Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ko ima oci da vidi, neka gleda.

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

U Grčkoj uveli 100 evra kazne mesečno za nevakcinisane nad 60 godina. Naša Beovićka odmah izjavila da to nije loša ideja, da tako treba i kod nas. Samo ne od 60, nego od 40. Zapravo, nek ide život, nek je vakcinisanje obaezno za sve preko 40...

A ovi naši forumaši će vrištati od sreće...

I zvanično izlazim iz medicine. Neću da učestvujem u ovom ludilu.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

On 2. 12. 2021. at 8:49, sanja84 рече

U Grčkoj uveli 100 evra kazne mesečno za nevakcinisane nad 60 godina. Naša Beovićka odmah izjavila da to nije loša ideja, da tako treba i kod nas. Samo ne od 60, nego od 40. Zapravo, nek ide život, nek je vakcinisanje obaezno za sve preko 40...

A ovi naši forumaši će vrištati od sreće...

I zvanično izlazim iz medicine. Neću da učestvujem u ovom ludilu.

Expand  

Probaju li uopste tako nesto, bice guzve u nasem mirnom kraju.
A Grcima niko nije kriv sto su postali supa od naroda. "Ev-ropske vrednosti", i tako to.

Подели на овим сајтовима

@dragisa

Naravno. I ovde isto, vec sam i postavljao ovaj dokumentarac.

Ali kao i u svako drugo vreme, jedan deo drustva prosto svesno i voljno zmuri na ociglednu stvarnost, jer zeli da po svaku cenu sacuva tu neku mikronsku nisu udobnosti koju (mozda) ima. Isti problem je bio i u vreme Hristovog boravka na Zemlji, iz istog zmuranja je i razapet na Krst.

Otud i ta Njegova rec - "ko ima oci da vidi, neka gleda".

...

Подели на овим сајтовима

@dragisa

Inace, na osnovu ova dva snimka moze da se otvori i jedna nova tema na forumu, ali mi se cini da bi ta bila vrlo slabo posecena.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

МИТРОПОЛИТ АЛЕКСАНДРОС – ПРВА И ГЛАВНА МЕРА ЈЕ ВАКЦИНАЦИЈА... ВЕЋИНУ МАНАСТИРА САМ ЗАТВОРИО ДА ХОДОЧАСНИЦИ НЕ УЂУ У МАНАСТИР ИЛИ МОНАСИ ИЗАЂУ ИЗ МАНАСТИРА ДОК НЕ СХВАТЕ ШТА ТРЕБА ДА РАДЕ
«Не могу ја, који немам појма о медицини, заменити специјалисте да саветујем друге да приме или не приме вакцину», рекао је митрополит Мантинеје Александрос, пославши јасну поруку свештеницима који се и данас претварају да су лекари, дајући савете верном народу о медицинским питањима.
«Овде у митрополији, што је опет добро, немамо много оник који нису вакцинисани», са очигледним олакшањем је приметио г. Александрос у интервјуу који је дао телевизији Аркадиј, додајући «такође сам покушао да их убедим да се вакцинишу и мислим да ће се тога придржавати. Морамо да схватимо да вакцина није питање вере већ питање здравља. Лекари су нам рекли да предузмемо мере и да их се придржавамо. Прва и главна мера је вакцинација», нагласио је он.
Подсећајући на исход који су многи наши сународници имали неодговорним понашањем неких који ни данас не говоре да разумеју трагичне последице ове пандемије.
«У сваком тренутку болнице су пуне оболелих од те болести», тако је свуда, рекао је митрополит и додао да се «тела који изазивају страхопоштовање транспортују на гробља. Да поштујемо мере државе и да се не противимо току наше заштите од вакцинације. Морамо разумети да ствари нису једноставне јер је цео универзум у опасности. Пандемија преовладава и у сваком тренутку нам свима прети да ћемо бити нападнути и да трпимо патње које она носи».
Што се тиче ситуације која влада у манастирима којима је пастир господин Александрос, он није крио да у некима од њих постоји непослушност, али и сам предузима веома брзе мере да ситуација не побегне контроли.
«Већину манастира сам затворио да ходочасници не уђу у манастир или монаси изађу из манастира док не схвате шта треба да раде» истиче јерарх желећи на овај начин да заштити монахе и ходочаснике који се не уздржавају, додајући недуго затим да «нашу молитву Бог услишава када је онај који се моли праведан и први послуша заповести Божије».
Μαντινείας Αλέξανδρος: Το εμβόλιο δεν είναι θέμα πίστεως αλλά θέμα υγείας “ΕΧΩ ΜΕΤΑΠΕΙΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ”, ΔΗΛΩΝΕΙ ΙΕΡΑΡΧΗΣ
>> Αναστάσιος Βόπης28/11/2021 / 22:17
Подели на овим сајтовима

WWW.BLIC.RS

Kako se buster doza “primila” kod građana Srbije? "Blic" objavljuje prve rezultate naučnog istraživanja koje donosi konkretne podatke i neupitne brojke: dva odsto građana koji su primili buster dozu...

Подели на овим сајтовима

On 2. 12. 2021. at 9:01, Mikorist рече

Takođe. Odo na pecanje. :)))

Expand  

Негде си помињао врсте анализа, број антитела.. Ајд ми објасни да ли се у овој анализи налази доста антитела, тј ако знаш и ако можеш да ми мало објасниш, да ли има довољно, колико трају итд, ако сам уопште био јасан, али резултат је следећи:

1. анализа: вирусолошка серологија (Anti sars cov2 укупна антитела)

2. резултат: 13,960 позитивна

3. јединице: COI

4. метода: ECLIA

Подели на овим сајтовима

On 2. 12. 2021. at 16:38, Mikorist рече

Postoje TRI vrste antitela u našem organizmu : IgA, IgM i IgG.

Ovaj put da zanemarimo frakciju IgA.

CMIA, CLIA i ECLIA serološki testovi  testovi najčešće testiraju ukupna antitela (IgG i IgM)

IgM govori o skorašnjoj infekciji i to su antitela koja se pojavljuju pre IgG.

IgG govore o prethodnoj infekciji i to su zapravo antitela koja interesuju sve one koji proveravaju antitela na Cov-19.

Ukoliko je rezultat na lgG antitela pozitivan (reaktivan), to znači da je osoba bila nekada u kontaktu sa ovim virusom i ima antitela, koja je razvila posle simptomatske ili asimptomatske infekcije.

Postoje najmanje 4 metode za antitela koje se rade

Svaka ima drugačiju referetnu vrednost.

WWW.BEO-LAB.RS

Serološki test na SARS-CoV-2 novi kronavirus, kojim se detektuje prisustvo određenih klasa antitela (IgM i IgG) u krvi, ukazuje da li je pacijent preležao COVID-19.

na tržištu trenutno postoji više vrsta seroloških testova:

Imunohromatografski (brzi) serološki test,
    ELISA, CMIA, CLIA, ECLIA serološki testovi i
    imunofluorescentni serološki test.

Negde će rezultat da bude 500 negde 1000 negde 5000 a negde 15.000 - a u suštini je jedan isti rezultat u odnosu na kubaturu uzorka.

Studije vezane za antitela kod BioNTtech/Pfizer vakcine ukazuju da antitela postepeno padaju, značajno posle 5 meseci od primljene poslednje doze.

Zato se i govori o februaru 2022 god. i 4. dozi za one koji su primili 1. dozu među prvima.

Expand  

Па шта мислиш, количински је ли ово 13,960 мало или много антитела из овог напред што написах? 

Подели на овим сајтовима

On 2. 12. 2021. at 17:00, Mikorist рече

Dovoljno je. Fali nam podatak Referentne vrednosti. Onda može da se upoređuje sa drugim matematički.

Expand  

за референтне вредности се каже:

< 1,0 негативан

> = 1,0 позитиван

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...