Jump to content

Сабори - окупљања чланова форума

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

da li Vam se dopada ova ideja  

58 члановâ је гласало

1. 1. da li Vam se dopada ova ideja

• da
      46
    • ne
      3
    • mozda
      3
    • nemam stav
      2

Препоручена порука

ne plašim se ja vas, već ste neprijatni, svi zajedno

Što bre brate?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

da ne bude zabune, nisam mislio na sebe, nisam ja agresivan, već sam mislio na neke forumaše

OK, nego napisao si negdje da i nisi bas nesto najbolje? Sto se tice vasih rasprave danas, pokusaj ti prvi da popustis, bilo bi bolje za tebe, naravno sve je na tebi:-) Izvini sto ti bilo sta savjetujem:-)

Подели на овим сајтовима

da ne bude zabune, nisam mislio na sebe, nisam ja agresivan, već sam mislio na neke forumaše, za koje znam i kakvi su uživo

A šta je tebe toliko razočaralo pa si tako kivan na sve ?Mislim ne moraš da kažeš al brate to se vidi iz postova.

• Волим 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

A šta je tebe toliko razočaralo pa si tako kivan na sve ?Mislim ne moraš da kažeš al brate to se vidi iz postova.

Moze se desiti da stvarne probleme kanalises na forum u vidi rasprave ili jos gore svadje, potrebno je da te neko malo potkaci.

Подели на овим сајтовима

Bez zelje da budem njegov advokat ali verovatno misli na sva negativna desavanja u medjuforumaskoj komunikaciji koja su se odigrala u poslednjih par meseci. Ima na pitajte administracijiu hronologija svega toga.

Подели на овим сајтовима

Glasam samo za sabor koji bi pored neobaveznog cavrljanja u paketu ukljucivao i bdenje + liturgiju u nekom obliznjem manastiru.

Samo neobavezno cavrljanje cuvam za forum - jer realno nema razlike. Meni  virtuelni svijet nije nista manje stvaran od tkzv. realnog.

Подели на овим сајтовима

и да пазите сутра :dedica: разрешење је на уље и вино....немо да буде ракије пиво и остало... :dedica:

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

Glasam samo za sabor koji bi pored neobaveznog cavrljanja u paketu ukljucivao i bdenje + liturgiju u nekom obliznjem manastiru.

Samo neobavezno cavrljanje cuvam za forum - jer realno nema razlike. Meni  virtuelni svijet nije nista manje stvaran od tkzv. realnog.

Ево решења..................то је права ствар.........

Да изнајмимо неки комби......бус / знам неке људе који организују/па сви лепо колективно пут за неки манастир.......ако треба и на колективну исповест...............Ево у Лелићу ......кафана одмах преко пута..........

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

mi neofiti uvjek imamo super ortodoksne ideje... :)

:sunce:  Ево ја са 19 год црквеног живота још увек не могу да мрднем од неофитске фазе.

Шта је то што ми не да направим искорак.........каква је то магла у мом уму.......

Serbian Orthodox Church

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Samo neobavezno cavrljanje cuvam za forum - jer realno nema razlike. Meni  virtuelni svijet nije nista manje stvaran od tkzv. realnog.р

То и јесте Сабор и таква дружења су организована до сада више пута. Имате на претходним странама. Унатраг годинама. Када се форумаши окупе, дође ко хоће и може, буде служба и после службе дружење. Тако је бивало и на сабрању у манастиру Денковац, тако је било и у Дубокој. И у параклису у Студентском дому у Београду више пута, те и на последњем званично организованом Сабору у порти цркве у Умчарима, где додуше нисмо били на служби. Тако ће бити и ове године ако Бог да, на размеђи пролећа и лета. Организација и припреме су у току. 

Ова неформална дружења нити пледирају да буду, нити јесу Сабори ЖРУ на начин како су форумаши са дужим стажом навикли. То су неформална дружења људи, браће и сестара који желе и могу да сврате до неког локала у граду Београду, да се у опуштеној атмосфери друже, упознају, поразговарају лицем у лице, а не само преко тастатуре. Да смо у могућности, свакако би та дружења могла да се уприличе и у стану или дворишту некога од нас, али смо мање више сви пролетери :). Наравно, нико не брани да се људи скупе и недељом на Литургији код некога у храму, па да се након молитве скупе и друже на кафи и чашици разговора. У парохијском дому, нечијој кући или кафани.

Тако да, на ова дружења су позвани сви који могу да дођу. Нема препрека никаквих. И тих дружења ће бити и у наредном периоду, а ЖРУ Сабор 2016, ако Бог да, тамо на пролеће-лето, вероватно у манастиру, са окупљањем у суботу током дана, целодневним дружењем, коначењем, недељном Литургијом,... Ако успемо, ако не, снаћићемо се већ некако.

Подели на овим сајтовима

и да пазите сутра :dedica: разрешење је на уље и вино....немо да буде ракије пиво и остало... :dedica:

Vino, pivo, sta je razlika iz perspektive posta? I jedno i drugo moze da te opije. Tako da...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...