Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 32 минута, haveaniceday рече

Ne svidja ti se argument i brojevi iz indije koji stavljaju grip i covid sto se CFR tice na istu ravan. 
Sam si rekao: 

Neces da se bavis racunicama. Ja sam ti dao clanak iz novina gde se to tvrdi, dao sam ti referencu. 
E sad ili ovi iz gardijana lazu (sto je moguce) ili je moja racunica pogresna (sto je moguce ) ili oni ne lazu i moja racunica je dobra te je covid sto se CFR-a tice slabiji ili isti kao grip.

Pa lepo sam ti rekao... neću da se bavim tvojim pogrešnim računicama, nego podacima... referenca koju si dao ne kaže da je u Indiji 900 miliona ljudi bilo zaraženo koronom... kaže da na referentnom uzorku 67% ima antitela za kovid, a cifra od 900 miliona je tvoj zaključak, koji je inače dobijen pogrešnim računanjem (računao si i decu).

Ti ga predstavljaš kao podatak, a ne kao svoj zaključak (podaci o broju slučajeva i broju mrtvih u Indiji su 32,320,898 slučajeva i 433,063 mrtvih).

Takođe, onda dodatno pogrešno računaš CFR za koronu čak i po tim tvojim zaključcima a onda pogrešno tvrdiš da je slabiji ili isti kao grip... (ovde nekako zaboraviš da je u pitanju procena za grip)... (4M od 900M je 0,44% tj. 4,4 puta više od procene za grip)

пре 32 минута, haveaniceday рече

Ti neces nista od toga da uradis, ni da pokazes da oni lazu, ni da pokazes da je moja racunica losa (kao sto si uradio kada sam napravio onaj debilni lapsus sa procentima) nego biras da se "ne bavis".

Evo, pozabavio sam se... zadovoljan?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Јасам наравно хвала лепо.

Samo mislim da sam propustio suštinu... nije poenta u tome što si ti pogrešno računao, nego što se CFR ne računa tako što gledaš koliko ljudi po nekom istraživanju ima antitela.... CFR je jednostavna računica jednostavnih podataka: broj mrtvih/broj registrovanih slučajeva.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Avocado рече

.... CFR je jednostavna računica jednostavnih podataka: broj mrtvih/broj registrovanih slučajeva.

Za grip nije. Za grip se ta racunica radi na pretpostavljenim brojevima zarazenih. Testira se jedan mali deo populacije i onda pretpostavljamo koliko njih zapravo ima grip. 

Onda se uzme ta pretpostavljena cifra, podeli se sa brojem mrtvih koji su detektovani  i tako dobijemo cfr gripa.

E ono sto je moja pretpostavka jeste da su standardi za brojanje preminulih od korone i gripa totalno drugaciji. Ja ne mogu da je dokazem jer ne mogu nigde da nadjem neki standard po kom broje preminule, to mi je gut feeling koji jos uvek istrazujem.

Kada nadjem ce se ili ispostaviti kao tacno u korist gripa, tacno u korist korone ili totalno netacno (broje ih istim metodama). 

Medjutim.. moje dosadasnje znanje o tome kako u medicini kuvaju raznorazne brojke ili pak i u drugim naukama kada su u pitanju neki podaci vezani za politicke aktivnosti, me navodi na to da mislim da sam u pravu. To jest da su standardi drugaciji. 

Mozda gresim, videcu. Ti ne mozes da mi dokazes da gresim, ja sam ti dao priliku, eto da vidim znas li nesto sto ja ne znam. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, haveaniceday рече

Не могу да изнесем доказе јер нигде не пише како се конкретно рачунају.

To znači da ne možeš (ozbiljno) da izneseš tvrdnju da se računaju drugačije.

Да ли ти онда значи да све бројке падају у воду јер они који нам износе позитивну тврдњу (број преминулих) не могу да докажу ту тврдњу или је терет доказивања само на мени у случају изношења позитивних тврдњи? 

Da, ako ne mogu... ali bojim se da ako bi morali, pokazali bi ti tačno toliko umrlica koliko su naveli mrtvih... tačnije u Srbiji bi mogli da ti pokažu i više jer su gotovo sigurno smanjivali broj mrtvih u bar dva perioda...

Дакле исправна реченица би била:

"ЦФР код короне са непотпуним подацима о тачном броју оболелих је 20 пута већи од процењеног ЦФР код грипа"

Treba još dodati da se procena za grip odnosi samo na pacijente sa simptomima, cafra za kovid uključuje i asimptomatične...

Што ту изајаву чини поприлично бесмисленом и бескорисном... 

Ali se nekim čudom podudara i sa iskustvima skoro svih lekara na svetu...

јесу са таквим поређењима ме је теленор преварио да узмем други уговор, који је заправо дупло гори од оног првог, где су ми они пажљиво пробрали речи да изгледа као да је бољи... онако на прву.

Свака част вама адвокатима искрено, злата вредите. 

Štagod...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

To znači da ne možeš (ozbiljno) da izneseš tvrdnju da se računaju drugačije.

Ja i ne iznosim ovde ozbiljne tvrdnje nego razgovaram sa drugim laicima. 

Цитат

Da, ako ne mogu... ali bojim se da ako bi morali, pokazali bi ti tačno toliko umrlica koliko su naveli mrtvih... tačnije u Srbiji bi mogli da ti pokažu i više jer su gotovo sigurno smanjivali broj mrtvih u bar dva perioda...

Moze da bude. Ne kazem da ne moze. Cekam dokaze pa cu da donesem neki konacni zakljucak.

Цитат

teba još dodati da se procena za grip odnosi samo na pacijente sa simptomima, cafra za kovid uključuje i asimptomatične...

Citat? Mislim da se odnosi na sve obolele od gripa.

Цитат

Ali se nekim čudom podudara i sa iskustvima skoro svih lekara na svetu...

Sta se podudara? Da je korona opasnija od gripa? Citat? 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, haveaniceday рече

Za grip nije. Za grip se ta racunica radi na pretpostavljenim brojevima zarazenih. Testira se jedan mali deo populacije i onda pretpostavljamo koliko njih zapravo ima grip. 

Onda se uzme ta pretpostavljena cifra, podeli se sa brojem mrtvih koji su detektovani  i tako dobijemo cfr gripa.

Ne... kao što sam ti više puta napomenuo, radi se samo o simptomatičnim slučajevima... ne testiraju opštu populaciju... imaju "Approximately 100 public health and over 300 clinical laboratories located throughout all 50 states, Puerto Rico, Guam, and the District of Columbia" od kojih dobijaju podatke... znači uđeš kod doktora, požališ se na simptome, testiraju te i ako si ušao u jednu od 400 laboratorija koje su u sistemu, podatke pošalju u CDC.  Na osnovu tih uzoraka oni rade kalkulacije za ukupan broj.

Samo sam preleteo, a ti istražuj do mile volje:

https://www.cdc.gov/flu/weekly/overview.htm

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Ne... kao što sam ti više puta napomenuo, radi se samo o simptomatičnim slučajevima... ne testiraju opštu populaciju... imaju "Approximately 100 public health and over 300 clinical laboratories located throughout all 50 states, Puerto Rico, Guam, and the District of Columbia" od kojih dobijaju podatke... znači uđeš kod doktora, požališ se na simptome, testiraju te i ako si ušao u jednu od 400 laboratorija koje su u sistemu, podatke pošalju u CDC.  Na osnovu tih uzoraka oni rade kalkulacije za ukupan broj.

Samo sam preleteo, a ti istražuj do mile volje:

https://www.cdc.gov/flu/weekly/overview.htm

Zato sto si samo proleteo, zato si i pretpostavio (pogresno) da su u pitanju samo simptomatski slucajevi. U tekstu samo pise da ljudima uzimaju briseve. 
Nadam se da nisu toliko neozbiljni da racunaju samo simptomatske jer bi to bilo bas junk science.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, haveaniceday рече

Zato sto si samo proleteo, zato si i pretpostavio (pogresno) da su u pitanju samo simptomatski slucajevi. U tekstu samo pise da ljudima uzimaju briseve. 

Naravno da uzimaju briseve... od bolesnih pacijenata...

Da skratimo priču, jel možeš da mi kažeš šta piše u headeru prve kolone u Tabeli 1:

https://www.cdc.gov/flu/about/burden/index.html

Uporedi sa brojem procenjenih smrti...

пре 31 минута, haveaniceday рече

Nadam se da nisu toliko neozbiljni da racunaju samo simptomatske jer bi to bilo bas junk science.

Totalno su neozbiljni... obavezno im napiši neki mail da se uozbilje... i objasni im šta tačno treba da rade... ali nemoj šturo, jer izgleda da nemaju pojma šta rade, nego samo stručno i ozbiljno...

Подели на овим сајтовима

On 17.8.2021. at 18:32, haveaniceday рече

@Tumaralo. evo ti jedna slucaj "smrti posle vakcine" cisto da vidis da postoji velika verovatnoca da ljudi koji umiru posle vakcine nisu umrli od vakcine pod obavezno

Ko kaze da kad čovek umre posle vakcine da je obavezno umro od vakcine?

Подели на овим сајтовима

On 17.8.2021. at 15:31, Avocado рече

Sa linka kojeg si postavio... možeš da klikneš na svaku grupu.

To nije jedina grupa... a iz podataka koje sam postavio možeš da vidiš da je to 1/6 u odnosu na smrtnost te grupe u redovnim okolnostima.

Opšta smrtnost (po linku koji si postavio) je 400 na 100.000. To je kao sve srčane bolesti i rak zajedno. Što možeš da vidiš iz tabela koje sam postavio.

Pa šta?  (sve i da je taj podatak tačan, mrzi me da proveravam jer je nebitno)

Ako si zaista našao tako nešto na linku koji sam ja postavio, slikaj screenshot pa da vidimo šta hoćeš da kažeš. 

Sve što sam ja video je da je minorna smrtnost ljudi koji su mlađi od 70 godina, a zanemarljiva za ljude mlađe od 34 godine. 

Npr. azijati i belci god 25-34 u NYC umiru od kovida 8 na 100.000. Crnci i latinosi oko 30 na 100.000.

Preko 95% umrlih ima nekakvu hroničnu bolest. 

Zaključujemo da nije opravdano zavoditi lokdaunove, diskriminaciju i vaxovanje dece pod pretnjom uskraćivanja obrazovanja. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...