Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Samo da podsetim da se ovo neće nikada završiti.

Dolaziće nove varijante, novi virusi, nove vakcine, nova uslovljavanja... pored zdravstvenih doćiće na red i climate change uslovljavanja ..  političko-ideološka već postoje..

1629921053050.png

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Tumaralo. рече

Dolaziće nove varijante, novi virusi, nove vakcine, nova uslovljavanja... pored zdravstvenih doćiće na red i climate change uslovljavanja ..  političko-ideološka već postoje..

1629921053050.png

Naravno da hoće, jer ljudi previše čeprkaju po mestima gde obitavaju rezervoari virusa. Osnovna biologija. Tako su se među ljudskom populacijom proširili virus HIV, ebola, Marburška groznica, MERS. Informiši se i obrazuj se pre nego što objaviš neke budalaštine.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Tumaralo. рече

1629921053050.png

Javni strucnjaci i glasovi nauke, uvek grese ali nikada se u njih ne sumnja.

Подели на овим сајтовима

kako da sumnjaš kada su lepo rekli da je za sve kriv kinez koji je skuvao supu od šišmiša ("@Марек ljudi previše čeprkaju po mestima gde obitavaju rezervoari virusa. Osnovna biologija.")

jer kinezi nikada do sad nisu jeli šišmiše.... nego se evo sad setili da u 21 veku posle 10ak hiljada godina skuvaju šišmiš supu .... i eto nama odma zoonoze i virusa kakvog svet do sada nije video.

mislim..... obrazuj se!

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, dragisa рече

kako da sumnjaš kada su lepo rekli da je za sve kriv kinez koji je skuvao supu od šišmiša ("@Марек ljudi previše čeprkaju po mestima gde obitavaju rezervoari virusa. Osnovna biologija.")

jer kinezi nikada do sad nisu jeli šišmiše.... nego se evo sad setili da u 21 veku posle 10ak hiljada godina skuvaju šišmiš supu .... i eto nama odma zoonoze i virusa kakvog svet do sada nije video.

mislim..... obrazuj se!

lol, pršti neznanje. 

Ne, Kinezi ne jedu šišmiše hiljadama godina. Kinezi su na egzotične životinje kao ishranu prešli pre malo više od 50 godina i to zahvaljujući Maovim katastrofalnim petogodišnjim planovima (Great Leap Forward i u okviru njega Four Pests Campaign) zbog kojih je uništena privreda Kine a u okviru nje i stočni fondovi. To je izazvalo glad nesagledivih razmera između '59 i '61 godine. Od tada smo u svetu imali Hongkonški grip, koji je odneo između milion i pet miliona života, SARS, svinjski grip, ptičji grip, MERS, sve u pandemijskom obimu. OBRAZUJ SE!

Naravno, postoji i teorija da je virus NaPrAvljEn u LaBorahahahahahHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHA 

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, haveaniceday рече

I da, u ovoj zemlji treba da se uvede obavezna vakcinacija za sve medicinske radnike. 
A moze i za druge drazvne sluzbenike. 

Oni su najveca kocnica vakcinaciji, jer ljudi nece da se vakcinisu kada znaju da im se doktor nije vakcinisao. 

Hospital 'hits breaking point' after firing 150 unvaccinated workers

doctors-nurses-medical-coronavirus-covid-face-masks-military-defense.jpg

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, dragisa рече

jeste do Maa su jeli samo hamburgere i lazanje a onda su slučajno postali najveće tržište divljih životinja na svetu ( u svrhu ishrane ili medicine)

jednostavno mnogo im se to dopalo... i tako

Ovaj maliciozni odgovor nije opovrgao ovo što ja pričam. Samo pokazuje da kad nemaš argumente lupaš gluposti. Činjenice su ono što ja iznosim a ti iznosiš budalaštine, ničim potkrepljene. Nula za tebe.

Подели на овим сајтовима

"Тада ће доћи до поделе по вољи Божјој, добрих и злих: следбеника Христових и следбенка Антихристових. Господ ће одвојити овце од коза. Тада ће њихов заједнички живот постати немогућ. Прави хришћани који ће бити верни Господу Исусу Христу биће издавани и мучени, и то не због свог верског опредељења, већ као државни преступници који не поштују законе."  

«Тумачење Откровења св. Јована Богослова», свештеномученик Гермоген Тобољски, “Голос Церкви“, Москва, 1917.

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Милошшш рече

"Тада ће доћи до поделе по вољи Божјој, добрих и злих: следбеника Христових и следбенка Антихристових. Господ ће одвојити овце од коза. Тада ће њихов заједнички живот постати немогућ. Прави хришћани који ће бити верни Господу Исусу Христу биће издавани и мучени, и то не због свог верског опредељења, већ као државни преступници који не поштују законе."  

«Тумачење Откровења св. Јована Богослова», свештеномученик Гермоген Тобољски, “Голос Церкви“, Москва, 1917.

Gde nam je sada Griša Apokaliptičar.

Sad kada je vrlo moguće da smo pred Apokalipsom, on batalio pos'o.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, haveaniceday рече

To nisu konkretne brojke. Konkretne brojke su kada imas tacane brojeve a ne prcente. 

Naravno ti imas pravo da stavljas svoje standarde sta su "konkretne brojke" za mene to nisu konkretne brojke vec neki procenti iz guzice. 

Nemam ja svoje standarde tu... mene su još u osnovnoj školi naučili da se procenti izražavaju brojevima, a verovatno u gimnaziji razliku između konkretnih i apstraktnih brojeva...

E sad pošto si se sigurno već naoštrio da mi još jednom "objasniš" kako sam ja kriv i zao zato što ti ne umeš da se izražavaš (i postaneš postmodernista kad god ti to odgovara), moram da napomenem da NIJE TO BITNO.... već što i ono što želiš da kažeš, a ne umeš, nije tačno...

Da li su iz guzice ili ne, to naravno ne znamo i ne bismo mogli da znamo ni da je rekla da je u bolnici trenutno od 243 pacijenta njih 218 nevakcinisano.

Takođe, informacije nisu ni paušalne, kako si rekao, ovako bi izgledale da su paušalne, (bez precrtanog podatka):

Među mladima u bolnici najviše je nevakcinisanih, preko 90 odsto

Kliničke slike su teže nego u svim prethodnim talasima, jer oko 20 procenata svih novoprimljenih bolesnika zahteva prijem u jedinice intenzivne nege.

Tačno je, više od 70 odsto bolesnika zahteva kiseoničku potporu, to dosad nismo imali

Pod "konkretnim brojkama" si verovatno hteo da kažeš "konkretni podaci" ali u pitanju su sasvim konkretni podaci, samo nepotpuni... nedostaju podaci koliko je tačno pacijenata u bolnici i koliko je njih nevakcinisano, nedostaje podatak koliko je ranije bolesnika zahtevalo prijem u jedinice intenzivne nege i kiseoničku potporu... samo ne znam kako to pravi bilo kakvu razliku u suštini poruke? Ako je u bolnici samo 80 pacijenata od kojih je 73 nevakcinisano, onda je to drastično drugačije od toga (u pogledu toga da li se treba vakcinisati) ako je u bolnici 243 pacijenta i od njih 218 nevakcinisano?

Ne, bitno je da kaze konkretne brojke a ne procente. Naravno da mi se kao gradjanu ove zemlje ne svidja sto ne dobijam kompletnu i jasnu sliku stanja u Srbiji. Gde je koliko zarazenih, koje su godiste, da li su se zarazili na letovanju itd itd itd. Mnogo informacija koje mnoge druge drzave pruzaju svojim gradjanima. 

Apsolutno se slažem da bi potpunije i transparentnije informisanje bilo sjajno... ali to od ove pogane vlasti nećeš dobiti nikada... nevezano za bilo koju agendu... pričamo o ljudima koji cenu spomenika proglase za državnu tajnu...

Sa procentima se mnogo lepo i laze i manipulise.

Evo jednog simpaticnog primera, kako da napravis nesto da zvuci puno strasnije.... 
Recimo ako u jednom gradu u saobracaju pogine jedan covek godisnje. Medjutim jedne godine se desi da poginu dvojica, mozes da izjavis dve (potpuno tacne izjave)

1.Ove godine smo imali jednu vise smrt u saobracaju

2. Ove godine je broj mrtvih u saobracaju skocio za 100 %

Obe izjave su fakticki tacne ali prava zvuci mnog omanje strasno od druge, druga je dizajnirana da emotivno pogodi vise ljudi u amgidulu.. kao i ove vesti i ove "konkretne brojke".

Eto kako te upropasti narativ čak i kad negde čuješ sjajan primer. To nije primer kako se procentima lakše laže i manipuliše jer su obe tvrdnje manipulacija... samo jedna ima za cilj da umanji, a druga da uveća zabrinutost.

U pitanju je sjajan primer kako se manipuliše kada izostane informacija o tome šta je "baseline"... u obe tvrdnje nedostaje informacija da je do tada ginuo 1 čovek godišnje.

A čudo jedno kako se ne setiš tog sjajnog primera kad god antivakceri rade upravo tu manipulaciju - iznose podatak bez podatka za poređenje... kad kažu koliko je ljudi umrlo 3 dana posle prijema vakcine, bez podatka koliko ljudi inače umre u svakom intervalu od 3 dana... kad kažu koliko "malo" mladih ljudi umire od korone, bez podatka koliko inače umre mladih ljudi od drugih uzroka (btw u prošloj godini je korona glavni uzrok smrti i za mlade)... i slično...

verujem da je krajnji cilj zastrasivanje ljudi da bi se sto veci broj vakcinisao prisiljen strahom i da bi drzava ustedela pare.

Dobro jutro Kolumbo... naravno da je krajnji cilj zastrašivanje ljudi da bi se što veći broj vakcinisao... to je i krajnji cilj onih upozorenja na duvanskim proizvodima... to je krajnji cilj svih priča o zdravoj ishrani, negojaznosti, izbegavanju šećera, umerenom konzumiranju alkohola, vežbanju... skoro svaki put kada lekari izađu da nešto kažu javnosti, cilj je zastrašivanje ljudi da ne rade ili bar manje rade one stvari zbog kojih umiru ili bivaju bolesni...

Ono što si možda hteo da kažeš je da je ovog puta cilj zastrašivanje za nešto što ne predstavlja opasnost po zdravlje, ali ta tvoja tvrdnja bi onda bila upravo ono što spočitavaš doktorki - paušalna i izvučena direktno iz guzice... 

I onda kao "niste isti".... koga li lazes.... sebe verovatno. Isti ste vi, samo drugacije kapute nosite. 

confused1

Ovde ne znam ni šta si hteo da kažeš i koga citiraš, ni koji smo mi ni koji su oni... ali bitno da si ti meni rekao da sam ja nekakav... šta god to tebi značilo...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@haveaniceday

P.S. Da ti na onaj primer dodam još dve tvrdnje gde se procentima umanjuje zabrinutost ali sa istim problemom - nedostatkom "baseline" informacije... recimo da taj grad ima 10.000 stanovnika, što bi značilo da je do ove godine u saobraćaju ginulo 0,01% stanovnika... novonastalu situaciju i povećanje na 2 godišnje možeš tačno ali manipulativno da izraziš i kao:

- ove godine nam je smrtnost u saobraćaju odlična, iznosi samo 0,02%

ili

- ove godine se smrtnost u saobraćaju povećala za samo 0,01%

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...