Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Sve počinje samospoznajom, to je povratak Bogu. Nema pauze, kad makar i na kratko stanemo u činjenju i putu dobra, nastaje pad. Kajanje je odluka da hoćemo da živimo sa Bogom.

Episkop jegarski Porfirije

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

"Danas ljudi traze da ih drugi vole,zbog toga dozivljavaju neuspeh.Ispravno je da se ne osvrces na to da li

tebe vole,nego da li ti volis Hrista i ljude.Samo tako se dusa ispunjava." Starac Porfirije

"Mera ljubavi je- ne stati nigde"

Подели на овим сајтовима

Љубав није примарно однос према одређеној особи; то је став,орјентација биће према свету као целини,не према једном објекту љубави.

Фром

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Onaj čovek koga ti voliš u meni, naravno bolji je od mene. Ja nisam takav. Ali ti voli, i ja ću se postarati da budem bolji od sebe.

Puškin

Подели на овим сајтовима

Често ни труд, ни метаније или земни поклони, ни осењивање себе знаком крста не привлаче благодат Божју. Ту постоје одређене тајне. Најбитније јесте то да избегаваш форму, а држиш се суштине. Што год да чиниш, чини из љубави. Љубав привлачи благодат Божју. Када сиђе благодат самим тим силазе благодатни дарови Светог Духа

Cтарац Порфирије

Подели на овим сајтовима

"Једном му је неко - у зао час! - рекао да је паметан. Како и зашто, сам бог зна. Тек, он је поверовао у то. И отада је тај иначе мирни и безазлени човек постао немогућ, тежак себи и другима."

Андрић

"Непрестано су вапили за слободом а заборавили су да, пре тога, траже снагу да ту слободу достојно носе."

Андрић

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Човек стоји у сопственој сенци и пита се зашто је мрачно.

sienaShadow.jpg

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Мало је људи способно да сталожено изрази мишљење које се разликује од предрасуда њихове друштвене средине.

Већина људи није у стању чак ни да обликује такво мишљење.

Ајнштајн

Подели на овим сајтовима

За стадо ,наравно, није добро ако му је пастир овца.

Гете

Подели на овим сајтовима

Не дотичите језиком својим част ближњег, него употребљавајте језик свој само за славословљење Бога и на нечију корист и поуку. Ако вам дође да оговарате, сетите се својих грехова, које сте од младости учинили и осудите себе за то што сте их починили.

Поуке Оптинских стараца

Подели на овим сајтовима

Pronađes ljude nalik na sebe. I staneš tako i ne veruješ da ima neko kao ti

- isti, baš isti na ovom drugačijem svetu...

To je privilegija. Biti srećan. Učiniti nekoga srećnim.

To je dar.

Mika Antić

Подели на овим сајтовима

Ко незграпном руком посегне за ружом нека се не жали што га боде трње. 1405_love

Хајне

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...