Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 1 минут, GeniusAtWork рече

Теоријски да, али су драстично мале шансе да се то деси. Неко скоро на ТВ-у од доктора (не из кризног штаба) овде рече да је вероватноћа нешто типа 0.4% да вакцинисана особа некоме пренесе вирус.

0.4%  је фрљање које ничим није нити ће бити доказано... 

све је ово још у експерименталној фази!

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Свака вакцина је генетска терапија јер је вирус "ген" (рнк ланац) обмотан у маст. 

,,Ово је највећа глупост коју сам чуо''!  :) 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Golub рече

,,Ово је највећа глупост коју сам чуо''!  :) 

Глупост је, јер не разумеш шта значи генетска терапија. Ти си чуо да ти убацају "ген" и мислиш да је то "генетска терапија". Свака вакцина ти је убацивање гена, када се заразиш са вирусом то је убацивање гена. 

Вирус није ништа него РНК ланац. То је проблем у твом основном образовању. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Golub рече

Млади мушкарци у Израелу добили миокардитис после Фајзерове вакцине:

WWW.POLITIKA.RS

ТЕЛ АВИВ – Израелско министарство здравља је у уторак објавило да је открило мањи број упала срчаног мишића код млађих мушкараца који су добили вакцину компанија...

У Израелу је откривено 275 случајева миокардитиса између децембра и маја, међу пет милиона вакцинисаних људи, саопштило је министарство након једне студије направљене да се испита ово питање, пренео је Танјуг.

0.1 % od 5 miliona je 5000
0.01 % je 500 

275 ti je 0.005 % људи који су примили вакцину. 

Већина пацијената који су имали миокардитис нису провели више од четири дана у болници и 95 одсто случајева је класификовано као лакши облик.

од тих 0.005, 90 % је имало лакши облик.

Надам се да разумеш колико је ризик мали.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, haveaniceday рече

od 5 miliona

Нисам знао да у Израелу живи 5 милиона младих мушкараца између 16 и 19 година старости!? 

А за оне који су због фајзера фасовали миокардитис, бојим се да им твоја статистика неће пуно помоћу ?!

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, haveaniceday рече

Прочитао сам конверзацију, и лупеташ глупости.

:smeh1:

1. Већ сам ти објаснио да не погађа исто све класе, цена бензина не погађа исто лика који живи у борчи и лика који живи на дорћолу. ТТо посебно важи за париз, где парижани који живе у центру париза имају уређене и бициклистичке стазе и свашта нешто. То би само дебил могао да закључи да су људи са те две локације, ето наводно је парижанин који живи у неком предграђу и сваки дан путује аутом на посао једнако погођен као парижанин који до посла иде бициклом.

Naravno da bi samo debil to mogao da zaključi i zato je to nešto o čemu ti pišeš... ja naravno nisam ništa slično tome napisao.

Naravno da je neko ko svaki dan putuje autom na posao više pogođen od onog ko do posla ide biciklom, ali to nisu klase i ni jedni ni drugi nisu najsiromašniji. Siromašni nemaju auto. Najsiromašniji nemaju ni posao. Zato iako bi da je sve ostalo isto, svako povećanje cene nečega uvek više pogodilo najsiromašnije, ovde ih ne pogađa najviše i zbog toga je trošak nešto pravilije raspoređen među klasama, osim naravno najbogatijih koje realno ne pogađa ništa i bogatih koje povećanje cene ne može da pogodi mnogo ali to je mizerno mali deo stanovništva.

A naravno da neko ko ide peške ili biciklom na posao nije posebno pogođen povećanjem cene benzina, ali pričasmo o klasama, a ne o pojedincima i njihovim posao-kuća geografskim pojedinostima. Inače, povećanje cene goriva dodatno pogađa sve bez obzira da li voze ili ne, ali jer za neki mali deo diže cenu svih proizvoda koji se transportuju kamionima.

2. То јесу најсиромашнији у контексту релативног сиромаштва тих регија и крајева. Економија би све њих сврстала у сиромашне.  Од њих су једино сиромашнији бескућници.  Медиана за приход у паризу је 50,600 еур годишње. Свако ко у паризу зарађује испод тога је сиромашан. Другим речима ако у паризу зарађујеш испод 4200 еура ти си сиромашан.

"Protesti ovaj put isto tako nisu krenuli iz problematičnih predgrađa francuskih gradova nego iz provincije, daleko od velikih gradova. Tamo gde javnog prevoza nema, gde je privatni automobil glavno prevozno sredstvo."

https://www.dw.com/sr/žuti-prsluci-posle-godinu-dana/a-51283313

----

Who is protesting?

“The white middle class, the forgotten middle class in France,” said Famke Krumbmüller, an expert in French politics at OpenCitiz political consultancy firm in Paris.

Krumbmüller said the people protesting were those who pay the high French taxes and social charges — which cover benefits such as the state pension and unemployment insurance — but feel they get little in return because they are not the poorest in society.

https://www.nbcnews.com/news/world/who-are-france-s-yellow-jacket-protesters-what-do-they-n940016

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, haveaniceday рече

Нека га преносе, преносе и грип. Нећемо ваљда и од грипа да вакцинишемо клинце? Мени је јасно да је то следећи корак, да ће прича да се гурне у том правцу да се од сваког вируса вакцинише, без обзира колико је заиста смртан. 

Мислим да је то јасно као дан, јер сваки аргумент који користе у јавној дебати за корону, апсолутно ради и за грип. 

Грип и корона нису исти на више нивоа. Вакцина против грипа је јако ниске ефикасности јер тај вирус из сезоне у сезону мутира само тако, те га је немогуће зауставити масовном вакцинацијом, све и да је спроведемо. Вакцина против грипа се прави тако што се вирус за наредну сезону предвиђа на основу оног из претходне. Једино ако се РНК технологија толико усаврши да је могуће вакцину произвести на лицу места, то би онда била револуција и спас за многе ствари, не само за грип.

С друге стране, вакцина направљена на основу генома првобитно изолованог соја короне од пре годину у по је још увек ефикасна против најновијих сојева. Тако да масовна вакцинација и те како има смисла ако је циљ заустављање ширења. Ја лично не видим аргумент против вакцинисања деце у овом случају? Има нека скривена опасност?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Грип и корона нису исти на више нивоа. Вакцина против грипа је јако ниске ефикасности јер тај вирус из сезоне у сезону мутира само тако, те га је немогуће зауставити масовном вакцинацијом, све и да је спроведемо. Вакцина против грипа се прави тако што се вирус за наредну сезону предвиђа на основу оног из претходне. Једино ако се РНК технологија толико усаврши да је могуће вакцину произвести на лицу места, то би онда била револуција и спас за многе ствари, не само за грип.

С друге стране, вакцина направљена на основу генома првобитно изолованог соја короне од пре годину у по је још увек ефикасна против најновијих сојева. Тако да масовна вакцинација и те како има смисла ако је циљ заустављање ширења. Ја лично не видим аргумент против вакцинисања деце у овом случају? Има нека скривена опасност?

Медицинска не, ја имам проблема са правним и друштвеним нормама које се полако али сигурно праве. 

Ја немам нишра против добровољног вакцинисања деце, имам проблем са овим гурањем обавезне вакцинације за све. Мислим да ће после 70 до 80 % вакцинисаних људи увести обавезну вакцинацију за све када виде да је мањина само против. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

Медицинска не, ја имам проблема са правним и друштвеним нормама које се полако али сигурно праве. 

Ја немам нишра против добровољног вакцинисања деце, имам проблем са овим гурањем обавезне вакцинације за све. Мислим да ће после 70 до 80 % вакцинисаних људи увести обавезну вакцинацију за све када виде да је мањина само против. 

Па добровољно, мислио сам да о томе причамо. Колко знам, ова вакцина нигде није обавезна и тако би требало да остане. Ја причам зашто мислим да би и млађи требало да се вакцинишу, а не да то треба да буде обавезно. Шта ће бити, не знам, ал сам свакако против обавезне.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Golub рече

Нисам знао да у Израелу живи 5 милиона младих мушкараца између 16 и 19 година старости!? 

А за оне који су због фајзера фасовали миокардитис, бојим се да им твоја статистика неће пуно помоћу ?!

Ти 275 нису млади мушкларци, то је укупан број свих код којих су видели миокардитис. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Па добровољно, мислио сам да о томе причамо. Колко знам, ова вакцина нигде није обавезна и тако би требало да остане. Ја причам зашто мислим да би и млађи требало да се вакцинишу, а не да то треба да буде обавезно. Шта ће бити, не знам, ал сам свакако против обавезне.

Знам да ти о томе причаш, али постоји друштвена нарација која је мало другачија. 

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Juanito рече

Ја причам зашто мислим да би и млађи требало да се вакцинишу, а не да то треба да буде обавезно. Шта ће бити, не знам, ал сам свакако против обавезне.

Ево линк за један научни осврт зашто децу не треба вакцинидати:

OMNY.FM

Alex talks with Dr. Byram Bridle, an Associate Professor on Viral Immunology at the University of Guelph about new peer-reviewed studies that suggests there may be terrifying reasons side...

Ко има уши нека чује.  :) 

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, haveaniceday рече

Ти 275 нису млади мушкларци, то је укупан број свих код којих су видели миокардитис. 

Нажалост тих 275 (званично објављених)  јесу искључиво млади мушкарци који су завршили у болницама... 

Имам податке да је број знатно већи.   Нека им је Бог у помоћи... 

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Golub рече

Нажалост тих 275 (званично објављених)  јесу искључиво млади мушкарци који су завршили у болницама... 

Имам податке да је број знатно већи.   Нека им је Бог у помоћи... 

Нису, макар тако не пише у чланку али контам да је теби рекао ортак из мосада неке информације које политика не дели. 

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Golub рече

Ево линк за један научни осврт зашто децу не треба вакцинидати:

OMNY.FM

Alex talks with Dr. Byram Bridle, an Associate Professor on Viral Immunology at the University of Guelph about new peer-reviewed studies that suggests there may be terrifying reasons side...

Ко има уши нека чује.  :) 

То нико не доводи у питање, свака вакцина има "сиде ефектс". 
Знам момка који је примио вакцину од грипа и имао озбиљне последице. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...