Jump to content

Атеизам и еволуционизам

Guest Alefshin

Препоручена порука

Занимљиво да тзв. православни еволуционисти( што је оксиморон) слабо коментаришу ову појаву која је за обликовање јавног `верског мњења` далеко битнија него било која научна теорија сама по себи. Глас проф Универзитета свакако има тежину за милионски аудиторијум, тамо су то признате и шире познате личности. Са друге стране, критичари еволуционог концепта се сатанизују одмах у старту и то на сав глас...

Погледајте било који атеистички форум, блог, фејсбук групу, тамо су ови гореспоменути професори главне звезде, а Дарвин се наравно кује у звезде... И наравно, хули се обилно на Бога што је поента приче...

Ateisti postoje te postoje. Da recimo vernici nece da prihvate klasicnu mehaniku (a prihvataju TE), odmah bi svi ateisti otisli u inzenjere masinstva, i onda bi svi ateisti od reda pricali o klasicnoj mehanici, a Njutn bi im bio objekat worshipovanja, a ne Darvin. I to je cela prica.

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 264
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Значи, не кажем наравно да су сви еволуционисти атеисти, али сви јавни атеисти који се појављују по тв емисијама, пишу популарне књиге то јесу без изузетка.

U jee kakav zakljucak! Oces da kazes da nema ateista koji su kreacionisti? I to je kao neki argument protiv evolucije?

Говорим о чињеницама, не о аргументима, а горња је тачна. Иначе, има научника који су критичари ТЕ, а не заступају уопште Стварање, као што је нпр. др Мајкл Дентон писац ове књиге који 1. главу Постања сматра митом.

Постављена слика

Ova knjiga je izdata 1985 godine,i cini mi se da je posle 25 godina ova knjiga u krizi a ne teorija evoulucije.

Ima li je u elektronskoj formi?

Подели на овим сајтовима

Ova knjiga je izdata 1985 godine,i cini mi se da je posle 25 godina ova knjiga u krizi a ne teorija evoulucije.

Ima li je u elektronskoj formi?

Inace, u knjizi napisanoj 10 godina posle (Nature's Destiny), Denton u potpunosti menja svoj stav i prihvata i evoluciju i abiogenezu, cak i tvrdi da je to nuzna posledica zakonitosti naseg svemira. Znaci neke verzija teleoloske evolucije.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Za oca AlefShina.

Na kraju kaže za religiju:

"Imala je hiljade godina da se pokaže, i sve što je produkovala su sofizmi, nasilje i moralni standardi kojih bi se stidela i zvečarka."   Ja takođe mislim da od organizovane religije, mnogo više štete nego koristi.

Daleko daleko više štete. Ovaj čovek je rekao da je "naći smisao života u organizovanoj religiji ekvivalentno nalaženju kafane Ruke svetog Petra u Saudijskoj Arabiji".

Ako možete, prokomentarišite i ove izjave ali nemojte da mislite da ja mislim nešto loše time što sam ih naveo.  Ako hoćete, onda je bolje da to uradite na dijalogu sa ateistima.

Ako ste zainteresovani, prebacićemo ovaj post na taj dijalog pa ćemo otvoriti novu temu gde bi i drugi takođe mogli da komentarišu.

Svako dobro.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ateisti postoje te postoje. Da recimo vernici nece da prihvate klasicnu mehaniku (a prihvataju TE), odmah bi svi ateisti otisli u inzenjere masinstva, i onda bi svi ateisti od reda pricali o klasicnoj mehanici, a Njutn bi im bio objekat worshipovanja, a ne Darvin. I to je cela prica.

Говоримо о чињеницама, не о хипотетичким могућностима типа `шта би било кад би било`. Чињеница је дакле да су сви од реда агресивни и врло утицајни а(нти)теисти на том каквом-таквом хришћанском Западу( то је тек посебна тема, пре би требало ставити `тзв.` испред) уједно и тврдокорни заступници еволуционог концепта. Са друге стране, организације као што су NCSE и сличне, иако су њихови чланови врло сличног духа, заузимају доста блажи став јер желе да у својим редовима имају и религиозне људе који им служе као добар декор зарад јавног, често у просеку солидно религиозног мњења. Ово је Скотова и рекла у интервјуу Бену Штајну, наравно у завијеној форми.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Inace, u knjizi napisanoj 10 godina posle (Nature's Destiny), Denton u potpunosti menja svoj stav i prihvata i evoluciju i abiogenezu, cak i tvrdi da je to nuzna posledica zakonitosti naseg svemira. Znaci neke verzija teleoloske evolucije.

Хвала за ову информацију и линк, нисам знао за то, позабавићу се овим случајем. Знаш како, није лако да се гради каријера ако излазиш из клишеа који се мора држати јер је `најпаметнији`, `незаменљив`, `непорецив`, `непогрешив`, `једини тачан`, `генијалан`, `једини могућ` и `једини исправан`.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Za oca AlefShina.

Na kraju kaže za religiju:

"Imala je hiljade godina da se pokaže, i sve što je produkovala su sofizmi, nasilje i moralni standardi kojih bi se stidela i zvečarka."   Ja takođe mislim da od organizovane religije, mnogo više štete nego koristi.

Daleko daleko više štete. Ovaj čovek je rekao da je "naći smisao života u organizovanoj religiji ekvivalentno nalaženju kafane Ruke svetog Petra u Saudijskoj Arabiji".

Ako možete, prokomentarišite i ove izjave ali nemojte da mislite da ja mislim nešto loše time što sam ih naveo.  Ako hoćete, onda je bolje da to uradite na dijalogu sa ateistima.

Ako ste zainteresovani, prebacićemo ovaj post na taj dijalog pa ćemo otvoriti novu temu gde bi i drugi takođe mogli da komentarišu.

Svako dobro.

Не мислим уопште да мислиш нешто лоше, једноставно си необавештен. Пре свега као што он има право на своје мишљење( свачије мишљење повлачи одговорност неку) и да га јавно изнесе, тако и онај који верује у тзв. организовану религију има право да буде члан заједнице те исте тзв. организоване религије. Намерно сам ставио `тзв.` испред речи `организована` јер се поставља питање ко је организовао уопште те религије? Шта, саме се организовале тек тако? То су крупна и комплексна питања која захтевају исти такав одговор. Оно што је најбитније је да знаш да су милиони и милиони људи у историји нашли и налазе неки свој духовни мир управо рецимо у православљу чији сам представник на неки начин, а не могу спорити да се то односи и на друге тзв. организоване религије. Сад каква је врста тог мира, да ли је потпун или није итд., али тим поменутим милионима своја религија значи много у животу, баш много. Ко је он да им оспори право на то? Он би рецимо као један човек уништио религије, а са друге стране имамо милионе оних којима религија пуно значи у животу. Поента је да страшно једнострано и симплифицирано гледа на ствари које то уопште нису. Једино му не спорим искреност и отвореност, са њим бар знаш на чему си, није оксиморонски тип већ прича отворено, из срца, оно што мисли и оно шта му је на истом. Наравно, дубоко се не слажем с њим, али то је јако, јако дуга прича, не може стати ни у томове књига одговор на сва питања која је он овде наметнуо.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Значи једном за свагда:

АТЕИЗАМЕВОЛУЦИОНИЗАМ !

Једини разлог зашто се атеисти позивају на ТЕ, јесте због тога што се многи верници позивају на креационизам, као "доказ" за постојање Бога (као да такав доказ постоји).

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...