Jump to content

Напади црквених расколника на Епископе и свештенике СПЦ

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Одговори 135
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ti sada opet hoces sve da relativizujes i da kazes kako je on Portparol.

Ali covece on je u saopstenjima direktno podrzavao vlast i to do neukus u prelomnim trenucima za srpsku istoriju.

O tome ovde pokusavam da polemisem na osnovu njihovog teksta.

Kada je zasedao Sabor i Sinod da odluce da se podrzava rezim i to takvim recnikom?

I zasto ga je vladika Atanasije zvao crvenim vladikom koji je crveniji od Kremlja za jednu ciglu?

Kako to da je opet najblizi vlastima od svih vladika i to do toga da se blamiraju pred javnoscu kada Mitropolit Amfilohije kaze da je statut Vojvodine put u dezintegraciju, a vladika Irinej kaze da ''Sinod nije zasedao da mitropolit prica u svoje ime, i da Crkva ima poverenje u rad najviseg organa drzave''

Подели на овим сајтовима

• Гости

Како видим из Твог писања, Ти имаш баш жесток проблем са властима. То је заиста Твој проблем и зато немој да на Владику Иринеја бацаш љагу јер ниси присталица власти.

Ако ниси знао, Црква се моли за оне који су на власти. Како год да је, ова власт ипак подржава Цркву- колико, толико...

Иначе, Ти си само потврдио наслов ове теме. Разумем ја квази-националисте који у Цркву пригвире два три пута у току године и умисле да у они сада ти који треба да се питају за црквена питања. Такви су и довели са сада рашчињеним Владиком до овог стања у коме се Црква налази. Нажалост, многи добри људи који воле Цркву су преварени и ускоро ће увидети да су пратили човека који их је повео на пут пропасти.

Подели на овим сајтовима

Vidi ovako,sad ga optužuju da je blizak demokratama a opet se pričalo da se lično tadić derao na njega da podržava radikale.

tako da sad sve gubi smisao.

Vladika je uvek radio ono što je u interesu Crkve i naroda .

Dakle,vladika Irinej je jedan od najobrazovanijih i najduhovnijih živih Srba i svakako da je takvom čoveku mesto tamo gde se dešavaju prelomni trenutci za naš narod.

I ja bi podržao Slobu ako bi procenio da će određeni korak biti ispravan.

Problem je što je u tim pričama uvek velika mogućnost zloupotrebe i klevetanja pa zato se pojavljuju ovakvi tekstovi i klevetanje po internetu.

Подели на овим сајтовима

Nista vi ne vidite Oce Ivane.

Redovno idem na liturgije od svoje 5godine, a u poslednjih 18 godina sam mozda propusio 30tak nedeljnih sluzbi.

Moja BLIZA FAMILIJA je dala 7svestenika i monaha, u poslednjih 70-80 godina.

Ne plasim se da kazem da sam nacionalista ali u smislu da volim svoj narod.

Sa vasom porukom hocete valjda da sve poklopite i ne znam kome da pojasnite.

Vrlo sam jasan bio i ne treba niko da mi tumaci stavove.

Ko hoce da razume, razumece.

Подели на овим сајтовима

Redovno idem na liturgije od svoje 5godine, a u poslednjih 18 godina sam mozda propusio 30tak nedeljnih sluzbi.

sve je to lepo što ti je takva familija ali to nije nikakva garancija da si ti ispravan.
Подели на овим сајтовима

• Гости

Зашто бих ти веровао? Ја сам Иван Цветковић, а ти си ко? Управо зато ово све што пишеш нема тежину ама баш никакву...

Да, имаш проблем са данашњом влашћу и то је то. Нешто имаш неразрешено са Владиком Иринејем и овде онда долазиш на тему која је отворена из сасвим другог разлога и онда сакривен иза никнејма пљујеш по Епископу.

За мене, сви ти који не поставе своје име и презиме а пљују по Епископима и Цркви нису ништа бољи од комуњара који су убијали свештенство. Чак, они су били отворени, а ови данас лукави и препредени...

Лично, ја Тебе не знам и зато Ти овако и пишем, јер су Твоји аргументи жалосни и смешни. Жалост је ко се све поноси да је имао у породици свештенике и монахе. Ја знам данас оне кој су имали у породици свештенике а да потомци нису ни крштени.

Подели на овим сајтовима

Vidi ovako,sad ga optužuju da je blizak demokratama a opet se pričalo da se lično tadić derao na njega da podržava radikale.

tako da sad sve gubi smisao.

Vladika je uvek radio ono što je u interesu Crkve i naroda .

Dakle,vladika Irinej je jedan od najobrazovanijih i najduhovnijih živih Srba i svakako da je takvom čoveku mesto tamo gde se dešavaju prelomni trenutci za naš narod.

I ja bi podržao Slobu ako bi procenio da će određeni korak biti ispravan.

Problem je što je u tim pričama uvek velika mogućnost zloupotrebe i klevetanja pa zato se pojavljuju ovakvi tekstovi i klevetanje po internetu.

Ovo da je Tadic vikao na njega jer ''podrzava radikale'' prvi put cujem zaista.

Vladika Irinej Bulovic za prvih 10 godina Miloseviceve vladavine NIJE PRIMIO NI JEDNOG FUNKCIONERA OPOZICIJE NI NA PRAG.

Nije on podrzavao Milosevica u jednom koraku, nego ravno 10 godina i nije Mira Markovic pisala u ''Dugi'' da je on njen omiljeni episkop tek tako.

U drugih 10 godina NIJE PRIMO NI JEDNOG FUNKCIONERA OPOZICIJE(koja je bila vlast u prvih 10 godina) ako se ne racuna odlazak na Kostunicinu inaguraciju i intezivno druzenje sa Kostunicom, ali tek posle 5.oktobra i to dok Voja nije pao sa vlasti u SCG.

Ako na to dodamo da je prestolonaslednik Aleksandar bio mnogo puta u Novom Sadu do 2000.godine, a da ga je vladika Irinej primio tek 2001.godine na opste cudjenje svestenka u Novom Sadu, jer su znali njegovo misljenje o monarhiji, u prvih 10 godina, slika dobija svoj ram.

Подели на овим сајтовима

To je tacno, Dejane, da, ma ko da su bili moji najblizi, to ne garantuje da sam ispravan, pa makar i da nisam propustio tih 30. nedeljnih sluzbi za 18 -19 godina, koliko sam aktivno u Crkvi.

Na vase oce Ivane ''ko se sve ne ponosi da je imao svestenike u porodici'' reci cu vam da mi je u pocetku otopljavanja kasnih 80tih i ranih 90tih godina to prijalo, jer smo se osecali kao pobednici  i oni koji su sve izdrzali, ali u poslednje vreme to skrivam i ne hvalim se sa tim, jer to dobija drugaciji prizvuk, i ispadosmo(zahvaljujuci mnogim prevrtacima i biznismenima u Crkvi) lopovi koji su kucu i sve sto imamo, stekli na tudjoj muci.

Ne pljujem ni po jednom episkopu, tako sam vaspitan, samo ukazujem na cinjenice, od kojih neki beze i prave se Tose.

Ovde se mnogo ruznih stvari govorilo o episkopima, dok su jos bili episkopi, da su zaposednuti, da se skrenuli, mentalno oboleli, itd.

Pokusavam da najdem odgovore, i pronadjem put u ovome ludilu, i mnoge nelogicnosti mi toliko bodu oci da ne mogu tek tako da prihvatim sve sto mi serviraju pod plastom Crkve.

Подели на овим сајтовима

To je tacno, Dejane, da, ma ko da su bili moji najblizi, to ne garantuje da sam ispravan, pa makar i da nisam propustio tih 30. nedeljnih sluzbi za 18 -19 godina, koliko sam aktivno u Crkvi.

Na vase oce Ivane ''ko se sve ne ponosi da je imao svestenike u porodici'' reci cu vam da mi je u pocetku otopljavanja kasnih 80tih i ranih 90tih godina to prijalo, jer smo se osecali kao pobednici  i oni koji su sve izdrzali, ali u poslednje vreme to skrivam i ne hvalim se sa tim, jer to dobija drugaciji prizvuk, i ispadosmo(zahvaljujuci mnogim prevrtacima i biznismenima u Crkvi) lopovi koji su kucu i sve sto imamo, stekli na tudjoj muci.

Ne pljujem ni po jednom episkopu, tako sam vaspitan, samo ukazujem na cinjenice, od kojih neki beze i prave se Tose.

Ovde se mnogo ruznih stvari govorilo o episkopima, dok su jos bili episkopi, da su zaposednuti, da se skrenuli, mentalno oboleli, itd.

Pokusavam da najdem odgovore, i pronadjem put u ovome ludilu, i mnoge nelogicnosti mi toliko bodu oci da ne mogu tek tako da prihvatim sve sto mi serviraju pod plastom Crkve.

Када смо већ код нелогичности...

Колико си имао година, касних осамдесетих....?

Подели на овим сајтовима

biće da si ti sad neka duhovna elita.

Kad si toliko u Crkvi mnogo mi je čudno da ne znaš šta je Crkva i koji je pravi put.

Подели на овим сајтовима

Ја бих се само осврнуо на интервију који је владика Лаврентије дао ових дана и у ком каже да Црква није адекватно дочекала масовно враћање народа вери. Кад се погледа са ове дистанце од 20 година испада да је владика Иринеј Буловић био онај који је најбоље јавно расудио у то време шта ваља чинити. На његов предлог је Сабор почетком деведесетих донео одлуку о обавезној катихуменизацији, о крштењу само о великим празницима, итд. Да је та одлука спроведена у дело данас вероватно не бисмо читали да је шанса мање више пропуштена.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...