Justin Waters Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 @obi wan- izvini ali sad ti spamujes moju temu i pises nesto sto nema veze s njom... zamolio bih te obrises komentare koji nisu u vezi sa temom. @Justinijan- Ovda na forumu je objasnjeno da bog stoji iza svih prirodnih katastrofa i desavanja... ako si vernik onda si pobrkao loncice izgleda ako nisi onda OK 319.gif Нисам ја побркао лончиће. Не могу ја да утичем на некога ко хоће да мисли да Бог шаље зло, да мисли другачије. Схвати то као лично мишљење појединаца. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Пази ово на пољу науке, где су ствари видљиве, научници могу да имају различита мишљења. Na srecu nisi u pravu... nauka se ne bavi "misljenjima" nego cinjenicama. Чињенице су једно, а мишљење друго. Док се не дође до неке чињенице, може бити и 100 мишљења. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Pitanje za admine... da li i vukov post ima veze sa temom? а да ли ти знаш на какав си форум дошао уопште? а да "не спамамо" више ову "високоумну" тему јави се на пп Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Justiane,mora da se salis? To isto ispada kao da si rekao"Covek se radja iz bluda dvoje ljudi,dakle Bog nema veze sa rodjenjem coveka". Јер ја сам те саткао у мајциној утроби. (Псалам 139:13) Не шалим се ја пријатељу. Како раде тектонске плоче то је градиво основне школе. Какве везе има рађање човека са помицањем тектонских плоча? Kako nema? Kreator je nit koja povezuje.I u jednom i u drugom Bog je aktivan.Samo sam ti povukao paralelu,o sveprisutnosti Bozijoj.Sto se tice gradiva ,zar smo zaboravili da je i dalje jedno od gradiva osnovnog onbrazovanja da je Covek nastao od majmuna.Jel neko na forumu moze da to jasno i kaze da mu je rodjak u zoo vrtu 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Ne postoji Bog. Tačka. A, sad, oni koji bi da ga uklope bilo gde, naći će već načina. Imaju viševekovno iskustvo. управо се покајах што сам ти дао и једну захвалницу сада ми је јасно што си имао 2000 постова и само седам захвланица!!! Dobro bre brate, sta sad tebi bi? Ajde smirite se malo, ko da vas neko spricao... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 @obi wan- izvini ali sad ti spamujes moju temu i pises nesto sto nema veze s njom... zamolio bih te obrises komentare koji nisu u vezi sa temom. @Justinijan- Ovda na forumu je objasnjeno da bog stoji iza svih prirodnih katastrofa i desavanja... ako si vernik onda si pobrkao loncice izgleda ako nisi onda OK 319.gif To sto sam podsetio ulicnog na ponasanje je bas vezano za temu, nema potrebe da se pravis nevest, zato bi najs, provokacije procesuiramo bez odlaganja... I samo pitanje ti je izuzetno provokativno, nemoj da mislis da mi je to promaklo... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Пази ово на пољу науке, где су ствари видљиве, научници могу да имају различита мишљења. Na srecu nisi u pravu... nauka se ne bavi "misljenjima" nego cinjenicama. Moguce, ali ne na nasoj planeti. U prevodu vidi mi potpis. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Znas sta ulicni, sve sto je trebalo da stoji ispred onog texta je "ja kazem..." i ti to vrlo dobro znas, prema tome, ponasaj se lepo da ne bude posle kako je moderacija ovak`a-onak`a... I ponavljam, ja nesto kazem kao misljenje, nisma bezobrazan da ti kazem "Bog postoji, tacka" nego imam uvidjavnosti prema onome sto si ti izabrao da drzis kao svoje uverenje... I jesi, gost si, kao i svi oni koji nisu pravoslavni - to ti nicim ne umanjuje dostojanstvo i mogucnost da kazes bio sta, ali to takodje ne znaci da mozes da pricas svasta a da mi koji smo ovde domaci (dakle, hriscani) cutimo kao mumije! Dakle, ponasaj se lepo, i nemoj da se pravis lud, providno je... ja ha. ha . haBrate mili, mrzi me da počinjem postove sa "Ja kažem...", tako da neću ni u buduće tako da radim. Sve što napišem je moje lično mišljenje (a, kako bi bilo drugačije?), osim ako ne citiram nekoga Zašto si onda prvo napisao to da sam gost, a onda ga brzo obrisao? Sada ponovo kažeš to, jer sam ja replicirao na to... A, tako li je? Ja zahtevam da ćutite kao mumije? . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Justiane,mora da se salis? To isto ispada kao da si rekao"Covek se radja iz bluda dvoje ljudi,dakle Bog nema veze sa rodjenjem coveka". Јер ја сам те саткао у мајциној утроби. (Псалам 139:13) Не шалим се ја пријатељу. Како раде тектонске плоче то је градиво основне школе. Какве везе има рађање човека са помицањем тектонских плоча? Kako nema? Kreator je nit koja povezuje.I u jednom i u drugom Bog je aktivan.Samo sam ti povukao paralelu,o sveprisutnosti Bozijoj.Sto se tice gradiva ,zar smo zaboravili da je i dalje jedno od gradiva osnovnog onbrazovanja da je Covek nastao od majmuna.Jel neko na forumu moze da to jasno i kaze da mu je rodjak u zoo vrtu 319.gif Наравно, по томе можемо Бога кривити за све, и за болести и за нашу неспособност да нешто урадимо, и за зло које чинимо, за све је Бог крив, јер је он нит која све повезује....прика грешиш много. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Citao sam na ovom forumu da je Bog taj koji upravlja prirodom i svim dogadjajima u njoj... sad me zanima, sta mislite ciji Bog je napravio ovaj zemljtores i cunamije... nas ili njihov? Земљотрес настаје померањем тектонских плоча, или расједањем. Цунами је настао као последица ослобађања енергије приликом тарења плоча једна од друге и тако је настао цунами. Дакле шта ти још није јасно? Мислим да је јасно да Бог нема никакве везе са земљотресем и цунамијем у Јапану. Osim što je uredio da se tektonske ploče pomeraju, pa onda nastanu zemljotresi i moretresi... 319.gif Ајде бре, подсети се мало основно школског градива: http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%B0 Kako god da funcioniše, od Boga je, je l' tako ili nije? Vidim da nisi razumeo ono što sam bio napisao, iako je veleprosto... 0110_hahaha . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Иако можда изгледа да није, ова тема је веома битна за све хришћане. Са једне стране имамо људе атеисте који ликују као победници у аргументима против хришћана, а са друге стране имамо хришћане који су изазвани новим научним открићима. Ствар је у томе што се Црква до сада није бавила тим научним питањима која тек у последње време долазе у оптицај. На жалост, појавили су се многи тумачи у име хришћана који су увели идеолошка нехришћанска учења попут креационизма. За нас хришћане Бог је уистину Творац целе творевине, међутим ми не учимо да је Бог створио првобитну творевину овакву како сада постоји, то јест са примесама смрти. Наиме, смрт јесте у природи творевине (као могућност и смер уколико се не постигне циљ: човеково вољно сједињење са Пресветом Тројицом) али није била актуелизована све до тренутка ,,пада'' Адамовог. У првој Књизи стварања говори се о творевини пре ,,пада'', на шта заборављају подједнако и (протестантски) креационисти и (екстремни) еволуционисти. Такође нико до скоријег времена није помишљао о категорији ,,времена'' на практични физички начин поистовећујући је са самом категоријом творевине. Тако када кажемо да је творевина ,,пала'' услед греха Адамовог, сви ће говорити о унижењу творевине али категорију времена не желе да помере од апсолутистичког смисла, као да време представља нешто друго наспрам творевине. Да ли је творевина такође и категорија ,,времена'' или пак није? Односно да ли је ,,време'' творевина или је нешто друго? Дакле, ако је творевина ,,пала'' зашто онда категорија ,,времена'' за нас није исто прошла кроз ,,пад''? Ова питања хришћани нису морали да постављају све до данас када је реч о тумачењу ,,пада'', осим што се (категорија ,,времена) представљала као нешто што је насупрот од ,,нестворености Божије'', то јест као нешто што је Бог створио и што Бог у Свом беспочетном постојању нема. Једном речју Бог нема категорију времена у Свом постојању, него је ,,време'' творевина Божија. Зато ћемо данас ретко наћи хришћанина који ће на исправан начин да прихвати своје постојање као потомка антропоморфних мајмуна, док истовремено поставља Адама као узрочника целокупне еволуције као последице ,,пада'' Адамовог. Овом темом хришћани се нису могли бавити до сада, нити је то било неопходно, што не значи да сада то није потребно. Дакле, у тумачењу појаве земљотреса и помора, као и свих природних својстава која носе патњу и смрт, хришћани уводе Адама као ,,узрочника'' таквог постојања. Ово тумачење нема повезаности са протестантским креационизмом и потребно је направити искорак у новом сагледавању чињеница науке. То значи да је Адам постојао пре ,,пада'' целокупне творевине, а тај пад творевине прошао је кроз пад категорије ,,времена'' јер је ,,време'' својство творевине. Запамтите да је потребно себи да поставимо питање да ли је ,,време'' творевина или није? Ако јесте творевина, као што уче свети кападокијски Оци, зашто онда заборављамо да у пад целокупне творевине уведемо и категорију ,,времена''? Према томе, целокупно постојање пале творевине, заједно са умирањем, распадањем и еволуцијом, потекло је кроз пад ,,времена'' чији почетак познајемо као Велики прасак. Тако све природне катастрофе, укључујући и земљотресе, подразумевамо као начин постојања пале творевине коме је узрочник Адам. Да бисмо разумели како је Адам доспео у еволутивну Земљу која постоји у космосу старости преко 13 милијарди година, а тај Адамов долазак (,,пад'' или ,,изгнање'' из Едема) догодио пре мање од 10 хиљада година, и да је Адам постојао пре Великога праска, потребно је да се позабавимо мисленим експериментима како доликује сваком који је способан да промишља а не само Ајнштајну. На то смо позвани управо због савремених питања и тешкоћа којим је Црква изложена. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Ne postoji Bog. Tačka. A, sad, oni koji bi da ga uklope bilo gde, naći će već načina. Imaju viševekovno iskustvo. управо се покајах што сам ти дао и једну захвалницу сада ми је јасно што си имао 2000 постова и само седам захвланица!!! Ogromnu većinu postova sam napisao pre nego što su uvedene te zahvalnice. To pod jedan. Pod dva: kol'ko tražiš da ih otkupim? . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Ne postoji Bog. Tačka. A, sad, oni koji bi da ga uklope bilo gde, naći će već načina. Imaju viševekovno iskustvo. управо се покајах што сам ти дао и једну захвалницу сада ми је јасно што си имао 2000 постова и само седам захвланица!!! Ogromnu većinu postova sam napisao pre nego što su uvedene te zahvalnice. To pod jedan. Pod dva: kol'ko da tražiš da ih otkupim? мислим да нема смисла даље да се расправљамо јер ако смо се нешто "договорили" преко пп-а нећемо даље онда... уздравље Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 ti si predložio, ja se ništa nisam "dogovorio" u zdravlje i tebi... p.s. to tamo gore je bilo za publiku :cheesy: . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Dakle, da se vratimo malo na samu temu, ako ima voljnih da pisu... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука