Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Тешкоће расту што се више приближавамо циљу. osamucen

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Господе, не знам шта да молим од тебе,

Ти једини знаш шта је мени потребно.

Ти љубиш мене више него што ја умем љубити себе.

Оче, дај слузи Твом оно што ја сам искати не умем.

Не усуђујем се искати ни крст, ни утеху, само стојим пред Тобом: срце је моје отворено Теби.

Ти видиш потребе, које ја не знам: види и поступи са мном по милости Својој.

Порази и исцели, обори и подигни ме; ништаван сам и нем пред светом вољом Твојом и недокучивим за мене судовима Твојим. Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Свети Филарет Московски

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Речено је да не волимо језиком, него де­лом и истином. Зато, запамтимо, љубав од ћутања не постаје мања. Истина не нестаје ако заћуте речи.

Као што верујемо речима, тако исто треба да верујемо и ћутању.

Помолимо се да Господ благослови и наше речи и наше ћутање, тако да не буду ни ре­чи празне, ни ћутање бескорисно.

Све се рађа и расте у ћутању. Дела која су пре времена обзнањена, често се заврша­вају само звекетом речи.

Добро је ћутање са кротошћу и смире­њем, добра је и реч која изражава љубав према добру и стремљење ка правди.

Свети Филарет Московски

Подели на овим сајтовима

Kada sam imao 14 godina, otac mi je bio tolika neznalica da sam jedva podnosio tog starca u svojoj blizini. Kad sam napunio 21, ostao sam zapanjen koliko starac može naučiti za sedam godina.

Mark Tven

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Српска православна црква.

Није она ни моја ни твоја, него наша.

Наша заједничка светиња, мајка утешитељка, помиритељка, исцелитељка,надахнитељка.

Она је свеобухватљива.

Укључује све православне Србе и не искључује ниједнога, осим онога који је сам себе искључио својим непокајаним

безбожништвом.

Њена су ''духовна чеда'' и праведни и грешни, и живи и умрли, и људи разних политичких и социјалних мишљења.

Она прима све под свој кров, али она не може да стане под кров ниједне партије, јер су партије привремене а Црква

вечна...

Владика Николај

Подели на овим сајтовима

И када бих на коленима морао да се вучем до цркве, ја бих то учинио – само да не останем без Светог Причешћа.

Св. Серафим Саровски

Подели на овим сајтовима

Радост и мир су унутарње категорије човековог бића, које не зависе пре свега од спољашњих околности. Радост је плод двоједине љубави - према Богу и према ближњем. Независно од околности у којима живимо, ако безусловно волимо оца, мајку, брата, сестру или пријатеља, и ако знамо да они воле нас, ми ћемо бити радосни. С друге стране, можемо да имамо и кристални дворац, али ако смо лишени љубави, тај ће нам дворац врло брзо постати најмрачнија тамница и пакао.

Владика Порфирије

Подели на овим сајтовима

Ако вам је Господ даровао радост, да у ва­шој души буде рај, настојте да тај рај тамо и остане. Не престајте да радите на њему и да га чувате, трудећи се да, према својим спо­собностима, чините добро и да се уздржавате од свега што не бива по Божјој вољи, него по људској самовољи.

Свети Филарет Московски

Подели на овим сајтовима

Nova godina će, razume se, stići i onima koji je ne budu čekali. Medjutim, sva čar i jeste u čekanju, a ne u Novoj godini. Lepo je čekati nešto u šta ste sigurni da će doći. Čekali smo u životu razne stvari, to svi znamo, a uvek su nam i sigurno dolazile samo nove godine.

dance67890

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Toliki ljudi imaju besmislene živote.Kao da su u nekom polusnu,čak i onda kada rade nešto za šta misle da im je važno.

To je zbog toga što jure pogrešne stvari.Jedini način na koji možeš uneti smisao u život jeste posvetiti se ljubavi prema bližnjem,

posvetiti se zajednici koja te okružuje,stvaranju nečega što će tvom životu dati svrhu i smisao.

Tomas Man

Подели на овим сајтовима

Ljudi najčešće naprave ono što su najviše izbegavali i izgovore ono što su najviše želeli da prećute. Stoga ne hvatajte ljude u greškama, praštajte uvrede i ne pamtite reči. Od stotinu stvari koje čovek uradi, on ih je najviše uradio u ludilu, ili u bunilu, ili bar slučajno, ali svakako najmanje promišljeno.

~ Jovan Dučić

Подели на овим сајтовима

Ако не будеш добар појешће те вук, ако будеш добар појешће те овца gringrin

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...