Jump to content

Star Wars

Оцени ову тему

Препоручена порука

Gwendoline Christie on why her Star Wars: The Force Awakens villain is good news for girls

gwendoline-christie.jpg?itok=ytWPc6V0

The reason it matters so much in our world that Captain Phasma is a woman is because it doesn’t matter very much at all in her world.

That’s according to Gwendoline Christie, the Game of Thrones actress who plays the villainous First Order officer in Star Wars: The Force Awakens. She tells EW in our Holiday Preview issue that the story takes a matter-of-fact approach to Phasma’s gender – and that seems to be part of her appeal.

“We know very little about her at this stage, but what I think people are drawn to is that this is a very progressive female character,” the actress says. “We see Captain Phasma, and we see the costume from head to toe, and we know that it is a woman. But we are used to, in our media, connecting to female characters via the way that they look, from the way they are made flesh.”

Phasma does not show skin. It’s not even clear how much – if at all – we’ll see Christie without her helmet. The silver armor also isn’t sculpted around the female form. That’s revolutionary for a genre in which women have traditionally been relegated to roles as scantily clad damsels in distress.

Phasma’s character radiates through the armor, like previous masked villains such as David Prowse’s Darth Vader and Jeremy Bulloch’s Boba Fett. We come to know her not by her expressions, but how she stands, the way she walks, and who she hurts. “We are actually connecting to a female character as a human being,” Christie says, even if, ultimately, she’s does inhuman things.

“It wasn’t just about what I was expressing above the neck, it was also as focused on what I was expressing below the neck,” says Christie. “It was an interesting acting experience as well as a fangirl’s dream.”

Strength defines much of Christie’s work, including her breakout performance on Thrones as Brienne of Tarth, the warrior whose imposing physical prowess is exceeded only by the might of her spirit. This season, Christie’s also taking over the role of fearsome Commander Lyme in The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 (out Nov. 20), playing a former District 2 champion now fighting on behalf of the rebellion.

Both of those characters can stand alongside Princess Leia in the pantheon of tough, smart, no-nonsense heroines, but when Christie got the chance to play within the Star Wars universe, she ended up on the other side. The Dark Side.

“She’s Star Wars’ first female villain,” Christie says. “It’s incredible, it’s timely, and I’m very proud to be a part of it.”

Phasma demonstrates that not only can a woman be as a good as a man, she can also be as bad.

Although the character is ice cold, the role roused some powerful emotions for Christie. “Little” is not a term usually applied to the 6-foot-3 actress, but once upon a time, when Christie truly was little, she found her life changed by Star Wars

“It’s one of the first Christmases I remember, and A New Hope was on the television. I really just fell in love with it,” the actress recalls. “I remember very distinctly adoring Princess Leia, because even in my infant mind, I thought, ‘Gosh, that’s a woman with strength.’”

Sorry, Princess Leia, Christie still loves you – but Phasma is ready to take you down.

“Unfortunately,” Christie answers in a low, sinister tone, “it came all… too … easily.”

Подели на овим сајтовима

• Одговори 701
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Jos jedan novi trailer za film...

https://www.youtube.com/watch?v=SdAUiyeJMFQ

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Podsetih se prve trilogije i odgledah sve prikvele. Moram reći da sam "oduvana" potpuno III epizodom, ubedljivo mi je najjača, probudila mi je buru emocija. Anakin mi je karakterni lik najbliži po emocijama, te stoga i najdraži. Saosećala sam sa njim kroz sve njegove životne drame,bolove,strahove i njegova transformacija u Dart Vejdera mi je nekako i logičan ishod svih njegovih patnji i saosećam sa njim. ( Da napomenem da mi je glumac koji glumi Anakina prelep i da je sjajno preneo emocije besa,bola,tuge).

Подели на овим сајтовима

Svako od nas ima po jednog Darth-ja koji cuci u nama... :)))

Ali zato kad pogledas novu trilogiju stara je jos lepsa, tek kad imas komplet vidis koliko je veliko pokajanje koje na kraju zauzima Anakin. Inace, od svih 6 dosadasnjih delova najvise sam vezan za ep. VI i V (bas tim redom), njih sam prvo gledao jos kad sam bio osnovac. Posle njih svet mi prosto vise nije bio isti...

Подели на овим сајтовима

Kada već pominjemo originalnu trilogiju i prikvele, svaki put kada ih gledam uvidim koliko su priče loše povezane odn. koliko tu ima rupa da se jednostavno moraju posmatrati upravo kao dve odvojene trilogije, a ne kao priča od 6 dijelova.

12227163_1007388449333710_15428476484078

12227656_1007165099356045_32719073642149

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Ja bi to pre razumeo kao zavucenu pricu koju stari Obi-Wan prica Luku nego kao gresku. Jer u ep. VI, kad se pojavi kao force-ghost, Luk ga pita "sto mi ne rece da mi je to otac, ti si rekao da ga je (Vader) ubio, a to je u stvari on?!", a stari mu odgovara "sto sam ti rekao je istina sa izvesne tacke gledista..."

Na slican nacin je isprepletana prakticno cela prica, tj. ceo taj prilicno kompleksni univerzum.

Nije bez gresaka, naravno, ali srzni deo price je ipak dobro izveden.

Подели на овим сајтовима

Ja bi to pre razumeo kao zavucenu pricu koju stari Obi-Wan prica Luku nego kao gresku.

Немој се правдати, Obi-Wan-е, који се на почетку епизоде 4 не сјећаш R2-D2-a који те је у приквелима спасавао. Ајде да се извлачиш на старост и деменцију па да ти и повјерујем  :)

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Немој се правдати, Obi-Wan-е, који се на почетку епизоде 4 не сјећаш R2-D2-a који те је у приквелима спасавао. Ајде да се извлачиш на старост и деменцију па да ти и повјерујем  :)

Nije on rekao da se ne seca droida, nego da je ikad imao droida (jer nikad nije imao svog).

Pri tome ima izraz lica koji govori da nesto krije iza toga... :2w1xug7:

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Videcemo. Ja sam imao vrlo lose pretpostavke u pocetku, medjutim traileri su me svi odreda do sad razuverili.

Ono sto mi se i dalje ne svidja bas puno (ovako gledano za sad) jeste prevelika plastificiranost specijalnih efekata, ali to je izgleda manir svih SF filmova ovoga vremena diktiran trenutnom tehnologijom, pa verovatno ni ovaj ne moze da bude izuzetak.

Подели на овим сајтовима

Sve ovo mi deluje kao jedan ogroman prenaduvani promasaj. Sto se vise blizi datum izlazka sve vise bih voleo da je jos dalje da ne upadam u iskusenje gledanja.

Legenda veli da je mladi Dzordz Lukas inicijalno hteo da napravi Flasa Gordona, ali nije dobio prava, pa je napravio StarWars. Mozda bi nam doborodosao neki novi kreativac koji bi poslao StarWars u samsaru beskarajnih repriza zajedno za Srecnim Ljudima, Boljim Zivotom i Porodicnim Blagom.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...