Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 42 минута, sanja84 рече

A kako ću preko granice? 

Ma problem je što ne možeš da odeš u apoteku i jednostavno kupiš lek. 

Šta sad, ne može da izađe iz zemlje ko nema pasoš ? 

Ovde možeš i da kupiš. Moli se da te vrati ovamo, ipak si među svojima, a biće još teže. 

• Волим 1

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Милошшш рече

Šta sad, ne može da izađe iz zemlje ko nema pasoš ? 

Ovde možeš i da kupiš. Moli se da te vrati ovamo, ipak si među svojima, a biće još teže. 

Znam. Ali sad imam malu porodicu ovde od dva člana. Muž i ja. Rešili smo da budemo ovde. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, sanja84 рече

Ma problem je što ne možeš da odeš u apoteku i jednostavno kupiš lek

1.Zar to ne važi samo za apoteke u sklopu tržnog centra?

2.U Sloveniji ne postoji elektronski recept?

P.S. Ne pitam ovo da bismo se prepirali, već me doista interesuje.

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Branka62 рече

1.Zar to ne važi samo za apoteke u sklopu tržnog centra?

2.U Sloveniji ne postoji elektronski recept?

P.S. Ne pitam ovo da bismo se prepirali, već me doista interesuje.

Ne možeš sam da kupiš lek bez lekara kao u Srbiji. Bez recepta

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, sanja84 рече

Ne možeš sam da kupiš lek bez lekara kao u Srbiji. Bez recepta

To znam (mada ni u Srbiji ne možeš svaki lek). Pitam nešto drugo - elektronski recept. Postoji  u Sr. ne mogu da verujem da nema u Sl. Lekar prepiše i to se zabeleži u elektronskoj formi ( dostupno i u apotekama). Nešto ovako

WWW.DZVOZDOVAC.RS

Dom zdravlja Voždovac, kalendar zdravlja, upravljanje kvalitetom, projekti

Подели на овим сајтовима

Kako smo mi uopste stigli do ovoga? Jel empatija skroz nestala u 21 vijeku? 

Vakcinisani/nevakcinisani, vjerujemo jednom/drugom doktoru, kineska/fajzer i druge podjele...bas se sokirah na par komentara, i to na hriscanskom forumu. 

Gdje je nestalo ono aj da vidimo kako cemo jedni drugima da pomognemo il sad svako brine za sebe? 

A evo dok ovo pisem nadam se da ste samo zeljeli da izazovete reakciju, da ne mislite ozbiljno.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Maslacak_ рече

A sa PCR testom il nekim drugim koji dokazuje da nisi zarazena, mozes li tad kod doktora?

Jel vam jos sta uskraceno? Posao?

Da PCR om može ali je skup i važeći je samo 2-3 dana. Tako da moraš biti baš bogat. 

U javnom sektoru je trebalo svi da se vakcinišu od 1.10 ali zbog demonstracija se to odložio. Borimo se. 

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, sanja84 рече

Da PCR om može ali je skup i važeći je samo 2-3 dana. Tako da moraš biti baš bogat. 

U javnom sektoru je trebalo svi da se vakcinišu od 1.10 ali zbog demonstracija se to odložio. Borimo se. 

Daj informiši se, pišeš kao da živiš u namibijskoj pustinji.

PCR košta 10€, važi 3 dana. U Ljubljani na svakih 2-3km možeš da se testiraš + ispred svakog zdrav. doma.

Ustavni sud je poništio odluku vlade o obaveznom vakcinisanju u javnom sektoru. 

Zdrav. sistem je najmanje 3 godine funkcioniše nekako ovako:

1. U 90 % slučajeva sa doktorom opšte prakse kuminiciraš preko tel. ili kompa, e-mail. U izuzetnim slučajevima ako doktor tako oceni dolaziš na pregled kod njega, uslov - PCR ili vakcina. Zanimljivo, za doktore to ne važi, najmanje 50% (ja sam ubeđen da je broj veći) doktora u Slo. se nije vakcinisalo.

2. Za odlazak kod specijaliste isto tako su potrebna samo dva uslova, PCR ili vakcina.

3. U hitnim slučajevima, infarkt, kap, saobraćajna nesreća......... primaju te u urgentnom bloku i bez oba uslova. Stvarno primaju.

4. Već četri godine postoji e- uputnica i e-recept. 

Pre neki dan sam razgovarao sa šefom vatrogasne jedinice i stanice hitne pomoći u Kliničkom centru Lj. Samo četvorica od 32 šofera i vatrogasaca su se vakcinisali. A ti? Ja jesam, kaže on. Što? Pretili mi. A vatrogascima i šoferima nisu pretili? Ma onako malo su ih zezali. Kako to? Neka budu srećni da im još neko ne da otkaz. Već četri meseca objavljuju oglas za četri šofera, javljaju se samo neki fazani :smeh1: koji su pre par meseci položili vozački ispit. 

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, sanja84 рече

@Bernard to nije pcr. Pcr košta 85-100 evra. 

Jeste brzi test košta 12€, PCR 85€. I sa brzim testom možeš da ideš kod doktora

Još uvek ne znam ko ti ne da da ideš kod doktora. :coolio: Ne laži!:ani_biggrin:

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...