Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

''Мој појам мајке је тетка. Мени је мајку, ту највећу вредност у  човечанству, надокнадила тетка Сенка,

очева  сестра.

И зато увек помишљам  кад  умрем, најпре  ћу да видим  тетку, па  онда  све  остале.''

+Патријарх  Павле

Подели на овим сајтовима

''Мој појам мајке је тетка. Мени је мајку, ту највећу вредност у  човечанству, надокнадила тетка Сенка,

очева  сестра.

И зато увек помишљам  кад  умрем, најпре  ћу да видим  тетку, па  онда  све  остале.''

+Патријарх  Павле

Kada sam citala u novinama ovaj clanak i pesmu Matije Beckovica o Patrijarhu nasem Pavlu,plakala sam...sta reci?...dusa moja...neki dan sam ga sanjala...Kao dosao na rucak,a ja nikad srecnija,uzela sam blagoslov i radovala se kao nikad...i posle sna...radovah se kao dete...i sada kad se setim,obuzma me milina...

"Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula".

Подели на овим сајтовима

Kada smo nekada govorili o lepšoj budućnosti, niko nije spominjao da ćemo u međuvremenu ostariti. I evo kako je ispalo: budućnosti je sve više, a nas sve manje.

Duško Radović

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Začuđujuća je bila Starčeva čistota. Sećam se da bih uveče, ušavši u njegovu kelijicu, osetio miomiris. Osećao sam da miomiris njegove molitve orošava sve što ga okruživa, delujući ne samo na naša unutrašnja, već i na spoljašnja čuvstva. Besedeći sa nama o čistoti duše i tela, uvek je kao primer navodio Presvetu Bogorodicu.

"Ne mogu vam opisati", govorio je, "koliko Presveta ljubi celomudrenost i čistotu. Ona je sama jedina čista Djeva. Ona i želi da svi mi budemo takvi."

Zatim bi dodavao:

"Ne postoji druga žrtva koja bi bila miomirisnija pred Bogom, nego što je čistota tela i duše. Ona se zadobija krvlju i surovom borbom."

Završavao je rečima:

"Prisiljavajte sebe, očišćujte dušu i telo. Nipošto ne prihvatajte nečiste pomisli."

Старац Јосиф Спилеот

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,668.0.html

Подели на овим сајтовима

"Dusa smirenog  coveka je kao more...kamen koji bacish u njega za trenutak zatalasa povrsinu a zatim potone u dubinu. Tako i nevolje brzo tonu u srcu smirenog coveka, jer je sa njim sila Gospodnja"

Starac Siluan

(ideal nedostizan koji treba dostici ili bar osetiti, Boze daj:)

Подели на овим сајтовима

Ako neko ne dospe na nebo, on za to može okrivljavati razne ljude i okolnosti, ali jednu osobu nikada neće moći okriviti - Boga. Neko može reći: "Crkva je kriva. Ja sam pokušao da idem tamo, ali niko nije uradio ništa za mene." On može okriviti loš primer hrišćana koji su bili oko njega: "On je govorio da je hrišćanin; ali kada sam video kakav je bio njegov život, odlučio sam da ne želim da imam ništa s tim."

Ali jedna osoba koju nikada ne možete okriviti je Bog. Kada samo pomislim šta je sve Bog učinio da bi nam doneo spasenje, shvatim koliko neko treba da se bori da se ne spase. Biblija kaže: "Ako je Bog s nama, ko će protiv nas?" Bog je tako voleo ovaj svet da je dao svog jedinog Sina, a zatim je poslao svog Svetog Duha da nas ubedi u našu grešnost i da nas približi Isusu Hristu. On ukazuje na našu bespomoćnost, a zatim nam pokazuje Isusa kao na jedino rešenje - kao put, istinu i život.

Izvor

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Када почнеш да исправљаш рђаву навику, онда макар би једанпут, макар два пута, макар би и три пута, па макар чак и двадесет пута преступио закон, не очајавај; него опет устани, прихвати се истога труда и сигурно ћеш постати побједилац. (Св. Златоуст).

Подели на овим сајтовима

Misaodana..Evo  jedna....o olovci...našeg života...

Prispodoba o olovci

”Pet je stvari koje moraš zapamtiti prije nego te pošaljem u  svijet. Uvijek ih se sjećaj i postat ćeš najbolja olovka.”

U početku, reče Stvoritelj jednoj olovci:

Činit ćeš velike stvari samo ako dopustiš da te ruka vodi.

Prvo:

Povremeno ćeš morati podnijeti neugodnosti, ali to je potrebno ako želiš postati bolja olovka.

Drugo:

Biti ćeš sposobna popraviti svaku pogrešku koju učiniš.

Treće:

Ono najbolje što imaš i jesi nalazi se u tebi.

Četvrto:

Bez obzira na okolnosti u kojima se nađeš, moraš nastaviti pisati. Uvijek ostavi jasan i čitljiv trag bez obzira koliko situacija bila teška.

Peto:

Olovka pažljivo sve posluša i obeća da će se sjećati. Shvativši namjere svojega tvorca uđe u kutiju za olovke.

Zamisli da si ti ova olovka: nemoj nikada zaboraviti ovih 5 pravila i postat ćeš najbolja osoba.

Činit ćeš velike stvari samo ako dopustiš da te Bog – tvoj Stvoritelj vodi. Tako ćeš dopustiti da se i drugi obogate darovima koje posjeduješ.

Prvo:

Susrećući se s problemima biti će ti teško, ali to će ti koristiti jer će te kao osobu ojačati. 

Drugo:

Biti ćeš sposoban popraviti sve pogreške koje učiniš. 

Treće:

Shvatit ćeš da ono se najbolje što imaš nalazi u tebi.

Četvrto:

Kud god da kreneš moraš ostaviti trag. Ne obaziri se na situacije, u svemu se zalaži za dobro.

Peto:

Svi smo poput olovke...

Stvoreni i upućeni od Stvoritelja u život s posebnim zadatkom

Sjećaj se ovih 5 pravila. Živi radosno. Nastoji biti u svakodnevnom kontaktu sa svojim Stvoriteljem.

Stvoren si da

činiš ,male stvari s velikom ljubavi ,koje bivaju s vremenom,velike stvari! :

Подели на овим сајтовима

Stvaraj i bićeš smaknut kao winter. Kopiraj i živjećeš srećno kao glup čovjek - Balzak.

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

"Ne jadikuj mnogo nad sitnim bolovima, jer bi sudbina mogla početi da te liječi - krupnim." ~ Pablo Neruda

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

На земљи нема веће части ни већег звања него бити хришћанин. Кад је судија мучитељ Севир упитао младога Петра Авесаламита: "Од кога си рода?" одговори Петар: "Хришћанин сам." Упита га даље судија: "У каквом си чину?" На то Петар: "Нема ни већега ни бољега чина него бити хришћанин." А отац Јован Кронштатски пише: "Сав је свет паучина у сравњењу са душом човека хришћанина." Хришћанин је земљан суд у који се налила божанска сила и светлост. Да ли ће се тај суд ставити на златни престо царски или ће се спустити у тамну избу просјачку, вредност његова тиме нити се увеличава, нити умањује. Није ли злату иста вредност, завили га у свилену мараму или у лист од купуса?

Nikolaj Velimirović - Prolog

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...