Jump to content

Препоручена порука

hm, verovatno si u pravu. medjutim imam negde opravdanje i za te roditelje: poso, pare, racuni, problemi, umor... drugo ta neka opsta klima... cini mi se da cak i da je roditelj supermen, to dete ce ziveti u ovom svetu ovakav kakav je. da li mozemo da garantujemo da se sutra nasa deca nece sminkati i izlaziti u 15oj? i pored sveg ulozenog truda i ljubavi? hoce opet i tad biti krivi roditelji?

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

hm, verovatno si u pravu. medjutim imam negde opravdanje i za te roditelje: poso, pare, racuni, problemi, umor... drugo ta neka opsta klima... cini mi se da cak i da je roditelj supermen, to dete ce ziveti u ovom svetu ovakav kakav je. da li mozemo da garantujemo da se sutra nasa deca nece sminkati i izlaziti u 15oj? i pored sveg ulozenog truda i ljubavi? hoce opet i tad biti krivi roditelji?

naravno da postoje i opšti ''trendovi'' u društvu, na nama je da se trudimo da deci damo ljubav, i pokažemo im primer kako treba, a ne da zatvaramo oči i da kažemo pa svi su takvi...hipokrizija ne bi trebalo da bude izgovor da ne pružimo svoj maksimum..lično verujem da ako damo sve od sebe i u dete utkamo prave vrednosti da se to vraća po onoj narodnoj '' kako seješ-tako žanješ'' i naravno lični primer je vrlo bitan

"Будите,дакле, мудри као змије и безазлени као голубови" (Мт.10,16)

Подели на овим сајтовима

naravno da postoje i opšti ''trendovi'' u društvu, na nama je da se trudimo da deci damo ljubav, i pokažemo im primer kako treba, a ne da zatvaramo oči i da kažemo pa svi su takvi...hipokrizija ne bi trebalo da bude izgovor da ne pružimo svoj maksimum..lično verujem da ako damo sve od sebe i u dete utkamo prave vrednosti da se to vraća po onoj narodnoj '' kako seješ-tako žanješ'' i naravno lični primer je vrlo bitan

nisi me potpuno razumela, ja krecem od pretpostavke da je siguran sam vecina roditelja dala taj primer i sve drugo sto je mogla...

o tome govorim

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

nisi me potpuno razumela, ja krecem od pretpostavke da je siguran sam vecina roditelja dala taj primer i sve drugo sto je mogla...

o tome govorim

radim u školi i na žalost vidim šta roditelji čine za svoju decu...tako da sve ovo što sam pisala je upravo zasnovano na tom mom iskustvu...radim u školi i vrtiću već 10-11 god i posmatram šta se dešava sa današnjim klincima..trudim se da im kroz veronauku pokažem drugačije primere i to ide kod dece koja imaju ''domaće vaspitanje'' ovi ostali kao da su zalutali...na žalost  facenew22222222

"Будите,дакле, мудри као змије и безазлени као голубови" (Мт.10,16)

Подели на овим сајтовима

имаш клик - Пријави уреднику у доњем десном углу сваке поруке - ако ти се толико не свиђа и мислиш да је толико озбиљно.

Подели на овим сајтовима

U jea, aj razapnite me zbog glupe sale.

Nekad zaboravim na kojem sa forumu  0205_whistling.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

U jea, aj razapnite me zbog glupe sale.

Nekad zaboravim na kojem sa forumu  0205_whistling.

Sqny jeste šala,ali malo je neslana.Molim te obriši onaj post.
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Није ово ништа...

У једном семберском селу је једна мала дјевојка (13 година) спавала са 6-7 својих вршњака за једну ноћ!!!

Ово није рекла казала већ истинита и тужна прича...ја као православни Србин не знам шта да радим, дал ту дјевојку да одведем у Цркву, дал да је посавјетујем јер њу нема ко да посавјетује...нема ни оца ни мајке, живи са братом који је 16 година... crvenilo

А не знам је добро, тако да ми је непријатно да се мјешам у туђи интимни живот.

Ни случајно се јој не приближуј а ни с њом шта говори ако је добро не знаш од малена, такве су у стању из чисте забаве прогласити да си јој хтио нешто провести или да си је доконце силовао или неку сличну глупост, па ћеш онда да видиш колико стоји добар савјет! Него овако се то ради ако је то правна држава, пријави се то на социјални одбор али најбоље тај окружни, срески, не тамо некакав општински, да је малољетна бла бла бла, да нема одгој који је потребан, ради то што малољетни не би имали итд.итд. Ако по цијеле ноћи проводи у дискотекама и пије и то рекнеш, социјалка пошаље инспекцију и они се о то даље постарају. Тако сам ја већ једном у Чешкој на једно такво младунче налетио, утекао од матере и очуха што га млатио па сједио усред зиме дању по кафанама а ноћу се смрзавао на жељезничкој станици. У међувремену с неким факинима обио самопослугу па сам му ја ишао свједочит да је то учинио у крајњој нужди јер није имао шта јести, што је уствари била и истина. Захваљујући томе што сам га ја независно а да он за то није ни знао, пријавио републичкој социјалци у Прагу пар дана прије него што га је покупила полиција то му је онда ушло у спис и била олакшавајућа околност. Осим социјалке сам обишао и неколико таквих разних удружења што се баве сас младунчади утеклом из куће или малољетним наркоманима и бескућницима. Послије сам отишао кад је он био у затвору његовој матери и изгрдио их и њу и очуха и брата му, а он је ипак нешто одлежат морао јер је глупан ишао краст пар дана након што је прославио 18. рођендан. Потом сам био неколико пута у Прагу код његовог ex offo адвоката и свашта тога му напричао шта сам ја знао и сазнао на основу чега је овај могао припремити најбољу одбрану што је могао. Послије сам му слао пакете да то тамо преживи али за њим у затвор ићи нисам хтио, нек осјети да је то казна. Послије кад се вратио нашао је одличан посао у електроментерској фирми а промјенио се тотално, почео гањат тог свог млађег брата ко кроз иглине уши за све то исто што је прије сам радио, хахаха. На крају то добро завршило! То пишем као навод другима, не морате се ништа бојати кад су малољетници и таква младунчад утекла од куће у питању. Слободно их пријавите социјалци ако нешта с њима није у реду, живе пустопашно или чак по вани а немају гдје спавати ни шта јести. Они од вас на социјалци нико неће тражити да ишта потписујете ни свједочите јер се не ради о судском већ грађанском - управном процесу. На крају крајева они сами све провјере то на терену а нису уопште дужни открити извор тј. ко им је то напраскао, хахаха! Тако с тим ви нећете имати никаквих проблема али тој дјеци много помоћи можете. Ово пишем као навод свима вама да знате шта вам је радити у таквим случајевима!

ne_shvata  

Удри бригу на весеље, хахахаха! Све се да средит ал мора бит на вријеме, што прије то боље!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...