Jump to content

Козметика

Оцени ову тему

Изида

Препоручена порука

Не шминкам се често, односно све зависи од расположења и расположивог времена. 0202_238

За дневну шминку користим нивеину тонирану крему, црну или браон маскару, сјај за усне и понекада сенку.

За вечерњу шминку користим пудер - течни и у праху (пудер у праху за фиксирање), црну оловку за очи, црну маскару (што је четкица гушћа то су трепушке лепше 0202_238 ), 3-4 сенке (најчешће плаву,љубичасту и сиву), сјај за усне. Увек истичем очи, јер како каже мој друг "имам очи као индијско божанство." 0202_238 :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 133
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ja se ne šminkam često. Od šminke koristim tečni puder, rumenilo, maskaru i sjaj za usne ili ruž. Nekad stavim i ajlajner ili crni kreon, senku nikad ne stavljam.

Ovih dana ću ići da probam više tečnih pudera, moguće je da kad sam kupovala taj Maybelline puder nisu imali sve nijanse, pa zato nisam našla pravu.

Подели на овим сајтовима

Увек истичем очи, јер како каже мој друг "имам очи као индијско божанство." 0202_238 :drugarstvo:

очи су огледало душе :)

• Волим 1

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

О истинској и лажној лепоти

Склоност ка раскошном одевању и сујетном улепшавању посебно је својствена женама. Гиздавост је и сама по себи велико зло", каже св. Златоуст. "Она, међутим, поред тога, води ка славољубљу и надмености, а затим се од улепшавања рађа и много тога другог - очигледно подозрење, непотребни трошкови, прекори, поводи за подмитљивост."[1]

Женски род је веома склон славољубљу.[2] Спољашња лепота лица, гиздавост и украшавање сваке врсте у женама још више развијају преузношење, славољубље и гордост - те изворе небројених несрећа у породичном животу. Гордост и преузношење су зло које је свагда неподношљиво, а посебно у женском роду", каже св. Златоуст. [3]

Жена, испуњена преузношењем, будући да је лакомислена и неразборита, лако постаје искварена, утапа се и трпи бродоломе приликом сваке буре, с обзиром да је потапају гордост и преузношење.

Премудри Сирах каже: Према изгледу препознаје се човек, према изразу лица приликом сусрета препознаје се разборити; одећа, показивање зуба када се смеје и човеков ход показују његове особине (Прем. Сир. 19; 26-27).

"У свему, и у погледу, и у одећи, и у ногама, и у корачању пројављује се или целомудреност или раскалашност", говори св. Златоуст.[4] "Уколико се жена није улепшала целомудреношђу (скромношћу, кроткошћу) она је окречени (украшени) гроб."[5] Много векова пре Христовог рођења, пророк Исаија је свим силама прекоревао беспослене, лакомислене жене, исмевајући и њихов надмен изглед, и високо уздигнуту главу, и извијени врат, и ситно корачање, и поглед, и гривне и украшавање сваке врсте (в. Иса. 3; 16-22).

...

Свети апостол Павле, који је од Господа постављен да народима буде учитељ и проповедник вере и истине, записао је следећу поуку хришћанкама: Хоћу...и жене да буду у пристојном оделу, стидом и честитошћу да украшавају себе а не плетеницама, ни златом, ни бисером, ни хаљинама скупоценим, него добрим делима, као што приличи женама које се приволеше бошпоштовању (1. Тим. 2; 8-10). Павле је увидео да таква (женска) брига о спољашњости наноси велику штету души. 'Ако хоћеш да се украсиш, украси се истинским украсима који доликују благочестивим женама: украси се добрим делима. То је украс душе који туђи људи ни на какав начин не могу да осуде."[30]

Несумњиво је да се морална чистота и целомудреност хришћана морају одразити и на њихов спољашњи изглед, као и на човекову одећу. "Истинска лепота се не препознаје према спољашњем изгледу, него према начину живота и пристојном понашању!'[31]

Ако је жена - хришћанка украшена врлином, скромношћу и целомудреношћу, онда "на њеном телу нећеш видети нити лице унакажено бојама, нити крвавоцрвене усне, ни уста слична устима медведице, обливеним крвљу, ни обрве, оцртане гаром као од приближавања огњишту, ни нашминкане трепавице и очи, ни образе сличне зидовима окречених гробова: све је то чађ, прах и пепео и знак крајње дрскости."[32] Свака жеља за допадањем посредством сујетних укра-шавања, противна је хришћанској целомудрености.[33]

:bla:

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

@@ego, kad vidim lepu, doteranu, urednu i nasminkanu hriscanku ja se odma ispovracam, potom pljunem, a onda joj se unesem u lice i dreknem "Sram te bilo, grobe okreceni, znas li ti za stid, ko te pustio takvu na ulicu!".

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Све зависи од стила, мислим такви ти перформанси. А и шта би знали Свети оци, све је то плусквамперфекат, некоћ давно прошло време...

:bla:

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...

Ја волим да цртам и вештачке трепавице, као што се види на мом аватару. трептреп!

Подели на овим сајтовима

Ја волим да цртам и вештачке трепавице, као што се види на мом аватару. трептреп!

Izvini ,ja ne vidim dobro , kako mislis " crtas " vestacke trepavice , gde ih crtas ?

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Узмем ајлајнер, извучем црту (кикикики) а онда цртам трепавице. Изгледа супер. Или су људи навикли да се ја глупирам.

Подели на овим сајтовима

Ne preterujem.

Ranije se nisam ni malo šminkala.Sada stavljam puder ili neku kremu sa pigmentom,ponekad i maskaru.

Kad bolje razmislim mene u stvari mrzi da skidam šminku.Treba mi mnogo vremena i za  temeljno čišćenje kože...detoksikaciju,hidrataciju,revitalizaciju... :0104cheesy:

Volim tretmane lica i razne maske...a šminku i ne toliko.

I frizura mi je užas,ali meni to nimalo ne smeta 29dz8zk

Najvažnije mi je da šminka odgovara mom tipu kože i da bude kvalitetna.

:351780:

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Не могу рећи ни да шминкам, али ни да не! Да, шминкам се понекад! Више се шминкам преко зиме, јер се љети шминка топи и то ме нервира! И то кад се шминкам је умјерено! Међутим, кад идем на наступ, онда се обавезно нашминкам! Ту се мораш нашминкати и то онако као лопатом што више то боље, јер рефлектори кад упиље у тебе, колико год да ставиш шминке, мало је! 

:) 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Retko kad izlazim iz kuće bez šminke :D

izgledam kao panda uglavnom, ranije sam izgledala kao panda+ crveni karmin, sad bez karmina :D kažu mi ljudi da sam jedna od retkih koja može da iznese crveni karmin u po bela dana.

ali kad negde treba da izgledam :D kad je neki događaj u pitanju, onda se ne glupiram :=)

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...