Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Злочинци носе често у срцу више човечности него они хладни,беспрекорни грађани врлине,у чијим се бедним срцима угасила снага зла,али и снага добра.

Хајне

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

"Љубав је доказ интелигенције, јер човек без идеја и про-

стак без васпитања, не могу бити заљубљени, пошто је љубав

највећа мудрост и најфинија душевност" ЈОВАН ДУЧИЋ

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Сећајући се како су ме та иста веровања одбијала и изгледала ми бесмислена кад су их исповедали људи који су живели супротно тим веровањима, и како су ме та иста веровања привукла и показала се разумнима кад сам видео да људи живе по њима - ја сам схватио због чега сам одбацио та веровања и због чега сам их сматрао бесмисленима а сада их прихватио и нашао да су пуна смисла. Схватио сам да сам био у заблуди и како сам пао у заблуду. Пао сам у заблуду не толико због тога што сам неправилно мислио колико због тога што сам ружно живео. Схватио сам да је истину заклонило од мене не толико моје погрешно мишљење колико сам мој живот, који сам проводио у оним изузетним условима епикурејства и задовољавања страсти. Схватио сам да је моје питање шта је мој живот, и одговор - зло, било потпуно правилно. Неправилно је било само то што сам одговор који се односио само на мене примењивао на живот уопште: питао сам себе шта је мој живот, и добијао одговор: зло и бесмислица. И тачно је да је мој живот - живот повлађивања страстима - и био бесмислен и зао, и због тога се и одговор: "живот је зло и бесмислица" односио на мој живот а не и на људски живот уопште.

Толстој

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Ljubav je početak života i kraj smrti. Ona pokreće stvaranje i daje smisao svetu.

Emili Dikinson

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Без Евхаристијског континуитета, у опасности смо да изгубимо своју ипостас и да се демонски дезоријентишемо у свим жељама потрошног века, али и да потценимо Њен дар ако јој стално приступамо немајући обзира Коме приступамо и са ким Га делимо.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

А ову дивну мисао Светог Серафима Саровског (на којју нас неки форумаши и подсећају у својим потписима ) бих назвала МИСАО СВАКОГ ДАНА:

Изузетно важно и неопходно за спасење душе свакога Хришћанина је причешће Светим Христовим Тајнама, и то што чешће то боље! Смућивати се због своје недостојности и због тога се уклањати од причешћа Св. Тајнама грехота је.

Када бисмо ми и океан испунили сузама својим, ни тада не бисмо могли да се одужимо Господу за оно што на нас излива бесплатно.

Благодат која нам се даје кроз Свето Причешће тако је велика да би се човек, када би био и још толико недостојан и грешан, очистио и обновио, ако само са смирењем и свешћу о својој грешности приступа Господу.

Ко се причешћује тај ће се свугде спасти, а онај ко се не причешћује - не верујем.

И када бих на коленима морао да се вучем до цркве, ја бих то чинио - само да не останем без Светог Причешћа.

Једној удовици, која је страшно туговала због тога што јој се супруг пред смрт није исповедио и причестио, о. Серафим је рекао за утеху: "Не тугуј због тога, радости моја, не мисли да ће због тога душа његова погинути! Бог само може да суди кога ће чиме да награди или казни. Покаткад бива овако: овде на земљи човек се причешћује, а Господу, у суштини остаје непричешћен; други, пак, жели да се причести, али се због нечега његова жеља не испуни - такав се на невидљив начин удостојава Светог Причешћа преко Анђела Божијег!"

Подели на овим сајтовима

Без Евхаристијског континуитета, у опасности смо да изгубимо своју ипостас и да се демонски дезоријентишемо у свим жељама потрошног века, али и да потценимо Њен дар ако јој стално приступамо немајући обзира Коме приступамо и са ким Га делимо.

У опасности да изгубимо компас https://www.pouke.org...BF%D0%B0%D1%81/

Подели на овим сајтовима

Ако ћутиш - ћути из љубави.

Ако говориш - говори из љубави.

Ако опомињеш - опомињи из љубави.

Ако опрашташ - опрости из љубави.

Унутрашњи корен нека буде љубав,

Из овог корена може да израсте само добро.

Св.Августин

Подели на овим сајтовима

Ja sam jedan od onih koji veruju da je sve veliko sadržano u malom.

Dete je malo, ali nosi u sebi čoveka! Mozak je mali, ali skriva misao!

Oko je samo tačka, ali obuhvata beskraj!

Aleksandar Dima

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

“Познато је да само Срби међу православним народима имају Славу, Крсну славу, у славу све великих и лијепих светитеља, све у славу нечег великог и лијепог што су за “свог“ свеца везали. Али, једино се за Светог Саву каже: Свети Сава – школска слава, или Свети Сава – српска слава. Свети Сава је тако свима слава, слава васцијелом српском роду, па, нека вам је и нека нам је срећна Слава – Свети Сава, и да је у свим данима и кроз све вјекове прослављамо славећи Светог Саву.“

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије

Подели на овим сајтовима

‎"Žena je uvijek zanimljiva kad je zaljubljena, tada je pametnija, odlučnija, ljupkija nego ikad. Muškarac je rastresen, ili grub, ili nerazmišljen, ili plačljivo nežan."

Mesa Selimovic

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...