Jump to content

Предавања, беседе и разговори оца Димитрија Плећевића

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

Za Ivana:

Šarl Bodler - Albatros

Dokoni mornari od zabave love

Često albatrose, silne morske ptice

Na putu nemarne, tihe pratilice

Lađe što nad ljutim vrtlozima plove.

Na daske od krova spuste ih sputane.

Kraljevi azura, nevešti , zbunjeni

Belim i ogromnim krilima, skunjeni

Mašu ko veslima na obadve strane.

Maločas prekrasan, a sad smešan, jadan

Krilati se putnik bori s okovima

S lule jedan mornar duva mu dim gadan

U kljun, drugi mu se ruga skokovima.

Tom knezu oblaka i pesnik je sličan

On se s burom druzi, munjom poji oči

Ali na tlu sputan i zemlji nevičan

Divovska mu krila smetaju da kroči.

@Mozart    hvala

@Agapije Ovu su snimili za Alistera Kroulija:

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Даре, ако некада будеш постао евхаристијски хришћанин (хришћанин који за све благодари Богу у светој Литургији) разумећеш ме 4chsmu1 Овако се све може свести на неку песничку форуму. Свештеник поготово ово треба да зна, него смо се и ми много опустили.

Иначе, ја сам спреман на страдање од незнабожаца, то није проблем. Мене много теже пада страдање од браће, али то је одраз моје слабе вере. Лако је причати, тешко је издржати.

Хвала на препорученој литератури. Рилкеа сам одавно читао, не би било лоше да се подсетим. Иначе, задивљујеш ме изузетним познавањем књижевности. Свака част!

Подели на овим сајтовима

@ о. Агапије

ehehe....

4chsmu1  :cmizdrenje:    iskreno se nadam da nije -onaj -THE chosen 1.... ovde ne mislim na lebron džejmsa

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Даре, ако некада будеш постао евхаристијски хришћанин (хришћанин који за све благодари Богу у светој Литургији) разумећеш ме 4chsmu1 Овако се све може свести на неку песничку форуму. Свештеник поготово ово треба да зна, него смо се и ми много опустили.

Иначе, ја сам спреман на страдање од незнабожаца, то није проблем. Мене много теже пада страдање од браће, али то је одраз моје слабе вере. Лако је причати, тешко је издржати.

Хвала на препорученој литератури. Рилкеа сам одавно читао, не би било лоше да се подсетим. Иначе, задивљујеш ме изузетним познавањем књижевности. Свака част!

Heheh. Pa da budem iskren, hvala  (zanimalo me to nekada) ali nisam to napisao da bi zadivio nekoga svojim poznavanjem književnosti nego da biste pročitali to i shvatili koliko je to slično. A otkud toliko tog stradanja?

Ljubav =  Stradanje?

Rilke je strašan. Pročitaj:

http://www.sfgoth.com/~immanis/rilke/letter1.html

A šta ako oni misle da su oni autentičniji hrišćani od vas isto kao što i vi mislite to za njih.

(Artemije-grupa) V

PS Video sam onog jednog bradonju danas.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Иначе све што сам писао овде отац Димитрије добро зна. Слава Богу. Ове провокације од стране браће која се не радују новом посленику на Њиви Господњој нису ништа. Оне само могу да послуже на утврђивање. Сетите се само речи светог Владике Николаја о пријатељима и непријатељима.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Љубав је у својој бити страдање за другог. Али то није страдање као присила већ израз слободе. Имамо безброј примера овој тези. Ја само тако доживљавам љубав.

Иначе, није проблем ко је аутентичнији хришћанин, проблем је у целокупном схватању Христове науке. Господ је, ми хришћани верујемо, дошао да нам да живот и дага имамо у изобиљу. То право мени нико не може узети, не постоји закон који то може регулисати. Но, то подразумева припадност Цркви јер Црква је Тело Христово. Но, како је наш Господ страдао, јер су људи тако хтели да ураде са Христом, онда је и нама то пут. Једино преко страдања у Васкрсење. Но, треба разликовати и страдање по разуму и неразумно страдање, али то је већ друго питање.

Подели на овим сајтовима

:drugarstvo: :291291291:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...