Jump to content

Jermenija proglasila ratno stanje

Оцени ову тему

Препоручена порука

Dobro zaokruzen komentar na dosadasnji sukob.

...

"Ono sto se da uociti je da Azeri uopste ili skoro uopste ne postavljaju snimke dejstva dronova ili navodjenje art. vatre istih sa linije dodira. Vecina snimaka je iz pozadine gde su ciljevi staticni. Unistavanje artiljerije, pogadjanje oklopa i zive sile u zoni okupljanja rezerve ili dopremanja zaliha. Veoma malo je tenkova pogodjeno u pokretu a jos manje (ja jos nisam video snimak pogadjanja Jermenskog oklopa u direktnoj borbi, za razliku od Azera gde svaki dan izlaze snimci, kao ovaj ,njihovog unistenog oklopa ili zive sile u direktnoj borbi). To me navodi na razmisljanje da ustvari uspeh imaju na vec ranije uocenim staticnim ciljevima, ocekujucim rejonima okupljanja tehnike i opreme , dok tamo gde je dobro ukopana linija taj efekat je minimalnal i nije pogodan za propagandne snimke. Po ovome uocenom Jermeni treba malo da razmisle ako vec nisu i izadju iz ustaljene seme i pocnu malo improvizovati.
Jos jedna veoma zanimljiva stvar.....i pored tolike prevlasti sa dronovima i svrckanja po pozadini, nema ni jedan snimak pogadjanja nekog komandnom mesta."

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Jermenija-vs-Azerbejdzan-sukobi-oko-Nagorno-Karabaha_277.html

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 604
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Jos jedan konvoj unisten na putu za Madagiz.

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Jermeni su povratili mesto Murovdag na severu. Ne bi da stavljam snimke, jer se vidi mnogo nastradalih Azerbejdzanaca. Koga bas zanima - 281. strana teme na vojnom forumu, STROGO 18+!

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, obi-wan рече

Oni su gadjali i pogodili aerodrom, barem su za toliko pazili.
A u tom je sasvim moguce da nesto dopadne i na grad, jer je kasetna municija u pitanju.

I da je takozvana kolateralna šteta, imali smo mi dosta toga. Ne vodi ničemu dobrome. Mržnja, osveta... zločin. Nepravda. Ubuduće tu moramo dobro da pazimo. I da reagujemo.

Neko će da kaže: Da, ali ovi drugi.. Ovi drugi me ne zanimaju. Ovi drugi mogu da se bace i sa desetog sprata, ja neću. Ja nisam paganin, nisam ateista, nisam Musliman, nisam ustaša; ja sam Hrišćanin Svetosavac i čovek, i ja hoću da budem pravedan i dobar. :) 

A naši popovi nek se pomole za obe strane u ovom konfliktu ovde ;) 

Kao lako je biti Srbin.....

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Molim se za Jermene prvi hrišćanski narod i potpuno sam na strani Jermeni jer Azerbejdzan je pijun zle Turske. Jermenski narod bori se za goli opstanak.  Biću zao malo pa reći da bih voleo da koja azerska granata pogodi rusku vojnu bazu u Jermeniji ali tako daleko neće onda bi se usnuli medved koji gleda isključivo svoje interese i ne mari za savezništva probudio iz dubokog sna.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, SrbinKatolik рече

Ovo se još nikada nije desilo rat traje danima i niko u svetu nema nameru da maka rečima smiri situaciju ništa se kolosalno nece desiti Azerbejdzan na zalost ostaje u istim granicama tj sa Nagorno Karabahom ljudi ginu bezveze i nikoga u svetu ne zanima previse sto ginu e to je zabrinjavajuce.

To samo znaci da je Azerbejdzan krenuo u ovaj rat sa precutnom podrskom zapada, tj. mozda su im dali neki manji vremenski rok po principu "`ajde resite to, a mi cemo da se pravimo mutavi".

Jer taj zapad inace razvali usta meljuci o ljudskim pravima u nekim drugim slucajevima i situaicijama.
Ovde, naravno, ne. Jedini Bog "razvijenog" sveta je interes.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, SrbinKatolik рече

Kažu da su snimci Azera identični snimcima Turske iz rata u Siriji (tehnoloski pristup) dakle snimke Azera rade Turci garant a ne Azeri sami. 

Pa da, oni imaju samo snimke iz vazduha, a to rade turske BPL. Sad, cije su tacno posade koje upravljaju tim BPL - to ne znamo, ali je sigurno da su barem instruktori turski (i izraelski, jer se i njihove BPL koriste), a na vojnom forumu mnogi smatraju da su bas i oni koji upravljaju upravo turski oficiri, ne azerbejdzanski.

Na slikama u prethodnim porukama se vide i uzivo turski oficiri na terenu. Pametnom dosta.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, SrbinKatolik рече

Ne gledam snimke to mi stvara nepotrebni stres ne uzivam u tome. Čitao sam na pojedinim news sajtovima o tome da su Turci u pozadini snimanja.

Pa ni mi ostali ne uzivamo, daleko bilo.
Nego pratimo taj vojni forum, da bismo bar malo imali neke tacne vesti o svemu tome.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, SrbinKatolik рече

Ne gledam snimke to mi stvara nepotrebni stres ne uzivam u tome. Čitao sam na pojedinim news sajtovima o tome da su Turci u pozadini snimanja.

Снаф је некад био црно тржиште....

Подели на овим сајтовима

Služi kao dobar pokazatelj ovih dana šta je nužno u odbrani zemlje. Ako kojim slučajem budemo ratovali sa Ustašama i Balijama opet.

Iskreno se nadam da ce ovi otici sa vlasti a doci prozapadna struja i da cemo kupiti poput Hrvata , Bugara i Madjara američke borbene avione bar jednu eskadrilu, od Rusa bi mogli PVO tu smo se pokazali kao slabi, videli smo sada da pancir nije dovoljan dosta ih je unisteno u Siriji. Bez zapadne tehnologije nemamo buducnost ali ne treba odustati ni od ruskih raketa.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, SrbinKatolik рече

Služi kao dobar pokazatelj ovih dana šta je nužno u odbrani zemlje. Ako kojim slučajem budemo ratovali sa Ustašama i Balijama opet.

Iskreno se nadam da ce ovi otici sa vlasti a doci prozapadna struja i da cemo kupiti poput Hrvata , Bugara i Madjara američke borbene avione bar jednu eskadrilu, od Rusa bi mogli PVO tu smo se pokazali kao slabi, videli smo sada da pancir nije dovoljan dosta ih je unisteno u Siriji. Bez zapadne tehnologije nemamo buducnost ali ne treba odustati ni od ruskih raketa.

Dobra je ideja iskombinovati rusku i americku vojnu tehnologiju, uzeti dobro od svega, ali smo malo svorc da se tako snabdemo 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, SrbinKatolik рече

dosta ih je unisteno u Siriji

Ovo nije tacno. U Siriji je unisten 1 i ostecen jos 1, i to zato sto su ih (sirijske!) posade ostavile na otvorenoj ledini. U ruskoj bazi u Siriji "Pancir" i "Tor" su skinuli prakticno svaki dron i svaku raketu kojim su drekavci gadjali bazu.

Ono sto je bitno je da je "Pancir" sistem kratkog dometa, a mi treba da nabavimo srednji domet ("Buk") i eventualno duzi domet ("S-300"). Za kratke domete uvezbana posada na "Panciru" je odlicna zastita.

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, djordje.pesic рече

rusku i americku vojnu tehnologiju

Dobro bi bilo npr. ruska i francuska, jer francuzi imaju dobre avione, a blizu su i malo vise su nam naklonjeni, em je narod slicniji. Normalno, i ruski su dobri, ali ako bi se vec mesalo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...