Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Danas se vratio jedan kolega sa bolovanja. Dobio je drugu vakcinu Pfizer.. Svakako, danas je opet bio na poslu. A lice ko da ima boginje, svuda na telu i po licu krvavi čirovi. Zbog vakcine, Pfizer!

Majka, bolesna, sekunderna demencija, isto mi je u bolnici, već dve nedelje. Stanje joj se bilo jako pogoršalo, bila je sasvim ošamućena, nepokretna. Može biti da ostaje pola godine u bolnici gde sada dobija terapiju. Glavni lekar reče da ne garantuje da nije od vakcinacije protiv korona virusa koju je nedavno primila (Johnson & Johnson). Na pitanje da li se on vakcinisao: Ne, i nema nameru da se vakciniše! Ovako lekar konsultant, neorološko odeljenje u bolnici Floridsdorf, Beč. 

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Ovde u Austriji, inače, sve su se psihijatri, neorolozi i psiholozi pobunili protiv politike u vezi korona virus i protiv vakcine.  

Primer Rapahael Bonelli, korifeja psihologije ovde u Austriji:

https://youtu.be/YlmEMl1-r-o

https://www.youtube.com/c/rppinstitut/videos

https://en.wikipedia.org/wiki/Raphael_M._Bonelli

• Свиђа ми се 1

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Avocado рече

"Samo" je po podacima oko 20 puta veći i to kada se gledaju samo simptomatično bolesni od gripa...

По подацима из индије, вероватно је мањи. Око 900 милиона индијаца је имало ковид. Преминуло је у најгопрем случају 4 милиона. Ја сам те терао да ми ти израчунаш, ти ниси хтео.. 

WWW.THEGUARDIAN.COM

The figure compares with 24% in January and shows how the Delta variant has ripped through the nation of 1.3bn
Цитат

ko zna koliko bi bio veći da je neko procenjivao CFR i za one koji imaju grip asimptomatično...

Или би био мањи ако би рачунали смртност од грипа исто као смртност од ковида.

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, fsa рече

Брате колико су језиви ови људи са њиховим пропагандама, рајт винг, лефт винг.... значи буквално у сваку могућу вест убацају политичку орјентацију уколико је неко "десничар" по њиховим мерама. Сваку могућу тему ће злоупотребити да поларизују људе као десничари и левичари.... 

Подели на овим сајтовима

"Rukovodstvo KC Niš je doneo odluku da se zdravstveni radnici koji nisu vakcinisani protiv kovida19 "prebace" u administraciju. Na prvi pogled dobra odluka, ipak:
1. Zdravstveni radnici se nisu školovali za pomenuti posao, već da leče i pružaju medicinsku pomoć pacijentima;
2. Pomenuti poslovi im nisu radna obaveza definisna Ugovorom o radu;
3. Normativni okvir dozvoljava i predviđa obaveznu imunizaciju pod određenim okolnostima, kao što je proglašenje epidemije od posebnog epidemiološkog značaja koja je u Srbiji još uvek na snazi;
4. Svi lekari koji se do sada nisu vakcinisali su prekršili mnoge odredbe Kodeksa medicinske etike Lekarske komore Srbije koji ih obavezuje.
5. Lekar nema pravo da slobodno i shodno svojim uverenjima interpretira naučne činjenice.
Ako mene pitate, svima bih trajno oduzeo licencu za rad, što u datim okolnostima nije ostvarivo. Obaveznost imunizacije za zdravstvene radnike bi bila bizarna (mada u ovom trenutku neophodna) odluka, jer su oni ti koji treba da se bave zdravstvenim prosvećivanjem. Do sada se nešto manje od 50% zdravstvenih radnika u radnom odnosu vakcinisalo - sramota i poraz celog esnafa i društva.
Na kraju, ko to nas dođavola leči? Ako o o vakcinama znaju malo ili ništa ili ne veruju u njih, šta onda znaju o ostalim bolestima, stanjima, dijagnostici i lečenju?!"
Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, haveaniceday рече

По подацима из индије, вероватно је мањи.

Po podacima iz sveta je 2%.

Coronavirus Cases: 209,917,490

Deaths: 4,402,244

WWW.WORLDOMETERS.INFO

Live statistics and coronavirus news tracking the number of confirmed cases, recovered patients, tests, and death toll due to the...

Ne bih se bavio "računicama" koje (loše) pokušavaš da izvedeš iz indijskog istraživanja i fantazijama po pitanju dijagnoziranja smrti od kovida i gripa...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Avocado рече

Ne bih se bavio "računicama" koje (loše) pokušavaš da izvedeš iz indijskog istraživanja i f

Da li je ispravno porediti pretpostavljene brojeve oblelima (gripa) sa tacno izmerenim brojevima(covid)? 

Цитат

antazijama po pitanju dijagnoziranja smrti od kovida i gripa...

Molim te, pokazi mi pisani standard po kom bolnice utvrdjuju od cega je neko preminuo. Kako zapravo doktori nekog zavedu da je preminuo od kovida? kako nekog da je preminuo od gripa? 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

Znaci diskutovao bi samo o podacima i arguemntima koje ti uvazavas a oni koji ti ne odgovaraju, to bi preskocio? 

Jok... tako se ne piše reč "voda"...

пре 4 минута, haveaniceday рече

Isto kao informer i danas.

Tu sam ti već objasnio da bulazniš... isto sa podacima nasuprot tvojim fantazijama...  jel treba ponovo?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Tu sam ti već objasnio da bulazniš... jel treba ponovo?

Ne bulaznim ja nego ti bulaznis i totalno si nesposoban da prihvatis argumente koji ti se ne svidjaju sto si upravo dokazao. 
Malo pre si sa dragisom u isti problem upao.

Ali evo editivao sam post prosvetli nas...odgovori na postavljena pitanja posto tvrdis da znas. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, haveaniceday рече

Da li je ispravno porediti pretpostavljene brojeve oblelima (gripa) sa tacno izmerenim brojevima(covid)? 

Jeste.

Ono što si možda hteo da pitaš je da li je ispravno tako porediti kao da su u pitanju isti podaci i tu je moj odgovor da nije... i ne znam zašto me to pitaš kada sam ti više puta objašnjavao upravo to.

пре 6 минута, haveaniceday рече

Molim te, pokazi mi pisani standard po kom bolnice utvrdjuju od cega je neko preminuo. Kako zapravo doktori nekog zavedu da je preminuo od kovida? kako nekog da je preminuo od gripa?

Negde si se preračunao sa tim ko snosi teret dokazivanja... ti si izneo tvrdnju da se kod kovida to drugačije utvrđuje u odnosu na grip, pa izvoli pokaži "pisani standard" na kojem zasnivaš svoju tvrdnju...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, haveaniceday рече

Ne bulaznim ja nego ti bulaznis i totalno si nesposoban da prihvatis argumente koji ti se ne svidjaju sto si upravo dokazao. 

Šta ti je dokaz za to? Na koji argument uopšte misliš?

Malo pre si sa dragisom u isti problem upao.

?

Ali evo editivao sam post prosvetli nas...odgovori na postavljena pitanja posto tvrdis da znas. 

Ne prosvetljujem nikog... a za bežanje od odgovora si me pomešao sa nekim... verovatno sa istom osobom koja "prosvetljuje"...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Jeste.

Ono što si možda hteo da pitaš je da li je ispravno tako porediti kao da su u pitanju isti podaci i tu je moj odgovor da nije... i ne znam zašto me to pitaš kada sam ti više puta objašnjavao upravo to.

Opet konfuzni odgovori i recenici. 
Jeste u redu je porediti podatke ali nije u redu porediti ih kao da su isti podaci u pitanju.  Apsolutna mambo dzambo recenica. 

Цитат

Negde si se preračunao sa tim ko snosi teret dokazivanja... ti si izneo tvrdnju da se kod kovida to drugačije utvrđuje u odnosu na grip, pa izvoli pokaži "pisani standard" na kojem zasnivaš svoju tvrdnju...

Tacno, teret dokazivanja je na onima koji iznose tvrdnje. A tvrdnje nam iznose mediji i zvanicnici. 

A nije teret dokazivanja na meni ili tebi. 

Oni su ti koji nas ubedjuju u nesto, a ljudi ih izazivaju, na sta oni ne dostavljaju nikakve dokaze. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Šta ti je dokaz za to? Na koji argument uopšte misliš?

Ne svidja ti se argument i brojevi iz indije koji stavljaju grip i covid sto se CFR tice na istu ravan. 
Sam si rekao: 

Цитат

Ne bih se bavio "računicama" koje (loše) pokušavaš da izvedeš iz indijskog istraživanja

Neces da se bavis racunicama. Ja sam ti dao clanak iz novina gde se to tvrdi, dao sam ti referencu. 
E sad ili ovi iz gardijana lazu (sto je moguce) ili je moja racunica pogresna (sto je moguce ) ili oni ne lazu i moja racunica je dobra te je covid sto se CFR-a tice slabiji ili isti kao grip.

Ti neces nista od toga da uradis, ni da pokazes da oni lazu, ni da pokazes da je moja racunica losa (kao sto si uradio kada sam napravio onaj debilni lapsus sa procentima) nego biras da se "ne bavis".

Ali razumem ja sto je to, verovatno ti je jako dosadno da se bavis ispravljanjem mojih gresaka... tesko je biti moj ucitelj. :)

Подели на овим сајтовима

Opet konfuzni odgovori i recenici. 
Jeste u redu je porediti podatke ali nije u redu porediti ih kao da su isti podaci u pitanju.  Apsolutna mambo dzambo recenica. 

Jok, samo te mrzi da uključiš mozak... inače, kao i obično, nema tu ništa konfuzno, sve ti lepo piše.

Sasvim je u redu porediti podatke i reći: CFR kod korone je 20 puta veći od procenjenog CFR kod gripa...

i to ćeš videti svaki put kada pričam o tome... nikada se nisam pravio da znamo koliki je CFR kod gripa, uvek sam i napisao da je u pitanju procena...

A takva poređenja su sasvim u redu... potpuno je u redu da kažeš: imam u banci više para nego što procenjujem da je na stolu.... samo je bitno da se naglasi da je jedan od podataka precizan, a drugi procena i onda nema ništa problematično u takvom poređenju...

Ono što ti radiš je da ih porediš kao da znamo pouzdano CFR za grip, npr: "ЦФР (кејс фаталити рејт) вероватно није већи како полако излазе подаци." a onda se naprasno setiš da je kod gripa to samo procena tek kada ti se predoči da je CFR za koronu 20 puta veći od procenjenog CFR za grip.... i tako svaki put...

Tacno, teret dokazivanja je na onima koji iznose tvrdnje. A tvrdnje nam iznose mediji i zvanicnici. 

A nije teret dokazivanja na meni ili tebi. 

Oni su ti koji nas ubedjuju u nesto, a ljudi ih izazivaju, na sta oni ne dostavljaju nikakve dokaze. 

Teret dokazivanja je na onom ko iznosi pozitivnu tvrdnju... kad ti izneseš tvrdnju da se mrtvi za koronu i grip drugačije računaju, na tebi je da demonstriraš da si u pravu... a ne da tražiš od mene da ti nađem dokumente koji pokazuju suprotno...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Avocado рече

Teret dokazivanja je na onom ko iznosi pozitivnu tvrdnju... kad ti izneseš tvrdnju da se mrtvi za koronu i grip drugačije računaju, na tebi je da demonstriraš da si u pravu... a ne da tražiš od mene da ti nađem dokumente koji pokazuju suprotno...

Не могу да изнесем доказе јер нигде не пише како се конкретно рачунају.
Да ли ти онда значи да све бројке падају у воду јер они који нам износе позитивну тврдњу (број преминулих) не могу да докажу ту тврдњу или је терет доказивања само на мени у случају изношења позитивних тврдњи? 

Цитат

Jok, samo te mrzi da uključiš mozak... inače, kao i obično, nema tu ništa konfuzno, sve ti lepo piše.

Sasvim je u redu porediti podatke i reći: CFR kod korone je 20 puta veći od procenjenog CFR kod gripa...

Дакле исправна реченица би била:

"ЦФР код короне са непотпуним подацима о тачном броју оболелих је 20 пута већи од процењеног ЦФР код грипа"

Што ту изајаву чини поприлично бесмисленом и бескорисном... Али је уједно чини реторички много слабијом од:

"цфр код короне је 20 пута већи него код грипа"

или 

CFR kod korone je 20 puta veći od procenjenog CFR kod gripa

Цитат

takva poređenja su sasvim u redu... potpuno je u redu da kažeš: imam u banci više para nego što procenjujem da je na stolu.... samo je bitno da se naglasi da je jedan od podataka precizan, a drugi procena i onda nema ništa problematično u takvom poređenju...

јесу са таквим поређењима ме је теленор преварио да узмем други уговор, који је заправо дупло гори од оног првог, где су ми они пажљиво пробрали речи да изгледа као да је бољи... онако на прву.

Свака част вама адвокатима искрено, злата вредите. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...