Jump to content

Навијачи

Оцени ову тему

deda

Препоручена порука

• Одговори 1.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Једну ствар наши навијачи морају да схвате, а то је да је играч светиња. Он игра за твој клуб, и колико год да је лош, колико год да нема појма, и да не заслужује дрес, није он крив за то. Играча треба поштовати, и учинити све да покаже и више од својих могућности, а не да дрхти и да се плаши од реакције навијача. То је поента навијача и навијања, а не вођење тима, и одлучивање о томе ко треба да игра, а ко не.

Скандал су и повици са трибина синоћ "Милијаш напоље". Скандал у смислу отежавања тренеру вођења утакмице, и играчу да пружи добру партију, и да се искупи за своју грешку.

Јашта, него како - играч  је повлашћена и заштићена категорија у овом друштву. Само погледај које аутомобиле они возе а чиме се навијачи довозе на утакмице и све ће ти бити јасно. Ако неко запуца из Републике Српске и издвоји из својих скромних примања новац за улазницу, гориво и храну, а онда мора да гледа на терену набеђене звездице и менаџерске репрезентативце, па шта му преостаје него да дигне глас против тога?

Гледај мало играче Војводине како су синоћ играли, еј бре, човек трчи низ аут линију и онда УМЕ да центрира и дода играчу који УМЕ да истрчи напад и ШУТНЕ и да гол.

Е сад види, да неко мене плаћа толике паре као фудбалере и онда да ја радим свој посао толико траљаво и неодговорно, не да бих морао да трпим критике и тешке речи, него бих вероватно остао без посла.

А у српском фудбалу добијеш право да играш за репрезентацију и онда те менаџер прода за велике паре у неки европски клуб.

Нема шта, све по заслугама...

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Igrac je svetinja bio pre 30 godina. Sada igrac koji za mesec dana prima troduplu prosecnu godisnju zaradu jednog stanovnika nase zemlje i to ako ima taj srece da bilo gde radi,koji posle poraza ode sa sponzorusama na splav,pije,pusi,duva i pored svega toga na terenu se mrcvari i pljuje na taj nacin na navijace i klub za koji igra,takav nije i ne moze biti svetinja. 

Svako ko dodje na utakmicu i plati kartu ima pravo da izrazi svoje misljenje,jok nego ce Milijasu aplaudirati za stajanje na terenu i platu koju prima,pa to moze svako da radi. Morate da shvatiti da oni ne igraju za kikiriki. Jel ste radili nekad kod privatnika? Jel znate da vam on ne da da disete,ja sam radio znam kako je,moras non stop nesto raditi,trcati tamo vamo i to za 20 i kusur hiljada,a oni za 400.000 e godisnje treba da se mrcvare po terenu i da ne ocekuju da bilo ko kaze,alo sta radite to.

A da ne pricamo kako se guraju neki igraci u timove iako kvalitetom nemaju pravo ni da istom prismrde.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Partizanovi navijači su realno od kada se institucionisala neka vrsta organizovanog navijanja, kriminalno mnogo jače se konstituisali od bilo koga. Ne postoji grupa sa tako jakim uticajem, koja je zaštićena od državne bezbednsoti i koja završava poslove, nego što su to grobari. Naravno da i zvezdaši su deo toga, ali su mnogo manje kriminalno zastupljeni, i to ne u nekim baš bitnim poslovima. 

Poslovi se rade često puta zajednički, i gostovanja i organizovana putovanja su često paravan za nešto drugo. 

Setite se početaka..recimo kod grobara..Belgija, Pampi, Žare... Čegi... Da li ima neko ko je bio bez dosijea. Žare je čak provaljen da je de be.

Priča o navijanju je priča o organizovanom kriminalu. Priča o klubovima je priča o pranju novca. 

A opet bez obzira na sve, fudbal je najlepši sport i ima magiju, a navijači su najluđi.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Мислим да није проблем до играча, него до навијача који очекују немогуће, и нервирају се безвезе, иако знају где је проблем. Није проблем ни до једног ирача, него до оних који морају да га стављају у тим. Сви би да буду селектори, а нико не жели да одговара за свој рад. Лепо сте рекли да је играчима то само посао. Ако нема учинак, онда онима који му дају те силне паре треба да одговара, а не неком навијачу који је питање да ли је и купио улазницу.

А те људе који долазе на утакмицу нико није терао да тако троше своје слободно време. И због тога што су дошли да гледају тог играча како игра, немају право да га понижавају, и терају из клуба, ако нису задовољни шта су добили за својих 500дин.

Код нас је све поремећено.

Ако сте гледали Војводину у гостима, ништа слично нисте могли да видите код турских навијача. Не кажем да је увек тако, ал лепо је видети како су аплаудирали противнику на сјајној игри и лекцији коју су одржали њиховим играчима.

Ако је оправдано ово радити играчима, шта треба тек радити политичарима који упропашћавају ову земљу, и немају појма да раде посао на који су дошли. Онда би требао неки "Кими" да скине "капитенску траку" Дачићу, и осталима :). Ма хаос, нигде реда и цивилизације, него обична каубојштина.

Подели на овим сајтовима

Код нас је навијачка култура нула... И међу групама и међу тзв. обичним навијачима, који нису у групи. Људи не могу да схвате да када дођеш на трибину на којој се навија, без обзира на све, док је резултат активан, док се игра, не треба да се звижди својим играчима! То је просто ненавијачки, и очекивао бих то на западној трибини, али када на северу псују фамилију играчима за сваку грешку и звижде им све време, док се овај доле на шипци (такав какав је, небитно сад) уби да организује неко навијање, питам се чему све... Ја разумем да се неко нервира, и ја се нервирам кад видим ко све игра и ко је све плаћен, али не капирам како људи коначно не схвате да су сви ови играчи, последњих 6 година у Звезди катастрофално лимитирани и да нису толико добри да могу да добију свакогу из наше лиге. Нису толико бољи од играча Слободе, Јагодине итд. да би се људи са правом нервирали кад једва победе такве клубове, играју нерешено или слично... А људи као да једва чекају да пукнемо да могу да псују мајке свима, од управе до голмана. Али зато су толико наивни да не капирају да је клуб у таквој ситуацији да не би било чудно да још 10 година не уради ништа, док се не стабилизује, да је и даље на апаратима за одржавање живта (који мало мало па забагују), па се свако лето, кад нам дође пар играча, ложе и надају да узимамо титулу, да би се после још више нервирали кад виде да од тога нема ништа... Што се тиче Партизана, јесте да не ратим стање, али мојд ругар, који је експерт за све што се тамо дешава ми каже само једну ствар - Марко Шћеповић : последњих 60 утакмица , 20 голова, 20 асистенција. 

Много бих волео да смо као острвљани, да нам подршка клубу не зависи од резултата, да аплаудирамо код сваког потеза и сл. Да навијамо и за клубове који су 5. лиги исто као кад су били у 1....

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Cim me nema,odmah podivljate.Nije tema dobro postavljena od pocetka.Nema ovde  govora o huliganizmu,vec o  "balkanskim pravilima".Okoreli sam delija,mnogi me i znaju,i ne volim franjevce,al ne mogu ignoristi ovo lupetanje.To sto je Kimi uradio je bio posao sportskog direktora,il' trenera,da se najlosijem igracu "oduzme" kapitenska traka i dodeli pravom vodji,a ne  placenom igracu.Pa taj Scepovic je tajkunski igrac,placeno mu mesto u Partizanu,pa ne moze Nad kao sportski direktor da mu oduzme traku.Isti taj Scepovic se "gura" i u u repki,dok jedan Matic najbolji igrac Portugalskog nema mesta,jer nece da saradjuje sa kvazi menadzerima.I logicno,posle svih desavanja,kad niko iz uprave Partizana ne moze da mu oduzme traku(jer su primili dobre svote novca da mali igra) moraju navijaci.

Vidim da mnogi pljuju po Srpskim navijacima,pogotovo preletac Milosavljevic,koji verovatno nikad i nije bio na utakmici.A sta vi mislite kakvi su strangeri ,kad smo mi najgori?Tipa Lacijali,Romini ultrasi,koji se svaku tekmu bodu nozevima,Argentinci se redovno upucavaju,Nemci,Holandjani,Grci,Englezi...Znate li vi (znas li ti Milosavljevicu)za njihove huligane?

I sad Srpska deca utracala na atletsku stazu i odmah polili etikete "huligani",kako bi odma nemoc da se sudi moci...pitanje za psihatre,frustriransot,zavist,sta li je vec?!

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

Eh, navijači, sve fin do finog :)

Kod mene na poslu, kad god fali nešto od kancelarijskog materijala, opravdanje je da smo osetili potrebu da damo Kimiju :D

• Волим 1

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Eh, navijači, sve fin do finog :)

Kod mene na poslu, kad god fali nešto od kancelarijskog materijala, opravdanje je da smo osetili potrebu da damo Kimiju :D

http://www.youtube.com/watch?v=8Cnm3QJ8JWs

Tacno im se vidi na licima,sve okorele placene ubice

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

Zato što je Наше Дете™.

Moze objasnjenje o ovome,od ateiste 20godisnjaka koji na verskom forumu ima oko 8.000 poruka od pocetka aprila ove 2013 godine? Jel to nesto sto treba biti duhovito? Ili cisto reda radi bulaznis. 

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...