Jump to content

Ослобађање од проблема наркоманије

Препоручена порука

Не,био је ман. Старо Лесново у Македонији,нисам ја питала,него тетка и тако је одбију...

А да ми Бог да је често сањам и иста је као што је била када је била здрава,као да се ослободила од дроге...Које олакшање кад је видим у сну такву,веселу и здраву...

Помените је...Јасмина се звала...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 227
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

управо су њима највише потребне молитве, ако нећемо за своје, за кога ћемо?

имамо овде помјаник сестро, ако желиш упиши своје живе и уснуле:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,260.0.html

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...

Не знам да ли неко и даље прати ову тему. Ја сам свештеник Бранислав, бивши управник Црне Реке (нису успели да затворе наш камп) а сада епархијски саветник за борбу против наркоманије. На брзину сам прочитао све поруке, и сам сам жалостан што су одбили да помиљу име несретне девојке. Ја ћу је помињати на светим литургијама. Она је била БОЛЕСНА! И тражила је где и како да се лечи!

...

Наставићу да се јављам, ако се оживи ова тема.

Свако добро од Господа свима.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Hajdemo je oziveti odmah... moje ime je Ugrin V. Popovic, svestenik iz Beograda, pitanjem bi pokrenuo reanimaciju teme a pitanje je - CEMU LOPATA??? I, kako je moguce da neko od sticenika ima u posedu mob. telefon kada je to po pravilu zabranjeno svim pacijentima na svim klinikama i paraklinikama za lecenje od te proklete bolesti zavisnosti. Kako mediji znaju da prenaduvavaju stvari i dogadjaje a kako sam narod gotovo po pravilu reaguje na prvu i bez razmisljanja ili kritickog osvrta i kako je Crkva vec decenijama na meti ovih ili onih ''prosvetitelja'', to je sada iznimna prilika da se cuje istina iz ''prve ruke'', odnosno - od vas, dragi oce.

Otvorenog uma-otvorenog srca, mir vam - Ugrin

Подели на овим сајтовима

Оче Угрине Христос међу нама!

То није лопата него ашов. Увели смо га због тога што на најгоре изгреднике има озбиљан утицај, а повреде су немогуће.

Не само мобилни телефони, код нас се одузимају документа, новац, драгоцености, и сл.

Сарадници морају имати телефоне, како бисмо комуницирали, чувајући поредак у камповима где борави 210 штићеника, од којих су многи огрезли у криминалу. Кроз исповести сам сазнао за 5 неоткривених убистава.

Иначе, данас сам  се огласио и на теми УМРЛО 6 ШТИЋЕНИКА... Скоро 4 сата сам читао преко 1300 порука. Видећемо да ли ћемо реанимирати ту тему.

С Божијим благословом

Ваш прота Бранислав

Подели на овим сајтовима

Хвала Бам од срца,оче Браниславе...Хвала...

И ја мислим да је то страшна болест,као и свака друга болест и многи поступци наркомана нису бас сасвим њихови...То је болест и тела и душе и духа...Сећам се неколико Ваших предавања из Приштине...Жао ми је што није могла у Ваш камп,нисте примали девојке...Ја не мислим да је било ко истучен из чиста мира.Ко није имао наркомана у кући,не зна шта је то кад их спопадне криза...Или они млате тебе или ти њих...Ја сам нечастивог осетила кроз неке њене реакције...А када би дошла себи,била је она стара,своја,добра...Тешко је то све...

Што се питања о томе како рећи родитељима неког ко је на игли,тиче,из личног искуства,мада моја сестра није била на игли,могу рећи да је у 99 посто случајева проблем у породици и да цела породица треба помоћ,а не само наркоман.Не би било лоше да сви заједно оду неком духовнику ,да се посаветују.Проблем је што наркоман неће да призна своју болест,посебно не родитељима...Ту избијају свађе,туче,шта све не...Наркомана треба приволети да призна себи да је на лошем путу и да треба да тражи помоћ,али не у клиникама,верујте ми,моја сестра је ко зна колико пута била у клиникама разним,ту иде по 1000 евра недељно,изађе и првом приликом опет по старом...Дилери зивкају,нуде попуст,акцијске цене,да се тако изразим...Није лако из тог врзиног кола изаћи...

Знате ли да у Косовској Митровици дилери Црби који дилују дрогу Србима,слободно то раде,нико им ништа не може,као да је неком циљ да затре омладину српску доле...Дилер моје сестре је на дан њене сахране избрисао све из њеног апарата,не би ли га продао...А само пар дана након ње,умро је још један Србин од тог истог брата Србина дилера...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Posle bitke svi su generali i svi znaju kako je u stvari trebalo biti.... postavlja se samo pitanje sto oni nisu bili ti koji su uradili kako misle da je trebalo ili su mislili da je trebalo. Glup propust jos glupljeg ''saradnika'' i, ko zna iz kojih razloga, nepostojanje voki-toki-ja za komunikaciju umesto mob. sa kamerama uz medijsku dreku i Bog zna kakvu brigu drustva za prava narkomana rezultiralo je uskracivanjem tih istih narkomana jedne sanse za skidanje od droge na jeftin a delotvoran nacin. Posto ni moja fondacija i grupa - Duhovna aristokratija - nije bila bez kontakata sa takvima, u svojim humanitarnim izletima, znam pouzdano da je samo za osnovno lecenje, tzv detoksikaciju, potrebno odvojiti oko 1000. 1200. eura u zavisnosti od klinike do klinike dok je cuvena Drajzerova prenatrpana i tamo idu samo oni koji moraju. Dalje lecenje, koje traje godinama, kosta godinama a za ugradnju implanta (malog unutartelesnog zandara koji se vremenom topi), potrebno je izdvojiti od 400 do 2000 eura i to u zavisnosti koliko taj implant traje a traje od tri meseca do dve godine. Slika je veoma porazavajuca pogotovo sto to nije samo lecenje vec je to i neciji zivot koji je stao i sada treba ponovo krenuti dok su svi raniji identiteti i oslonci ''zabranjeni''. Dakle, biti ''ponovo rodjen'' u svojih dvadeset, trideset.... ni to ije lako a pogotovo ne odgovor na pitanje svakog narkomana koji se ''skine'' - i, sta sad? Mislite o tome.

Подели на овим сајтовима

O.Ugrin рече:

Posle bitke svi su generali i svi znaju kako je u stvari trebalo biti.... postavlja se samo pitanje sto oni nisu bili ti koji su uradili kako misle da je trebalo ili su mislili da je trebalo. Glup propust jos glupljeg ''saradnika'' i, ko zna iz kojih razloga, nepostojanje voki-toki-ja za komunikaciju umesto mob. sa kamerama uz medijsku dreku i Bog zna kakvu brigu drustva za prava narkomana rezultiralo je uskracivanjem tih istih narkomana jedne sanse za skidanje od droge na jeftin a delotvoran nacin. Posto ni moja fondacija i grupa - Duhovna aristokratija - nije bila bez kontakata sa takvima, u svojim humanitarnim izletima, znam pouzdano da je samo za osnovno lecenje, tzv detoksikaciju, potrebno odvojiti oko 1000. 1200. eura u zavisnosti od klinike do klinike dok je cuvena Drajzerova prenatrpana i tamo idu samo oni koji moraju. Dalje lecenje, koje traje godinama, kosta godinama a za ugradnju implanta (malog unutartelesnog zandara koji se vremenom topi), potrebno je izdvojiti od 400 do 2000 eura i to u zavisnosti koliko taj implant traje a traje od tri meseca do dve godine. Slika je veoma porazavajuca pogotovo sto to nije samo lecenje vec je to i neciji zivot koji je stao i sada treba ponovo krenuti dok su svi raniji identiteti i oslonci ''zabranjeni''. Dakle, biti ''ponovo rodjen'' u svojih dvadeset, trideset.... ni to ije lako a pogotovo ne odgovor na pitanje svakog narkomana koji se ''skine'' - i, sta sad? Mislite o tome.

?????? ????.

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог свима.

Можда би било добро да се дописујемо на теми Умрло шесторо штићеника..., пошто је тамо много живље?

Жељко, сви из искуства знамо како је осетљива ствар казати родитељима да им се дете дрогира. Познат је случај када је један просветни радник изгубио радно мести. Све зависи од случаја до случаја, нема рецепта како им рећи. Зависи и од бллискости са дотичном породицом, од њиховог стања, карактера, и сл. Знам да нисам помогао, шта да се ради.

Захваљујем се Јадранки на корисним напоменама. Нисам знао да је баш такво стање у КМ.

Пре неку годину албанци са Косова су се одрекли зараде на годину дана да би што више зла нанели српској омладини.

Подели на овим сајтовима

Не знам шта се десило, не видим ни једну моју поруку. Да  ли их је неко обрисао, зна ли неко о чему се ради? Видим цитате из мојих постова, али њих не видим. Да нисам нешто погрешио у подешавањима?

Такође нема ни једне моје поруке ни на теми: Умрло шесторо штићеника...

Нисам ја пријавио владику Пахомија, већ 6 дечака. У то време ја годинама нисам био клирик врањске већ рашко - призренске епархије.

Шта ли ћете ми још пришити?

Подели на овим сајтовима

Оче Брано, хвала Вам што сте ми вратили друга мењу живе. Преносим Вам поздраве од малог Немање из Београда.

''вратили друга међу живе'' ... ово су његове речи!

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...