Jump to content

Атеизам и еволуционизам

Guest Alefshin

Препоручена порука

Ма какав калуђер, он је њихов месија који ће да сиђе међу шимпанзе и еволуира их у вишу врсту. Још је Стивен Гулд најавио његов долазак у својим пророчанствима.

Шта му ми помажемо, он је луд сам за себе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 264
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ма какав калуђер, он је њихов месија који ће да сиђе међу шимпанзе и еволуира их у вишу врсту. Још је Стивен Гулд најавио његов долазак у својим пророчанствима.

Шта му ми помажемо, он је луд сам за себе.

Njegovo ludilo njegova stvar nego neki od nas mu pomazu u pljuvanju Hriscana.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Није то замена теза. Стварање света је исто учињено НЕПОСРЕДНОМ ИНТЕРВЕНЦИЈОМ БОГА, или мислиш да то једноставно није било могуће, како би могли неки научници шта да проучавају убудуће? О томе ти говорим, говорим да стварање света које је описано у Библији нема везе са науком, и оно је последица директног Божијег деловања, а не закона који владају у космосу, јер закони су наступили после стварања. Зато нико и не тражи научне доказе у Библији, него вером прихвата да је Бог створио свет за шест дана и то редоследом онако како је описано у Постању, баш као што вером прихватамо да је Христос васкрсао, да се вазнео на небо, да је ходао по води, да је умножио хлебове и рибу, да је исцељивао моментално све болеснике итд и за све то ми не тражимо научну потврду.

Znaci ti verom prihvatas da se Sunce okrece oko Zemlje?

Сад ти мењаш тезе. Не прихватам јер то се да доказати, за разлику од постанка свемира које се не да доказати. У Светом Писму се не помиње како се сунце креће па према томе не морам се позивати на Св.Писмо када хоћу да знам како се сунце креће, али у Св.Писму је описано стварање света, и на то ћу се позивати, јер како је Св.Писмо реч Божија, то онда све што је написано тамо има своју корист и ништа није узалудно написано што је написано.  

Bog postoji i univerzalna je istina, to je tako jer Biblija tako kaže a Biblija ne laže jer je ona Božja reč?

That's what I call circular reasoning.

TE je prosto realnost, i u svakom drugom slučaju neko ko to tvrdi ispada smešan i mislim da Akviljo ne greši kada je u pitanju interpretiranje tih stvari. e stvari koje pišu u Svetom Pismu nisu naučne tvrdnje po njemu i mislim da treba to tako da shvatite. A ako želite ateisti da postanete, tim bolje. xD

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Bog postoji i univerzalna je istina, to je tako jer Biblija tako kaže a Biblija ne laže jer je ona Božja reč?

Ово може да упали само код протестаната.

TE je prosto realnost, i u svakom drugom slučaju neko ko to tvrdi ispada smešan i mislim da Akviljo ne greši kada je u pitanju interpretiranje tih stvari. e stvari koje pišu u Svetom Pismu nisu naučne tvrdnje po njemu i mislim da treba to tako da shvatite. A ako želite ateisti da postanete, tim bolje. xD

Да... ако си протестант... или атеиста неупућен у Православље.

Подели на овим сајтовима

Tako ste nekoherentni vi vernici.

Nekih 7% vas prihvata TE i govori za ostale da su neupuceni. Ti si u tom kliku.

Dogovorite se i uputite zvanican stav povodom TE zato sto je jako iritantno to sto sada radite.

Подели на овим сајтовима

Potiranjem ociglednih cinjenica i visestruko dokazanih mehanizama necemo zadobiti nicije poverenje,pa ni babe iz komsiluka,a kamo li upucenog coveka.

Da li je on verujuci ili ne, ne igra apsolutno nikakvu ulogu u konkretnom slucaju.

Cinjenice su cinjenice,a dokazane stvari su dokazane.

Pokusaj da mislis trezveno,a ne ideoloski i bez dokaza.

Crkva nije KPJ,a nije ni DS,prema tome...

Подели на овим сајтовима

Dogovorite se i uputite zvanican stav povodom TE zato sto je jako iritantno to sto sada radite.

:drugarstvo: whackado joooj joooj

сурова реалност је ударила Дарка кад је укапирао да се вера не бави науком и не коси никако са њом joooj

само се верници тупе мозгом да ли је наука одговорила на питање Постања или није, што је у неку руку бесмислено јер је Бог, даваоц живота, недоукучив ...

браво Даре за коментар  joooj

објаснио си верницима у једној реченици проблем  joooj

Подели на овим сајтовима

4chsmu1 dada dada dada

сурова реалност је ударила Дарка кад је укапирао да се вера не бави науком и не коси никако са њом :(

само се верници тупе мозгом да ли је наука одговорила на питање Постања или није, што је у неку руку бесмислено јер је Бог, даваоц живота, недоукучив ...

браво Даре за коментар  klapklap

објаснио си верницима у једној реченици проблем  8086.gif

Hahaha. Pa tvrdnje definitivno prelaze u polje nauke.

Budimo objektivni.

Znači te tvrdnje nisu iste kao naučne tvrdnje o istim stvarima?

Iz kog razloga?

Подели на овим сајтовима

поента је да се наука бави еволуцијом, а не вера.

у Светом Писму је то толико широко објашњено (Постање) да малтене свака теорија може да се углави и да сваки мислилац или научник или верник заступа било коју од њих и да или неће погрешити или тотално оманути подједнако.

наука је саката кад треба да објасни Бога и неке ствари које Га се тичу, и стално напредује ка томе. још колико пре сто година нисмо имали појма да могу да се пресађују органи или слично, а данас је то малтене добар дан операција.

као што ће сутра евентуално прерасти еволуцију и креационизам и доћи до неких нових сазнања које ће све то бацити у сенку ...

поента је да ништа од тога није потребан или неопходан услов за спасење, а Бог је то с намером оставио магловито нерасветљено, и требало би да буде очигледно што.

а Свето Писмо никад није било буквално, иако свака теорија полаже право да истумачи неки део или слово буквално и да постави то као један од постулата.

искрено, потпуно је неважно у очима православца је ли креационизма, еволуционизам или нешто сасвим треће у питању, не ремети веру ни на који начин.

кад бисмо покушали да деградирамо реалност и Божју творевину тврдећи да не постоји привлачна или одбојна сила магнетизма, рецимо хипотетичког примера ради, е то би већ било неистина и косило би се и са вером, иако се нигде не помиње ни у Светом Писму или светом Предању јер би причало против очигледне Божје товревине.

а шта су та мајмунолика бића и јесу ли преци или нису, то ће тек потомци наши вероватно бити у стању да одговоре, јер је свака генерација била ближе истини стварања, а већ је свака блиска Истини вере, док год разлучује та два.

Подели на овим сајтовима

е сад, потпуно је друга ствар што атеизам одриче Бога и што то гура у науку, као да има једно везе са другим. а нема, или само у оним очигледним тачкама које сам покрио хипотетичким примером ...

за нас је потпуно бесмислено да се одриче Бог јер смо свакодневни сведоци и догађајима и својим животима да је Бог не постојан него да је присутан.

сасвим је друго што је то маниупулација да се одрекне Бог у смислу вере, да га се појединац одриче у пуном смислу, у ђаволском смислу.

пошто је то циљ сваког демона - да натера човека да се одрекне Бога и да га натера у сакату заједницу у одсуству.

нешто као: отац, али удаљен од заједнице породице на силу или околностима и ти га не капираш као оца и одузео си му људскост, а ни не познајеш га. и то све због тога што те је неко отровао причама против оца.

отац је Бог, тровач је ђаво а људскост је постојање.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Гости
Guest свештеник Иван

Ово што је написано је толико инфантилно и безвезе. Наравно, 1985. година је година најјачих комуниста и Црква мора да се ољага. Испада да су у Цркви примитивци, а ето, научници су сви ван Цркве.

Да није жалосно било би смешно.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...