Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Dete sa intelektualnim poremecajem (zaboravio sam ime)

- Neki ljudi su tuzni zbog toga sto ruze imaju trnje, a neki su sretni zbog toga trnje imaju ruze! 1000000001010

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Samo siromašni znaju da ima i siromašnijih od njih, bogati vide samo bogatije od sebe.

Duško Radović

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ако се допринос народа историји света буде мерио дубином рана-

-наша најдубља рана зваће се Косово.

Косово је српски Гетсимански врт, и онда и данас  ''оцрњен срамом и издајом''.

Матија Бећковић

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Моћан је Бог и оно створити што је немогуће човјеку схватити. Таква су - сва чуда, сва дејства Божијега свемогућства, која превазилазе законе природе те стога су непојмљива уму човјечијему. Њима је пуна историја Хришћанске религије, и она по преимућству служе као камен спотицања за рационалисте, који признају за стварно и истинито само оно што је доступно уму људском и закључцима из природних закона.

(Огјуст Никол).

apel.png

Подели на овим сајтовима

Према свакоме буди пријатељски расположен, али нека ти свако не буде саветник.

(Преп. Антоније Велики)

"Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији."

Подели на овим сајтовима

JEDNOG DANA KRALJ POZOVE SVOGA SLUGU KOJI JE BIO ZAO

"Želim da pođeš po svijetu i nađeš mi uistinu dobra čovjeka." Ovaj odgovori: "Da gospodaru!" I poslušno pođe u potragu.

Susreo je mnogo ljudi i razgovarao s njima. Nakon dugo vremena vratio se kralju i rekao:

..."Gospodaru, učinio sam kako ste mi zapovjedili. Po cijelom sam svijetu

tražio zaista dobra čovjeka, no takvoga nigdje nisam našao. Ljudi su

sebični i zli, dobroga čovjeka jednostavno nije moguće pronaći."

Kralj ga otpusti i pozove drugog SLUGU, poznata po dobroti i ljubaznosti, kojeg su podanici jako voljeli. Kralj mu reče:

"Prijatelju moj, želim da pođeš po svijetu i pronađeš mi uistinu loša čovjeka."

Ovaj također posluša i pođe na put. Susretao je mnoštvo raznih ljudi, ali kad se vratio, reče kralju:

"Gospodaru, nisam uspio. Ima brzopletih i nepažljivih ljudi koji se

ponašaju kao da su slijepci, no uistinu lošega čovjeka nisam susreo.

"SVIJET JE ONAKAV KAKO GA GLEDAŠ

( dobavito s Facebook)

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

"Облачић – проћи ће", рекао је Свети Атанасије о Јулијану Одступнику, који је после кратковремене владавине, у току које је испољио толико непријатељства против Хришћанства, умирући ипак рекао: "Галилејанине, Ти си побиједио"! Ове горе споменуте ријечи Светог Атанасија могу се згодно примијенити и на све покушаје лажних теорија, да поткопају вјеру човјечанства у његовог Божанственог Господа и Спаситеља.

(Ф. Шаф).

apel.png

Подели на овим сајтовима

Кажу д срце памти.

Оно што човек преживи, у срцу се бележи и слаже и кад

се чини да је све пребродио опруга се опушта и срце експлодира.

Матија Бећковић

Подели на овим сајтовима

Ako se ožalostiš zbog gubitka stvari ili imanja, to nema u tebi straha Božijega, ako sa nasladom slušaš pohvale o sebi, o nema u tebi straha Božijega, ako te grde, a ti se ljutiš, o nema u tebi straha Božijega, ako laskaš slavnim ovoga svijeta, o nema u tebi straha Božijega, ako se u razgovoru tvoja riječ ne primi i ti se nađeš uvrijeđen, o nema u tebi straha Božijega.

Blaženi Isaija

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

како ћемо превазићи грешност која се већ укоренила у нама? потребна нам је снага.Није нам забрањено да се снажно боримо. није нам забрањено да се бранимо...ако се трудимо у непрестаној молитви и осталим врлинама, на нас ће сићи моћна сила, јача од сваке коју сами можемо применити. она је људским језиком неописива, а по снази, савладава и најгоре недостатке у карактеру, демонску злобу, грешне пориве душе и неприродне покрете тела. и уједанпут настаде шум са неба као хујање силнога ветра ( ДАП. 2, 2 ), и ова небеска сила изгони зло које нас баца у греховну провалију - свети Јован Карпатски

'' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање ''

Подели на овим сајтовима

Св. Јован Златоусти (о промени када започне пост):

"Сада више нигде не чујемо жамор, нити буку, транжирање меса, нити, пак, ужурбаност кувара; све је то престало и наш град личи на часну, скромну и мудру жену. Када размислим о изненадној промени која је настала и, када се сетим јучершње вреве, онда ми је јасна сила поста који је, ушавши у савест свакога од нас, изменио наше мисли, очистио ум, како старешинама тако и обичним људима, не само слободним, него и слугама, не само мушкима, него и женама, богаташима и сиромасима. Зашто само поменути старешине и обичне људе? Та пост је изменио чак и савест обученог у диадему, као и савест њему послушних. Данас не видиш више разлику на трпези сиромаха и богаташа; код свих је припремљена обична храна без обзира на прохтеве и могућности; обичној трпези сада се приступа са већим одушевљењем него ли раније када је било постављено обиље разноврсне хране и вина."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...