Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

О битно, суштински промењеној методологији обрачуна узрока смрти (непосредни и основни узрок смрти) од стране Центра за контролу и превенцију болести у САД и њиховим смерницама за лекаре, патологе, мртвозорнике, заводе за национално здравље итд .  на сертификату (извештају, потврди) о смрти и реперкусијама те промене на број преминулих од Сарс-Ков-2 могу тек потанко.  Не знам да ли има довољно залудних да чују ту причу, и уђу у ту "зечју рупу" , која је буквално без краја :(  

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Stameni рече

Та сензитивност од 100% или близу 100% је у лабораторијским условима.

Није баш срећно поређење,а ли и може се направити аналогија. Тако и фабрике аутомобила "буџе" своје извештаје о перформансама возила, када иста тестирају у условима у којима ће их корисник никада (или ретко) употрбљавати. То је жа реалну, клиничку примену мање битно.

Клиничка (у пракси, са конкретним људима које тестираш,  са методологијом узимања узорка, местом узиманња (плућне алвеоле, носна шупљина, грло итд),

са конкретним брендом теста (призвођачем), стањем пацијетна у том тренутну (вирални садржај у том тренутку),

кад се све то узме у обзир, а мора с узети, је реда 70-ак процената. Око трећина инфиираних и болесних ће бити негативна због узимања у обзир свих ових фактора.

To važi za senzitivnost, ali ne i specifičnost... da probam da objasnim...

Senzitivnost je koliko je test osetljiv na ono što se testira... manje osetljiv test neće "osetiti" virus iako je u organizmu/uzorku... klinička senzitivnost pada i do 70% zato što virus u određenom broju slučajeva nije u uzorku... prosto imaš virus u sebi ali ga nemaš u nosu odakle je uzorak uzet... tako da će biti oko 30% false negatives - 30% ljudi koji imaju virus ali su negativni na PCR testu (ne važi obrnuto, neće zbog toga dati 30% false positives)... ne zato što sam test ne valja, već zato što nije bilo virusa u uzorku... otud razlika...

Specifičnost je to koliko je test pouzdan da ne pomeša ono što testira sa nečim drugim, koliko specifično meri samo to što meri... znači da kad u uzorku imaš npr. neki drugi koronavirus, test ne sme da da rezultat da je u pitanju SarsCov2. Tu nema ili ne bi smelo da bude nikakve ozbiljne razlike između testiranja i kliničkog ispitivanja... i za to većina izvora tvrdi da je veoma blizu 100%...

пре 2 часа, Stameni рече

Мада, за тренутну причу у свету, много је битно да тест не даје или даје што мање лажно позитивних резултата.

Što? Najmanji problem je ako je neko pozitivan na testu, a nema kovid... mnogo ozbiljniji problem je lažno negativan rezultat...

• Свиђа ми се 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Avocado рече

Što? Najmanji problem je ako je neko pozitivan na testu, a nema kovid... mnogo ozbiljniji problem je lažno negativan rezultat...

Наравно да је проблем уколико неког уведеш да је умро од ковида а у питању је лажно позитиван тест. Човек јасно то хоће да објасни, да постоје лажни позитиви у категорисању умрлих. 

А ти се видим свиме бавиш осим месом његовог аргумента, као по обичају. 

Подели на овим сајтовима

Авокадо, нисам ја овде да "мерим ону ствар са другима", мени не смета ако испаднем пглу. Сви ми некада будемо пглу.

У праву си, не спорим твоје тврдње за сензитивност. (Није вирус у сваком, делу тела, није "хомогено распоређен). Колонизује један део тела. Зато та бројка, реда 70%, (писао сам горе, сигурно си и ти већ упознат с тим, иде плаућа, грло, испљувак, нос, чак кажу да и у крви код око 1% може да буде.

Да не искључимо и статус инфекције, где је тренутно количина вируса на оној криви, током инфекције - болести. Свакако није бинарна логика него у "нијансама сиве", иде пик вредности па опада...

ПДФ који сам закачио говори много, врло је информативан, бар мени био за другу карактеристику.

Специфичност, мислим, мало глупо, ено произвођача који навео 5-6 вируса, познатих, врло честих, 2-3 грипа чак х1н1, чак онај јамагата, то је много чест патоген, у неким сезонама он и доминира, раширен је баш, па параинфлуенца... Да покажеш ово просечном човеку, реко би "До врага, чему ово служи, уз то и не ради". Готово са правом.

Мени смета једино то,  неспецифична интерференција, она омогућава да креираш разне интересантне ствари, то сам јасно ставио до знања у уводном посту, и стојим иза тога, не могу да се расписујем, модерира се и ово. Тек ушо на форум, па да летим одма....

Подели на овим сајтовима

Ово је за мене ад акта. Прежвакано, претресено, протресено, врло језгровито, има и корисних линкова ко хоће да чита.

Али многа предубеђења код себе мора да преиспита и многе илузије да спали.

Ајмо ми да се бавимо оним што сам покушао да потакнем у ранијем посту,  ајмо да коначно приметимо слона у соби

кога нико неће да види, а ритнуће га исти.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Stameni рече

мени не смета ако испаднем пглу

Oho, pa sto ne kazes odma. Upadaj. Imas mesto tamo pored haveaniceday-ja. Sedi, popij nesto... :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Israeli data: How can efficacy vs. severe disease be strong when 60% of hospitalized are vaccinated?

untitled image

https://www.covid-datascience.com/post/israeli-data-how-can-efficacy-vs-severe-disease-be-strong-when-60-of-hospitalized-are-vaccinated

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Novo istraživanje pokazalo: Nevakcinisani čine čak 98,5 odsto žrtava korone

Nemački Institut "Robert Koh" prvi put je objavio podatke koji ukazuju da masovna vakcinacija štiti i od novih varijanti korone.

Do sada je u Nemačkoj potpuno vakcinisano blizu šezdeset odsto stanovništva.

Od početka februara, kada je vakcinacija u Nemačkoj uzela maha, u vezu sa koronom se dovodi smrt 335 osoba koje su bile potpuno vakcinisane. To je svega 1,5 odsto svih smrtnih slučajeva u vezi sa koronom, saopštio je u petak Institut "Robert Koh". Ostalih 98,5 odsto smrtnih slučajeva pogodili su nevakcinisane.

Istraživače posebno raduje što je u poslednjih šest meseci jedna jedina osoba mlađa od šezdeset godina umrla od korone, a da je bila vakcinisana.

"Brojke nedvosmisleno potvrđuju da vakcine dobro štite - posebno od teškog protoka bolesti", rekao je Karsten Valc, generalni sekretar Nemačkog društva za imunologiju, za magazin Špigel. To važi i kada je u pitanju delta soj virusa, iako se njime i vakcinisani lakše mogu zaraziti.

U poslednjih mesec dana 15 odsto simptomatskih zaraza otpada na cepljene, dok je 85 odsto zaraženih sa simptomima nevakcinisano. Kod onih koji završe na bolničkom lečenju nevakcinisani čine oko 92 odsto, a na stanicama intenzivne nege i respiratorima čak 99,2 odsto od februara do danas.

Institut "Robert Koh" zvanično računa sa 58,5 odsto vakcinisanih u stanovništvu do sada. Nezvanično, ta brojka bi mogla da bude i viša zbog neurednog vođenja statistike ili mogućnosti da se neko vakcinisao u inostranstvu.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=08&dd=21&nav_category=12&nav_id=1910354

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, haveaniceday рече

Наравно да је проблем уколико неког уведеш да је умро од ковида а у питању је лажно позитиван тест.

Ni to nije neki naročiti problem... a ako ne navedeš da je neko umro od kovida zbog lažno pozitivnog testa nego male Perice fantaziraju da se to dešava, onda tek nije problem uopšte...

Човек јасно то хоће да објасни, да постоје лажни позитиви у категорисању умрлих.

7896634

Ako to hoće da objasni onda baš baš ne ume da argumentuje... ali ne bih rekao... mensčini da si ti to povezao dve njegove odvojene i različite poruke...

А ти се видим свиме бавиш осим месом његовог аргумента, као по обичају. 

"Meso" argumenta je deo argumenta koji ni sa čim nije potkrepljen?  :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Цитат

"Meso" argumenta je deo argumenta koji ni sa čim nije potkrepljen? 

И ја када тебе када питам да ти поткрепиш оно што тврдиш, ти ми дајеш линкове ка калкулаторима и причаш како је компликовано... 

Ваљда ти није битно да људи у Србији знају како да рачунају порез и колико им држава узима.... нека сами истражују. Шта знам... 

Али видиш, ја сам човек, нисам хтео да те малтретирам и развлачим јер то ниси објаснио и аргументоавао до краја (као што ти радиш другима) него сам уважио да је вероватно истина то што причаш и да постоји нека рачуница по којој је порез 61 %, ако урачунаш и неопорезиве делове и  свашта нешто. Иако сам могао.  Јер сам разумео месо твог аргумента. Ђилас се води том рачуницом да је 61.% и планира да макне 11 % са тих 61 %. И то је то што је битно у целој причи. То је месо. А не да ли авокадо може да ми аргументује тачно да је баш 61 и да рачунамо сваку могућу дедукцију, и по сваком могућем обрачуну да нађемо на шта је Ђилас тачно мислио.

Још када би ти тог луфта некада дао другима... 

Исто као што ти знаш да тестови нису поуздани, да немају само фалс позитиве него и фалс негативе и развлачиш овде човека око терминилогије. 

Исто као што си мене развлачио око семантике при поређењју са грипом око тотално бесмислених ствари. 

Подели на овим сајтовима

Треба бити реалан. Нисам против вакцине, у начелу.

Ефекти су ограничени, као и свака друга медицинска интервенција, лек...

Оволики бројеви, реда 98.5%, 99% су чиста пропаганда. Понављам, чиста пропаганда.

Као кад Ж. Митровић каже да је проналазач, тог је нивоа.

Роберт Кох је институција немачке државе, инситуција немачке владе. Добија фондове за

своја "инстраживања" и истраживања. Он је део државног апарата. То је држава, њен врло

важан  члан и гласноговорник, по улози за коју га тренутно користе, апарат са невероватном моћи.

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Stameni рече

Оволики бројеви, реда 98.5%, 99% су чиста пропаганда. Понављам, чиста пропаганда.

Pa to i jesu realni podaci ako znamo da je od početka februara u Nemačkoj od kovida umrlo oko 35000 ljudi.

coronavirus-data-explorer (1).png

Подели на овим сајтовима

Пропаганда је толика ефективнсот вакцине против сарс-ков-2.

Гледај, у истом периоду је умрло преко 550.000 људи од свих узрока у Немачкој, пола милиона.

Нисам ја никакав релативизатор смрти толиког броја људи, таман посла. То је нечовечно.

Шта ти говори тај податак од 35.000 преминулих "од короне" ? (Један део сигурно јесте преминуо од короне!)

Сваки 15-ти човек који је у том периоду умро у Немачкој, имао је позитиван тест на сарс-ков-2 неко време

пре смрти (не зна се колико /месес. два. три). Неки су умрли од последица вируса, то не спорим.

Осталих 515.000 хиљада, да тако религиозно и ревносно  тестираш неко време пре њихове смрти,

на само 10-ак најчешћих репс. вируса(бактерије и да не уводим у причу, резистентне, инфекције стечене

у болници (у САД ово је реда 90.000 годишње) )  добар део би имао позитиван налаз и могао би (користећи ову ретардирану

методологију ЦДЦ-ја) прогласити трећину или пола пола Немаца преминулих у једној години да су жртве респ. патогена, неког.

То је цртани филм.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...