Jump to content

Bog i zemljotres!

Оцени ову тему

cloudking

Препоручена порука

E da li si se mozda zapitao da ti imas jedno totalno iskrivljenu sliku o religiji kao oblasti ljudskog duha

koja se bavi ovavim, naucnim, pitanjima i jos vaznije koja partijski precizno propisana ucenja o svakom

aspektu zivota.

Crkva nema, ne zeli i nemoze da postavi odgovore o tome kako nastaju zemljotresi, kakav je bio

kosmos u proslosti jer se tim pitanjima ne bavi. Tako da ne postoji "Crkveno misljenje" o tim pitanjima

postoje razmisljanja teologa koji razmisljaju na tu temu.

Ja mislim da mi ovde imamo vernicko licemerje na delu... naime, ukoliko se govori o losim stvarima (zemljotresi, poplave, ubistva itd) vernicki je ustaljeni stav da "se crkva ne bavi tim stvarima" tj. da to nije u duhu religije i sta ti ja znam... sve u cilju skidanja odgovornosti sa boga i truda da se ocuva mit o ljegovoj ljubavi (sto je malo tesko ako zastupas stav da taj ljubavni bog  ubija hiljade ljudi jednim potezom)

S druge strane, za svako dobro desavanje (rodjenje deteta, dobitak na lutriji, sportski rezultati, licni uspesi u karijeri...) vernici imaju tendenciju da tvrde kako je to iskljucivo (!) bozija zasluga....

S trece strane, ako bog  i nema nista s tim zemljotresima (sto nije ono sto ste vec pricali na forumu al ajde- na nekim temama ste bas direktno tvrdili da on jeste odgovoran) onda ne razumem poentu molitve?

Meni to stvarno malo licemerno deluje... sta vi mislite?

Ili jedan banalan primer... cesto cujem kako se ljudi zahvalju bogu sto su postigli nesto u zivotu... moje pitanje je, otkud takva arogancija da verujete da je bog bas vama posebno ulio snage i volje da sutnete loptu u gol drugog tima a nesto ga bas  i ne tangira mnogo sto se npr. u africi deca radjaju sa sidom...?

Crkva nema, ne zeli i nemoze da postavi odgovore o tome kako nastaju zemljotresi, kakav je bio

kosmos u proslosti jer se tim pitanjima ne bavi.

Tacno! Nauka se bavi tim pitanjima... medjutim, vrlo cudno, kad nauka kaze kakav je bio kosmos  u proslosti crkva ima tendenciju da vrlo sigurno tvrdi da to nije tacno... opet licemerje ili...? Mislim ako je stav da crkva ne zna i ne bavi se tim stvarima onda bi valjda tako dtrebalo da bude  u svim okolnostima zar ne...?

Ne znam... pitam...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 300
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

@obi-wan

Nadam se da necu da dobijem ban zbog iskrenosti ali, ti se uopste ne ponasas kao neko ko je moderator jednog ovako velikog foruma. Ko god da ti je dao tu titlu nije dovoljno promislio... toliko... mir s tobom :huh:

Подели на овим сајтовима

Ту су нијансе у питању а не суштинска размимоилажења. Не кажем да си рекао да постоје суштинска размимоилажења, али наступаш тако победнички као да постоје.

Pa kako nisu?!

Imas dogadjaj u kome je poginulo desetina hiljada ljudi.

Jedan vernik kaze da je to bozije delo

Drugi kaze da bog nema veze s tim

Pa to nisu razmimoilazenja nego razicite verzije iste religije....

Подели на овим сајтовима

Jedan vernik kaze da je to bozije delo

Drugi kaze da bog nema veze s tim

Pa to nisu razmimoilazenja nego razicite verzije iste religije....

Da li može ove dve naizgled kontradiktorne rečenice da pomiri činjenica da

se ne dogadja sve po Božjoj volji ali ništa ne biva bez Božjeg dopuštenja?

A što se tiče ove i ostalih prirodnih katastrofa, one jesu posledica ljudskog greha.

Naime, verujem da je greh u nama destruktivna sila koja osim što direktno

utiče na nas i na ljude sa kojima smo u kontaku, utiče i na prirodu.

Evo par banalnih primera: ako slažeš nekoga ko te upita za put u Niš i pošalješ

ga u Novi Sad, tvoj greh utiče na njega.

Ako lenj čovek zapostavi kućne ljubimce i kućno bilje - uginuće oboje.

Naša grešna dela (a u to ubrajam i nečinjenje dobra) utiče na sve oko nas.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Када неверујући постави питање  "Да ли је Бог одговоран за земљотрес", у мени се јавља последично питање, зашто неверејућег уопште интересује "активност" Бога, у чије постојање сам не верује?  :(

Када верујући покушава да из читавог деловања Бога свуда и у свему, издвоји и парцијално разматра само земљотрес и број настрадалих и погинулих, у мени се јавља последично питање, да ли је верујући у потпуности учвршћен у вери у Бога? slava3

Обзиром да припадам верујућим, немам никаквог основа да дискутујем по првој поставци, али хајде да разговарамо о другој поставци.

Кад умре дете, кад се тешко разболи најмилији, кад у саобраћајној несрећи нестане читава породица, да ли верујући то сагледава као некакву казну Божију, хир Божији, или прихвата догађај као допуштење Божије. Ми верујемо да је живот којим живимо само секвенца вечног живљења. Такође верујемо да је на Богу Који Је Творац свега видљивог и невидљивог, одлука, како о почетку те секвенце, тако и о крају. Ако тако што применимо и на земљотрес, цунами, било шта што ће изазвати крај секвенце у току вечног живљења, дилеме нема да је то Његова одлука.

Када неверујући пита зашто Је Бог то Дозволио да се догоди, опет се поставља питање зашто то неверујућег интересује? slava3

Када верујући пита зашто Је Бог то Дозволио, требало би пре тога да се запита шта то Бог Тражи од њега самог тиме што Је Дозволио?

Многе теме на овом форуму, позивајући се на Свето Писмо као и Свете Оце,врло прецизно појашњавају шта Бог Тражи, Очекује од верујућих, у ситуацијама које сам навео, као и у ситуацији коју ова тема обрађује, па да не понављам, препоручујем да пронађе свако кога интересује, шта нам је чинити. Укратко, енормна туга нема свог основа, јер ми верујемо да је само овоземаљски живот завршен, само једна секвенца вечног живљења. Током Литургије, молимо се за сваки град, за сваког човека, не само православног, већ сваког, да Бог Спасе,чиме потврђујемо своје веровање у претходно написано. Молимо се и да сваког ко је тужан, болестан, у немоћи и сл. Бог Укрепи својом љубављу, да истраје, а то би по овој теми било упућено на све сроднике оних који завршише секвенцу вечног живљења.

Чињеница да је земљотрес последица померања тектонских плоча, не искуључује Узрок. Односно знамо да се десило, знамо и како, али наука не даје одговор зашто. Кад би се тачно знало зашто, онда би се знало и кад, па до последица не би долазило. Одавде би могли сазнати још један разлог Божијег допуштења, на пример земљотреса, а то је да се наука преусмер, преуми, и фокусира још јаче и боље на све околности које ће људима ову секвенцу вечног живљења учинити бољом, лакшом.

Подсмех, Божија казна и сл., сигурно не да нема везе за православљем, него нема везе са људским бићем, тако да би своје милосрђе требали показати и према таквим људима, опет молитвом Да им Бог Опрости.

Ако ко има материјалних могућности да помогне људима у Јапану, нека то учини.

Да се молимо за све оне који завршише свој овоземаљски живот,  Да их Бог Помене у Царству своме, као и да се молимо за све њихове сроднике, пријатеље и све остале у Јапану, Да их Бог Укрепи Љубављу својом, да истрају, можемо сви....

.please.

smej.gif

smej.gif

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Maло ко од нас размишља да живимо у универзуму препуном нестабилности у којем смо само мала тачкица која мора да опстаје у савршеном балансу да би наше постојање било уопште могуће. Свака већа промјена попут удара већег метеора, промјене путања небеских тијела, закривљења осе планете, промјена односа процената гасова у атмосфери, положаја атмосферских омотача....и још милијарду разлога - повлачи за собом тоталну катастрофу екосистема и доводи у питање опстанак живота на Земљи.

Није питање да ли неко живчан сједи на облаку с муњама како то представљају атеисти, него да ли човјечији род још увијек се за опстанак тог крхког баланса још увијек обраћа ономе ко је тај баланс довео у постојање и ко га својом љубављу одржава. Ми непрекидно тврдимо да нам Тај Који Одржава баланс не треба и да смо самодовољни и самозадовољни, па после падамо у несвијест када тај наш приступ, односно одрицање заштите злоупотребом власите дароване слободе личности и воље доведе до пуцања тог баланса.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Када неверујући постави питање  "Да ли је Бог одговоран за земљотрес", у мени се јавља последично питање, зашто неверејућег уопште интересује "активност" Бога, у чије постојање сам не верује?  slava3

Када верујући покушава да из читавог деловања Бога свуда и у свему, издвоји и парцијално разматра само земљотрес и број настрадалих и погинулих, у мени се јавља последично питање, да ли је верујући у потпуности учвршћен у вери у Бога? slava3

Обзиром да припадам верујућим, немам никаквог основа да дискутујем по првој поставци, али хајде да разговарамо о другој поставци.

Кад умре дете, кад се тешко разболи најмилији, кад у саобраћајној несрећи нестане читава породица, да ли верујући то сагледава као некакву казну Божију, хир Божији, или прихвата догађај као допуштење Божије. Ми верујемо да је живот којим живимо само секвенца вечног живљења. Такође верујемо да је на Богу Који Је Творац свега видљивог и невидљивог, одлука, како о почетку те секвенце, тако и о крају. Ако тако што применимо и на земљотрес, цунами, било шта што ће изазвати крај секвенце у току вечног живљења, дилеме нема да је то Његова одлука.

Када неверујући пита зашто Је Бог то Дозволио да се догоди, опет се поставља питање зашто то неверујућег интересује? smej.gif

Када верујући пита зашто Је Бог то Дозволио, требало би пре тога да се запита шта то Бог Тражи од њега самог тиме што Је Дозволио?

Многе теме на овом форуму, позивајући се на Свето Писмо као и Свете Оце,врло прецизно појашњавају шта Бог Тражи, Очекује од верујућих, у ситуацијама које сам навео, као и у ситуацији коју ова тема обрађује, па да не понављам, препоручујем да пронађе свако кога интересује, шта нам је чинити. Укратко, енормна туга нема свог основа, јер ми верујемо да је само овоземаљски живот завршен, само једна секвенца вечног живљења. Током Литургије, молимо се за сваки град, за сваког човека, не само православног, већ сваког, да Бог Спасе,чиме потврђујемо своје веровање у претходно написано. Молимо се и да сваког ко је тужан, болестан, у немоћи и сл. Бог Укрепи својом љубављу, да истраје, а то би по овој теми било упућено на све сроднике оних који завршише секвенцу вечног живљења.

Чињеница да је земљотрес последица померања тектонских плоча, не искуључује Узрок. Односно знамо да се десило, знамо и како, али наука не даје одговор зашто. Кад би се тачно знало зашто, онда би се знало и кад, па до последица не би долазило. Одавде би могли сазнати још један разлог Божијег допуштења, на пример земљотреса, а то је да се наука преусмер, преуми, и фокусира још јаче и боље на све околности које ће људима ову секвенцу вечног живљења учинити бољом, лакшом.

Подсмех, Божија казна и сл., сигурно не да нема везе за православљем, него нема везе са људским бићем, тако да би своје милосрђе требали показати и према таквим људима, опет молитвом Да им Бог Опрости.

Ако ко има материјалних могућности да помогне људима у Јапану, нека то учини.

Да се молимо за све оне који завршише свој овоземаљски живот,  Да их Бог Помене у Царству своме, као и да се молимо за све њихове сроднике, пријатеље и све остале у Јапану, Да их Бог Укрепи Љубављу својом, да истрају, можемо сви....

:(

smej.gif

smej.gif

.please.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Izvinjavam se svima.

Cekam odgovore...

Ne postoji Bog. Tačka.

A, sad, oni koji bi da ga uklope bilo gde, naći će već načina. Imaju viševekovno iskustvo.

Sloba se se 10 godina izdresirao da preko RTS ektra-super-dobro brani svoju politiku, te neće oni.

Šta je za njih da objasne da je Bog nama dao slobodnu volju, a to što mala deca (ili bebe) umiru u mukama, lagano , po nekoliko dana, nedelja ili meseci... imaju oni odgovor i za to, al' trenutno ne mogu da se setim koji beše... .mislise.

Takođe i za masovno umiranje usled prirodnih katastrofa.

Šta ima da pitaš, nije ti dato da sve razumeš...  4chsmu1

"рече безумник у срцу свом - Нема Бога !"

Пуна је Библија описа природних катастрофа, и није се трудила да "уклапа" то са Богом.

Земљотресеније се десило и дешава се од како је света. Једноставно овај свет није рај. Истина није ни пакао.

Интересантно је када атеиста негира Бога зато што овај свет није рај, не кажем да је улични то сад урадио, али мислим да његов осећај за правду и није толико далеко од тога.

Заправо човек тежи том неком рају, неком савршеном свету у коме нема - ни болести ни жалости ни страдања како каже једна црквена химна , него где је живот вечни и где је све савршено.

Онај ко не тежи томе њему је свеједно што је овај свет овакав какав је, али коме може бити свеједно, то је право питање, имали ико коме је свеједно да ли ће га сутра прогутати земља или цунами или спржити вулкан.

Pa, i nisam. Samo, to što nije raj, neka se lepo kaže da je gos'n Bog "kriv" za to i... nema dalje priče.

Otprilike je to i tema: "Bog i zemljotres" - imaju li veze?

Ako je iza svega On, onda je On odgovoran i iza stradanja nedužnih, jer je ipak on sve kreirao, je l' tako?

Znači, aj lepo da se složimo da Bog "stoji" iza ovog zemljotresa, pa da zaključamo temu, kaj ne?

:)

Швабе кажу да амери стоје из земљотреса...

Подели на овим сајтовима

@Multivers

Добио си искрене одговоре од хришћана; свако може да мисли другачије јер та питања још није Црква решавала. То значи да свако може да погреши, односно да има погрешно разумевање, али то није пресудно за хришћански однос према Богу и спасењу (= вечном животу).

Тако можеш видети да моја маленкост има ''сулуда'' мишљења, али то је моја слобода, као што је баш и Ајнштајн био слободан да даје ''сулуде'' закључке који су се тек касније потврдили као исправни. Са друге стране, Цркви није неопходно да се нека научна ствар потврди јер као што рекох, те ствари нису пресудне за ,,спасење''. Али, чланови Цркве су слободни да дају свој допринос у тумачењима.

Дакле, свако може да погреши (= да буде у заблуди), и то не само хришћани неко и научници у њиховом истраживању. Мени лично је драго што је наука дошла до данашњег степена, и још се искрено надам да ће отићи даље, све зарад бољитка и здравља људи и планете.

Као што си могао да видиш у једној од горњих порука где сам оставио линкове, мени као хришћанину није проблем да верујем да сам биолошки потомак антропоморфних мајмуна. Шта више, у то сам готово сигуран, као да је то ствар коју дубоко сматрам за истиниту. Даље, мени као хришћанину није проблем да верујем у постојање других настањивих планета где има биљака и можда других животиња, и имам огромно интересовање за Насин пројекат ,,Кеплер'' који је до сада детектовао 15. нових егзопланета (= планете изван нашег сунчевог система), а тек се очекују резултати ове и следеће године (има 1235. планета кандидата)

Преко 100 000. звезда телескоп ,,Кеплер'' посматра и детектује осцилације у сјају док планете пролазе испред њих. (Од оволико звезда шанса да планета величине земље направи транзит између звезде и нас на Земљи је 1%). Математичким путем добијају се следећи подаци: величина планете, њена удаљеност од звезде, температура на планети, итд. чиме се прецизно закључује да ли је планета у Хабитебл зони (Habitable zone) где може да постоји вода на површини.

И све то мени не представља проблем да и даље будем хришћанин, да идем у цркву, итд. Лепо је што си са нама овде, само те молим да будеш Ти и остали атеисти пажљивији у опхођењу према хришћанима. Шта вас може задовољити у томе ако неког маловерног и неупућеног одвратите од вере? Предпостављам да је већини хришћана жалосно када препознају вашу празнину и ваше очајање.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da mi ovde imamo vernicko licemerje na delu... naime, ukoliko se govori o losim stvarima (zemljotresi, poplave, ubistva itd) vernicki je ustaljeni stav da "se crkva ne bavi tim stvarima" tj. da to nije u duhu religije i sta ti ja znam... sve u cilju skidanja odgovornosti sa boga i truda da se ocuva mit o ljegovoj ljubavi (sto je malo tesko ako zastupas stav da taj ljubavni bog  ubija hiljade ljudi jednim potezom)

Nije vernicko licemerje nego tvoje ne razumevanje religioznosti uopste a jos manje samog pravoslavlja.

S druge strane, za svako dobro desavanje (rodjenje deteta, dobitak na lutriji, sportski rezultati, licni uspesi u karijeri...) vernici imaju tendenciju da tvrde kako je to iskljucivo (!) bozija zasluga....

To od mene niti si mogao niti ces moci da procitas. Tako da ovde sa tvoje strane imamo jedan infantilan

pokusaj da resis raspravu u 5 recenica. Postoje vernici koji tako misle kao sto si ovde naveo ali ovde ih bas

nema mnogo a ja svakako nisam jedan od njih.

S trece strane, ako bog  i nema nista s tim zemljotresima (sto nije ono sto ste vec pricali na forumu al ajde- na nekim temama ste bas direktno tvrdili da on jeste odgovoran) onda ne razumem poentu molitve?

Zato sto kao i religioznosti uopste imas potpuno pogresno shvatanje molitve. Ne molimo se mi da bi

izazivali neke magijske natrpirodne efekte nego da bi sebe preobrazili. Uloga molitve u zivotu pravoslavnog

hriscanina nije da petvori "olovo u zlato" nego da potpomogne i ostvari transcendenciju sopstvene licnosti

da dostigne jedan novi nacin posotojanja u psiholoskom smislu.

Meni to stvarno malo licemerno deluje... sta vi mislite?

Mislimo, tacnije znamo, da pricas napamet pa to sve ispadne onako trapavo.

Ili jedan banalan primer... cesto cujem kako se ljudi zahvalju bogu sto su postigli nesto u zivotu... moje pitanje je, otkud takva arogancija da verujete da je bog bas vama posebno ulio snage i volje da sutnete loptu u gol drugog tima a nesto ga bas  i ne tangira mnogo sto se npr. u africi deca radjaju sa sidom...?

Pravoslavac, sada govorim iz mog licnog aspekta i iskustva, se ne zahvaljuje Bogu zato sto je nekim

magicnim daljincem namestio zicer za bilo sta. Nego sto je on uz pomoc Boga i liturgijskog zajednicarenja

sa njim pravizasao neke ocite slabosti svoje prirode koje bi ga definitivno onemogucile da u trenutku

iskusenja, straha, dekoncentracije i drugih nepovoljnosti bude na visini zadatka svoje profesije i ostvari

uspeh onako kako je zeleo.

Tacno! Nauka se bavi tim pitanjima... medjutim, vrlo cudno, kad nauka kaze kakav je bio kosmos  u proslosti crkva ima tendenciju da vrlo sigurno tvrdi da to nije tacno... opet licemerje ili...? Mislim ako je stav da crkva ne zna i ne bavi se tim stvarima onda bi valjda tako dtrebalo da bude  u svim okolnostima zar ne...?

Kada tvrdi tako tendenciozno da nije tacna naucna teorija, koja Crkva, gde?

Подели на овим сајтовима

Као што си могао да видиш у једној од горњих порука где сам оставио линкове, мени као хришћанину није проблем да верујем да сам биолошки потомак антропоморфних мајмуна.

Мени јесте.

Подели на овим сајтовима

И мени је било проблем раније да то прихватим као стварност. Међутим, тачно сам спровео анализу где сам открио да чак и поред тога што смо сви потомци антропоморфних мајмуна, ипак то нису били Адам и Ева. Ови су постојали у творевини још пре њеног пада, односно још пре еволуције и пре Великог праска. У тој творевини пре пада можемо говорити о креационизму, управо по Књизи стварања.

Са друге стране постоји промашај данашњих протестантских креациониста који тумаче данашњу творевину као ону из Књиге стварања, али у Књизи стварања говори се о творевини пре пада Адамовог. Зато морамо да се вратимо памети, боље рећи православној свести, и сагледати те ствари на прави начин.

Дакле, ако је творевина доживела пад, а категорија ,,времена'' је неодвојива од творевине и чини њено својство, као што говоре кападокијски Оци, онда је творевина доживела ново трагично постојање кроз Велики прасак који јесте почетак данашњег познатог ,,времена''.

Адам и Ева су тренутно ,,изгнани'' у палу творевину која је прошла еволуцију од Великог праска. Морамо разумети да је појам времена потпуно релативна категорија. Тако нас учи наша вера и наш Догмат (= Јеванђеље) где апостол Петар наглашава: ,,Али ово једно да вам не буде непознато, љубазни, да је један дан пред Господом као хиљаду година, и хиљаду година као један дан'' (Пет.3,8). Тако је и за Адама и Еву било релативно време и они су пре мање од 10 000. година били ,,изгнани'' на Земљу.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Када неверујући постави питање  "Да ли је Бог одговоран за земљотрес", у мени се јавља последично питање, зашто неверејућег уопште интересује "активност" Бога, у чије постојање сам не верује?  smej.gif     Када верујући покушава да из читавог деловања Бога свуда и у свему, издвоји и парцијално разматра само земљотрес и број настрадалих и погинулих, у мени се јавља последично питање, да ли је верујући у потпуности учвршћен у вери у Бога? smej.gif     Обзиром да припадам верујућим, немам никаквог основа да дискутујем по првој поставци, али хајде да разговарамо о другој поставци.     Кад умре дете, кад се тешко разболи најмилији, кад у саобраћајној несрећи нестане читава породица, да ли верујући то сагледава као некакву казну Божију, хир Божији, или прихвата догађај као допуштење Божије. Ми верујемо да је живот којим живимо само секвенца вечног живљења. Такође верујемо да је на Богу Који Је Творац свега видљивог и невидљивог, одлука, како о почетку те секвенце, тако и о крају. Ако тако што применимо и на земљотрес, цунами, било шта што ће изазвати крај секвенце у току вечног живљења, дилеме нема да је то Његова одлука.     Када неверујући пита зашто Је Бог то Дозволио да се догоди, опет се поставља питање зашто то неверујућег интересује? smej.gif     Када верујући пита зашто Је Бог то Дозволио, требало би пре тога да се запита шта то Бог Тражи од њега самог тиме што Је Дозволио?     Многе теме на овом форуму, позивајући се на Свето Писмо као и Свете Оце,врло прецизно појашњавају шта Бог Тражи, Очекује од верујућих, у ситуацијама које сам навео, као и у ситуацији коју ова тема обрађује, па да не понављам, препоручујем да пронађе свако кога интересује, шта нам је чинити. Укратко, енормна туга нема свог основа, јер ми верујемо да је само овоземаљски живот завршен, само једна секвенца вечног живљења. Током Литургије, молимо се за сваки град, за сваког човека, не само православног, већ сваког, да Бог Спасе,чиме потврђујемо своје веровање у претходно написано. Молимо се и да сваког ко је тужан, болестан, у немоћи и сл. Бог Укрепи својом љубављу, да истраје, а то би по овој теми било упућено на све сроднике оних који завршише секвенцу вечног живљења.Чињеница да је земљотрес последица померања тектонских плоча, не искуључује Узрок. Односно знамо да се десило, знамо и како, али наука не даје одговор зашто. Кад би се тачно знало зашто, онда би се знало и кад, па до последица не би долазило. Одавде би могли сазнати још један разлог Божијег допуштења, на пример земљотреса, а то је да се наука преусмер, преуми, и фокусира још јаче и боље на све околности које ће људима ову секвенцу вечног живљења учинити бољом, лакшом.     Подсмех, Божија казна и сл., сигурно не да нема везе за православљем, него нема везе са људским бићем, тако да би своје милосрђе требали показати и према таквим људима, опет молитвом Да им Бог Опрости.     Ако ко има материјалних могућности да помогне људима у Јапану, нека то учини.     Да се молимо за све оне који завршише свој овоземаљски живот,  Да их Бог Помене у Царству своме, као и да се молимо за све њихове сроднике, пријатеље и све остале у Јапану, Да их Бог Укрепи Љубављу својом, да истрају, можемо сви.... eheeeej smej.gif smej.gif

:huh: :229229229:
Подели на овим сајтовима

Уз све поштовање Милане за труд око писања твог претходног поста никако се не бих сложио са тобом да је човек постао од мајмуна.

bendoff 1000000001010 facenew22222222
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...