Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Верујем Господе,помози моме неверју.

Мк. 9:24

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Што смо се више узвинули,утолико мањи изгледамо онима који нису кадри да лете.

Ниче

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

‎Ја немам ништа;једино Христос има све.

Старац Порфирије Кавсокаливит

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

По свету који носи у себи човек суди о свету око себе.

Св.Јустин

Подели на овим сајтовима

Евангелије је откриће пута, истине и живота.

Оно не даје само речи него и моћ.

Нити се оноу чи само читањем и слушањем него већма делом, подвигом,вежбом, творењем.

Свети владика Николај

Подели на овим сајтовима

Veoma često magla duha zlobe okružuje naše srce i ne da nam da mirno govorimo sa našim bližnjima koji su nas jednom ili nekoliko puta uvredili ili pokazali svoju nedobronamernost prema nama.

Treba usrdno moliti Gospoda da On Sam razagna tu maglu zlobe i ispuni srce naše dobrotom i ljubavlju, čak i prema neprijateljima našim, jer oni su zaslepljeni strastima – gordošću, zavišću, lakomošću, zlobom, ponekad ni sami ne znaju šta čine, kao što nisu znali ni neprijatelji Gospoda Isusa Hrista koji su Ga celoga života proganjali i najzad ubili sramnom smrću. Valja se opominjati da se hrišćanska vera sastoji upravo u tome da se vole neprijatelji: Jer ako ljubimo samo one koji nas ljube, šta odviše činimo? Ne čine li tako i neznabošci? (Mt. 5, 46–47)

SvJovan Kronštatski

Подели на овим сајтовима

Veoma često magla duha zlobe okružuje naše srce i ne da nam da mirno govorimo sa našim bližnjima koji su nas jednom ili nekoliko puta uvredili ili pokazali svoju nedobronamernost prema nama.

Treba usrdno moliti Gospoda da On Sam razagna tu maglu zlobe i ispuni srce naše dobrotom i ljubavlju, čak i prema neprijateljima našim, jer oni su zaslepljeni strastima – gordošću, zavišću, lakomošću, zlobom, ponekad ni sami ne znaju šta čine, kao što nisu znali ni neprijatelji Gospoda Isusa Hrista koji su Ga celoga života proganjali i najzad ubili sramnom smrću. Valja se opominjati da se hrišćanska vera sastoji upravo u tome da se vole neprijatelji: Jer ako ljubimo samo one koji nas ljube, šta odviše činimo? Ne čine li tako i neznabošci? (Mt. 5, 46–47)

SvJovan Kronštatski

АМИН

Подели на овим сајтовима

Gospode, ispovedam pred Tobom da nije u letnjikovcu, da nije u šumi život i zdravlje i krepost duhovnih i telesnih snaga, već kod Tebe u hramu, osobito na liturgiji i u životvornim Tvojim Tajnama!

Sv.Jovan Kronštatski

Подели на овим сајтовима

Ljudi retko upotrebljavaju slobodu koju ima­ju, na primer, slobodu da misle; umesto toga oni zahtevaju slobodu govora, kao kompenzaciju.

Kjerkegor

Подели на овим сајтовима

Закон слободе (тј. Јеванђеље) учи свакој истини. Многи га читају разумом, али је мало оних који га разумевају кроз извршавање заповести.

Свети Марко Подвижник

Подели на овим сајтовима

Svaki i najmanji događaj odvoji me od onog što je moj glavni posao, jer nemam dovoljno snage i odlučnosti da ostanem kraj njega i da se oduprem onom što je sporedno. Tako se svaki čas dešava da iznevjerim ono što je glavno za ono što je sporedno. Ponekad me grize savjest zbog toga, ali time stvar ne biva ni malo bolja, jer kod ljudi kao što sam ja, griža savjesti ma koliko da je bolna, nije dovoljno uvijek iskrena i duboka, i naročito ne povlači za sobom tvrde odluke i stvarne promjene na bolje. Vidim da to ne valja, ali ponavljam uvijek istu grešku i uvijek se u sebi jedem zbog nje. A škodi mi mnogo sve to zajedno. . .

Ivo Andrić

Подели на овим сајтовима

Kada tvoje srce bude instinktivno učestvovalo u rados­tima i patnji drugih, tada ćeš znati da si se oslobodio "svoga 'ja', uživaćeš u iskustvu jedinstva s ljudskim rodom i najzad ćeš upoznati ljubav.

Antoni de Melo

Подели на овим сајтовима

Kada je sujeta prisutna onda dolazi do gordosti, svađe. Nije nesreća što mi imamo suprotna gledišta, jer se stvar mora sagledati sa više strana. Ali često kod nas dolazi do onog što nije razlika u mišljenju. Toga se moramo osloboditi. Ako budemo tolerantniji, onda ćemo moći da shvatimo i to gledište drugoga. Ne da ga usvojimo ako nije dobro, ali da ga shvatimo da ne dođe do mržnje i ovog što nas cepa i deli.

Patrijarh Pavle

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...