Jump to content

Đorđe Balašević, pro et contra

Оцени ову тему

Јаков.

Da li volim Balaševića?  

50 члановâ је гласало

1. 1. Da li volim Balaševića?

• da
      3
    • ne
      15
    • ravnodušan-na
      7

Препоручена порука

Не знам, тај цитат се на целом интернету налази само на једном месту, тако да не знам ни да ли је истинит ни шта значи пошто се реално нико од нас није добро осећао због избеглица, не због њих него због чињенице да су протерани. А своју песму "Не ломите ми багрење" је посветио српским избеглицама са Косова током 1980-их и био је један од ретких који су скретали пажњу јавности на то, тако да ми се не уклапа. Више ми личи да му новинари пакују такве ствари јер не даје интервјуе. ne_shvata

Подели на овим сајтовима

• Одговори 249
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ne mogu nigde da nađem taj citat a da nije izvor taj blog. Čak i da je istina da je tako rekao, može biti izvučeno iz konteksta, ne mora da znači da je to rekao sa mržnjom.

Не верујем да је истина. Паковали су новинари лажне изјаве и већима од њега и стављали у наслов... Овде чак и није питање става него да ли је неко толико глуп да јавно изјави да мрзи избеглице. Тај више не би смео жив да изађе на улицу.

Подели на овим сајтовима

• Гости

.

... Није ми то јасно, није то као када је неко феноменалан музичар на инструменту, певач, сликар, а лош је човек. Песник шаље поруку из срца, ако је лош као човек он не може да пише поеме о љубави и племенитим осећањима, него о освети, самоћи, болу итд.

Moze, moze!! Taj ti je bas ovaj. Niko nije pomenuo da je glup - jer i nije glup. Konta sta su sentimenti, zna da stvara fraze. Sve sa jednim ciljem. ... Tako je i poceo: 'I ja sam video tita marsala', 'racunajte na nas'. To su pesme takodje sa svojevrsnim emocijama. A jedini cilj je bio da se sa njima uvuce u ... Odma' skontao najkraci put.

Sto ne moze neko biti odlican vulkanizer i da radi gume perfektno, a da je djubre ono skriveno: npr. kao fin ka musterijama i sl. a bedan kuci prema deci, zeni, familiji ...

Daj Дидим nemoj da si naivan.

.

Подели на овим сајтовима

Добро, теоретски је могуће све, али је мало вероватно. Могуће је и да сам ја Балашевић па да га зато "браним", а ти Бора Ђорђевић који не може да му опрости што је напустио "Сунцокрете", па не мора да значи да је наиван ко не верује у то. ;)

Овде је више на сцени наша позната пакост... Као оно кад цело село "зна" да поп мрси на Велики петак и да вара жену јер "нису наивни". :) Тако се раширио и мит о Балашевићу добром песнику а лошем човеку и то не, онако, обично лошем, него горем од најгорег. Који бије жену, мрзи избеглице, само мрзи, свети се и смишља пакости, а у паузи између гнусних помисли "склепа" стихове о тананим осећањима и узвишеним идеалима. Јер не треба бити наиван, зло не спава а и Принц пакла се људима показује као Анђео светлости.  И опет поларизације... Онима који не воле Балашевића толико смета што га толико људи воли да га унижавају без потребе. Исто као и са ЕКВ-ом, исто као и са било чим код нас. Једино кад умре ће се ваљда сложити да и није био тако лош, па ће сви поднети иницијативу да му се додели нека улица и на причу ће се ставити тачка. :)

Подели на овим сајтовима

• Гости

.

Ne, ne, ti vidis ili samo ovo ili samo ono. Stvari su jednostavnije.

Moram li ja da znam da li ga neko voli i koliko to treba da utice na moj stav?

I drugo cemu/kome sluzi moj stav? Trebam li se ja baviti jednom takvom osobom.

Ne, ovih par poruka ovde je maksimum.

Na pitanje sta mislite o njemu, kazem: mislim da je piz..a od coveka.

Na pitanje kako si to zakljucio: dugo je u javnosti, iz obilja informacija nakupilo se i onih za zakljucak.

Dobro, a sta je sa njegovom muzikom: rekoh vec, konta sta su sentimenti, zna da stvara fraze, video da od toga moze praviti novac, ... ostalo su okolnosti izvan.

.

Подели на овим сајтовима

Није да га волим, али није ни да га не волим. Како рече Васке, цијеним га као умјетника и мислим да има добрих текстова, али не бих купила његов ЦД или ишла на његов концерт и сл. Е сада, ја не волим ни неке друге извођаче које такође већина воли, што значи само да ја не слушам ту врсту музике. Има пар пјесама које су ОК и на томе се све завршава. 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Значи ако не мислим ни да јесте ни да није:

piz..a od coveka

јер немам информације ни за једно ни за друго, ја сам искључив, а ти си објективан. А заправо је смешно, ради се само о приземној потреби људи за пљувањем по нечему што други воле и ни о чему другом. Мотив тога је пакост и нехришћанске помисли пуне жучи и гноја, ништа друго. Који је мој мотив да га браним, осим као што бих бранио било кога од хајке? Ево нпр. коју ти музику слушаш и кога од музичара поштујеш? Ја не слушам Балашевића ја волим нпр. Пинк Флојд и занима ме по чему је Балашевић гори човек од Вотерса или Гилмора? И одушевљен сам Точком, по чему је нпр. Балашевић "piz..a od coveka" а Точак није? То су глупости.

Подели на овим сајтовима

• Гости

.

Ja sam ti samo rekao svoje misljenje o njemu. Kako god dosao do njega. Dakle, samo svoje!

Nijednog momenta ja ne pominjem druge, njihova misljenja niti pljujem po njihovim misljenjima.

Ali ne mogu postovati nekog samo zato sto ga drugi, ili vecina, voli.

Npr. i bregovic je pravio vrh muziku/pesme, a ko covek zero. Da, da, ima i onih koji ga vole, oprostite.

Koju muziku ja volim? Kada sam, jednom, rekao da ima pesama od Ivana Gavrilovica# a da mi se svidjaju, neki su mi se smejali.  [ #   'Dosao sam da te zenim', 'Koga sada ljubim', 'Udri grome', 'Idi muko' ].

.

Подели на овим сајтовима

Поштујем. Ја само кажем да не може бити нешто гори од осталих из сличног миљеа (Гарави Сокак, Звонко Богдан итд.) а нарочито не од естрадних личности других типова музике који живе широко, стално су виђени, венчавају се, разводе, коцкају... и стално се о њима пише. Човек мимо концерата као да не постоји, нема га на рекламама, по сплавовима, у емисијама... Био оно код Ивана Ивановића пре две године, до тад га се не сећам да је икад игде гостовао. Сад што је написао "Рачунајте на нас", 90% његове генерације се и даље куне у Тита, а ту песму више не изводи он него Рамбо Амадеус.

Иначе стварно не верујем да 'ладно браним Балашевића... Године индоктринације од стране моје околине изгледа да су уродиле плодом, ја сам га раније звао "Смарашевић". :D

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Čovek se zaljubi bezbroj puta, jer to je prolazno stanje. Ali voleti nekog?!
To je nešto sasvim drugo. Može se voleti i više puta, ali samo jednom onako pravo… onako ludo, bolesno. Onako zlobno i sebično, onako do kraja.

O, da povredila me. Nisam to hteo da priznam ni sebi, a još manje njoj. Izgubio bih sve bitke tim priznanjem.
A ovako, ne priznajući ni njoj, ni sebi, gubio sam dve najvažnije stvari u životu… Nju i sebe.

I uvek ostaje ona osoba koje ćeš ostati željan celog života i onaj strah dok brojiš pobede i poraze.
Nekim pričama o ljubavi, uvek fale poslednje stranice…

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Jednog dana zastat ćete negde na sred neke dobro poznate ulice, pogledat ćete u nebo i razumeti ćete zašto se sve baš tako desilo.
Duboko ćete udahnuti novi život i hrabrim koracima krenuti dalje, i najzad shvatiti da je život previše kratak da biste bili nesretni.

Takve su, znate, osetljive osobe. Osete duplo, čuju ranije. Zato što tačno jedan korak ispred njih hoda njihova duša…

Žena može biti tvoj najbolji prijatelj, ljubavnica, najveći neprijatelj ili najgora noćna mora. Sve zavisi od toga kako se ponašaš prema njoj.

Nismo se tražili, samo smo se našli… A sada tako nađeni kao da se opet tražimo. Možda je to smisao ljubavi, ta lepota neizvesnosti… čekanje na nedočekano, nadati se u beznađu, grliti se bez zagrljaja, ljubiti se bez poljubaca, prožimati se u mislima… I spoznaja da smo tu negde. Tako blizu, a tako daleko.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Čudne su te emocije.
Otkriješ kutak u sebi za koji nisi niti znao da postoji i još shvatiš da je tamo netko danima, mjesecima, godinama spavao, a nije plaćao stanarinu…

Kad je čaša pri dnu, priznam sebi da je ona jedino što mi je vredelo. Odzvanja mi njen smeh, osetim njen dah na svojim usnama.
I znam da ona negde tamo isto pati. Ali jebeš ga… Nije nam se dalo.

Kako dosad nisi naučila da sam ja momak kog svako može lagati, ali ga niko ne može slagati?
I da glupa pravila ove igre u kojoj je tebi sve dozvoljeno poštujem jedino zbog toga što sam ih lično odredio…

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 9 months later...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...