Jump to content

Православци причају с католицима и протестантима

Оцени ову тему

Препоручена порука

Muzička pauza - Folklor moravski, slovački i rusinski s područja nekadašnje Velike Morave gdje su sv. Ciril i Metodije 863. došli učit Moravane pisati i govorit bugarski. :) 

Rusinski, slovački i moravski folklor

Morava, crkvena slava u Topolni

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Zayron рече

Striček Zayo, ima l` još vaki teta kao ova "Heligonka" da se može po povoljnoj cijeni nabavit tam` na Moravskim bregima črlenima (il` dolima, kaj god)? 

I koliko bi penezi moral izdat za je`n komad? 

Prosim te ljepo da mi odgovoriš, jako sam zainteresiran za je`nu žurnu kupnju. 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru uz bilježenje sa štovanjem :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Iulianus рече

Striček Zayo, ima l` još vaki teta kao ova "Heligonka" da se može po povoljnoj cijeni nabavit tam` na Moravskim bregima črlenima (il` dolima, kaj god)? 

I koliko bi penezi moral izdat za je`n komad? 

Prosim te ljepo da mi odgovoriš, jako sam zainteresiran za je`nu žurnu kupnju. 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru uz bilježenje sa štovanjem :skidamkapu:

Heligonka je ta harmonika a ona se zove Mirka, Miroslava :) Evo ti njena FB stranica pa reci da sam te ja poslo, ona naravno nece imat pojma ko sam ja al nema veze,  to može bit dobar povod za upoznavanje i za priču da joj to objasniš itd. :D A najbolje i najljepše stvari u životu su oduvijek bile zadarmo - zadžaba. 

https://www.facebook.com/heligonkarka/

Al pazi se - ova pjesma što ju pjeva u prevodu glasi: Još se nisam oženio vec me žena bije ....

Подели на овим сајтовима

@Zayron 

Znaš što Zayo, u meni sve više raste sumLJa (raste k`o s di-go kvascom) da ti osobno organiziraš sve ove kulturno-terorističke folklorne svetkovine po razniijem češkoslovačkama, moravskama i inim deželama slavenskim, nepostojećim, narafski. 

Imaš nekoliko ekipa snimatelja koje šalješ po mjestima gdje prethodno nagovoriš nevine stanovnike tih istih mjesta da se malo urese sa raznim, navodno tradicionalnim odeždama, i da tancuju po vasceli dan dok tvoji robovi-snimatelji obavljaju težački posao snimanja mučenja nedužnog stanovništva.

Et` tako. 

Uostalom, ja osobno ne vjerujem niti da postoji nekakva Moravska. O takozvanoj Čečkoj i Slovačkoj ne vrijedi ni zboriti. Nikada se nisu tamo "spustili" stari Slaveni. Sve nas varaš, i nema nikakvih dokaza da takvo što uopće i postoji. :))

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Iulianus рече

@Zayron 

Znaš što Zayo, u meni sve više raste sumLJa (raste k`o s di-go kvascom) da ti osobno organiziraš sve ove kulturno-terorističke folklorne svetkovine po razniijem češkoslovačkama, moravskama i inim deželama slavenskim. 

Imaš nekoliko ekipa snimatelja koje šalješ po mjestima gdje prethodno nagovoriš nevine stanovnike tih istih mjesta da se malo urese sa raznim, navodno tradicionalnim odeždama, i da tancuju po vasceli dan dok tvoji robovi-snimatelji obavljaju težački posao snimanja mučenja nedužnog stanovništva.

Et` tako. 

Uostalom, ja osobno ne vjerujem niti da postoji nekakva Moravska. O takozvanoj Čečkoj i Slovačkoj ne vrijedi ni zboriti. Nikada se nisu tamo "spustili" stari Slaveni. Sve nas varaš, i nema nikakvih dokaza da takvo što uopće i postoji. :))

Sad si me provalio! Ne radim ja to samo po Moravi i po ostalim zemljama češkim i slovačkim vec svuda od Vladivostoka i Irkutska pa sve do Varne, Ruse i Plovdiva. Na primjer ovo, tamo imam čak i svog jednog "agenta" s kojim se lično znam i koji je tamo na tom videu u svešteničkoj odeždi. :) 

I ovo:

A ovo su mi poslali drugi moji "agenti", te sam infiltrirao u Rusiju nakon što sam nagovorio Putina da pripoji Krim Rusiji a s njima ustvari najvecu katoličesku komunitu, zajednicu što je tamo na tom ruskoslovenskom istoku imamo. A kao bonus sam nagovorio Putina i Svatého Otce Františka da Krim bude pod direktnim vozglavitevstvijem pape, Vatikana i kurije rimske. Sad ce se to krasno moci ekumenisati ovako isto ko u Bugarskoj i po cijeloj jurisdikciji MP RPC. Tamo imamo te krimske Njemce, Italijane, Čehe i Slovake. Trebamo se što više približit jedni drugima. :D 

1656444_483162115121980_171543250_n.jpg?

http://simvol-veri.ru/xp/katolikov-poluostrova-krim-vozglavit-sam-pontifik.html

https://ru.wikipedia.org/wiki/Католицизм_в_Крыму

http://crimeacatholic.org/

Подели на овим сајтовима

Evo i mojega doprinosa & nanosa sveopćoj folkloristici europskoj.

Ova pjesma je tradicionalna popevka sjevernotalijanske pokrajine Oberalcaponije (sa miješanim njemačko-talijanskim pučanstvom) koja je toliko malena da je se nije moglo ubilježiti niti na zemljopisnoj karti. 

Pjesnik-nesretnik u njoj bolno kukumavčeći pjeva o "vrućim noćima u Palermu", jednome gradiću na jugu Italije, točnije "otoku sreće", iz kojega je potekao njegov daleki predak. 

Uživaj!

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Iulianus рече

Evo i mojega doprinosa & nanosa sveopćoj folkloristici europskoj.

Ova pjesma je tradicionalna popevka sjevernotalijanske pokrajine Oberalcaponije (sa miješanim njemačko-talijanskim pučanstvom) koja je toliko malena da je se nije moglo ubilježiti niti na zemljopisnoj karti. 

Pjesnik-nesretnik u njoj bolno kukumavčeći pjeva o "vrućim noćima u Palermu", jednome gradiću na jugu Italije, točnije "otoku sreće", iz kojega je potekao njegov daleki predak. 

Uživaj!

Једина "замерка", требао си `вако ко наш Бибић, да видимо младенце 12:smeha:12:smeha:12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Iulianus рече

Ma jok, ničeg takvog nema. Mi sviramo isključivo muziku sa Balkana jer nekakvu drugu ustvari ni nemamo. :D POJAČAJTE TON!

Ovaj "biser" sam otkrio tek danas, istražujem o čemu se radi. Vec nekakvu predstavu imam, slično nešto kao sa Sokolicima, u svakom slučaju to mogla biti inspiracija jer je tako zkomolena i tempom i tonalitetom s dura na mol s odrezanim karakterističnim alpsko-tirolsko češkim ukrasima o tercu niže jer kod nas to zvuči dosta glupo, ko u Bavaraca a vidljiva je i inspiracija tekstom. Kao inspiracija sigurno je bila predloškom. Postoje četri kanala kako je moglo doci do spoja s Balkanom, austrogarska vojna glazba, tamo su Česi bili glavni, Jadran takodjer česka destinacija prije 1ww i Moravski Hrvati, neko ju je mogao donijeti sa Morave na more, valjda neki muzičar koji ju je prilagodio i preradio za naše uši. Tekst je ovdje! I četvrti takav "kanal" su vojvodjanski Slovaci, preko njih i njihovog Sokola su došli za vrijeme 1ww i Sokolici pa bili prepjevani na srpski i na hrvatski.

http://tinyurl.com/y7yyczwx Tamo daleko, tamo za morem, tamo gdje je otadžbina mila POJAČAJTE TON!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...