Jump to content

Мој омиљени део Светог Писма

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Да ли вам се допада тема ?  

80 члановâ је гласало

1. 1. Да ли вам се допада тема ?

• Да
      60
    • Не
      3

Препоручена порука

Isaija 49,
15. Може ли жена заборавити пород свој да се не смилује на чедо утробе своје? А да би га и заборавила, ја нећу заборавити тебе.
16. Гле, на длановима сам те изрезао; зидови су твоји једнако преда мном.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Matej 7:12  Sve dakle što hoćete da čine vama ljudi, činite i vi njima: jer je to zakon i proroci.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

"Ја сам Пут, Истина и Живот, одговори Исус. Нико не долази к Оцу, осим кроз мене."

(Jovan 14, 6)

Подели на овим сајтовима

А донешаху му и дечицу да их дотакне; а кад видеше ученици забранише им. А Исус дозвавши их рече:-Пустите децу нека долазе к мени, и не спречавајте их; јар таквих је Царство Божије. Заиста вам кажем: Који не прими Царство Божије као дете неће уђу у њега. (Јеванђеље по Луки 18- 15,16,17)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

''Hodite k meni svi koji ste umorni i natovareni, i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, i naučite se od mene; jer sam ja krotak i smeran u srcu, i naći ćete pokoj dušama svojim.Jer je jaram moj blag, i breme je moje lako.''

Подели на овим сајтовима

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Mt 7
7"Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! 8Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu koji kuca otvorit će se. 9Ta ima li koga među vama da bi svojemu sinu, ako ga zaište kruha, kamen dao? 10Ili ako ribu zaište, zar će mu zmiju dati? 11Ako dakle vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju, koliko li će više Otac vaš, koji je na nebesima, dobrima obdariti one koji ga zaištu!" 12"Sve, dakle, što želite da ljudi vama čine, činite i vi njima. To je, doista, Zakon i Proroci."

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

"Благо човјеку који не иде на вијеће безбожничко, и на путу грјешничком не стоји, и у друштву неваљалијех људи не сједи, него му је омилио закон Господњи и о закону његову мисли дан и ноћ! Он је као дрво усађено крај потока, које род свој доноси у своје вријеме, и којему лист не вене: што год ради, у свему напредује. Нијесу такви безбожници, него су као прах који расипа вјетар. Зато се неће безбожници одржати на суду, ни грјешници на збору праведничком. Јер Господ зна пут праведнички; а пут безбожнички пропашће."

(Пс. 1:1-6)

Подели на овим сајтовима

Metni me kao pečat na srce svoje, kao pečat na mišicu svoju. Jer je ljubav jaka kao smrt, i ljubavna sumnja tvrda kao grob; žar je njen kao žar ognjen, plamen Božji. Mnoga voda ne može ugasiti ljubavi, niti je reke potopiti. Da ko daje sve imanje doma svog za tu ljubav, osramotio bi se.  love.gif  Pesma nad pesmama 8:6-7

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Неће дух мој до века пребивати са овим људима, јер су плот. (Пост.6,3)

Проклет био ко немарно ради дјело Господње, и проклет ко устеже мач свој од крви! (Јер. 48,10)

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ili ne znate da su tjelesa vaša crkva Svetoga Duha koji živi u vama, koga imate od Boga, i niste svoji? (1. Korincanima 6,19)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

"Царство Божије унутра је у вама." (Лк 17, 21)

"У то вријеме одговори Исус, и рече: Хвалим те, Оче, Господе неба и земље, што си ово сакрио од мудрих и разумних, а открио си безазленима."(Лука 10, 21)

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...