Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 5 минута, Justin Waters рече

Sad ispada da je lijek protiv malarije za koga se već zna jedno 50 godina i jeftin je, uspješan u saniranju uticaja viralnog napada...što mi sad situaciju čini još apsurdnijom i pojačava mi sumnje u teroije zavjere. Sad kao niko nije znao da lijek za koga se zna već 50 godina...nije mogao biti djelotvoran protiv korone - sorte virusa koja nije nepoznata čovjeku i čije varijacije su već pravile epidemije u prošlosti, nego tek par mjeseci nakon izbijanja epidemije. Kao da je neko htjeo da testira šta će biti sa ekonomijom, sa ponašanjem ljudi itd...pa sad kada je sve već viđeno...odjednom se pojavljuje kao spas.

Na koji lijek mislis, daj mi naucni rad, link ili strucno misljenje epidemologa itd.?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ronald рече

Najbolje su strategije Juzne Koreje, Singapura i Hong Konga bez nekih znacajnih represivih mjera kao u Kini. Detaljno pratim Juznu Koreju i daleko su najbolji. Mada u Kini mora represivnije jer je ljude teze obuzdati. Pa evo ti kod nas mnogi povratnici nece da se izloju. U CG je zbog jedne takve budale 200-300 ljudi u karantinu. Treba kaznjavati sve koji to nece i Kina je tu 100% u pravu.

Medjutim ipak treba istaci da azijske zemlje imaju prethodno iskustvo dok Evropa na primer nema i mislim da je ovo najmanje bolna prilika da se nauci iz gresaka.

Pa nije baš da oni nisu represivini...možda ne uvode policijski čas...oni su dobrim dijelom i disciplinovano društvo, ali sigurno imaju metode gdje se nasilno ljudi udaljvaju od drugih, striktne i pojačane kontrole u javnosti...praćenje preko mobilnog telefona itd...nije to ni bitno svako ga radi shodno svojim mogućnostima...ti testovi ne vjerujem baš da su jeftini..ne mogu ga priuštiti sve zemlje kao da se radi o ispitivanu krvne slike. J.Korejski pristup je sigurno ispravan, mnogo testova kako bi otkrio potencijalno zaražene dok još ni sami ne nemaju simptome i onda ih udaljio u karanetenu...Sad da se možda da se neko pozabavi koliko košta uvođenje policijskog časa, i gubici zbog zatvaranja biznisa, a koliko plaćanje tih testova po cijenu da se biznisi ne zatvaraju, a hvataš unaprijed zaražene i sklanjaš ih. 

Ako već za Srbiju i slične zemlje ne možemo očekivati takav pristup...ne znam što SAD, UK, Njemačka ne usvoje isti pristup kao i Koreja oni bar imaju para. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

@Dimitrije @Ronald 

Jao pametnice moje.

Pitanje za vas dvojicu/dvoje: gde ste vi ziveli, u kojim sistemima/zemljama i iz kojih iskustava govorite? Mani me imas ovde, imas onde.

Ja sam drzavljanin jedne skandinavske zemlje. Prvih 5 godina sam se osecao kao Alisa u zemlji cuda. Posle 10 godina sam shvatio da tu nesto ne stima. Nakon 20 godina sam video da su od svoga naroda napravili ovce. Da je ceo sistem laz. Nakon liberalizacije sistem je u fazi kolapsa. Da ne tupim, dakle nistemogli ziveti u boljoj zemlji, i kao takva meni je lose. Dakle vas obojica pricate gluposti.

Ne bih sad o Ronaldovoj "ekonomiji" i to, sada drugo pitanje: Kompanije radi profita gaze preko mrtvih, njih ne zanima nikava epidemija i pandemija. Znaci da je ovo stvar iznad profita, neko iznad zeli ovakav scenario. Umrlo je 10 000 ljudi u svetu? A koliko je umrlo i umire svaki dan od drugih problema?

Nije problem sto se bore drzave protiv virusa, problem je odakle odjedared da nikoga u svetu ne zanima profit, berza i dr? Ovo j epotpuno isto kao nakon 11 septembra. I gore. Ovo se nije desilo nikada u novijoj istoriji.

Ili je cudo Bozije ili je upravljani haos.

Meni je zao sto ljudi umiru, ali ako je, nazalost vec stanje kakvoje, onda u tom zlu jedino dobro je da se zada smrtan udarac globazlizaciji.

Ronalde ja mogu da putujem u sve skoro zemlje sveta, i mogu da zivim u mnogim istog trena da imam dadnu i boravisnu dozl´voli, dakle ja ne govorim iz pozicije nkoga ko sanja da ode iz Priboja, ili se nada da ce bolji dani doci kroz liberalizam.

Ti izvini, tvoj pogled na ekonomiju je cista glupost....klasicne liberalna fekalija, koju si , nazalos, kao inteligentan momak prihvatio, ti znas zasto. Skandinavski model kapitalizma do kraja 80-tih je prihvatljiv, ostalo je sve cista fekalija i porobljavanje.

Kina je demokratija za SAD. Rusija je demokratski raj za SAD. EU je demkratski raj za jednu Svajcarsku. To sto par ljudi napravi pare u drustvim akao SAD ne govori nista. I ti Ronalde kad pricas o nekoj ekonomiji....to je sve fekalija sto su vas ucili, stvar je rode uvek - rapodele! Jer mi ciamo "pad akcija te-i-te kompanije". Ok, pad akcija danas a gde je profit sto je crpela poslednjih 10 godina?

To je KAZINO! Ekonomija se svela na KOCKU u krajnjoj meri, i na psihologiju, a to veze nema sa ekonomijom. Ekonomija je empirijska nauka u osnovi. No sa liberalnim poimanjem o tome se ne raspravlja, pogotovo sa ljudima koji nikad anisu ziveli u jednom uredjenom, socijal-kapitalistickom drustvu, te videli kako tece proces rastacanja istog u njegov kolaps.

U prvom talasu virusnog udara iz EU je pohitalo u Srbiju 70 000 ljudi? Sto ne ostanu u EU?  Videcete vi jos za koju godinu...pre 10 godina ja sam govorio da Srbija ni-ka-da nece uci  EU i da ce se EU raspasti.

Vi pricate teorija a ja sam studirao globalizaciju, da bukvalno taj program, pre 16 godina u najboljoj zemlji na planeti, tada. Ne hvalim ja sebe, pricam sa kojih pozicija ja govorim. Sad treba da se pravim pametan? Pa mogu ja da na forumu budem prepodoban i krotak ko monahinja, da koristim interpunkciju, sve da pola sata lektorisem  komentar, i da govorim protestanskom terminologijom gde je ironija jedini oblik konflikta - ali NECU! Svi ste mi, bre, postali liberali po ekonomiji a nemata 100 eura possle 25og, i svi ste  mi postali "naucnici" i svi ste mi postalli ko englizi: eeee, izvini sto si mi stao pod djon, kad vas neko ocepi. manite tu pricu.

Najbolje je ono "eee, imas ovde"! :)) Kao momak izvor daje....aman, zaman....u svetu kada je laz sela na pijadestal istine.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ronald рече

Na koji lijek mislis, daj mi naucni rad, link ili strucno misljenje epidemologa itd.?

Hydroxychloroquine

Juče objavljenja studija, radili su je kako vidim po imenima Kinezi

WWW.NATURE.COM

Hydroxychloroquine, a less toxic derivative of chloroquine, is effective in inhibiting SARS-CoV-2 infection in vitro

Ima i Francuska koja se isto bazira na prvobitnim kineskim istraživanjima, koju kao naučni članak ne mogu sad naći ali ima medijskih članka poput ovog

WWW.BALANCEDC.COM

Dr. Jonathan Smith of San Rafael's Balance Chiropractic (415) 499-3399 provides resources and advice about chiropractic care...

Koji prenose to istraživanje...na mnogo mjesta ne netu se može naći gdje i sam Tramp u obaraćanu javnost ga pominje kao lijek koji se sad testira. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Justin Waters рече

Ako već za Srbiju i slične zemlje ne možemo očekivati takav pristup...ne znam što SAD, UK, Njemačka ne usvoje isti pristup kao i Koreja oni bar imaju para. 

Ne mogu usvojiti jer smo mi vise individualisticka drustva. Japan je na primer nepoznanica, rade malo testiranja, uopste nisu aktivni i niko ne zna pravu sliku.

U USA je problem izmedju drzave i privatnog biznisa, kao i njihov lose organizovan medicinski sistem, nije nista bolji ni u UK iskreno.

Daj jos jedna zemlja koja je primer kao Juzna Koreja je Tajvan.

Problem mnogih zemalja je kasnjenje, treba odmah krenuti sa ogromnim brojem testova. Italija sad mnogo testira ali jednostavno su zakasnili i sa represivnim mjerama i sa velikim brojem testova u pocetku. Cilj je u startu testirati i izolovati ljude.

Objasni mi samo ovo o malariji, lijeku itd.

Znam da je Tramp odobrio testiranje bez ikakve evidencije:

WWW.NYTIMES.COM

The president cites “tremendous promise” for existing drugs, but...

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Justin Waters рече

Hydroxychloroquine

Juče objavljenja studija, radili su je kako vidim po imenima Kinezi

WWW.NATURE.COM

Hydroxychloroquine, a less toxic derivative of chloroquine, is effective in inhibiting SARS-CoV-2 infection in vitro

Ima i Francuska koja se isto bazira na prvobitnim kineskim istraživanjima, koju kao naučni članak ne mogu sad naći ali ima medijskih članka poput ovog

WWW.BALANCEDC.COM

Dr. Jonathan Smith of San Rafael's Balance Chiropractic (415) 499-3399 provides resources and advice about chiropractic care...

Koji prenose to istraživanje...na mnogo mjesta ne netu se može naći gdje i sam Tramp u obaraćanu javnost ga pominje kao lijek koji se sad testira. 

Citam, vec sam na pola prvog, procitacu sve detaljno i pogledati sve kritike od naucnika itd.

Подели на овим сајтовима

Ponovicu, kratko: znamo da multinacionalne kompanije gaze preko mrtvih. Znamo da preko lobiranja u politici radi profita ruse drustvena uredjenja, ubijaju se ljudi, vode ratovi.

Olbrajtova je rekla da 500  000 dece u Iraku nije skupa cena postignutog. Dakle pitanje: odakle odjednom ovolika "humanost? Kako to da velike kompanije ne zanima gubitak profita, pad berzi? Kako to da ne samo da se mirno gleda na problem virusa, nego se sav svetski mejnstrim usmerio da propagira uvodjenja blokada i kojecega? To je razumljivo za jednu Srbiju, ali ne za ceo svet!

Ovim problemom - ne kazem da ga je neko namerno izazvao - neko namerno upravlja! Neko manipulise da nastalom problematikom i to na globalnom polju manipulise. namerno se stimulise uvodjenje ovakvih stanja u zamljama. Zasto, videce se.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Ronald рече

У Аустралији су објавили пре неки дан да су успели да га елиминишу комбинацијом лекова против ХИВ и маларије.

А јуче је и Миодраг Стојковић написао нешто слично на твитеру, додуше помиње Кину и Француску

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ronald рече

Citam, vec sam na pola prvog, procitacu sve detaljno i pogledati sve kritike od naucnika itd.

Vidjećemo šta će biti...možda se ispostavi da ima više nus efekata..jer nekako je čudno da lijek protiv patogena što jeste malraija, ima efekta na virusnu upalu..Daj Bože da je sve to bezbjedno.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, GeniusAtWork рече

У Аустралији су објавили пре неки дан да су успели да га елиминишу комбинацијом лекова против ХИВ и маларије.

А јуче је и Миодраг Стојковић написао нешто слично на твитеру, додуше помиње Кину и Француску

Evo Justin mi je postavio link sa Nature, pricitao sam. Znas kako kad mi neko kaze 70%  na 6 pacijenata, to moze da znaci vrlo brzo daleko manju vjerovatnocu kod 600 pacijenata. Zato su neophodna detaljna klinicka testiranja sto je naveo rad sa Nature koji navodi nepoznanice za oba lijeka, plus sto imaju upravo i negativne efekte na mnoge hronicne bolesnike koji su i najugrozeniji.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Justin Waters рече

Vidjećemo šta će biti...možda se ispostavi da ima više nus efekata..jer nekako je čudno da lijek protiv patogena što jeste malraija, ima efekta na virusnu upalu..Daj Bože da je sve to bezbjedno.

Imaju nus efekte za mnoge hronicne bolesnike, pa ako pogledas prosjek godina umrlih u Italiji( nisam gledao za juce) bio je 80.6, 30% su zene prosjek 83.6. Ti ljudi su uglavnom hrrinicni bolesnici. Najmladja osoba 38. godina u Italiji koja je umrla je osoba sa hronicnim oboljenjem i invaliditetom.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Ronald рече

Ne mogu usvojiti jer smo mi vise individualisticka drustva. Japan je na primer nepoznanica, rade malo testiranja, uopste nisu aktivni i niko ne zna pravu sliku.

To stalno govorim od početka epidemije. Zapad je previše odmakeo na tom individualimu...oklijevaju da primjene drastičnije mjere jer bi to dijelom uticalo na ekonomiju, a dijelom na građanska prava i slobode...

Međutim, zapad ima šta da nauči od istoka, i istok ima šta da nauči od zapada. To je jedini recept da ljudi u budućnosti ostvare mir u svijetu i napredak civilizacije, inače nastojanje da se geopolitički uništi ili skroz marginalizuje jedna strana, da bi druga bila neprikosnoveni lider odvešće svijet samo u totalni rat i krah ljudske civilizacije. 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Tumaralo. рече

@Ronald

Misliš li da bi trebalo povući novac iz banke?

Depozit tj. ?

Tesko pitanje, ako imas manje od 50 000 eura( toliko drzava sigurno stiti u CG, ne znam koliko u Srbiji) onda si siguran.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ronald рече

Imaju nus efekte za mnoge hronicne bolesnike, pa ako pogledas prosjek godina umrlih u Italiji( nisam gledao za juce) bio je 80.6, 30% su zene prosjek 83.6. Ti ljudi su uglavnom hrrinicni bolesnici. Najmladja osoba 38. godina u Italiji koja je umrla je osoba sa hronicnim oboljenjem i invaliditetom.

Taj lijek za malariju ima nus efekte? 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...