Jump to content

Predsedniku sindikata "Sloga" zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Dejanu Pavloviću jutros oko 1.45 zapaljena je kuća u Surčinu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pretili su mi, a sad su mi i zapalili kuću!

Ono što je zanimljivo je da čitavo naselje, u kojem se nalazi kuća, nije imalo vode.

- Isključena je voda juče u popodnevnim satima. Nije imalo vode, jer da je imalo, pristupili bismo gašenju komšije i ja. Saznali smo da voda nije isključena na ventilu koji je za ovo naselje, već na dalekom magistralnom vodu, gde se nikada ne isključuje. Vodovod ne zna kako je neko tamo otišao da isključi vodu.

WhatsApp_Image_2020-05-10_at_09.54.22_12

Predsedniku sindikata "Sloga" zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Dejanu Pavloviću jutros oko 1.45 zapaljena je kuća u Surčinu, gde živi kao vojni zakupac, a Pavlović je za Direktno.rs detaljno opisao šta se dešavalo u noći između subote i nedelje, te šta misli da je pozadina požara.

Dejan Pavlović Foto: Printscreen Dejan Pavlović Foto: Printscreen

- Legao sam da spavam noćas oko 1 sat posle ponoći. Sa zadnje strane mi je boks za pse, a jedan pas je unutra. Negde oko 15 do 2 sam čuo besan lavež pasa, ali nisam obratio pažnju. Međutim, mali pas koji je unutra je počeo da laje i da lupa u vrata i ja sam ustao i video plamen napolju. Istrčao sam, otvorio boks da spasim pse, pozvao policiju i vatrogasce - priča za Direktno.rs Dejan Pavlović.

Ono što je zanimljivo je da čitavo naselje, u kojem se nalazi kuća, nije imalo vode.

- Isključena je voda juče u popodnevnim satima. Nije imalo vode, jer da je imalo, pristupili bismo gašenju komšije i ja. Saznali smo da voda nije isključena na ventilu koji je za ovo naselje, već na dalekom magistralnom vodu, gde se nikada ne isključuje. Vodovod ne zna kako je neko tamo otišao da isključi vodu.

Foto: Sindikat Sloga Foto: Sindikat Sloga

Budući da je ostao bez krova nad glavom, kao i bez ličnih stvari, Pavloviću je prva briga gde i kako da se smesti.

- Rano jutros su dolazili iz Vojne ustanove Dedinje da mi daju drugi bungalov. Ostali su mi samo majica, pantalone i patike. Ceo nameštaj je izgoreo i sve stvari. Totalna je šteta.

Foto: Sindikat Sloga Foto: Sindikat Sloga

Kako je požar došao spolja, Pavlović smatra da je on namerno izazvan.

- Sa zadnje strane je šuma i jezero, nepristupačno je, nema osvetljenja, mogao je da dođe ko god hoće. To mislim jer sam dao pre dva, tri meseca intervju za novine "Svedok" u kojem sam objasnio stanje u vojsci, rekavši zbog čega je odliv kadra toliki, šta rade vojnici, te da imaju platu kao radnici na trafici. Posle toga su po nečijem nalogu protiv mene pokrenuli disciplinski postupak za navodno rušenje ugleda vojnika. U vreme korone sam pisao dve krivične prijave protiv neodgovornih komandanata, jednog na Pasuljarskim livadama, drugog u Valjevu, jer su njihovom greškom oboleli ljudi. Tada su krenuli pritisci da se manem Sindikata, da pazim šta pišem na Facebook-u, da ne treba da dajem saopštenja i da pazim šta radim.

Foto: SIndikat Sloga Foto: SIndikat Sloga

Pre nekoliko dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je kasarnu u Jakovu, pa se i tim povodom oglasio Pavlović.

- On je obećao da će osnažiti vojsku, a ja sam izdao saopštenje da prvo ispuni obećanje koje je dao pre tri godine kao premijer, kada je obećao da će plate profesionalnih vojnika i podoficira biti značajno povećane, da će svaki vojnik imati tri kompleta uniforme.

Aleksandar Vulin Foto: Direktno.rs Aleksandar Vulin Foto: Direktno.rs

Pavlović je istakao da ga ovaj potez neće ućutkati, a posebnu poruku imao je za ministra Aleksandra Vulina.

- Samo se lud čovek ne plaši, ali nisam u panici. Ovo je opomena samo. Da će baš neko da me ućutka, neće. Voleo bih da dođe ministar lično da pogleda kakvo je to političko saopštenje kada vam se spali sve što imate i ispadnete političar zato što kažete da vam je spaljeno sve to - zaključio je za Direktno.rs Dejan Pavlović, koji je dodao da će podneti krivičnu prijavu protiv N.N. počinioca, ali i protiv Vojne ustanove na Dedinju, jer nisu obezbedili ni hidrant, ni PP aparate.

DIREKTNO.RS

Predsedniku sindikata 'Sloga' zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Dejanu Pavloviću jutros oko 1.45 zapaljena je kuća...

Подели на овим сајтовима

Predsedniku sindikata “Sloga” u Vojsci Srbije zapaljena kuća

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” smatraju da je požar podmetnut od strane sprege aktuelne vlasti i kriminala, na šta ukazuje više indicija i traže hitnu reakciju državnih organa, podršku javnosti u vidu pritiska za pronalazak počinica, nalogodavaca i njihovo privođenje pravdi.

Takođe, tokom vanrednog stanja i pandemije Dejan Pavlović je u ime sindikata i članova podneo krivične prijave protiv komandanta poligona “Pasuljanske livade” potpukovnika Nebojše Lojpura i komandanta 2. Centra za obuku u Valjevu pukovnika Zorana Smiljanića zbog propuštanja mera da preduzmu propisane mere za čuvanje života i zdravlja ljudi zaposlenih u Vojsci Srbije.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” izražavaju sve veću bojazan za situaciju u zemlji, gušenju demokratskih sloboda i odnos vlasti prema bilo kakvoj kritici.

Objavio: sloga

Predsedniku sindikata “Sloga” zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, Dejanu Pavlovću jutros je oko 01.45 h zapaljena kuća na adresi Vojni sportski centar – Surčin, gde živi kao vojni zakupac.

U trenutku požara u kući se nalazio Pavlović, koji je samo pukom srećom ostao nepovređen, jer je zbog jakog laveža pasa uspeo da se probudi i spasi život iz objekta koji je totalno izgoreo. Na licu mesta se još uvek nalazi više vatrogasnih vozila koja saniraju požar, a po odluci nadležnog tužilaštva vršiće se uviđaj.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” smatraju da je požar podmetnut od strane sprege aktuelne vlasti i kriminala, na šta ukazuje više indicija i traže hitnu reakciju državnih organa, podršku javnosti u vidu pritiska za pronalazak počinica, nalogodavaca i njihovo privođenje pravdi.

Da je požar podmetnut, ukazuju činjenice da je Pavloviću poslednjih dana od njegovih nadređenih više puta sugerisano da smanji svoje sindikalne aktivnosti, da ne istupa saopštenjima, intervjuima u javnosti i pisanjem po društvenim mrežama. Podsećamo, nakon opširnog intervjua u listu “Svedok” protiv Pavlovića je pokrenuta disciplinska prijava.

Takođe, tokom vanrednog stanja i pandemije Dejan Pavlović je u ime sindikata i članova podneo krivične prijave protiv komandanta poligona “Pasuljanske livade” potpukovnika Nebojše Lojpura i komandanta 2. Centra za obuku u Valjevu pukovnika Zorana Smiljanića zbog propuštanja mera da preduzmu propisane mere za čuvanje života i zdravlja ljudi zaposlenih u Vojsci Srbije.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” izražavaju sve veću bojazan za situaciju u zemlji, gušenju demokratskih sloboda i odnos vlasti prema bilo kakvoj kritici.

Šta još da očekujemo nakon paljenja kuće novinara Milana Jovanovića u Grockoj, paljenje automobila poštenim policajcima, bakljade huligana po krovovima, ubacivanja zapaljivih krpa po ulazima u zgrdama tokom izražavanje nezadovoljstva građana lupanjem u šerpi…?

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

image.png

SLOGA.ORG.RS

Predsedniku sindikata “Sloga” zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, Dejanu Pavlovću jutros je oko 01.45 h zapaljena...

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Драшко рече

JEZIVO!!!!!!

Kristal naht fazon!

Mogao bi on da zaglavi zatvora. To nije njegova imovina i mogu ga optužiti za uništavanje društvene imovine.

Ko mu je kriv kad nema tetku u Kanadi da mu da jedno 200 000 evra. confused1

Подели на овим сајтовима

Pristojna Srbija će pobediti one koji mrze: Predsednik Vučić poslao poruku iz neoubičajenog ambijenta

image.png.404885b52859e0e3df1c3d8705e02ce3.png

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je fotografiju na Instagramu. Ambijent u kojem je napravljen snimak je znatno drugačiji od izdanja u kojem obično imamo priliku da vidimo predsednika.

Ispod fotografija nalazi se poruka građanima Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je na svom Instagram profilu da će "pristojna i moderna Srbija zbog naše dece pobediti one koji mrze i kojima ništa nije sveto!"

- Uveren sam da će normalna, pristojna i moderna Srbija pobediti one koji mrze i kojima ništa nije sveto. Mi znamo da je naš posao da brinemo o našoj Srbiji, posebno o najmlađima, koje ćemo sačuvati i odbraniti od političkih i medijskih siledžija. Za svu našu decu! Do pobede 21. juna - piše na Instagram profilu predsednika Srbije.

WWW.NOVOSTI.RS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je na svom Instagram profilu da će "pristojna i moderna Srbija zbog naše dece pobediti...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...