ВИЛМА Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Ако бисмо се противили виртуелној авантури, то би значило да улога треће особе није пресудна. Оно што ствара бол није окретање неком другом, већ одустајање од постојеће везе. Са тог становиштва, када Дик укључи рачунар како би се узбудио, он заправо казује да је престао да гледа своју жену као особу са којом жели да дели своју сексуалност. Љубавна авантура обично указује на то да у некој вези постоје проблеми, и она није првобитни узрок. Ово одговара дијагнози која представља извор нелагоде са Диковом виртуелном љубавницом. Пре него што се први пут препустио узбудљивој симулацији, Дик је већ престао да гледа своју жену као пожељну, и тако виртуелна авантура није начин да се разреши срж проблема, већ да се он избегне. У стварном свету, разлози због којих нас неверство узнемирава сложени су, а особа која се противи виртуелном залогају са стране може још снажније да се успротиви стварној љубавној авантури. Диков случај нам омогућава да се усредсредимо на само једну страну неверства: размеру одустајања од наше најдрагоценије везе. Слажем се потпуно са овим Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 ali Dik 0110_hahaha Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Да га прекрстим у Рајко?? 0110_hahaha ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Надовезала бих се на претходни цитирани пост. Постоји нешто што се зове "троуглирање", а то је убацивање треће особе у дијаду која из неког разлога има тешкоће у функционисању. Конкретно када је прељуба у питању, троуглирање настаје када један супружник крене да се "интересује" са стране. То је јасан знак да дијада не функционише како треба (можда је дошло до засићења, можда се нагомилало много нерасчишћених проблема, можда су нека очекивања од супружника нереална, а нека можда реална али неиспуњена, затим, мало згаснула страст ...). Сврха троуглирања је уствари да се постојећа дијада сачува. Трећа страна у том односу ("придружени члан") тренутно пружа задовољство, задовољава неку неиспуњену потребу, а самим тим и уноси свежину, нешто ново, што је помало згаснуло између самих супружника. На тај начин се незадовољни супружник ослобађа нагомилане тензије, која га спречава да реални проблем у дијади сагледа објективно, без љутње, нервозе, одустајања од брака. Свакако ,ретко који муж ( или жена, свеједно) оставља "сигурну" жену зарад љубавнице (ипак је љубавница само тренутна забава), тако да испадне да је троуглирање уствари спас за брак 0110_hahaha Само да се оградим, ово нису моје речи, већ моје колегинице, која је системски терапеут. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 link=topic=1336.msg395019#msg395019 date=1301304431] link=topic=1336.msg394995#msg394995 date=1301299994]ne... upravo je obrnuto... sve zavisi od žene 0110_hahaha Јел можеш мало да појасниш како ? njamnjam ne zavisi od žene u svakoj situaciji ali ako muškarac već kibicuje i -divi se- ženskoj lepoti onda je samo ona ta koja će da inicira eventualni kontakt ili ne.... on će,vrlo verovatno,to prihvatiti.... mazenje може жена да иницира контакт, али ако је мушкарац СИГУРАН да не жели контакт те врсте, он неће ни улазити, тј. прихватати такав контакт womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Да га прекрстим у Рајко?? 0409_feel taman posla... 4chsmu1 nema potrebe... priča je skroz ok i veoma mi se dopala i zaista ukazuje na koren krize u odnosu dvoje u braku facenew22222222 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 facenew22222222 може жена да иницира контакт, али ако је мушкарац СИГУРАН да не жели контакт те врсте, он неће ни улазити, тј. прихватати такав контакт 0409_feel pa jeste... samo jedna dopuna-kod žena obično (a i kod muškaraca)-ne kažem uvek-iniciranje kontakta i nije baš neki dugačak proces-obično se brzo dodje do faze ili-ili... jer realno-danas niko ne želi da bude na sredini... nema se vremena ono izmedju se nekad zvalo udvaranje (vidi avatar) Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Ах, удварање 0409_feel.gif' class='bbc_emoticon' alt='facenew22222222' />... свака жена то воли ... Најлепша фаза љубави ... удварање .. ишчекивање следеће (конкретне) фазе .. Лепо је Десанка певала ... Одох сад ван теме, извињавам се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teofanija Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 Ах, удварање 4chsmu1.gif' class='bbc_emoticon' alt='0409_feel' />... свака жена то воли ... Најлепша фаза љубави ... удварање .. ишчекивање следеће (конкретне) фазе .. Лепо је Десанка певала ... Одох сад ван теме, извињавам се. Mislim da nisi van teme,sve pocinje udvaranjem. Korak do preljube je trougao,ma koliko to bilo stimulativno za vezu,brak. Svi su to bar jednom osetili,a to je najblaze receno tesko. facenew22222222 bleh "Mera ljubavi je- ne stati nigde" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Март 28, 2011 Пријави Подели Написано Март 28, 2011 ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 link=topic=1336.msg394990#msg394990 date=1301299527]Lookie, lookie but no touchie John Milton: Let me give you a little inside information about God. God likes to watch. He's a prankster. Think about it. He gives man instincts. He gives you this extraordinary gift, and then what does He do, I swear for His own amusement, his own private, cosmic gag reel, He sets the rules in opposition. It's the goof of all time. Look but don't touch. Touch, but don't taste. Taste, don't swallow. Ahaha. And while you're jumpin' from one foot to the next, what is he doing? He's laughin' His sick, fuckin' ass off! He's a tight-ass! He's a SADIST! He's an absentee landlord! Worship that? NEVER! ps. да неки на падну у несвес', ово ђаво прича ... http://www.imdb.com/title/tt0118971/ eлем, да те подржим у напору да оптужиш жене за морално посрнуће 0110_hahaha 0110_hahaha smej.gif обрати пажњу на речи песме 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 1, 2011 Пријави Подели Написано Април 1, 2011 Ах, удварање womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' />... свака жена то воли ... Најлепша фаза љубави ... удварање .. ишчекивање следеће (конкретне) фазе .. Лепо је Десанка певала ... Одох сад ван теме, извињавам се. јес вала, мало ласкања далеко угура 0110_hahaha 0110_hahaha smej.gifпс. десанка је вероватно једини крајње еуфемистичан израз међу мушкарцима smej.gif smej.gif klapklap leteti клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marina Написано Мај 13, 2011 Пријави Подели Написано Мај 13, 2011 :cheesy: Значи ми ожењени неби смели да се дивимо женској лепоти.. kafica smete ali samo iz daljine Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pomoc Написано Август 29, 2011 Пријави Подели Написано Август 29, 2011 Волио бих да схватим што потпуније појам прељубе. Наводим видове или узроке прељубе које сам срео у Библији и од којих сам чини ми се неке схватио, а неке нисам. 1.Пожуда: Свето јеванђеље од Матеја, Гл.5.28. А ја вам кажем да сваки који погледа на жену своју са жељом за њом, већ је учинио са њом прељубу у срцу своме. Друга књига Самуилова, Гл.11.2. И пред вече уста Давид с постеље своје, и ходајући по крову царскога двора угледа с крова жену гдје се мије, а жена бијаше врло лијепа на очи. 2.Полни сношај са туђом женом: Друга књига Самуилова, Гл.11.3. И Давид посла да пропитају за жену и рекоше: није ли то Витсавеја кћи Елијамова жена Урије Хетејина? Друга књига Самуилова, Гл.11.4. И Давид посла посланике да је доведу; и кад дође к њему, он леже с њом, а она се бјеше очистила од нечистоте своје; послије се врати својој кући. Трећа књига Мојсијева, Гл.20.10. А човјек који учини прељубу са туђом женом, што је учинио прељубу са женом ближњега својега, да се погуби и прељубочинац и прељубочиница. 3.Раздвајање мужа и жене: Свето јеванђеље од Матеја, Гл.5.32. А ја вам кажем да сваки који отпусти жену своју, осим због прељубе, чини прељубу; и који се ожени отпуштеницом, прељубу чини. Прва посланица св. апостола Павла Коринћанима, Гл.7.10. А ожењеним и удатим заповиједам, не ја него Господ, да се жена од мужа не раздваја; Прва посланица св. апостола Павла Коринћанима, Гл.7.11. Ако ли се пак и раздвоји нека остане неудата, или нека се помири с мужем; и муж да не оставља жену. 1.Пожуда и 2.Полни сношај са туђом женом су ми вјероватно јасни али 3.Раздвајање мужа и жене ми је компликовано. Па ево неких питања: - Шта ако је неко већ оженио отпуштеницу, јел добро да је отпусти да тако престане вршити ту прељубу или би и с тим отпуштањем учинио још једну прељубу или се отпуштањем оне која је била отпуштеница не чини прељуба? - Да ли у следећем случају важи израз отпуштеница, ако су двоје већ имавши полни сношај обоје малољетни живјели код његових родитеља, па ју је посље незадовољни отац узео назад код себе кући, па прошло неко вријеме и она нашла другог партнера да ли је за овог новог партнера она била отпуштеница и да ли ступањем у везу заједничког живота са полним сношајем са њом или ступањем у грађански или црквени брак са њом овај нови партнер чини прељубу? Имам још питања на тему прељубе, која ћу поставити касније. Поменућу и да сам читао и: Брачна правила СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ (БП) II ДОПУЊЕНО И ИСПРАВЉЕНО ИЗДАЊЕ СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ СИНОДА Београд 1994. http://www.rastko.rs/bogoslovlje/bracna-pravila/index.html и ту ми више ствари у вези прељубе није јасно. Прочитао сам у поукама - ма шта да радиш имај потврду у Светом Писму, и волио бих да тако радим, и ако неко овде нешто покуша појаснити волио бих да то покуша потврдити Светим писмом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
игорсима Написано Август 29, 2011 Пријави Подели Написано Август 29, 2011 Волио бих да схватим што потпуније појам прељубе. Наводим видове или узроке прељубе које сам срео у Библији и од којих сам чини ми се неке схватио, а неке нисам. 1.Пожуда: Свето јеванђеље од Матеја, Гл.5.28. А ја вам кажем да сваки који погледа на жену своју са жељом за њом, већ је учинио са њом прељубу у срцу своме. Друга књига Самуилова, Гл.11.2. И пред вече уста Давид с постеље своје, и ходајући по крову царскога двора угледа с крова жену гдје се мије, а жена бијаше врло лијепа на очи. 2.Полни сношај са туђом женом: Друга књига Самуилова, Гл.11.3. И Давид посла да пропитају за жену и рекоше: није ли то Витсавеја кћи Елијамова жена Урије Хетејина? Друга књига Самуилова, Гл.11.4. И Давид посла посланике да је доведу; и кад дође к њему, он леже с њом, а она се бјеше очистила од нечистоте своје; послије се врати својој кући. Трећа књига Мојсијева, Гл.20.10. А човјек који учини прељубу са туђом женом, што је учинио прељубу са женом ближњега својега, да се погуби и прељубочинац и прељубочиница. 3.Раздвајање мужа и жене: Свето јеванђеље од Матеја, Гл.5.32. А ја вам кажем да сваки који отпусти жену своју, осим због прељубе, чини прељубу; и који се ожени отпуштеницом, прељубу чини. Прва посланица св. апостола Павла Коринћанима, Гл.7.10. А ожењеним и удатим заповиједам, не ја него Господ, да се жена од мужа не раздваја; Прва посланица св. апостола Павла Коринћанима, Гл.7.11. Ако ли се пак и раздвоји нека остане неудата, или нека се помири с мужем; и муж да не оставља жену. Добро си ти то сакупио и пописао, а и занимљива је тема. Нисам баш добар са тим цитатима и тумачењем Светог Писма, али мој став је да је прељуба ово под 3. А то што теби баш то под 3. није најјасније - питај па ћемо да разјаснимо... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука