Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

RS.N1INFO.COM

Masovna proizvodnja vakcina protiv koronavirusa u Rusiji počeće već u avgustu, saopštio je direktor Ruskog fonda za...

WWW.BLIC.RS

Da li ćemo do kraja godine moći da budemo vakcinisani protiv korona virusa?

WWW.NOVOSTI.RS

U istočnoj Kini položen je kamen temeljac za proizvodnju vakcina protiv virusa korona.

Подели на овим сајтовима

On 21. 7. 2020. at 7:25, Justin Waters рече

a kad uđu u treću trebaće najmanje 1 godina. 

Expand  

?jeste, care, za par meseci su zavrsene preklinicka faza.

Цитат

Mislim možeš ti da nešto umišljaš, misli šta hoćeš ali nemoj gnjaviti ljude ovde.

Expand  

Mora neko da debunkuje paranoicne gluposti o vakcinama za godinu dana. Prekini ti da gnjavis ljude neracionalnim i neosnovanim mracenjem da ce vakcine da stignu za godinu dana kada su mnoge prosle preclinical, prvu i drugu fazu za par meseci.

Stvarno je sramota da tako lupas gluposti, a toliko siguran u sebe kada su ti svi podaci na dohvat ruke. A jos veca je sramota za ovog doktora koji zna da su za fazu jedan i dva uglavnom potrebne godine a ovaj put su uradjene u par meseci i samo za parce intervjua i inat vucicu on lupeta gluposti po novinama. 0 etike.

Подели на овим сајтовима

On 21. 7. 2020. at 9:34, fsa рече
WWW.BLIC.RS

Da li ćemo do kraja godine moći da budemo vakcinisani protiv korona virusa?

Expand  

Opa, cetri komada u trecoj fazi. Odlicno.

Подели на овим сајтовима

On 21. 7. 2020. at 9:17, Вукашин рече
RS.N1INFO.COM

Grupa od oko 350 lekara okupljenih u neformalnoj grupi "Ujedinjeni protiv kovida" u otvorenom pismu upućenom Vladi...

Expand  

Nama ne treba novi "krizni stab" nama treba novi zdrastveni sistem. Ovaj je pokazao sve pukotine prvom krizom.

Подели на овим сајтовима

Енглези су најавили да ће почети са масовном вакцинацијом у децембру оном вакцином што су је направили ови са Окфорда.

Е сад када ће то да дође у Србију, то нико не може да зна. То највише зависи од наших власти, да ли ће и када потписати уговор са неком од компанија које ће производити ту вакцину. И када ће те компаније почети са производњом за друга тржишта, пошто ће наравно УК прво себе да обезбеди.

Подели на овим сајтовима

On 21. 7. 2020. at 14:44, haveaniceday рече

Mora neko da debunkuje paranoicne gluposti o vakcinama za godinu dana. Prekini ti da gnjavis ljude neracionalnim i neosnovanim mracenjem da ce vakcine da stignu za godinu dana kada su mnoge prosle preclinical, prvu i drugu fazu za par meseci.

Stvarno je sramota da tako lupas gluposti, a toliko siguran u sebe kada su ti svi podaci na dohvat ruke.

Expand  

Ja ljude ne gnjavim, ali ti brate gnjaviš mene. Ja ti ne upadam u tvoje baljezgarije koje ovdje pišeš, ali zato kad ja iznosim ono o čemu govore svi autoriteti na ovom polju onda se ubacuješ i još glumiš ovdje nekog eksperta. 

Postavljaj šta hoćeš, i kreteniši se koliko hoćeš, ali zaobići me sa svojim poštapalicima. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 21. 7. 2020. at 14:53, Justin Waters рече

ja ti ne upadam u tvoje baljezgarije koje ovdje pišeš, ali zato kad ja iznosim ono o čemu govore svi autoriteti na ovom polju onda se ubacuješ i još glumiš ovdje nekog eksperta.

Expand  

AstraZeneca 'on track' to roll out virus vaccine in September

MEDICALXPRESS.COM

British pharma giant AstraZeneca is "on track" to begin rolling out up to two billion doses of a coronavirus vaccine in September if...

Ajde posto si toliko siguran da citiras eksperte da se ja i ti kladimo u po 50 eura da ce vakcina da bude do kraja godine? Mislim posto ja glumim eksperta a ti citiras eksperte valjda si siguran da ces da dobijes, nije 50 evra mala para, sta imas da izgubis osim da uzmes 50 evra...

Подели на овим сајтовима

On 19. 7. 2020. at 20:40, Justin Waters рече

Gledao sam. 700 000 je broj ljudi koji će eventualno imati nus pojave (side effects), i da je njegov zaključak da je mnogo veća dobit nego posljedice, što i jeste tako. Nema ni govora da će 700 000 umrijeti.

Expand  

У тексту се не изједначује термин ''жртва'' са термином ''умрети''. У тексту се под термином ''жртва'' говори да може бити или трајни инвалидитет или смрт, између осталог.

Подели на овим сајтовима

On 21. 7. 2020. at 9:17, Вукашин рече
RS.N1INFO.COM

Grupa od oko 350 lekara okupljenih u neformalnoj grupi "Ujedinjeni protiv kovida" u otvorenom pismu upućenom Vladi...

Expand  

Знао сам да ће да их искулирају. Може им се. Још.

Подели на овим сајтовима

Preokret u Italiji: Lekari i pravnici tužili Vladu jer smatraju da su pacijenti ubijani respiratorima i intezivnom negom

Istražitelj Paćo Bako, zajedno s infektologom Đuliom Tarom i sudijom Anđelom Đorganijem, podneće tužbu protiv Vlade Evropskom sudu zbog mera preduzetih tokom pandemije.

Medicinski istražitelj Paskal Baćo podneće žalbu državnom tužitelju u Rimu i apel Evropskom sudu protiv mera koje je preuzela vlada Gespea Kontea tokom vrhunca pandemije u Italiji. Tri stručnjaka učiniće to putem svoje organizacije “L’Eretico” koja već uključuje oko 2 hiljade doktora i pravnika.

Kako je objašnjeno u saopštenju za javnost,  ističe se niz aspekata lošeg upravljanja kriznim situacijama tokom pandemije Covid-19 u Italiji, posebno s medicinsko-naučnog, epidemiološkog i pravnog stajališta.

-Pogrešni dijagnostički pristupi, neprimereni tretmani, zarazno zadržavanje i sigurnosne mere koje su i danas na snazi: za stručnjake Eretico, prava građana zaštićenih italijanskim Ustavom i međunarodnim pravom prekršena su-, pišu Taro, Baćo i Đorgani u napomeni.

-Ubijali smo ljude, a čak i ako je bilo u dobroj veri, jer smo bili suočeni s novom situacijom, ali u ICU-u je primijenjen pogrešan tretman. Rečeno je da se ne koriste protivupalni lekovi koji su sada osnova nove terapije. Nije korišćen heparin i izvršena je duboka ventilacija respiratorima. Video sam baze pluća Kovidovih pacijenata tokom obdukcije i potpuno su izgorela, jer je čisti kiseonik poslat pod određenim pritiskom stvorio prave opekotine. Prouzročena je tromboembolija jer kiseonik nije cirkulisao i jer su pluća bila začepljena. Doktori su sledili vladine smernice koristeći potpuno pogrešan protokol lečenja (op.p. Svjetske zdravstvene organizacije WHO). Bilo je to poput lečenja dijabetičara šećerom. -izjavio je Baćo

To nije sve. U optužbi, u prigovoru, stoji i problem oko upotrebe zaštitnih maski, “za koje Ministarstvo zdravlja i samo predviđa moguće neželjene posledice po zdravlje (op. p. nuspojave) “.

Pravni odbor udruge “L’Eretico” već je pripremio obrazac koji građani mogu upotrebiti, odnosno da zatraže od svog poslodavca (ili upravitelja škole, u slučaju škola) “da preuzme građansku i krivičnu odgovornost za bilo koje štetne posljedice po zdravlje koje proizlaze iz upotrebe tih proizvoda.”

Sličan obrazac pripremljen je za preuzimanje odgovornosti doktora ili pedijatra, a prema slobodnom izboru pacijenta (i ASL prema doktoru).Pacijentov informativni pristanak po zakonu podrazumeva da doktor mora navesti sve moguće štetne posledice po zdravlje, odnosno neželjene reakcije koje mogu proizaći iz lečenja kako bi pacijent mogao odlučiti hoće li prihvatiti lečenje ili ne i njegove moguće štete ., pišu suradnici. Obrasci su objavljeni na veb sajtu organizacije i “moguće ih je besplatno preuzeti“, kako kaže Baćo.

-Najgora stvar – zaključio je  Baćo– je da se za smrti (op. p. prouzročene pogrešnim protokolima lečenja covid-19 ) nitko nije izvinio(op. p. niti za isto preuzeo odgovornost). Sada se uzima u obzir to da su primenjene pogrešne terapije, ali niko još nije rekao ‘Nismo bili u pravu‘-.

(Izvor: webtribune)

WWW.ESPRESO.RS

Pogrešni dijagnostički pristupi, neprimereni tretmani, zarazno zadržavanje i sigurnosne mjere koje su i danas na snazi

Подели на овим сајтовима

On 21. 7. 2020. at 15:41, Плаво Небо рече

У тексту се не изједначује термин ''жртва'' са термином ''умрети''. У тексту се под термином ''жртва'' говори да може бити или трајни инвалидитет или смрт, између осталог.

Expand  

Nebitan je tekst. 

U videu Gejts govori o nus pojavama koje su sasvim normalna pojava i za vakcine i sve lijekove koje je čovjek ikad napravio. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 21. 7. 2020. at 19:34, nikola a рече
RS.N1INFO.COM

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić izjavila je da Covid-19, iako je...
Expand  

Do kad će kokodakati ovako i još obavljati direktorske poslove?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...