenu mjeru uzdržanja i samouzdržavanja ili ako neko voli moderniji izraz samokontrolu a ne samo nagone i instikt kao životinje koje tako moraju jer slobodnu volju i razum nemaju pa im ništa drugo ni ne zbiva. Robovi su biološkog časovnika i "reda vožnje". Čovjek takva beslovesna životinja nije a još ako je prosvijetljen Jevandjeljskim cijelomudrijem tome ne bi trebao robovat, a ni sexu i svojoj sexualiti a ni čemu drugom. To je smisao te "krune stvaranja" i u tom kontekstu se to ima razumjet što piše u Knjizi Postanka o razmnožavanju. Smisao toga je rastite, razvijajte se i razmnožavajte se! Osim toga premnoženost je globalni problem, ne evropski vec ostalih kontinenata. U Evropi je problem široko rasprostranjeno shvatanje da imamo pravo na petljanje u prirodne procese tj. sprečavanje začeca i čedomorstvo. Samokontrolom podrazumijevam volju, slobodnu volju kojom cu se odlučiti kako često i kada cu imati polni odnos a ne sredstva kontracepcije, pogotovu ne hemijska a o abortusu da i ne spominjem, to je jasni zločin. Kada čovjek upotrebljava razum i slobodnu volju onda sex u braku i crkvena i Jevandjeljska pravila su u harmoniji. Niko nam ne drži pištolj kraj glave da bilo šta moramo, ni u vezi sexa ni bilo čega drugog. Tjera li nas neko da se prežderavamo, pušimo, kljukamo tabletama i živvimo nezdravo? Isto to je i sa sexom, o vecini toga odlučujemo sami. Inače sexualnim aktivitama se Evropljani odaju približno isto toliko rado i često, čilo i veselo kao i na svim ostalim kontinentima, sexuolozi nisu pronašli nekakve drastično velike razlike u frekvenciji tih polnih odnosa.  

:) 

Зајроне, слажем се, човек у свему треба да се контролише и да буде умерен. То је тачно.

Међутим, прича о ,,контроли рађања" коју форсирају данашњи глобални центри и ,,елите" и прича о ,,пренасељености планете" су сасвим у супротности са Хришћанством. То су антихришћанске тенденције и све приче о ,,преансељености", ,,контроли рађања", ,,смањењу популације" су не само антихришћанске и атак на људску слободу, него постоје и тврдње да је тврдња о ,,пренасељености" неутемељена у чињеницама.

То што ти ту постављаш неке стручњаке који причају о ,,пренасељености", још увек не значи да је та теза тачна. Поготово ако постоје, као што рекох, и тврдње које изнмосе такође стручњаци и који тврде нешто сасвим супротни.

Рецимо, један од тих људи је и Стивен Мошер, социолог и стручњак за популациона питања, председник ,,Института за истраживање популације. Мошер се, аргументима и чињеницама, супроствља тези о ,,пренасељености" планете и каже да је то мит који намерно форсирају организације, институције и појењдинци, лчије намере уопште нису добре. Стивен Мошер је аутор веома значајне студије ,,Контрола популације, реални трошкови, илузорне предности". Стивен Мошер је иначе религиозан човек, римокатолик, а заједно са својом супругом Вером, има деветоро деце. Ево нешто о њему: https://en.wikipedia.org/wiki/Steven_W._Mosher

Мошер доказуује да је теза о ,,пренасељености" само митологија која нема везе са реалним чињеницама и једну по једну, аргументима, обара све елементе те теорије. Мошер тврди да цела прича потиче још од Малтуса, преко еугенике до ових данашњих теоретичара. Ево, овде ти је једно предавање од Мошера који раскринкава мит о пренасељености планете:

Па послушај и његове аргументе. ;)

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Православни Србин рече

Зајроне, слажем се, човек у свему треба да се контролише и да буде умерен. То је тачно.

Међутим, прича о ,,контроли рађања" коју форсирају данашњи глобални центри и ,,елите" и прича о ,,пренасељености планете" су сасвим у супротности са Хришћанством. То су антихришћанске тенденције и све приче о ,,преансељености", ,,контроли рађања", ,,смањењу популације" су не само антихришћанске и атак на људску слободу, него постоје и тврдње да је тврдња о ,,пренасељености" неутемељена у чињеницама.

То што ти ту постављаш неке стручњаке који причају о ,,пренасељености", још увек не значи да је та теза тачна. Поготово ако постоје, као што рекох, и тврдње које изнмосе такође стручњаци и који тврде нешто сасвим супротни.

Рецимо, један од тих људи је и Стивен Мошер, социолог и стручњак за популациона питања, председник ,,Института за истраживање популације. Мошер се, аргументима и чињеницама, супроствља тези о ,,пренасељености" планете и каже да је то мит који намерно форсирају организације, институције и појењдинци, лчије намере уопште нису добре. Стивен Мошер је аутор веома значајне студије ,,Контрола популације, реални трошкови, илузорне предности". Стивен Мошер је иначе религиозан човек, римокатолик, а заједно са својом супругом Вером, има деветоро деце. Ево нешто о њему: https://en.wikipedia.org/wiki/Steven_W._Mosher

Мошер доказуује да је теза о ,,пренасељености" само митологија која нема везе са реалним чињеницама и једну по једну, аргументима, обара све елементе те теорије. Мошер тврди да цела прича потиче још од Малтуса, преко еугенике до ових данашњих теоретичара. Ево, овде ти је једно предавање од Мошера који раскринкава мит о пренасељености планете:

Па послушај и његове аргументе. ;)

Dragi PS, isto to tvrdio je i naš predsjednik Václav Klaus i to još dok je bio na poziciji predsjednika a i ranije kao premijer češke vlade da je globalno otopljavanje tačno to isto što ti tvrdiš za overpopulation,  само митологија која нема везе са реалним чињеницам i koju odredjeni mocenski centri upotrebljavaju kao instrument manipulacije itd. itd. I na svakom sastanku premijera ili predsjednika je pričao o tom, u Briselu, u Strazburu, na Višegradu i Davosu itd. Čak je i izdao knjigu pod naslovom Modra, nikakva zelena planeta u kojoj je pobijao sve te argumente globalizatora o otopljavanju a pobio ih je tako dobro da je to završilo ovako:

http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/200771-klaus-priznal-porazku-spor-o-globalni-oteplovani-patri-minulosti/

https://cs.wikipedia.org/wiki/Modrá,_nikoli_zelená_planeta

https://www.dokoran.cz/?p=book&id=448

Jasno sam napisao da nije Evropa ta koja utiče na svjetske statistike nataliteta, nabrojao sam koje su to zemlje i objasnio da je sama Kina prepolovila svoje kompletne tri generacije jer u njhovom slučaju ide o bezbjednosni problem koji ako nije nekako riješen dolazi do gradjanskog rata a kineski komunisti ili bilo ko drugi na vlasti padaju s vlasti a Kina potom može lako da udje u vojni sukob sa susjedima, Rusijom itd. Ne rade to oni zato što se brinu o kineskom narodu vec jer se boje gubitka vlasti i svojih političkih pozicija i fotelja. Napisao sam da je i slobodnih kilometara kvadratnih na Zemlji dosta ali zbog kriterija koji se odnose na način definisanja prenasaljenosti. pristtup k vodi, k poljoprivrednim resursima i namirnicama, normalnom stanovanju i poslu, zdravstvenim i ostalim službama i dostupnosti školstva itd. se ta kvadratura rapidno smanjuje jer niko nece da stanuje tamo gdje toga svega nema a oni koji u takvim uslovima žive bježe u Evropu, SAD, Australiju, Kanadu itd. Prenaseljenost je u Beogradu ali koga ces ti natjerati silom da napusti stan u BG i zaposliti ga u Vojvodini da ore ili na Zlatiboru da čuva ovce? I koga ce Njemci iz Berlina i Minhena od svojih Njemaca iseliti negdje na Pomeraniju da muze krave i kopa krompire a istovremeno ce u Minhen i Berlin primiti izbjeglice iz Sirije, Kurde i ostale? Dakle ti popiratelji overpopulatie mogu biti u pravu u Evropi ali nikako recimo u Kini, zbog čega to što oni tvrde ne važi u Kini nadam se da ne moram svakom crtati. I zbog toga se govori o globalnoj overpopulation, koja se reflektuje Kineskim, Indijskim itd. statistikama a te su u tom smislu tačne..

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zayron рече

Dragi PS, isto to tvrdio je i naš predsjednik Václav Klaus i to još dok je bio na poziciji predsjednika a i ranije kao premijer češke vlade da je globalno otopljavanje tačno to isto što ti tvrdiš za overpopulation,  само митологија која нема везе са реалним чињеницам i koju odredjeni mocenski centri upotrebljavaju kao instrument manipulacije itd. itd. Čak je i izdao knjigu pod naslovom Modra, nikakva zelena planeta u kojoj je pobijao sve te argumente globalizatora o otopljavanju a pobio ih je tako dobro da je to završilo ovako:

http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/200771-klaus-priznal-porazku-spor-o-globalni-oteplovani-patri-minulosti/

https://cs.wikipedia.org/wiki/Modrá,_nikoli_zelená_planeta

https://www.dokoran.cz/?p=book&id=448

Jasno sam napisao da nije Evropa ta koja utiče na svjetske statistike nataliteta, nabrojao sam koje su to zemlje i objasnio da je sama Kina prepolovila svoje kompletne tri generacije jer u njhovom slučaju ide o bezbjednosni problem koji ako nije nekako riješen dolazi do gradjanskog rata a kineski komunisti ili bilo ko drugi na vlasti pada s vlasti a Kina potom može lako da udje u vojni sukob sa susjedima, Rusojim itd. Napisao sam da je i slobodnih kilometara kvadratnih na Zemlji dosta ali zbog kriterija koji se odnose na način definisanja prenasaljenosti. pristtup k vodi, k poljoprivrednim resursima i namirnicama, normalnom stanovanju i poslu, zdravstvenim i ostalim službama i dostupnosti školstva itd. se ta kvadratura rapuidno smanjuje jer niko nece da stanuje tamo gdje toga svega nema a oni koji u takvim uslovima žive bježe u Evropu, SAD, Australiju, Kanadu itd. Dakle ti popiratelji overpopulatie mogu biti u pravu u Evropi ali nikako recimo u Kini, zbog čega to što oni tvrde ne važi u Kini nadam se da ne moram svakom crtati.

Kina  što se tiče veličine svog teritorija baš i nije tako napučena , možda Malezija i Afrika te Indija.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, kopitar рече

Kina  što se tiče veličine svog teritorija baš i nije tako napučena , možda Malezija i Afrika te Indija.

To o čemu pričaš je naseljenost na čisti kilkometar kvadratni, problerm je u tome što je taj podatak najmanje relevantan za odredjivanje prenaseljenosti. Kina a isto tako i Indija i mnoge druge zemlje sa sličnim problemima imaju ogromne probleme sa sušama, s kvalitetom poljoprivredno obradive zemlje i istovremeno sa velikim poplavama, erozijom, ekologijom itd. Znate li da malo koja kineska rijeka koja se uliva u more danas i stigne do svog tog ušca, vecinoj tih normalne veličine, srednjih i manje velikih, koje nisu takve veličine kao Žuta rijeka tok konči 100 i više kilometara pred morem, prosto dalje više ne teku jer ih nema jer su iscrpljene fabrikama. A te koje doteču su extremno zagadjene da više u njima nema nikakvog života ni riba, jednostavno su to otrovni septički kanali. To su sve stvari koje se daju lako provjerit, nikakva mitologija.

Подели на овим сајтовима

Kina, onečiščene rijeke i voda. Za pice i spremanje jela koriste samo kišnicu koju skupljaju jer drugu normalnu vodu nemaju, ta u rijeci je otrovna.

Kina, porast radjanja zdravstveno oštecene djece kao posljedica loše ekološke situacije i nekvalitetnog jela (kontaminovana voda i namirnice pesticidama i GMO)

Japan - živa Hg u okeanu i posljedice na djecu. Mačke "samoubice" otrovane živom se same bacale u more da si skrate muke, tresle se i slinile, ponašale ko lude ili bijesne. A ljudi - to vidite sami na videu kako im je sve bilo. Fabrika plastike koristila živu kao katalizator i ispuštala ju u more.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...